Shume e kan harruar shum e flasin, varet nga prinderit sa punojne dhe sa jan te ndergjegjshem per ate qe femija i tyre ndermerr.
Jo qe kam haruar po ka dica fjal me leht me vjen ti them ne gjuh te huaj edhe me mir kuptohemi me duket ashtu ..Po flas per veten time mendoj se asnjeher zdo ta mesoj gjuhen shqipe si duhet .Do na mungojn disa fjal neve (mua)gjithmon keshu esht kur te jetosh me
nje vend te huaj dhe kur ske kontakte me shqiptar shum, je ne pun me te huaj vjen shtepi me te huaj dhe gjith jeta me te huaj.............
per fat te keq shumm po e harrojn
ketu ka faj ndonjeher dhe prinderit pasi e lejojn femijen te flas ne gjuhen e huaj
dhe at vet i flet ne gjuhen e huaj e po ai kur nuk fol ne shpi shqip ku te flas ateher..
Dita e harxhuar më kot është ajo e kaluar pa qeshur.
Kjo teme eshte me vend,por si duket edhe pse shkruajm nuk do ket efekt sepse askush nuk qane koken per kete pune.Kjo qe folen shume shkrues me lart eshte e vertetqe gjuha shqipe do harrohet dhe gjeneratat e mevonshme nuk kane me dijt te flasi shqip.Diaspora psh. tani ne Kosove ska kurfar perkujdeseje vetem qe qfrytezohet deri ne palce nga shteti i Kosoves,e asgje nuk ndihmohet.Mergimtaret kur veres shkojne per pushime ska kurfar kujdesje,as pritje ,as organizime,as ligjerata es organizim tubimesh dhe koncertesh ne qendra komunale as gje.Ndersa sa i perket interesimit per fekijet shqiptare ne diaspor kujdesi eshte zero.
Po se perdore e humbet gjuhen.
Aty un po harroj greqishten jo me shqipen qe as nuk me pelqen si tingellon.
Harrohet, si nuk harrohet! Mjafton të shohësh këtu një pjesë të anëtarëve që shkruajnë gjysma shqip e gjysma në gjuhë të huaja. Jo se e bëjnë me qëllim, po e kanë më të lehtë t'i gjejnë fjalët dhe të shprehen në gjuhë të huaj.
Kur isha une per here te fundit ne Shqiperi, pashe qe flisnin ata me shume me fjale te huaja se sa une.
Dhe fjalet e reja qe perdoren ne shqip, qofshin te huazuara apo jo, ne qe jemi jashte nuk i dime. Dhe une se dija ca ishin karrotreci, shllaku dhe ca llafe te tjera qe s'po i mbaj mend tani.
Krijoni Kontakt