Close
Faqja 15 prej 19 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 188
    Larguar..
    Anëtarësuar
    31-08-2009
    Postime
    4,530
    Citim Postuar më parë nga eagle_black Lexo Postimin
    a mendon gloreta se ne ne futjen e fjaleve te huaja ketu ne shqiperi kane gisht edhe televizionet si top chanel etj????

Ku e di une, shumica ketu shohin dhe stacione televizive ne shqip, keto i kane me satelit. Por kur shumicen e kohes e kalon jashte, gjuha harrohet kollaj.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-03-2006
    Postime
    184
    Shume e kan harruar shum e flasin, varet nga prinderit sa punojne dhe sa jan te ndergjegjshem per ate qe femija i tyre ndermerr.

i/e regjistruar Maska e kriko-38
    Anëtarësuar
    01-08-2010
    Vendndodhja
    ketu afer
    Postime
    687
    Jo qe kam haruar po ka dica fjal me leht me vjen ti them ne gjuh te huaj edhe me mir kuptohemi me duket ashtu ..Po flas per veten time mendoj se asnjeher zdo ta mesoj gjuhen shqipe si duhet .Do na mungojn disa fjal neve (mua)gjithmon keshu esht kur te jetosh me
    nje vend te huaj dhe kur ske kontakte me shqiptar shum, je ne pun me te huaj vjen shtepi me te huaj dhe gjith jeta me te huaj.............

i/e regjistruar Maska e letaa
    Anëtarësuar
    25-04-2010
    Vendndodhja
    ketu afer, atje larg
    Postime
    1,268
    per fat te keq shumm po e harrojn
    ketu ka faj ndonjeher dhe prinderit pasi e lejojn femijen te flas ne gjuhen e huaj
    dhe at vet i flet ne gjuhen e huaj e po ai kur nuk fol ne shpi shqip ku te flas ateher..
    Dita e harxhuar më kot është ajo e kaluar pa qeshur.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-02-2010
    Postime
    98
    Kjo teme eshte me vend,por si duket edhe pse shkruajm nuk do ket efekt sepse askush nuk qane koken per kete pune.Kjo qe folen shume shkrues me lart eshte e vertetqe gjuha shqipe do harrohet dhe gjeneratat e mevonshme nuk kane me dijt te flasi shqip.Diaspora psh. tani ne Kosove ska kurfar perkujdeseje vetem qe qfrytezohet deri ne palce nga shteti i Kosoves,e asgje nuk ndihmohet.Mergimtaret kur veres shkojne per pushime ska kurfar kujdesje,as pritje ,as organizime,as ligjerata es organizim tubimesh dhe koncertesh ne qendra komunale as gje.Ndersa sa i perket interesimit per fekijet shqiptare ne diaspor kujdesi eshte zero.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Po se perdore e humbet gjuhen.
    Aty un po harroj greqishten jo me shqipen qe as nuk me pelqen si tingellon.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga FierAkja143 Lexo Postimin
    Po se perdore e humbet gjuhen.
    Aty un po harroj greqishten jo me shqipen qe as nuk me pelqen si tingellon.
    Te pelqen Greqishtja?!!!!!!!!! Si gjuhe arixhinjsh me duket.

Greke je ti qe te duket greqishtja me e rendesishme se Shqipja per te mos u harruar?
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Harrohet, si nuk harrohet! Mjafton të shohësh këtu një pjesë të anëtarëve që shkruajnë gjysma shqip e gjysma në gjuhë të huaja. Jo se e bëjnë me qëllim, po e kanë më të lehtë t'i gjejnë fjalët dhe të shprehen në gjuhë të huaj.

Citim Postuar më parë nga lisa12 Lexo Postimin
    ke te drejte qe shqiptaret qe jetojne jashte vendit si flasin shqip femijeve te tyre dhe kjo eshte vertete me te ardhe keq,por neve qe jetojme ne gjermani vetem shqip i flasim femijeve dhe femijet tane e dine sh mire ta flasin shqipen
    domethene e ke 100% te sigurte qe asnje shqiptar ne Gjermani si flet gjermanisht femijeve, ndersa cdo shqiptar ne cdo vend tjeter u flet vetem gjuhe te huaj dhe jo shqip?

Kur isha une per here te fundit ne Shqiperi, pashe qe flisnin ata me shume me fjale te huaja se sa une.

Dhe fjalet e reja qe perdoren ne shqip, qofshin te huazuara apo jo, ne qe jemi jashte nuk i dime. Dhe une se dija ca ishin karrotreci, shllaku dhe ca llafe te tjera qe s'po i mbaj mend tani.

Faqja 15 prej 19 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjuha Shqipe - Kisha dhe Kleri Katolik
    Nga toni77_toni në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 02-10-2011, 14:48
  2. Dështimi i gjuhës standarde shqipe te gegët!
    Nga Davius në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 460
    Postimi i Fundit: 31-01-2010, 20:27
  3. Armiqtë e gjuhës shqipe dhe triumfi i saj
    Nga brooklyn2007 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2008, 11:35
  4. A vihet ne diskutim Sovraniteti Kombit?
    Nga Dito në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2006, 20:17
  5. Armiqte e Gjuhes Shqipe?
    Nga Tastiera në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-10-2005, 10:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •