Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 44
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Po e di që nacionalizmi është ideologji dhe nuk thërras në ideologji as unë e as hoxha, nuk jemi të paditurë në këtë aspekt.
    Atdhedashuria - kombi dallojnë prej nacionalizmit, e di për shkak se kjo e dyta osht ne një farë menyre racizëm, kurse ajo e para e don vendin tonë, lufton dhe kontribon që vendi yt me shku perpara dhe është konform Islamit.
    Këtë ta thash që met tregu se e di dallimin e tyre.
    Shpresoj që ta kesh ndegju ligjeratën e Jakup Hasipit (All-llahu e past mëshiru) kur flet për Kombin dhe simbolin kombëtar (flamurin). Ai thotë se nuk luftohet për flamur, por rreth flamurit. Qysh i bjen kjo?!
    Kjo i bjen kështu, lufta jote pa dyshim që është në emër të All-llahut mirëpo nëse lufton me flamur Islam (rreth flamurit Islam) jepet me kuptu që është luftë për fe (për Islam), nëse lufton me flamur kombëtar (rreth flamurit shqiptarë - kuq e zi) jepet me kuptu që është luftë për atdhe (për vatan), por normalisht të dyjat duhet me kan në emër të All-llahut, rreth flamurit, e jo për flamur.
    Sqaroma rastin e kuzmanit?! sepse unë e di vetëm atë rastin kur smundi me i perballu dhimbjeve edhe e therri me shpatë veten. Pejgamberi a.s. u tha shokëve deri tash ky ishte për në Xhennet (sepse luftetar ma i ashper), kurse tani osht ne zjarr. Shkaku i vetvrasjes.
    Kur flet për popullin shqiptarë, pot lutna si vllaun me pas rezerva se ti se paske haberin për çka kanë luftu ky popull. Nëse don deshmi, fakte rreth Islamit të shqiptarëve gjatë luftes urdhëro, me fol për tjerët pa ditë mos fol pashë All-llahun.
    Sa i përket Bashkimit Kombëtar, Mazllum Mazllumi nga Prizreni në ligjerata studentore në Prishtinë na ka shpërnda hartën e Bashkimit Kombëtar edhe na ka than se herë do kurdo kjo duhet me ndodh ky bashkim osht mas pari Bashkim Fetare andaj punoni qe kjo mu arritë.
    Dr. Shefqet Krasniqi në TV edhe nëpër ligjerata të ndryshme ka stimulu xhematin që nuk duhet me pas kufij edhe se kemi nevojë ma shumë se kurrë për Bashkim Kombëtar.
    Ti po del ma hoxhë se hoxhollarët!!! Mos ta nin se shenjë e kijametit osht kjo

Në cilin ajet ose hadith ty të ipet e drejta mi qkep vizat për Xhehennem?! Unë e di ajetin Kur'anor që Gjykimi i takon vetën All-llahut.

O vëlla unë e di që nuk bon me dashtë kerkon ma shumë se sa All-llahun dhe të derguarin e Tij, mirëpo mos harro se vet All-llahu dhe i derguari i Tij na urdhëruan me i dashtë të tjerët si p.sh Nanen, ti tash a mundesh me than se s'duhet me dashtë a? jo mirpo prapë ma shum se Pejgamberin a.s. jo.
    Pejgamberi a.s. kur e dëbuan mushrikët prej Mekke dhe vendosi me ba hixhretin për në Medine, a e din qysh u kthy kah Mekkja edhe qajti, a të kujtohet qa tha???!!! Pra nuk ka vend ma i ëmbël për shpirtin e njeriut se sa atdheu. Mekkja ishte atdheu i Resulull-llahut s.a.v.s. edhe normal që e kishte të vështirë me lëshu.
    Vërtetësinë e hadithit ta sjelli vetëm atëherë kur të mësohesh me i respektu vëllezërit, e jo me i qujt Sufi, apet ja nise me te vjetren, ki kujdes une ty nuk te qujta me asni emer. Qysh met qujt tash Vehabi?! Si boj mend une me ty, besom kur e lexova kesh kah mos te kthej pergjigje shkaku i qisaj sufizmit ne fund, mirëpo apet për hir të All-llahut të shkrujta.

All-llahu e din ma se miri
    Gimçe,qëllimi im është të tregoj se e para shqiptarët nuk jan musliman sepse na nuk shohim emrat por thelbin e meseles.Përkundrazi ata janë patriota të mëdhaj,nacionalistë,atdhetarë...etj.Por assesi nuk janë musliman,sepse islamin e kan vetëm si simbol për identifikim.
    Në gjendjen e tanishme p.sh kosovë, maqedoni,shqipëri,sundon ligji i kufrit dhe nëse ke pak njohuri nga këto gjëra atëher po të tregoj se ulematë atë vend ku nuk sundon sherijati edhe në të nëse ka 100 % musliman,e quajnë vendi i mosbesimit,kufrit [darul kufër,ose darul harb ose darul shirk].Dhe simbas kësaj edhe banorët e atij vendi e marin emrin si kuffarë ,edhe pse ndoshta midis tyre mundet të ket musliman.Dhe e kundërta nëse në nji vend sundon sherijati atëher ai vend quhet vend islam [darul islam],dhe tërë banorët e atij vendi quhen musliman edhe pse në të ka edhe kafira.
    Pra un kur dal të shëtis në qytetin e shkupit,tërë i konsideroj kafira,përveç atyre që un i njoh dhe e di besimin e tyre.
    Dhe sot nuk janë dhe nuk konsiderohen si shenja islami vetëm pse dikush falet pra vetëm nëse bën namaz,ose ka mjekër ose shkurton pantollonat ose ka hixhab..etj.Ulematë e nexhdit këto nuk i konsiderojnë nga shenjat e islamit që dikush ta merr emrin musliman,por vetëm nëse ata kan realizuar IZHARUD-DIN,pra atë që thotë shejh AbdulUehhabi rahimehullah në risalen e tij Asllud-dinil islam :
    1- Urdhëresa në ibadetullah të vetmin që nuk ka rival,nxitja në këtë bazë [teuhid],miqësimi përshkak të kësaj baze [teuhidi], dhe tekfiri mbi ata që largohen nga kjo bazë.
    2- Tërhjekja e vërejtjes nga shirku në ibadetullah,ashpërsia sebeb kësaj,armiqësimi i tyre,dhe tekfiri mbi atë që e vepron shirkun.
    Pra këto janë sot shenjat se a është dikush besimtar ose jo.
    Nga këtu,dhe nga lart që cekëm shqiptarët janë larg nga besimi islam,sepse ata nuk e kan pasur prioritet [në radhë të parë] fenë dhe sherijatin e Allahut,përkundrazi shumica e tyre nuk dojnë sherijatin,nuk njohin thelbin dhe bazat e fesë, bile edhe nga ajo pakicë e vogël që simpatizojnë me islamin ose falen, për fat të keq nuk e din teuhidin dhe veprojnë shirkijate të ndryshme duke filluar nga gjykimi te taguti,votimet parlamentare dhe për kryetar shteti [për tagutin dhe sistemin e tij]...etj,dhe krajt luftërat që janë bërë deri tani kan qen në bazë nacionale,kombëtare,patriotike,për flamur ose për socijalizëm ose për demokraci ose për...etj,por assesi nuk kan qen lufta sheriajtike për implementimin e sherijatit ose për zbatimin e teuhidit.Pra thjesht kan qen lufta për mbrojtjen e vatanit,fisit,kombit,shtetit,teritorit,gjuhës,nder it ..etj.Kurse krejt këro lufta i bëjnë edhe tërë popujt tjerë në botë prej kuffarëve.
    Kështuqë e kotë është teza e Jakup hasipit dhe Shefqetit kur shqiptarët janë kafira në bazë,e lere mo të flasim për ta se janë shehidë, ose i ndihmojnë fesë dhe budallallëqe të tjera .
    MU për këtë shkak DAVETI JONË QËNDRON MU KËTU QË KY POPULL QË THIRRET ME ISLAM KURSE NË FAKT E KA HUMBUR DOMETHËNJEN E VËRTETË TË ISLAMIT DUHET THIRRUN NË TEUHID PRA QË TË BËHEN MUSLIMAN.
    A nuk merrni mësim nga jeta e profetit se si ai u dërgua te populli i tij kurejsh,arabë që vetin e konsideronin pasues monoteizmit,muvehidunë,el hanif, dhe pasues të Ibrahimit a.s,pra musliman.Por në realitet nuk ishin sepse kishin prish bazën,pra ishin bërë kafira.Dhe Profeti në fillim nuk u mor me çështjen nacionale ose kombëtare por me davet dhe me përhapjen e teuhidit dhe mu për kët shkak i luftoj të afërmit e tij dhe popullin etij.pra il uftoj bashkëkombasit e tij,nacionalistët e tij,atdhetarët..etj.
    Profeti jonë savs,ka thënë :''Ai i cili thirr në komb (asabijeh) nuk është nga ne,poashtu edhe ai i cili lufton për komb dhe ai i cili vdes për komb.'' (Ebu Davudi) kurse në tjetër vend thotë :''Njerëzit duhet të hjekin dorë nga thirja në nacionalizëm sespe kjo është thirrje për në zjarrin e xhehennemit.Nëse nuk hjekin dorë nga kjo Allahu do ti trajton sikur krymba të dalur me jashtëqitje.'' (Ebu Davudi dhe Tirmidhi ).
    Bile në nji vend tjetër këto njerëz që thirrin në nacionalizëm Profeti i konsideron në ktë mënyrë poshtëruese : ''Ai i cili thir në nacionalizm është sikur ai që është kapur për gjenitaliet e babait të tij.'' (Mishkat el-Mesabith)
    Mirëpo të kemi kujdes se islami nuk e ndalon muslimanin që ta don dhe të ketë dashuri për vendlindjen e tij në të cilën ka jetuar por jo në atë mënyrë si e dojm Allahun dhe islamin ku dashurija dhe urrejta janë vetëm për Allahun.
    Profeti jon dhe të tjerët e donin Mekën sepse ajo është vendi ma i dashur i Allahut në sipërfaqen e tokës,por ata nuk i donin kuffarët të cilët banonin aty në Mekke,përkundrazi ai i luftonte ata sespe ata nuk e deshin islamin dhe vritnin muslimanët.Por ata nuk i dhan përparësi Mekës përmbi ligjeve të Allahut.Pra dashuria e tyre për Mekken nuk i ka bërë ata të padigjueshëm ose të padiciplinuar ndaj ligjeve të Allahut.
    Transmeton Ibn Abbasi r.a se e ka digjuar Profetin savs duke i thënë Mekkes :''Oj Mekke,sa vend i shenjt je ti,dhe sa e dashur je ti te un,sikur të mos më përzinin njerëzit e saj jasht ,un kurrë nuk do të lishoja'' (Tirmidhi,sahih).
    Pastaj shum sahabe më vonë e kan lënë Mekken duke migruar në vende të largëta për ta përhap davetin islam.
    Transmeton Suraka ibn Malik se Profeti ka thënë :''Ma i miri nga ju është ai i cili e mbron fisin e tij,përderisa nuk bënë ndonji mëkat'' (Ebu Davudi)
    Por të kemi kujdes këtu është qllimi për fisin që janë musliman dhe jo qafira,dhe atë përderisa nuk bëjnë ndonji mëkat.Kurse shiqoni fiset tanë,të afërmit ,familjarët dhe akrabanë se shumica haptazi e kundërshtojnë islamin,e fyejnë e poshtërsojnë..
    Sejjid Kutbi r.a thotë : Muslimani nuk ka nacionalitet,përveç besimit të tij.
    Kurse për haramet tjera të thirish në komb,të luftojshë dhe të vdesish për të,siç e more vesh se është kufr.Kurse thirrja në nacioanlizëm është ideologji e iblisit me ndihmësat e tij siç bëjnë patriotët,partijashët..etj
    Dashja dhe respektimi i tagutit,djallit dhe simboleve të tyre dhe ato janë simbole që i përdorin shtetet e kufrit,është kufr që të nxjerr nga dini islam,dhe njiherit ajo është edhe respektim i atij shteti të tagutit ose kufrit.
    Shqiponja simbolizon tagutin dhe shtetin e tij që nji popull i tërë (shumica)ka ideale për të,e don atë,e respektojnë atë dhe në fund edhe vdesin për të,sikur që besimtarët e vërtetë e dojn Allahun dhe vdesin për të.Atëherë për çfarë arsye dikush e mban flamurin në shtëpi?
    Njeriu mbron bashkëkombasit (shqiptarët) që janë musliman,xhamijat,fenë tonë,nderin,pasurin dhe gjakun e muslimanëve,e kursesi nuk mbron ata shqiptarë që janë qafira dhe fet e tyre ose kufret e tyre ose nderin e tyre ose gjakun e tyre ose pasurin e tyre.Dhe bënë luftë që fjala e Allahut të jet mbi të gjitha.

gimche :
    Sa i përket Bashkimit Kombëtar, Mazllum Mazllumi nga Prizreni në ligjerata studentore në Prishtinë na ka shpërnda hartën e Bashkimit Kombëtar edhe na ka than se herë do kurdo kjo duhet me ndodh ky bashkim osht mas pari Bashkim Fetare andaj punoni qe kjo mu arritë.
    Dr. Shefqet Krasniqi në TV edhe nëpër ligjerata të ndryshme ka stimulu xhematin që nuk duhet me pas kufij edhe se kemi nevojë ma shumë se kurrë për Bashkim Kombëtar.Ti po del ma hoxhë se hoxhollarët!!! Mos ta nin se shenjë e kijametit osht kjo
    Ja këto janë tagutë [shejtanë dhe ndimsat e tij] që thirrin popullin në shkatërrim,pra në vend që të thirrin popullin në islam dhe bashkim fetar,ata thirrin në bashkim kombëtar,pra thirrin në komb së bashku me kafirat,dhe muatilat ,mohuesit,sharësit,tallësit,fyesit e ndryshëm.
    A kështu ka vepruar Profeti jonë?
    Un shoh teuhidin se çka thotë e jo ky dhe ai hoxhë se ata nuk janë argument .
    Kështu është kur ndjek hoxhallarët në harame në atë që profeti e ka ndaluar kurse këta e lejojnë.Dhe ju nuk keni marrë teuhidin për bazë por keni marrë hoxhallarët si argument dhe me këtë i keni bërë hoxhallarët tagutë dhe i pasoni ata në harame.
    Kështu i tha Profeti Adij Ibn Hatim ed-Darimit nji krishteri i cili sa po e kishte pranuar islamin se ata adhuronin hoxhallarëte tyre duke ju bërë sexhde,por Adij i tha se ata nuk i bënin sexhde hoxhallarëve të tyre,pra nuk u binin para në sexhde si shenjë adhurimi,por profeti i tha se ata ndiqnin hoxhallarët e tyre në harame,dhe kjo është ADHURIMI I TYRE.
    Dhe tamam është kjo shenj kijameti ku profeti na paralajmëron se para kijametit xhamijat do të zbukurohen,dhe hoxhallarët që do ta shkatërrojnë këtë ummet dhe që thirrin në dyert e xhehennemit.
    Pra Profeti na ka paraljamëruar nga hoxhallarët e prishur në nji vend në këtë kuptim : VAJ HALLI PËR UMMETIN TIM NGA HOXHALLARËTE PRISHUR dhe shum hadithe të ngjajshme.

3. Anetarët më poshtë kanë falenderuar referi_1 për postimin:

bsdev (03-03-2017)

2. Cili duhet të jetë fokusi kryesor i besnikërisë: Zoti apo atdheu?

Përderisa nacionalizmi beson se atdheu duhet të jetë fokusi i besnikërisë dhe i lojalitetit, Islami nga ana tjetër beson se ky fokus duhet të jetë Zoti xh.sh. dhe feja e Tij. Kur'ani thotë:
    "...vendimi (në çështjen e adhurimit) nuk i takon kujt, pos All-llahut, e Ai urdhëroi të mos adhuroni tjetër vetëm Atë." (12:40)
    Bazë e nacionalizmit është dashuria e dikujt për atdheun e tij, kurse bazë e Islamit është besimi në Zotin dhe përkushtimi absolut ndaj Tij.
    "Vetëm Ty të adhurojmë dhe vetëm te Ti kërkojmë ndihmë!" (1:4)
    Nacionalizmi ka për qëllim që njeriu, pjesën më të madhe të dashurisë dhe lojalitetit t'ia kushtojë atdheut; madje edhe lojalitetin ndaj Zotit xh.sh. t'ia nënshtrojë dashurisë për atdheun. Kjo nga ana e saj është një lloj politeizmi. Lutja i kushtohet vetëm Zotit xh.sh. dhe po qe se bëhet edhe për diçka tjetër, atëherë kjo paraqet idhujtari dhe ndjekje të rrugës së djallit:
    "A i vure re ata që mendojnë se besuam atë që të zbriti ty, dhe atë që zbriti para teje, se si dëshirojnë që mes tyre të gjykojë djalli, e duke qenë se janë urdhëruar që të mos e besojnë atë. E djalli dëshiron t'i humbë në pafundësi." (4:60)
    Nacionalizmi më tepër rëndësi i jep atdheut sesa që i kushton besimit, fesë dhe Zotit, kurse Islami e bën të kundërtën:
    "Pra, ikni e mbështetnu tek All-llahu, unë prej Tij jam një qortues i hapët. E mos i shoqëroni All-llahut edhe ndonjë zot tjetër, edhe për këtë unë jam i dërguar prej Tij që t'ju tërheq haptazi vërejtjen." (51:50-51)
    Nacionalizmi beson se ndjenjat nacionaliste janë të vërteta atëherë kur ato nuk trazohen nga faktorë tjerë (shihet se fjala është për Zotin dhe fenë), kurse Islami pohon se e vërteta është plotësisht e kundërt. Me të vërtetë, Islami insiston që monoteisti, bindjen ose besimin e vet ta shfaqë vetëm ndaj Zotit xh.sh.
    Është një urdhër i qartë islamik, i cili thotë: "Askush kurrësesi nuk guxon t'i zbatojë urdhërat e njerëzve në qoftë se këto urdhëra janë në kundërshtim me urdhërat e Zotit."
    Nëse urdhërat e Zotit bien ndesh me patriotizmin, atëherë dhënia e prioritetit për kombin apo atdheun është në kundërshtim me parimin e Islamit.
    Thuaj: "Namazi im, kurbani im, jeta ime dhe vdekja ime janë thjesht për All-llahun, Zotin e botëve!" (6:162)
    Si nga pikëpamja individuale, ashtu edhe nga ajo shoqërore, çështje më e rëndësishme për nacionalizmin janë interesat nacionale, kurse për Islamin janë dashuria ndaj Zotit dhe urdhëresave hyjnore. Dashuria dhe urrejtja, miqësia dhe armiqësia, lufta dhe paqja, të gjitha këto bëhen për hirë të Zotit xh.sh. dhe fesë së Tij. Kurrfarë faktori tjetër nuk mund të vijë parasysh.
    Në nacionalizëm, sovraniteti i takon kombit ndërsa kritere janë interesat kombëtarë. Mirëpo, në Islam, sovran është vetëm Zoti xh.sh. dhe asnjë faktor tjetër nuk mund të dalë para ligjeve të Tij.
    "... vendimi nuk është i tjetërkujt, vetëm i All-llahut,..." (12:67)
    "... pra, i tërë sundimi është në duart e All-llahut, të lartit, të madhëruarit." (40:12)
    "... Vetëm Atij i takon gjykimi dhe tek Ai do të ktheheni." (28:88)
    "... Vetëm i Tij është sundimi (gjykimi) dhe Ai është më i shpejti i llogaritësve." (6:62)
    Kur'ani i gjykon të gjithë ata që autenticitetin ia mveshin gjërave të tilla siç janë kombi dhe atdheu, në vend që këtë ta bëjnë për urdhëresën vijuese të Zotit:
    "A thua mos po kërkojnë gjykimin e kohës së injorancës, po për një popull që bindshëm beson, a ka gjykim më i mirë se ai i All-llahut." (5:50) Ata përpiqen për sundimin e injorancës (që është antiislamike), por nuk ka gjë më të mirë se gjykimi i Zotit xh.sh.
    Në Islam, sovraniteti i takon Zotit dhe fesë së Tij. Kombi vepron si zëvendës i Tij brenda kufijve të kësaj shkolle. Fillimi dhe përfundimi i referimit është Zoti:
    "...Çka t'ju jep Pejgamberi, atë merrne e çka t'ju ndalojë, përmbanju dhe kini frikë All-llahun..." (59:7)
    "E për këtë shkak (të përçarjes së tyre) ti thirr dhe përqëndrohu ashtu si të është urdhëruar dhe mos shko pas dëshirave të tyre..." (42:15)
    I Dërguari s.a.v. ka theksuar se lojaliteti dhe dashuria janë vetëm për Zotin xh.sh. dhe për asgjë tjetër. Në këtë mënyrë, ai e godet rëndë nacionalizmin duke thënë:
    "Bëje Zotin xh.sh. bosht të dashurisë dhe të lojalitetit tënd dhe asgjë tjetër."
    Mirëpo nacionalizmi e adhuron kombin dhe atdheun prandaj edhe bie në konflikt me parimet themelore të Islamit, respektivisht me monoteizmin dhe hyn në një farë lloji të politeizmit të fshehur.

3. Faktori i unitetit: besimi apo kombi

Nacionalizmi beson se koekzistenca është faktor që qëndron pas kombit dhe unitetit të individëve të cilët përfshihen në një grup të veçantë. Rrethanat e përbashkëta natyrore dhe gjeografike, bashkësia apo raca, gjuha, si dhe organizimet e ndryshme historike dhe politike krijojnë lidhje ndërmjet individëve, të cilët jetojnë së bashku përderisa atë e kërkojnë interesat e tyre. Prej këtu fillon dallimi midis tyre dhe të huajve.
    Pikëpamja e Islamit është në kundërshtim me këtë, sepse në Islam, lidhjen ndërmjet individëve e bën besimi dhe shkolla që del nga dashuria për të dhe e cila shërben si njësi matëse për përshtatshmërinë. Sipas Islamit, individi, besimi i të cilit shtrihet në polin e kundërt, qoftë ai bashkatdhetar, fqi apo farefis, konsiderohet si i huaj, ndërsa bashkësia e besimit bën që edhe njerëzit me të largët dhe nga viset e ndryshme të botës, të jenë më të afërt me njëri-tjetrin.
    Selmani ishte nga Farisi (Irani), mirëpo Muhammedi a.s. i Arabisë dhe i familjes Hashimi, atë e konsideronte si anëtar të shtëpisë së tyre. Bilali nga Etiopia dhe Suhejbi nga Roma u bënë anëtarë të qeverisë islamike të siujdhesës së Arabisë. Por, Ebu-Lehebi, Ebu-Xhehli dhe Ebu-Sufjani, të cilët ishin arabë të pastër, u dëbuan nga pushteti i shoqërisë së re edhe përkundër lidhjeve nacionale, racore dhe fisnore që i kishin, u trajtuan si të huaj.
    Pikëpamja islamike për kombësinë tërësisht ndryshon nga ajo nacionaliste. Kombësia e muslimanëve nuk bazohet në unitetin e faktorëve gjeografikë apo të atyre gjuhësorë. Ummeti Islamik paraqet një bashkësi apo shoqëri që është themeluar nga Zoti xh.sh. dhe i Dërguari i Tij, ndërsa anëtarësimi në të varet nga uniteti i besimit, nga vizioni botëror dhe nga sistemi islamik. Islami hudh poshtëë çdo kufizim territorial dhe materialist.

5. Anetarët më poshtë kanë falenderuar referi_1 për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga referi_1 Lexo Postimin
    gimche :
    Ja këto janë tagutë [shejtanë dhe ndimsat e tij] që thirrin popullin në shkatërrim,pra në vend që të thirrin popullin në islam dhe bashkim fetar,ata thirrin në bashkim kombëtar,pra thirrin në komb së bashku me kafirat,dhe muatilat ,mohuesit,sharësit,tallësit,fyesit e ndryshëm.
    A kështu ka vepruar Profeti jonë?
    Un shoh teuhidin se çka thotë e jo ky dhe ai hoxhë se ata nuk janë argument .
    Kështu është kur ndjek hoxhallarët në harame në atë që profeti e ka ndaluar kurse këta e lejojnë.Dhe ju nuk keni marrë teuhidin për bazë por keni marrë hoxhallarët si argument dhe me këtë i keni bërë hoxhallarët tagutë dhe i pasoni ata në harame.
    Kështu i tha Profeti Adij Ibn Hatim ed-Darimit nji krishteri i cili sa po e kishte pranuar islamin se ata adhuronin hoxhallarëte tyre duke ju bërë sexhde,por Adij i tha se ata nuk i bënin sexhde hoxhallarëve të tyre,pra nuk u binin para në sexhde si shenjë adhurimi,por profeti i tha se ata ndiqnin hoxhallarët e tyre në harame,dhe kjo është ADHURIMI I TYRE.
    Dhe tamam është kjo shenj kijameti ku profeti na paralajmëron se para kijametit xhamijat do të zbukurohen,dhe hoxhallarët që do ta shkatërrojnë këtë ummet dhe që thirrin në dyert e xhehennemit.
    Pra Profeti na ka paraljamëruar nga hoxhallarët e prishur në nji vend në këtë kuptim : VAJ HALLI PËR UMMETIN TIM NGA HOXHALLARËTE PRISHUR dhe shum hadithe të ngjajshme.
    Kallxom ti mu diçka kush je ti që gjykon dijetarët?!
    A nuk osht kjo vija qe duhet ta ndjekim Kur'ani + Sunneti + Dijetarët ?!
    Unë personalisht nuk pot njoh bre burr edhe nuk po e di kush je ti që i shpall hoxhollarët tanë si të devijum, kjo rrjedh nga goja jote, e nga asnjë argument Kur'anor.
    Shenjë e kijametit osht kur xhemati i gjykon hoxhollarët, mos harro se kjo është edhe prej Akides se Hauarixhëve.
    Ti edhe unë mas pari nuk kem shkoll sa kanë ata (p.sh 16 ka studiu Dr. Shefqet Krasniqi ne Medine), mu edhe ty s'na vet kerkush as nuk na ngon kerkush, tani folum qitu une edhe ti fundi i fundit kerkush s'na rras.
    Nuk mundesh me pasu Kur'anin edhe Sunnetin pa u kap prej ulemave.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga referi_1 Lexo Postimin
    2. Cili duhet të jetë fokusi kryesor i besnikërisë: Zoti apo atdheu?

Përderisa nacionalizmi beson se atdheu duhet të jetë fokusi i besnikërisë dhe i lojalitetit, Islami nga ana tjetër beson se ky fokus duhet të jetë Zoti xh.sh. dhe feja e Tij. Kur'ani thotë:
    "...vendimi (në çështjen e adhurimit) nuk i takon kujt, pos All-llahut, e Ai urdhëroi të mos adhuroni tjetër vetëm Atë." (12:40)
    Bazë e nacionalizmit është dashuria e dikujt për atdheun e tij, kurse bazë e Islamit është besimi në Zotin dhe përkushtimi absolut ndaj Tij.
    "Vetëm Ty të adhurojmë dhe vetëm te Ti kërkojmë ndihmë!" (1:4)
    Nacionalizmi ka për qëllim që njeriu, pjesën më të madhe të dashurisë dhe lojalitetit t'ia kushtojë atdheut; madje edhe lojalitetin ndaj Zotit xh.sh. t'ia nënshtrojë dashurisë për atdheun. Kjo nga ana e saj është një lloj politeizmi. Lutja i kushtohet vetëm Zotit xh.sh. dhe po qe se bëhet edhe për diçka tjetër, atëherë kjo paraqet idhujtari dhe ndjekje të rrugës së djallit:
    "A i vure re ata që mendojnë se besuam atë që të zbriti ty, dhe atë që zbriti para teje, se si dëshirojnë që mes tyre të gjykojë djalli, e duke qenë se janë urdhëruar që të mos e besojnë atë. E djalli dëshiron t'i humbë në pafundësi." (4:60)
    Nacionalizmi më tepër rëndësi i jep atdheut sesa që i kushton besimit, fesë dhe Zotit, kurse Islami e bën të kundërtën:
    "Pra, ikni e mbështetnu tek All-llahu, unë prej Tij jam një qortues i hapët. E mos i shoqëroni All-llahut edhe ndonjë zot tjetër, edhe për këtë unë jam i dërguar prej Tij që t'ju tërheq haptazi vërejtjen." (51:50-51)
    Nacionalizmi beson se ndjenjat nacionaliste janë të vërteta atëherë kur ato nuk trazohen nga faktorë tjerë (shihet se fjala është për Zotin dhe fenë), kurse Islami pohon se e vërteta është plotësisht e kundërt. Me të vërtetë, Islami insiston që monoteisti, bindjen ose besimin e vet ta shfaqë vetëm ndaj Zotit xh.sh.
    Është një urdhër i qartë islamik, i cili thotë: "Askush kurrësesi nuk guxon t'i zbatojë urdhërat e njerëzve në qoftë se këto urdhëra janë në kundërshtim me urdhërat e Zotit."
    Nëse urdhërat e Zotit bien ndesh me patriotizmin, atëherë dhënia e prioritetit për kombin apo atdheun është në kundërshtim me parimin e Islamit.
    Thuaj: "Namazi im, kurbani im, jeta ime dhe vdekja ime janë thjesht për All-llahun, Zotin e botëve!" (6:162)
    Si nga pikëpamja individuale, ashtu edhe nga ajo shoqërore, çështje më e rëndësishme për nacionalizmin janë interesat nacionale, kurse për Islamin janë dashuria ndaj Zotit dhe urdhëresave hyjnore. Dashuria dhe urrejtja, miqësia dhe armiqësia, lufta dhe paqja, të gjitha këto bëhen për hirë të Zotit xh.sh. dhe fesë së Tij. Kurrfarë faktori tjetër nuk mund të vijë parasysh.
    Në nacionalizëm, sovraniteti i takon kombit ndërsa kritere janë interesat kombëtarë. Mirëpo, në Islam, sovran është vetëm Zoti xh.sh. dhe asnjë faktor tjetër nuk mund të dalë para ligjeve të Tij.
    "... vendimi nuk është i tjetërkujt, vetëm i All-llahut,..." (12:67)
    "... pra, i tërë sundimi është në duart e All-llahut, të lartit, të madhëruarit." (40:12)
    "... Vetëm Atij i takon gjykimi dhe tek Ai do të ktheheni." (28:88)
    "... Vetëm i Tij është sundimi (gjykimi) dhe Ai është më i shpejti i llogaritësve." (6:62)
    Kur'ani i gjykon të gjithë ata që autenticitetin ia mveshin gjërave të tilla siç janë kombi dhe atdheu, në vend që këtë ta bëjnë për urdhëresën vijuese të Zotit:
    "A thua mos po kërkojnë gjykimin e kohës së injorancës, po për një popull që bindshëm beson, a ka gjykim më i mirë se ai i All-llahut." (5:50) Ata përpiqen për sundimin e injorancës (që është antiislamike), por nuk ka gjë më të mirë se gjykimi i Zotit xh.sh.
    Në Islam, sovraniteti i takon Zotit dhe fesë së Tij. Kombi vepron si zëvendës i Tij brenda kufijve të kësaj shkolle. Fillimi dhe përfundimi i referimit është Zoti:
    "...Çka t'ju jep Pejgamberi, atë merrne e çka t'ju ndalojë, përmbanju dhe kini frikë All-llahun..." (59:7)
    "E për këtë shkak (të përçarjes së tyre) ti thirr dhe përqëndrohu ashtu si të është urdhëruar dhe mos shko pas dëshirave të tyre..." (42:15)
    I Dërguari s.a.v. ka theksuar se lojaliteti dhe dashuria janë vetëm për Zotin xh.sh. dhe për asgjë tjetër. Në këtë mënyrë, ai e godet rëndë nacionalizmin duke thënë:
    "Bëje Zotin xh.sh. bosht të dashurisë dhe të lojalitetit tënd dhe asgjë tjetër."
    Mirëpo nacionalizmi e adhuron kombin dhe atdheun prandaj edhe bie në konflikt me parimet themelore të Islamit, respektivisht me monoteizmin dhe hyn në një farë lloji të politeizmit të fshehur.

3. Faktori i unitetit: besimi apo kombi

Nacionalizmi beson se koekzistenca është faktor që qëndron pas kombit dhe unitetit të individëve të cilët përfshihen në një grup të veçantë. Rrethanat e përbashkëta natyrore dhe gjeografike, bashkësia apo raca, gjuha, si dhe organizimet e ndryshme historike dhe politike krijojnë lidhje ndërmjet individëve, të cilët jetojnë së bashku përderisa atë e kërkojnë interesat e tyre. Prej këtu fillon dallimi midis tyre dhe të huajve.
    Pikëpamja e Islamit është në kundërshtim me këtë, sepse në Islam, lidhjen ndërmjet individëve e bën besimi dhe shkolla që del nga dashuria për të dhe e cila shërben si njësi matëse për përshtatshmërinë. Sipas Islamit, individi, besimi i të cilit shtrihet në polin e kundërt, qoftë ai bashkatdhetar, fqi apo farefis, konsiderohet si i huaj, ndërsa bashkësia e besimit bën që edhe njerëzit me të largët dhe nga viset e ndryshme të botës, të jenë më të afërt me njëri-tjetrin.
    Selmani ishte nga Farisi (Irani), mirëpo Muhammedi a.s. i Arabisë dhe i familjes Hashimi, atë e konsideronte si anëtar të shtëpisë së tyre. Bilali nga Etiopia dhe Suhejbi nga Roma u bënë anëtarë të qeverisë islamike të siujdhesës së Arabisë. Por, Ebu-Lehebi, Ebu-Xhehli dhe Ebu-Sufjani, të cilët ishin arabë të pastër, u dëbuan nga pushteti i shoqërisë së re edhe përkundër lidhjeve nacionale, racore dhe fisnore që i kishin, u trajtuan si të huaj.
    Pikëpamja islamike për kombësinë tërësisht ndryshon nga ajo nacionaliste. Kombësia e muslimanëve nuk bazohet në unitetin e faktorëve gjeografikë apo të atyre gjuhësorë. Ummeti Islamik paraqet një bashkësi apo shoqëri që është themeluar nga Zoti xh.sh. dhe i Dërguari i Tij, ndërsa anëtarësimi në të varet nga uniteti i besimit, nga vizioni botëror dhe nga sistemi islamik. Islami hudh poshtëë çdo kufizim territorial dhe materialist.
    I lexova të gjitha ajetet, asnjëra nuk prekin tek ato që ndiej unë, pra nuk përkojnë me temën e atdhedashurisë.
    Sa i përket pjesës së dytë "Besimi apo Kombi" gjithëmonë gjatë historisë ka pas njerëz që ani pse nuk i kan taku atij kombi kanë qenë në pozita kyçe në komb, siç e permende ti Selam el-Farisiun, Bilalin apo Suhejbin e ki edhe në rastet tjera si Barack Obama (Kenian) kryetar i Amerikes. Kjo osht diçka krejt tjetër prej asaj që po diskutojmë, bile bash Selman el-Farisiut dhe Bilalit nuk iu është hubm kombësia e tyre Pejgamberi a.s. ka pas qellim njerëzve me ja vesh petkun e Islamit, e jo me i ba arab. Shembulli ma i mirë është vet Selma el-Farisiu i cili kurrë nuk tha jam arab, i takoj X fisit, kurrë nuk e humbi prejardhjen e vet, bile në këtë aspekt e stimulonte Pejgamberi a.s. po jo veç keta po edhe krejt Muhaxhirët njëjtë u trajtuan nga Ensarët, kur Pejgamberi a.s. kerkoi vëllazërimin e tyre në Medine, e nuk kerkoi prej Muhaxhirëve bonu ju arab, por i la me kombet, gjakun dhe fisin e tyre atë që e kishin, pra nuk kishin nevojë me ndrru.
    Edhe ni sen inshaAll-llah e kupton qit vi, nuk bahen krahasime qysh po i bon ti, qishtu osht vija Gjaku -> Fare-fisi -> Kombi, e jo kur të permendet kombi me fut nacionalizmit me to ne ni thes.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Gimçe, shkurt po të them se vendi jonë nuk është kosova e as maqedonija e as shqipëria,dhe për momentin as nji vend tjetër në botë sepse sot për fat të keq nuk kemi darul -islam,vend ku praktikohet islami,sherijati ose kjo don të thotë vend ku besimtarët praktikojnë teuhidin [realizojnë teuhidin] lirisht dhe pa u penguar nga kafirat dhe sistemet e tyre.
    Por vendi jonë është nëse diku në botë paraqitet islami dhe ata na thirrin neve atje,ATËHER NEVE NA BËHET OBLIGIM QË TË MIGROJMË ATJE me qëllim që ta realizojmë haptazi teuhidin,dhe ky hixhret ulematë thuajnë se është obligativ,pra kjo don të thotë nëse nuk shkon atje pa ndonji arsye të fortë sikur sëmurja,pamundësia e të gjeturit mejte duke u munduar në maksimum..etj.Por nuk merren parasysh arsyet tjera sikur : Ku do ta lësh shtëpinë,pasurinë,paratë,biznesin,familjen,të afërmit..etj.Pra këto nuk janë arsyetime,ashtu siç nuk kishin arsyetime ata të cilët nuk migruan me Profetin gjat hixhretit.
    Pra këto vende tona janë darul harb,vende që islamit i kan shpallur luftë,VENDE KU NA JEMI TË SHTYPUR DHE KU NUK MUNDET TA REALIZOJMË TEUHIDN HAPTAZI dhe është obligim lufta ndaj tyre kjo është që të realizohet sunneti,kurse vaxhibi është që më së paku të mos ju ndihmosh atyre në asnji mënyrë e LERE QË TË BËJSH BASHKIM KOMBËTAR ME KAFIRAT - IJJADEN BILAH,OSE MOS DHËNTË ALLAHU TI KONSIDEROSH ATA MUSLIMAN SIKUR BËJNË HOXHALLARËT E JUAJ.
    Gimche :
    ti permenda 5 gjërat që jem të urdhëruar mi mbrojt. "Në emer të All-llahut me mbrojt Vatanin" çka ka të keqe në keta?!
    Ore dashamir i jem që spo i kupton gjërat,mendo mirë këtu është fjala për mbrojtjen e DARUL-ISLAMIT,vendin islamik e jo për të mbrojtur vendin e kufrit dhe njerëzit e tij sikur është maqedonija,shqipëria,kosova dhe të tjerët.
    Vendi ska rëndësi në islam por njerëzit pra Mekkeja gjat historisë ka qen herë vend islam e herë vend kafirash a po kupton?Profeti e çliroj Mekken nga kush?Pra nga kafirat,sepse ishte vend qyfri.
    gimche :
    kjo është atdhedashruia jeme e ndërtuar në baza Islame.
    Pra siç e vërejte se këto temelet e tua nuk janë mbi baza fetare po mbi baza nacionale pra në bashkimin e kombit gjë që është kufër dhe të nxjerr nga feja,pra të luftosh për komb është kufër sepse don që të bashkosh tërë kafirat r kombit me nji vend.
    patiotizëm se nacionalizmi është ideologji edhe i ka dogmat e saja
    Pra edhe bashkimi kombëtar është ideologji e çifutëve që secili të kufizon kombin etij në nji vend të caktuar...
    Cili ësht ai profet ose sahab ose musliman që ka luftuar për komb ???????? Përveç juve dhe hoxhallarëve të juaj dhe ata të ngjajshmi si ju.
    Në bazë të asaj që lexova prej shkrimit tënd dy sene pom shkojnë ndërmend ose je Tekfirc (Tekfiri) ose je Vehabi.
    Pra kjo na qenka akidja jote dhe teuhidi jot : MBROJTJA E KOMBIT,dhe secili që nuk pajtohet me ty na qenka ose tekfiri ose vehabi ose havarixh??
    All-llahu A'lem spo du me paragjyku kurgjo, mirëpo me i shpall njerëzit kafira, duke perfshi ata që falen, agjerojnë, japin sadaka etj. nuk osht prej moralit të muslimanëve ton.
    Është vaxhib që secili që vepron shirkun ose kufrin duhet shpallur kafir dhe ai i cili nuk ë bënë këtë vetë ëshë kafir.Pra tekfiri në këtë rast është vaxhib përndryshe vetë bëhesh i tillë,pra nëse nuk e përdor tekfirin atje ku duhet atëher njeriu vet bëhet kafir.tekfiri vaxhib pas të cliti më nuk ka iman është tekfiri i zemrës kurse shartet tjera janë që plotësojnë fenë.Kjo don të thotë se nëse njeriu nuk e ka tekfirin e veprës përsëri është musliman por mëkatar ,por nëse i mugon tekfiri i zemrës atëher ky nuk është musliman.Dhe për këtë un kam folur shum këtu në forum shiqoi postimet e mëhershme dhe debatojmë.
    Siç të kam thënë ma herët se sot nuk janë shenjate islamit ose dikush që të mbrohet prej tekfirit vetëm që të falet ose të agjëron ose të shkon në haxh,prakëto nuk janë pengesa për tekfir përveç nëse ka realizuar fenë IZHARUD-DIN. [Lexo për më shum akiden e ulemave të nexhdit rreth këtyre meseleve]
    Pra secili që vepron ose flet vepra të shirkut ose të kufrit të madh ku ulematë kan koncesus se janë shirk ose kufër i madh,atëher mbi atë person bie tekfiri ,dhe KËTU NUK I KAN PRIVILEGJUAR SE DIKUSH ËSHTË HOXHË OSE SHEJH OSE DOKTOR OSE PAPAGALL,sepse kërkush nuk është i mbrojtur dhe nuk ka imunitet nga shirku dhe kufri.
    Masanej thënia jote "Shqiptarët nuk janë musliman" a je ka e nin veten qa po thu, ti qka je?!
    Nëse thua se janë musliman,atëher bëhesh xhehmi ekstrem pasi shumica e shqiptarëve nuk falen dhe nuk din islamin bile shumica janë muatilë ose socijalistë,demokratë,partijashë,nacionlistë,afeta r,ateistë,kurse edhe ai numri i vogël simbolik që falen ose kan simpati ndaj islamit edhe ata nuk e din teuhidin dhe besimin e kan përzier me mosbesim.Pra nëse e tërë kjo masë e madhe kafirash te tye janë musliman vetëm pse deklarojnë se janë musliman ose vetëm pse deklarojnë shehadetin,atëher ky mendim është i xhehëm bin saffanit dhe xhad bin dirhemit te të cilët shirku dhe kufri nuk ju bëjnë dëm islamit mjafton që të deklarohess se je musliman.Pa dyshim ata që mendojnë kësisoj janë kafira në asll pasi e kan prishur asll dinin.Dhe ehli sunneti këto njerëz i quan kuffarë dhe kush dyshon në kufrin e tyre poashtu janë kuffarë.
    Shqiponja - Është simbol kombëtar, qysh osht simbol i fesë Islame ylli me hanë, apo flamuri "La ilahe il-lAll-llah Muhammedurresulull-llah", qysh osht simbol i krishterëve kryqi etj. Nuk ka të bëjë me idhujtari, nese nisemi ashtu na duhet me urrejt edhe Isaun a.s. se të krishterët e kanë idhull (e adhurojnë), ose Aliun r.a që shijat e konsiderojnë si shefaat në ditën e gjykimit për ta, mirëpo pavarësisht çka bajnë njerëzit me X simbolin, për neve ai nuk tretet.
    Shqiponja te shqiptarët simbolizon diçka më shumë sesa shenjë e thjeshtë,për të njerëzit kan dhënë besën,janë vrarë,në emër të saj janë betuar,e duajnë sikur që besimtarët e vërtetë e duajnë Allahun dhe vdesin për Të.Pra nuk është thjesht nji simbol dallimi që përdorej te muslimanët për tu dalluar prej taboreve të kundërshtarit.Pra profeti nuk ka thënë që të vdiset për flamur,ose nuk ka thënë që të jepet besa flamurit.Pra FLAMURI TE SHQIPTARËT ËSHTË BËRË TAGUT [IDHULL] për të cilin jepet jeta,pra gjëja ma e shtrenjtë që ta ka dhënë Allahu.
    O i nderuar, unë bëjë dawet, nuk bëj thirrje në Akide të tekfircave apo rabiovcave e mi qit tjerët prej feje. Nuk i shpalli dijetarët e ketij vendi taguta, as kurgjo tjetër, e falenderoj All-llahun që mi solli në keto troje keta njerëz se vAll-llahi kem pas nevojë.
    Daveti jotë është thirrje në bashkim kombëtar ,pra në shirk dhe kufër duke ja dhënë besën tagutit ,e jo në TEUHID- pra jo thirrje që të bashkohemi ta adhurojmë vetëm Allahun e të mosi përshkruajmë zota në adhurim ashtu si na urdhëron Allahu dhe Profeti i tij.Dhe na nuk kemi nevoj për të tillët njerëz por kemi nevoj për hoxhallarë që thirrin këtë popull në teuhid duke e pastruar prej shirkijateve dhe kufriajteve siç janë thirrja në komb dhe flamur.
    Në Xhaminë ku falna unë kanë qenë nga Shkupi mysafir edhe Sadullah Bajrami e Dhulkarnejn Ramadani, për çudi ata na thirrshin "o vëlla" dhe asnjëherë nuk na quanin as neve, as shqiptarët e ketij vendi si qafira, çudi puna jote nuk e di a je në dijeni se Islami nuk përkufizohet vetëm në ata njerëz që ti ki qef mi qujt musliman.
    Ju shifni gradat e njerëzve filan shejhu ky e ai,filan doktori ky e ai filan papagalli ky e ai..etj dhe krejt rrafsh ju duket.Unë nuk thirr te sadullahi ose te ky e ai hoxhë por thirri në teuhid dhe MOS NA TREMBNI ME FILAN DHE FILAN HOXHE SA TË MËDHAJ QË JANË,SEPSE NEVE NA MJAFTON ALLAHU KUNDRA TË GJITHËVE DHE UN KAM ARGUMENTIN DHE NUK E PËRDOR SHUMICËN SI ARGUMENT.KUSH PËRDOR SHUMICËN SI ARGUMENT -THOTË SHEJH ABDUL UEHHABI- KA BËRË SHIRK ALLAHUT AZZE VE XHEL.
    Kallxom ti mu diçka kush je ti që gjykon dijetarët?!
    PSE A MOS JANË DIEJTARËT TË MBROJTUR NGA SHIKRU DHE KUFRI?MOS KAN GJË ATA IMUNITET DHE MUNDET TË VEPROJNË ÇTË DUAN?
    PËRKUNDRAZI DIEJTARËT DHE SECILI DUHET TI NËNSHTROHET TEUHIDIT E JO TEUHIDI ATYRE.
    Ti edhe unë mas pari nuk kem shkoll sa kanë ata (p.sh 16 ka studiu Dr. Shefqet Krasniqi ne Medine), mu edhe ty s'na vet kerkush as nuk na ngon kerkush, tani folum qitu une edhe ti fundi i fundit kerkush s'na rras.
    Shejtani ka shkollë shum ma të madhe se këta por u bë iblis,sepse u bë mendjemadh sikur këta që nuk dojn të pasojnë të vërtetën duke gjetur llojlloj arsyetime sikur : ti je i pashkolluar,ti je i paarsimuar,ti ske dy ditë shkoll,ti je filan dhe filani,ti vjen nga filan dhe filan vendi..etj,pra krejt gjestet e iblisit.
    TEUHIDIN DUHET TA DIN SECILI PRA EDHE I PAARSIMUARI EDHE I PASHKOLLI EDHE KATUNDARI EDHE BUJKU,EDHE MJEKU..,bile atë para çdo gjëje tjetër,pra para se ta mëson kuranin,para se të bëhet dijetar....
    KURSE SOT PËR FAT TË KEQ HOXHALLARË KA SHUM SHUMICA JANË TË SHEJTANIT DHE BËJNË SHKOLLËN E TIJ..
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    SKA BASHKIM SEBEB BASHKIMIT POR KA BASHKIM SEBEB TEUHIDIT

9. Anetarët më poshtë kanë falenderuar referi_1 për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-12-2008
    Postime
    146
    darul -islam,v
    referi_1

un them per juve qe e di cilit sekt i takon atij Muvehid qe nuk lat njeri hoxh dijetar muxhahid pa e bere qafir ku vetem ju ishit muslimant SubhaneALL-LLAH PEJGAMBERI I All-llahut na ka paralajmeru per ardhjen e juaj perkatsisht te havarixheve ku keta jan me te rrezikshem se jahudit dhe shijat ku qellimi juaj (aslu dinin islam muvehid) eshte ti largoni prej islamit duke bere polemika me musliman por asesi me te krishter qe tekfircin e keni bere sikur te pish uj, per me ba dikan qafir nuk mjafton as hadithi i Muhamedit a.s qe thot dallimi ndermjet muslimanit dhe qafirit eshte namazi ju kete e hedhni pohst pastaj Sahabet shoket e Muhamedit a.s. qafir e kan quajt ate nese e kan lene nje namaz ndersa per juve edhe nese i fal 5 vaktet jep zeqatin shkon ne haxh por nese falet ne xhami pas nje imai ta marrum shembull ne tiran apo prishtin ju ate person do e qujashi qafir pa kufar hezitimi All-llahu na rujt prej juve.

Ithem gimches mos te debatoj me at se edhe un ketu e perfundova.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-04-2010
    Postime
    50
    Citim Postuar më parë nga ebu_abdulaziz Lexo Postimin

un them per juve qe e di cilit sekt i takon atij Muvehid qe nuk lat njeri hoxh dijetar muxhahid pa e bere qafir ku vetem ju ishit muslimant
    Kush na paska dhenë komentin e tij!?! A ende je ne forum ketu?! Po quditem qe ende nuk mesove me shkru shqip siq duhet.

Shiqo ti i humbur, se ndryshe nuk e meriton me te thirrë:

Sulejman bin Abdullah (Allahu e mëshiroftë) thotë:

"Dije se të gjithë dijetarët Islam janë të pajtimit se kush ia kushton dikujt tjetër pos All-llahut ndonjë dua apo kërkesë ai është mushrik, edhe nëse thotë LA ILAHE IL-LA ALLAH, MUHAMEDUN RESULULLAH, edhe nëse agjëron. Sepse Islami e ka kushtëzuar përmes fjalës LA ILAHE IL-LA ALLAH, MUHAMEDUN RESULULLAH që mos të adhurohet askush tjetër pos All-llahut. E kush e shqipton shehadetin dhe ia drejton ibadetin dikujt tjetër pos All-llahut ai nuk e ka realizuar këtë dëshmi. Kështu është shembulli i Jehudëve, të cilët thonë se nuk ka zot tjetër, mirëpo ata i bëjnë rival All-llahut të Madhëruar. Andaj, vetëm të shqiptohet kjo fjalë me gjuhë, pa vepruar parimet e kësaj fjale e as besuar në bazat e saja, nuk mjafton për të qenë një përson pjestar i Islamit. Ky është mendimi i të gjithë dijetarëve." (Tejsirul Azizil Hamid, f. 154-155.)

Pastaj thotë Sulejman bin Abdullah:
    "Kush nuk e njeh domethënjen e 'La ilahe il-la Allah' (Askush nuk meriton, nuk ka të drejtë e nuk duhet të adhurohet përveç Allahut!), nuk punon me kushtet e Teuhidit, nuk e mohon Shirkun dhe nuk e mohon Taghutin, atëherë sipas ixhmasë së këtij personi këto fjalë nuk i bëjnë dobi nëse vetëm i shqipton me gjuhë..." (Tejsirul Azizil Hamid, f.53)

Te verteten e ke e thenë, se i bejmë tekfir te gjithë ata qe falen, agjerojnë dhe e kryen haxhin, nese e bejnë njëkohsisht shirkun, apo nese nuk e njofin shikrun!

- Dijetari dhe Muftia i Nexhdit në kohën e vet, Muhammed bin Ibrahim bin Abdul-Latif (Allahu e mëshiroftë) thotë:

"Shumica e njerëzve pretëndojnë se i përkasin Islamit dhe shqiptojnë shehadetin dhe i praktikojnë shtyllat e dukshme të Islamit (Furu'ud-din). Mirëpo, kjo nuk mjafton që ai të konsiderohet musliman dhe nuk është e lejuar të hahet therja e tyre, ngase ata i bëjnë rival - shok Allahut në ibadet. Ata kërkojnë dhe ua drejtojnë duan Pejgamberëve dhe njerëzve të mirë dhe kërkojnë ndihmë dhe shpëtim nga ata dhe bëjnë vepra të tjera që i çet ata nga Islami. Kjo ndarje mes pjestarëve të Islamit është çështje e ditur me argumente Kur'anore, sunnete të Pejgamberit (Paqja dhe Bekimi i Allahut qofshin mbi të) dhe ixhma (pajtim i njëzëshëm) i dijetarëve të gjenëratave të para." (Akidetul Muvahhidin, f. 392)

per me ba dikan qafir nuk mjafton as hadithi i Muhamedit a.s qe thot dallimi ndermjet muslimanit dhe qafirit eshte namazi ju kete e hedhni pohst pastaj Sahabet shoket e Muhamedit a.s. qafir e kan quajt ate nese e kan lene nje namaz ndersa per juve edhe nese i fal 5 vaktet jep zeqatin shkon ne haxh por nese falet ne xhami pas nje imai ta marrum shembull ne tiran apo prishtin ju ate person do e qujashi qafir pa kufar hezitimi
    Po, ne gjykojmë me kufr mbi qdo individ i cili jeton ne darul kufr. Dhe askujt nuk ja japim emrin "musliman", krejt derisa nuk nuk verteteohet se eshtë i paster nga shirku i madh, dhe krejt deri sa nuk i benë tekfir mushriket! A falet a nuk falet, nuk ndryshon aspak ne ketë pikë! A te pelgen kjo a jo, eshtë puna jote, por aj i cili e din menhexhin e Ulemave te Teuhidit, e din se qfarë mendimi kanä patur per Banoret e Mekkes, e mos te flasim per banoret jasht saj!

Pastaj:
    Te gjthë muslimanet janë pajtu, se aj i cili benë ndonje veper te shirkut te madh, apo kufr te kjartë i cili nuk arsytohet, quhet kafir dhe mushrik, edhe nese falet apo agjeron, apo jep sadaka etj. Ndersa ti nuk di se pari qka eshtë shirk, e siq te mbrohesh nga aj, dhe siq ta urresh vepruesin e tij?!?

- Sheikh Muhammed ibn Abdul-Vehhab (Allahu e mëshiroftë) ka thënë:

"Nëse robi e adhuron Allahun ditë e natë, e pastaj i bën dua Pejgamberit apo ndonjë ewlijas te varri, me këtë vepër vetës i ka marrë 2 zota dhe nuk ka dëshmu 'La ilahe il-la Allah'... (Askush nuk meriton, nuk ka të drejtë e nuk duhet të adhurohet përveç Allahut!) Pastaj nëse robi i therr mijëra kurban për Allahun e Lartësuar, e pastaj therr vetëm një kurban për dikë tjetër pos Tij, atëherë ai bëhet mushrik dhe nuk ka dëshmu 'La ilahe il-la Allah'(Askush nuk meriton, nuk ka të drejtë e nuk duhet të adhurohet përveç Allahut!)... Këto gjëra sot janë të përhapura shumë, përpos disa persona që edhe përmenden në hadithin (Ghuraba). Rreth kësaj mesele pajtohen të gjitha ulemat e njohur e të gjithë medh´hebeve..." (Er-Risale ishrun, f.166-167)

Shiqo, Allahu te udhëzoftë, siq ne kohen e Muhammed ibn AbdulWehhabit ishin muvehidet pakicë , dhe ishin ghurabah! Kundershtaret i kanë quajt Ulemat te Nexhdit si "Tekfrica, Khawarixh dhe Kafira", pershkak te Mohimit te shirkut dhe Tekfirit mbi atë qe e benë ketë krimë te madh, te cilin Allahu i Madhëruar nuk e fal pa berë Teubeh. Keshtu edhe ti, Allahu te udhëzoftë ne Islam, neve na quan "Tekfirc" sepse spo mundesh me kuptu se aj qe benë shirk, eshtë mushrik, edhe nese pretendon te kunderten!

Ti i humbur, nese e din realitetin e Khawarixhve, e kishe kuptu se ata bejnë tekfir mbi atë qe benë zina, apo pinë alkool, apo benë gjynahe tjera qe s'janë shirk apo kufr. Ndersa ne juve ju kemi shpall kafira dhe mushrika, jo per shkak se beni mekate te mdhaja sikur marrja e kamates apo pierja e alkoolit, por jeni mushrika sepse nuk e dini qka eshtë shirku i madh, dhe keni urrejtje per Teuhdin, keni dashuri per mushriket dhe taghutet, dhe veprat e tyre nuk i konsiderni si shirk!

Kur e kupton ketë realitet, ti dhe lexuesit tjerë, e kupton pse kanë shkru Ulemat e Nexhdit aq shumë kunder mushrikve!! Pastaj, "Osmanet /Shtetin Turk" i kanë shpall si shtet te kufrit dhe banoret e saj i kanë berë tekfir ne pergjithsi pa perjashtur individ, pershkak te shirkut, por shumica e Turqve kanë qenë me Namaz, kanë agjeru dhe kanë pagu zekat sikur ti dhe banoret e Balkanit sot, por keto nuk janë pengesa per Tekfir!

Meso Hakkun, pastaj e meson se kush therret ne Hakk, dhe kush therret ne Ibadet Shejtanit!

Rregulli eshtë; Aj qe gjykon me Islam mbi dikend qe ka ra ne shirk, apo nuk e njef shikrun, aj eshtë kafir dhe nuk e njef Islamin!

Sheikh Sulejman bin Abdullah (Allahu e mëshiroftë) thotë:
    "Kush nuk e njeh domethënjen e fjalës 'La ilaha il-la Allah' dhe nuk vepron me kushtet e kësaj, nuk i lëshon (nuk largohet nga) veprat e Shirkut dhe nuk bën kufër në Taghut, atij nuk do ti mjafojnë këto fjalë (La ilaha il-la Allah), këtu ka ixhma (koncenzus) te dijetarët." (Tejsir al Aziz al Hamid, f.53)

- Sheikhu pastaj vazhdon në faqen 60, duke thënë:

"Kur një pabesimtar e shqipton shehadetin, por nuk e din kuptimin e fjalës 'Ilah' ose 'Resulullah', ose falet, agjëron dhe e kryen haxhin por nuk e din domethënjen e këtyre veprave, ose i bën këto gjëra vetëm sepse i ka pa njerëzit duke i bërë, atëherë as një dijetarë nuk e konsideron këtë individ musliman, edhe nëse nuk ka vepruar Shirk.
    Dijetarët kanë dhënë fetva për njerëz të tillë të cilët gjinden në librin 'Ed-Durer Es-Samin fi Sharh'hul murshid al muin'. Personi i cili e shpjegon këtë libër, pasi e cek fetvan thotë: "Kjo fetva e dijetarëve është unik, e kjartë dhe shumë e drejtë. Asnjë dijetarë nuk mundet me thënë diçka kundër. Në këtë mesele nuk ka mospajtim..." (Tejsir al Aziz al Hamid, f.60)

- Abdul´latif Ibn Al Hafidh (Allahu e mëshiroftë) duke e transmetuar ixhmanë se:
    "Ai që bën Shirk, nuk ka hy në Islam, edhe nëse e shqipton shehadetin"
    (Al Minhaxh f.10 dhe fetvat e ulemasë të Nexhdit, 3/93)

- Sheikh Muhammed bin Ibrahim në komentin e ''Keshfush-shubuhat'' në faqën 101 thotë:
    "Nuk ka dallim ndërmjet atij që ka kufër inati dhe atij që ka kufër mosdije.
    Sepse, në kufër hyjnë edhe Kufri i inatit edhe Kufri i mosdijes. Dhe nuk është prej kushteve të vendosjes së argumentit mbi kafirin që ai ta kupton atë (Kufrin). Përkundrazi, mbi atë që vendoset argumeti në mënyrë që e kuptojnë personat sikur ky - ai është kafir, njëjtë e kupton ose nuk e kupton këtë. Nëse të kuptuarit vendoset si kusht - atëherë Kufri do ti kapë vetëm një lloj të njerëzve dhe ky është Kufri i refuzimit (mohimit, që pohon me zemër kurse mohom me veprat e jashtme). Përkundrazi, Kufri kapë shumë lloje të ndryshme, ku hyjnë edhe Kufri i mosditurisë dhe llojet e tjera."

- Imam Shevkani (Allahu e mëshiroftë) thotë:
    "Vetëm shqiptimi i shehadetit pa e njohur domethënjen e tij, dhe pa punuar sipas udhëzimeve të tij (parimeve të tij) nuk është Islami i pranuar. Nëse dikush në kohën e xhahiljetit e shqipton shehadetin pastaj vazhdon me adhurimin e idhujve, ai nuk ka hyrë në Islam."

- Pastaj vazhdon Sheikhu:

"Padyshim, secili që e shqipton "La ilahe il-la Allah" (Askush nuk meriton, nuk ka të drejtë e nuk duhet të adhurohet përveç Allahut!) dhe veprat e tij nuk e tregojnë të kundërtën (d.m.th nuk shihet nga ai Shirku apo Kufri), atij i ipet hukmi muslim. Derisa e përmbush kushtin siç ceket në hadithin: "Jam i udhëruar ti luftojë njerëzit derisa të dëshmojnë "La ilahe il-la Allah" (Askush nuk meriton, nuk ka të drejtë e nuk duhet të adhurohet përveç Allahut!). Pra, ai që e ka nijetin për me hy në Islam, dhe i thotë muslimanëve të cilët dojnë ta vrasin se ai e pranon Islamin, atëherë nga jashtë duhet ti gjykohet mbi të si 'musliman'. Muhammed (Paqja dhe Bekimi i Allahut qofshin mbi të) e fajësoj Usamah bin Zejdin, sepse nuk i ka kushtuar rëndësi kësaj. Por, ai që e shqipton këtë, dhe pastaj bën vepra që janë në kundërshtim me Teuhidin, si për shembull besimi që ai mundet të përfitojë nga njerëzit të vdekur apo që fatkeqësit vinë nga të vdekurit (besimi se të vdekurit bëjnë dëm apo të ngjajshme), me këtë ai dëshmon se ato fjalë që i ka thënë në fillim me gjuhë (La ilahe il-la Allah) (Askush nuk meriton, nuk ka të drejtë e nuk duhet të adhurohet përveç Allahut!), janë në kundërshtim me besimin e tij. Një person i tillë nuk është musliman, pa kurrfarë dyshimi. Sepse për me hy në Islam nuk mjafton vetëm shqiptimi i shehadetiti duke bërë njëkohësishtë vepra që e anulojnë Teuhidin... Nëse do të ishte ashtu, që vetëm shqiptimi mjafton, atëherë edhe për Jehudët të cilët thonë: "Uzejri është biri i Allahut", ose për krishterët të cilët thonë: "Isa është biri i Allahut" ose për munafikët do të ishte e mjaftueshme vetëm shqiptimi i 'La ilhe il-laAllah'... Sepse të gjithë këto grupe që përmenden këtu e shqiptojnë 'La ilahe il-la Allah' (Askush nuk meriton, nuk ka të drejtë e nuk duhet të adhurohet përveç Allahut!) me gjuhë...
    (Ed-dur Nedid fi Ikhlas Kelimetut-Teuhid, f.40-42)

- Sheikh Abdur-Rahman bin Hasan (Allahu e mëshiroftë) ka thënë:
    "Ai që bën Shirk e lëshon Teuhidin sepse Shirku dhe Teuhidi janë dy gjëra që nuk bëjnë bashkë... Njëra e anulon tjetrën..." (Minhaxh f.12)

Djallo, nuk behet debat me xhahila. Une nuk bejë debat as me ty apo me ndonje xhahil tjeter, por jeni per te ardh keq, qe sa vite kinse pershkruheni ketij dini, e meselet elementare nuk i ke mesu! A mundet profsori i Universitetit me "debatu" me nje femij ne klasen e parë?!

KESHTU EDHE NE KETË RAST! Ti se pari nuk i din termet qe perdoren ne Islam, nuk e din qka eshtë shirku, nuk e din qka eshtë teuhdi. Siq te behet debat me nje "analfabet" kur vjen tek qeshtja e meseleve rreth akides?!

Allahu te udhëzoftë nese je i sinqert!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Abdur-Rahman70 : 05-09-2010 më 13:57
    "...Thuaj: “A janë ata që dijnë, njësoj me ata që nuk dijnë?”..." (Ez Zumer:9)

Citim Postuar më parë nga ebu_abdulaziz Lexo Postimin
    referi_1

un them per juve qe e di cilit sekt i takon atij Muvehid qe nuk lat njeri hoxh dijetar muxhahid pa e bere qafir ku vetem ju ishit muslimant SubhaneALL-LLAH PEJGAMBERI I All-llahut na ka paralajmeru per ardhjen e juaj perkatsisht te havarixheve ku keta jan me te rrezikshem se jahudit dhe shijat ku qellimi juaj (aslu dinin islam muvehid) eshte ti largoni prej islamit duke bere polemika me musliman por asesi me te krishter qe tekfircin e keni bere sikur te pish uj, per me ba dikan qafir nuk mjafton as hadithi i Muhamedit a.s qe thot dallimi ndermjet muslimanit dhe qafirit eshte namazi ju kete e hedhni pohst pastaj Sahabet shoket e Muhamedit a.s. qafir e kan quajt ate nese e kan lene nje namaz ndersa per juve edhe nese i fal 5 vaktet jep zeqatin shkon ne haxh por nese falet ne xhami pas nje imai ta marrum shembull ne tiran apo prishtin ju ate person do e qujashi qafir pa kufar hezitimi All-llahu na rujt prej juve.

Nuke di pse stafi të ka përjashtuar por sidoqoftë po të jap disa këshilla.
    Un në çështjet e teuhidt ndjeki ulematë e nexhdit dhe IBn Tejimjjen r.a. ose ndryshe të them pra në çështjet e teuhidit ndjeki ixhmanë,koncesusin e ulemave rreth meseleve të besimit.
    Dhe për këtë arsye un sot nuk ndjeki asnji kvazi dietar sepse nuk kam nevoj kur çështjet e teuhidit mi kan skajruar ulematë e hershëm.Përkundrazi kam shum fakte që këto ulemat e sotit shum i kan përzier çështjet e besimit dhe me dashje ose pa dashje i kan shkaktuar nji dëm të madh besimit islam saqë sot njerëzit nuk din teuhidin,nuk din rregullat e tekfirit dhe rregullat e dënimeve sheriatike.
    Këto kvazi diejtarë e kan prish islamin nga brenda kurse muxhahilat e paditur të juaj e kan prish islamin nga jashtë dhe kështu në ktë frymë janë edukuar disa gjenerata dhe tani me të vërtetë është shum zorr që ata të pranojnë argumentet përveç atyre që ju ka mëshiruar i Madhërishmi.
    Akuzat e juaja janë të njëjta dhe të ngjajshme me akuzat e dijetarëve nakshibendi të kohës së shejh Abduluehhabit r.a,që ua bënin ulemave të nexhdit përarsye sepse ju pengonte daveti i vërtetë pra thirrja e teuhid e popullatës e cila moti kishte ra në[ shirkijate dhe kufriate.
    Por interesant këto dijetarë nakshibendi në krye me Daud Ibn Xhirxhisin el - Irakin,ata kan pasur tevile [keqkuptime] në çështjet e shirkut dhe kufrit dhe gabimisht kalkulonin me disa thënje të diejtarëve.Por ata assesi nuk kan thirrun në BASHKIM KOMBËTAR DHE BASHKIM RRETH FLAMURIT ashtu siç thirrniu ju dhe dijetarët e juaj.Sigurisht se juve do tju bënin tekfir [kafira dhe pabesimtar] edhe Daud Ibn Xhirxhisi edhe Xhehm Bin Saffani dhe Xhad Bin Dirhemi do tju shpallnin kafira sepse ata nuk kan thirr në këto shirkijate por ata kan pasur mendimet e devijuara në aspektin e imanit.Bile ata jan gjykuar me ligjet e sherijatit dhe djallëzit e tyre i vepronin fshehurazi në krahasim me ju ku masën e thirrni haptazi në shirkijate dhe kufriate të shumta.
    Ju jeni frikacakë dhe njerëz që bëni shpifje kurse asnjiher nuk keni pasur guximin që të debatoni me ne,përkundrazi postimet tona i keni fshirë dhe në fund siç e keni zakon talleni më këtë davet për të cilin Allahu ka krijuar qiejt dhe tokën, ku u ndan njerëzit dhe të afërmit nga njëri tjetri dhe shpalli luftat dhe u derdh gjaku.Kjo sebeb se ju nuk keni argumente dhe ato argumente që ua kan mësuar hoxhallarët e juaj janë batil dhe pa kurfar fakte.
    Nëse un kam gabuar diku bujrum më trego që të përmirësohem,ja ky davet është qe disa vite dhe kërkush nga ju nuk ka dalur dhe të kundërshton dhe të nxjerr ndonji fletushkë se ku kemi gabuar,por si ato plakat e këqia përfolni me njerëi tjetrin rrugëve dhe fshehurazi.
    Pastaj nëse nuk e ke ditur tani në kohën e fundit edhe ato xhahilat e juaj kan parë dhe pranojnë se paska asll din dhe se për të shum kan folur dhe shum libra janë shkruar dhe skajruar meselet duke filluar nga Ibn Tejmijje dhe nxansat e shejh AbdulUehhabit r.a.Për këtë shkak shko e pyeti ata a ka asll din ose nuk ka?

qellimi juaj (aslu dinin islam muvehid) eshte ti largoni prej islamit duke bere polemika me musliman por asesi me te krishter qe tekfircin e keni bere sikur te pish uj,
    .
    Ore injorant për këto gjëra nuk kam folur un por un i kam marrun nga diejtarët islam të cilët 100 vite kan shkruar vetëm për këto gjëra sepse janë gjëra bazike dhe pak kan folur për gjërat e rendit të dytë sikur namazi,zekati..etj.Pra ti i ke fyer me këto fjalë Ibn Tejmijjen dhe ulematë e nexhdit të cilët shum i kan përdorut këto terme.Por kvazidijetarët e juaj nuk ju kan spjeguar këto gjëra elementare për qëllime që ti ruajn interesat e mbretërve arab ose për x qëllime tjera.Normal shejtani nuk të tregon se si bëhet kufër bit-tagut sepse pastaj duhesh shejtanin ta bëshë kafir,por ai ju sorrollat rreth e përqark për çështjet dytësore të fesë dhe kështu do tju humbas në terrin e shirkut dhe kufrit ku juve jeni katandis dhe tani për ta shpëtuar faqen e zezë të juaj nga inati nuk pranoni sepse do tju thuajnë njerëzit e rëndomtë : Pse tani na tregoni këto gjëra e nuk na keni treguar ma herët sikur nji beduin kur erdhi te Shejh AbdulUehhabi dhe mësoi akiden e pastër dhe të drejtë paastaj tha : BETOHEM NË ALLAHUN SE UN KAM QEN KAFIR,EDHE AI HOXHA IM I CILI MË KA MËSUAR PASKA QEN KAFIR DHE PAQJA QOFTË MBI PROFETIN TONË.
    Pra nëse ke kuptuar këtë davet na nuk bëjmë tekfir për gjërat e rendit të dytë sikur namazi,zekati,haxhi derisa njerëzve tu skajrohet dhe tu hiqen pengesat.
    Pastaj na nuk bëjmë asnjë kafir derisa nuk e prish asll imanin,pra derisa nuk ka bërë shirk të madh ose kufër të madh që të përjashton nga feja.
    Pastaj na nuk bëjmë dikë kafir vetëm pasi ti ket ardhur argumenti,ikame huxhxheh.
    Pastaj ju nuk dini të dalloni termet mushrik,kafir para argumentit dhe pas argumentit.tekfiri i emrave dhe tekfiri i dënimit.
    Nëse dëshiron debato me argumente dhe mos fyej.
    Dhe un këtu nuk kam dalur për diç tjetër përveç për ta thënë hakkun duke i përdorur argumentet

13. Anetarët më poshtë kanë falenderuar referi_1 për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Puck Love Maska e Black_Mamba
    Anëtarësuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    Tetovë
    Postime
    2,501
    Ky *** kombetar ky hajvan kombetar asnjeher,ky pecan popullin tone o njerez ky percan.

Jam musliman edhe une por jo me emer dhe para njerzve po para zotit o popull.

Pse kur ishte gjalli Hoxha Jakup Asipi zoti e shperbleft me xhenet,nuk dilshin keta dhe me leh sic lehin tash.

Turp per ju qe e perkrahni turp.

Si nuk ju erdhi trup mbreme me perkrah ne ate fjalim te tij,kuptohet ju drejtohem disave te maqedonis tash me kete.

Si tha Nene tereza u djegt ne xhenem dhe ju urraaaaaaaaaa te gjithe,dhe me von te shoh komedi ne televizionet sllave turp more ju koft.
    SIKUR EDHE 1 MILION SHQIPTAR DO VRITEN NGA SLLAVET JU PERSERI DO THONI MIRE JEMI!!TURP

15. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Black_Mamba për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •