Close
Faqja 18 prej 23 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 229
    i/e regjistruar Maska e landi45
    Anėtarėsuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    e henger ate tek nja 2 here ska me me ardhe me vujt nga aeroporti,,
    rruget me police mallufa,,,,
    uje,dritat,cmimet ekstravagante........
    kur aq leke bej pushime ne spanje ,,
    ,itali.gjermani,greqi
    madje new york njelloj bileta angli shqiperi me angli usa

Citim Postuar mė parė nga E=mc² Lexo Postimin
    Heuuu paska prishur 15.000$? Mua me duket nje shifer e ekzagjeruar, ja po bejme nje llogari te thjesht fare, mire thot qe nuk i behet llogaria tjetrit. Po ne kete rast, perafersisht behet llogaria.

29$ makina x 6 dite = 174$
    (30$ per 5 veta) 150 x 6 hoteli = 900$
    100$ dreka/darka x 6 = 600$
    500$ shpenzime te ndryshme x 6 = 1500$
    900$ bileta x 4 persona = 3600$
    500$ vizitat dhe leniet e lekeve = 500$
    Sa del perfundimi -----------
    7274$

Tani une se di cfare ke bere ti, po me shume se kaq nuk ma merr mendja te kesh harxhuar. M.gj.s ne Shqipetaret e kemi pak si natyre ekzagjerimin e gjerave dhe e bejme qimen tra pa qene. Gjithesesi sic thash dhe me lart, nuk mund te behet llogaria e tjetrit asnjeher ne kendveshtrimin tend. Nese ke harxhuar vertet 15.000$, te keshilloje qe te rrish nja 4 - 5 vjet pa ardhur, mendoji se ato leke nuk i ke, dhe hajde bli ndonje objekt, shtepi - dyqan dhe leshoje me qera se do behesh i arte
    Sa per ate punen e biletes duket qe s'paske qene ndonjehere ne Amerike dhe te shkosh ne Shqiperi.

Sa per ate punen e drekes/darkave $100 ne dite per 6 veta? Ca ha ti cun, byreke cdo dite?

Sa per ato te tjerat nuk ja vlen te flasesh se varet se ca jete ben secili dhe dicka qe ti mund ta quash lluks, ai tjetri e quan dicka normale ne jeten e tij ose vice versa.

Sa per kete punen e $15,000 edhe e besoj sepse tezja ime shkonte nje here ne dy vjet ne Shqiperi me burrin ose thjesht me dy niperit e vegjel, rrinte nja 2-3 muaj dhe kuptohet kishte shtepine e saj atje dhe gjithe te afermit dhe i shkonte te pakten $10,000.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    pra me ndejt nje vit ne shqiperi duhet me harxhu 60 mije dallers....booooooooooo sa te pasur qenkan atje, une kujtoja the poorest country of europe. dhe llogjikisht dhe praktikisht dhe realisht nje vend i varfer ka cmime mjaft me te lira se nje vend i industrializuar.

shembull,nje dreke ne nje restorant shqiptar(sado lluksoz te jete) do te te kushtoje shume me lire se ne nje restorant italian, arsyeja eshte fare e thjeshte....rrogat e personelit jane 10 here me te ulta se ne itali, dhe taksat qe paguhen ne shtet jane shumefish me te ulta se ne itali.

dream on people.

shifni endrra te bukura me miliardere.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 29-07-2010 mė 13:23

Besimtar Katolik Maska e altint71
    Anėtarėsuar
    27-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    933

Boll mo me shajt e me u anku

Citim Postuar mė parė nga fashion_girl Lexo Postimin
    kur se dini se cfare eshte italia mos flisni kot ju lutem shum ! un jetoj ne veri te italise po qe te vish me traget duhen 24 ore dhe te kushton aq sa nuk e merrni me mend po nqs nuk e keni provu eshte kot me fol! po mund te vish dhe me avion po te shkon me shum! te bjen me lire te shkosh ne vendet e huaja se sa ne shqiperi (e kam fjalen vetem per udhetimin).
    te shkosh deri ne paris shkon me 25€ (e mora si shembull), po ashtu edhe ne londer,madrid etj etj....ne ishim 5 veta dhe erdhem ne shqip me traghet po shkoni pysni nje here sa bon nje dhome tragheti me banjo mrena(do thush ti po pse e moret me banjo ?edhe un te them qe banjot e tragetit nuk mund ti perdoresh se jan per faqe te zez gjith zhul jan, me mor nai infeksion per bela )
    me duhen 500 euro me ik ne Berlin(4 veta),ne gusht po flas ,se atehere ikim.
    Te njejtate lek duhen dhe me ik ne shqiperi ,keshtu qe mos ja fut si tvjen.
    Futu ke siti Edreams .....
    Mbas 20 vjetve emigrim edhe pse kam vu jeten ne vij ketu vendi im ngel vendi im dhe vendlindja juaj,respekt e publicita te mire duhet te boni.
    Boll mo mbas 20 vjetve kan ardh dhe eshte pjekur koha per me shtu nazionalizmin tone e permisojm ate vend si asnjehere tjeter.
    kam gjet Tironen cep me cep te asfaltume dhe ruget me te futura
    Njerzit i pash me te arsyetushem.
    Boll mo me ankime.

MoDa KaLoN,sTiLi QeNdRoN! Maska e fashion_girl
    Anėtarėsuar
    06-07-2010
    Postime
    2,409
    Citim Postuar mė parė nga verystrongbeer Lexo Postimin
    ti the harxhova 2000 euro vetem bileta moj goce.
    pak me shtrenjte apo pak me lire varet dhe cfar kompanie ajrore merr dhe vendi nga nisesh.

dhe ne shqiperi harxhon para per te njejtat sherbime shume me pak se ne italine e veriut, dakord?????
    apartamentet e vogla qe leshohen me qera mujore ne liguria per turizem shkon 2500 euro ne muaj(tani ne gusht), per te mos folur per hotelet che ti uccidono.
    PO PRA LLOGARITE TI 200 € PER PeRSON VETEM VAJTJE EDHE KUR KTHEHESH NGA SHQIPERIA NE IT PASTAJ .... EDHE FLASIM BASHKE !
    ke 200 ke edhe kartonin zotri i dashur !

Anėtarėsuar
    06-07-2010
    Postime
    2,409
    Citim Postuar mė parė nga altint71 Lexo Postimin
    me duhen 500 euro me ik ne Berlin(4 veta),ne gusht po flas ,se atehere ikim.
    Te njejtate lek duhen dhe me ik ne shqiperi ,keshtu qe mos ja fut si tvjen.
    Futu ke siti Edreams .....
    Mbas 20 vjetve emigrim edhe pse kam vu jeten ne vij ketu vendi im ngel vendi im dhe vendlindja juaj,respekt e publicita te mire duhet te boni.
    Boll mo mbas 20 vjetve kan ardh dhe eshte pjekur koha per me shtu nazionalizmin tone e permisojm ate vend si asnjehere tjeter.
    kam gjet Tironen cep me cep te asfaltume dhe ruget me te futura
    Njerzit i pash me te arsyetushem.
    Boll mo me ankime.
    ore un spo ankohem per shqiperin i ka apo si ka rruget e shtrume se ne fund te fundit per 15 dite rri por un po flas qe biletat kushtojn shum per te ik ne shqiperi ne krahain me vendet e tjera te botes !
    500€ per te shku deri ne berlin nga italia shum eshte sepse gjen offerta edhe me 50 € mund te shkosh nqs shkon nga ita eshte e justifikueshme !

Anėtarėsuar
    06-07-2010
    Postime
    2,409
    Citim Postuar mė parė nga Qyfyre Lexo Postimin
    1000 bileta per Itali-Shqiperi po qe me duket shum shtrenjt. 300 e ca sikur e mora para ca vitesh
    llogarite per 5 veta ?

Anėtarėsuar
    06-07-2010
    Postime
    2,409
    Citim Postuar mė parė nga INFINITY© Lexo Postimin
    Sa per ate punen e biletes duket qe s'paske qene ndonjehere ne Amerike dhe te shkosh ne Shqiperi.

Sa per ate punen e drekes/darkave $100 ne dite per 6 veta? Ca ha ti cun, byreke cdo dite?

Sa per ato te tjerat nuk ja vlen te flasesh se varet se ca jete ben secili dhe dicka qe ti mund ta quash lluks, ai tjetri e quan dicka normale ne jeten e tij ose vice versa.

Sa per kete punen e $15,000 edhe e besoj sepse tezja ime shkonte nje here ne dy vjet ne Shqiperi me burrin ose thjesht me dy niperit e vegjel, rrinte nja 2-3 muaj dhe kuptohet kishte shtepine e saj atje dhe gjithe te afermit dhe i shkonte te pakten $10,000.
    BRAVO TE QOFT PER PERGJIGJEN QE KE DHENE !

. Maska e illyrian rex
    Anėtarėsuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    15.000$/6 = 2.500$ per person.
    Nese ka qene vitin e kaluar 2.500$ = rreth 1.800 euro.
    Nese bileta e aeroplanit vajtje-ardhje ka kushtuar 1.000 euro, atehere po del se ajo shifra e 15.000$ nuk eshte e ekzagjeruar.

800 euro nuk jane edhe aq shume per 6 dite. Hoteli i mire, jeta e nates, dreka, darka, bakshishe, ndonje dhurate etj etj....

New York Maska e mario_kingu
    Anėtarėsuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    miredita forumista

Ne Shqiptaret e kemi ne gjak te gjykojm te tjeret genjejn apo jo
    ose me mire sic e ka then edhe forumistja Pink qe ne shqiperi te harxhosh aq para duhet te jesh katnar apo injorant e nderuar pink sjam as injorant as katunar por thjesht jam nje njeri ne kete bote kaq te vogel edhe te madhe

un kur shkrujta ketu e kisha muabetin qe shqiperia duhet ti ket cmimet shume
    me te ulta se ci ka se nuk eshte ne ate kategori e marim nga cdo lloj aspekti kete gje por sic e thash me lart qe shqiperia ka perparuar shum rruget e rregulluara por sinjalizimi mobilistik eshte zero

tjetra the ne shqiperi nuk vihet pushime por vete per njerzit mbase ke te drejt
    por un ne shqiperi njerz te aferm skam e kam fjalen per vllezer motra edhe ca te tjer jan ketu ne usa prandaj edhe u shperngula nga midwest usa ne boston
    u bashkuam te tere ketu

un ne shqiperi kete vit vajta per pushime edhe te tere qe thash ishte qe per leket qe harxhova nga biletat tek ngrenja hoteli makina etc sja vlen
    por si vend shqiperia po perparon [por jo njerzit] kjo eshte per te ardh keq

shqiperia duhet te jet me vleren qe i takon shum me ulet se ca vende europiane apo usa latine

nejse qofsh mire me shendet
    Partizoni

Faqja 18 prej 23 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •