Close
Faqja 15 prej 53 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 525
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-02-2010
    Postime
    6
    e kam un pergjigjen :zoti nuk do ta ndaloj te keqen tani sepse ai e ka ndeshkuar njerzimin pershkak se adami dhe eva i kan shkelur urdhrat e tij dhe ne t egjith rrjedhim prej atyre te dyve dhe zoti do te na trejog se nuk mund te jetojm pa udheqjen e tij rrezulltat i kesaj jan luftrat dhe vdekjet e shumta ekt e kam degjuar nejn e program njefar lloj dokumentari
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ron : 12-07-2010 mė 08:22

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anėtarėsuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    Citim Postuar mė parė nga Ron Lexo Postimin
    e kam un pergjigjen :zoti nuk do ta ndaloj te keqen tani sepse ai e ka ndeshkuar njerzimin pershkak se adami dhe eva i kan shkelur urdhrat e tij dhe ne t egjith rrjedhim prej atyre te dyve dhe zoti do te na trejog se nuk mund te jetojm pa udheqjen e tij rrezulltat i kesaj jan luftrat dhe vdekjet e shumta ekt e kam degjuar nejn e program njefar lloj dokumentari
    Pa te keqen nuk do ekzistonte e mira dhe anasjelltas
    Tė gjitha gjėrat qė ne shohim apo duken, janė vetėm njė ėndėrr brenda njė ėndrre

i/e regjistruar Maska e letaa
    Anėtarėsuar
    25-04-2010
    Vendndodhja
    ketu afer, atje larg
    Postime
    1,268
    Allahu eshte nje ska zot tjeter
    ai di te mirat dhe te kqijat qe ndodhin

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Nje thenje qe me te vertet ka nje pikpyetje te madhe, por valle a gjendet nje shpjegim ?

A mund te ma shpjegojn besimtaret se si qendron e verteta ?

"Ose zoti do ta ndalojė tė keqen, por nuk mundet; Ose mundet, por nuk do; Ose as nuk mundet dhe as nuk do. N.q.s. do, por nuk mundet, atėherė ėshtė i pazot. N.q.s. mundet, por nuk do, atėherė ėshtė dashakeq. Por n.q.s. zoti edhe mundet edhe do ta ndalojė tė keqen, atėherė nga vjen e keqja nė kėtė botė?"
    — Epikuri

Faleminderit per pergjigjet e juaja
    Nqs kerkon drejtesi absolute me autor Zotin vet ne kete bote , atehere pse njeriu duhet te kerkoje parajsen?

Citim Postuar mė parė nga Gregu Lexo Postimin
    Nuk mund ti fusesh ne nje thes te gjitha.
    Sa i perket kundershtimit, kjo mund te duket kur shikon ne siperfaqen e tyre duke mos ditur se cfare domethenje ka ne te vertet.

Besoj se edhe ti(une, te gjithe) je ne kunderthenje me veten. Nje dite thua nje premtim, e neser nje tjeter te kundert. Sipas kesj nuk duhet te jetosh me shume se tre dite!

Sa i perket pyetjes se perse Zoti nuk e mund te keqen? Kjo ne radh te pare nuk eshte pyetje ne adres te duhur. Duhet t'i ndryshohet zip kodi.
    Pse njeriu nuk e mund te keqen? Kjo eshte adresa.
    E keqja nuk ka vend tek Zoti. Ajo ka gjetur mbeshtetje nga ti e une. Zoti na dha mundesin te mos shkojme pas se keqes, por ti e une nuk e ndegjuam Ate! Nuk e ndegjojm as sot, e as neser.
    Atehere cfar pune paska Zoti ?
    Revolution 1848

Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Nqs kerkon drejtesi absolute me autor Zotin vet ne kete bote , atehere pse njeriu duhet te kerkoje parajsen?

pse njeriu duhet te kerkoje parajsen? Po pse duhet te vuaj njeriu per tekat e Zotit, e tani na del qe Zoti argetohet me ne.
    Revolution 1848

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin

Epikuri nuk kerkon drejtesi absolute nga Zoti, por sjell ne pah vetekunderthenien qe del duke u marur me mendimin qe na jep feja mbi Zotin. Kush fryhet se ka bere cdo gje, eshte e logjikshme ta pyetesh: Perse atehere bere gjithe keto krime? Nese me deshire, je kriminel. Nese pa deshire, je i pazot. Logjike e paster.

Ideja mbi Parajsen (ekzistencen e saj) eshte ide qe gjendet vetem brenda nje besimtari. Vetem kur je besimtar, beson kete gje. Nese nuk je, jo. Epikuri nuk eshte besimtar. Andaj ti nuk mund te kerkosh te bej ai sikur ekziston Parajsa qe te mbron ai mendimin e tij te jobesimtarit.

Logjike!

O chino , ca lidhje ka beson apo jo Epikuri, rendesi ka qe keta fetaret nje pyetje domethense qe ka te bej me gjith jeten e njeriut dhe me ndodhit qe i ndodhin dita-dites , keta nuk e shpjegojn dot se si funksionon kjo ceshtje. Pra cili eshte qendrimi i Zotit ne kete pyetje sipas fetarve. Pershendetje Chino se na ka mar malli
    Revolution 1848

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    pse njeriu duhet te kerkoje parajsen? Po pse duhet te vuaj njeriu per tekat e Zotit, e tani na del qe Zoti argetohet me ne.
    Nuk vihet ne pyetje morali i Zotit nen kendveshtrimin e nje pabesimtari.

Ti po thuaj ''sikur une te besoj ne Zot .....'' e pastaj vjen me teza anti-Zot .

Esht kontradiktore kjo gje ne vetvete.

O smithi ke naj pergjigje per temen, lej teorit se e keni zakon kur nuk dini pergjigje ndrroni temen, je edhe moderator o burr i dheut, hajt me te mira
    Revolution 1848

Faqja 15 prej 53 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •