Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 26
    i/e regjistruar Maska e The_Capital
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    1,366

Shqipëria, armë falas Irakut dhe Afganistanit

Shqipëria, armë falas Irakut dhe Afganistanit

TIRANE-Në 20 shtator të vitit 2006 Shqipëria i ka dhuruar municion luftarak Afganistanit dhe Irakut. Konkretisht bëhet fjalë për 500 mijë copë fishekë të kalibrit 7.62 x 54 mm dhe për 2 mijë copë predha mortaje të kalibrit 82 mm, prodhime kineze të viteve 1965-1972.

“Gazeta Shqiptare” ka mundur dje të sigurojë ekskluzivisht vendimin nr.638 të Këshillit të Ministrave, që për katër vjet me radhë i është mbajtur sekret opinionit publik. Zbulimi për herë të parë i këtij vendimi ngre shumë pikëpyetje. Qeveria thotë se armatimi jepet si kontribut për ushtrinë kombëtare afgane dhe atë irakene. Por, nuk ekziston asnjë marrëveshje dypalëshe me terma konkretë mes Shqipërisë dhe qeverisë afgane apo irakene, ku të jenë specifikuar procedurat e ndjekura nga momenti i daljes së këtij municioni nga depot e ushtrisë shqiptare deri në momentin e marrjes së tij në dorëzim.

Gazeta shton me tej se se zyrtarët më të lartë të shtetit shqiptar kanë shprehur në mënyrë konstante vullnetin e Shqipërisë për t’i dhuruar armë ushtrisë afgane dhe irakene si kontribut për forcimin e tyre. Por, të gjitha këto deklarata ( disa prej tyre, te publikuara sot ne Gazeta Shqiptare) janë bërë fillimisht në vitin 2007 e mandej pas tragjedisë së Gërdecit që ndodhi në 15 mars 2008. Asnjë të tillë nuk mund të gjesh gjatë viteve 2005 apo 2006
    Ndryshuar për herë të fundit nga The_Capital : 26-06-2010 më 10:01
    Burri 1 X flet !

i/e regjistruar Maska e Edipluspg
    Anëtarësuar
    25-01-2010
    Vendndodhja
    nen qiell
    Postime
    89
    Le ti japin se te skadume kan qen lol

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anëtarësuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    e po ne i kemi te gjith''vllezer'' dhe ''motra'',sa here te kene nevoj ata ne u japim,buk,uj,lek,tashi dhe arme,prit do fillojne t'u japin dhe grate se vetem ato kan mbet
    Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre

i/e regjistruar Maska e The_Capital
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    1,366
    Citim Postuar më parë nga Edipluspg Lexo Postimin
    Le ti japin se te skadume kan qen lol

Ok kanë qenë të skadume, po pse e beri fshehtas??
    Burri 1 X flet !

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-02-2010
    Postime
    713
    sa me shume po bindem qe kemi nje gomar te trashe malok ne krye te shtetit.
    I support Papa Joseph Ratzinger.
    Me mire nje armik i zgjuar se nje mik budalla.

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar më parë nga Kinney Lexo Postimin
    sa me shume po bindem qe kemi nje gomar te trashe malok ne krye te shtetit.
    malok malok siic e quan ti,por ja qe juvet maloku po ju terheq zvarre per hunde pothuajse prej 20 vitesh,dhe mendoj se po jau ben shum mire pasi juve jeni
    nje pakice shume e vockel qe akoma flini dhe zgjoheni me Xhaxhi enverin ne enderr!fatmirsisht koha juaj ka perenduar!

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Shumica e këtyre armëve do ti nënshtroheshin një proçesi të gjatë dhe të kushtueshëm të demontimit. E shoh të arsyeshme vendimin e Këshillit të Ministrave kur kemi të bëjmë me municione të viteve 65-72, të papranueshme për kriteret e një vendi të NATO-s, të cilat përpos së ardhmes së sigurtë drejt neutralizimit, mund të shërbejnë për ruajtjen e demokracive të brishta të sapo vendosura në dy vendet në fjalë.
    relata refero

Unica Fede Unica Passione Maska e Boy
    Anëtarësuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    1,079
    Po Berishen s'e pranojne? Jo falas, por paguajme ne qe ta marin, familjarisht!
    Perchè er coro che famo tutti quanti insieme
    dice LAZIO sei grande te volemo bene!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-02-2010
    Postime
    713
    Citim Postuar më parë nga BEHARI Lexo Postimin
    malok malok siic e quan ti,por ja qe juvet maloku po ju terheq zvarre per hunde pothuajse prej 20 vitesh,dhe mendoj se po jau ben shum mire pasi juve jeni
    nje pakice shume e vockel qe akoma flini dhe zgjoheni me Xhaxhi enverin ne enderr!fatmirsisht koha juaj ka perenduar!
    o idiot, çfare po deliron?
    une jam demokrat, kam qene dhe jam,
    po berisha ka ik per lesh,
    ti qe urren greket, ai maloku qe ke si kryeminister i dha nje cope te mire deti grekeve. Apo kur e ben berisha ska problem, i do greket ti.

ti pse ofendohesh nga fjala malok, dhe ti malok i trashe je? apo je Malesor,
    apo je fushor, po me siguri i trashe je.
    I support Papa Joseph Ratzinger.
    Me mire nje armik i zgjuar se nje mik budalla.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Kontribut per vellavrasjen dhe gjakderdhjen ne Irak e Afganistan. Pse i duhen armet Irakut? Per te vazhduar gjakderdhjen. Pastaj Iraku ka me bollek arme, ka aq shume arme saqe ne fakt eshte problem te zvogelohet numri i tyre.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •