Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 47
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-02-2010
    Postime
    713
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    jo jo. nuk ka te beje vetem me futbollin. e di me mire se une kete...
    prandaj e vendosa tek "problemet nderkombetare" dhe jo tek sporti.
    ne rregull atehere e diskutojme.

Citim Postuar mė parė nga -BATO- Lexo Postimin
    Mendoj se kanė tė drejtė. Ekipet e sotme nuk janė mė kombėtare dhe s'ka kuptim tė quhen mė kėshtu.

Pėr shembull, Gjermania nė kėtė kampionat botėror ka vetėm 2 lojtarė gjermanė nė 11-she, nėntė tė tjerėt janė tė huaj. Atėherė pse duhen quajtur kombėtare?
    Ke plotesisht te drejte BATO, fjala "kombetare" e ka humbur kuptimin perderisa nje "kombetare" nuk eshte as 100% me lojtare te paster te atij kombi, dhe as trajnerat nuk i perkasin atij kombi. Flas ne pergjithesi.
    Psh kombetarja angleze qe ka si trajner Capello, ēa kuptimi ka?

Kurse per sa i perket Lega Nord.
    Ok e morem vesh qe jane rracista, se e vetmja akuze qe degjoj kjo eshte, rracizmi. Po vetem kaq?
    "Populli" italian eshte thjesht nje koncept i paster politik dhe ligjor. Nuk egziston ne fakt nje popull italian qe i perfshin te gjithe banoret e gadishullit apenin. Per kete flasin dhe vete italianet, nuk eshte diēka qe nuk dihet apo e pavertete.
    Keshtu qe kur Lega Nord flet per "Kombin Padan" edhe pse dikujt nuk i pelqen nuk kemi pse ta paragjykojme apo perqeshim perderisa me te drejte krahinat e veriut nuk kane asgje te perbashket me krahinat e jugut, perveē gjuhes standarte italiane qe mesohet ne shkolla dhe qe te gjithe e flasin.
    Ndersa ne shqiperi kemi dialekte te gjuhes shqipe dhe jemi nje popull i vetem, ne itali "dialektet" jane pothuajse gjuhe krejtesisht te ndryshme.
    Atehere pse nuk ka te drejte krahina e veriut te jete deri ne nje fare mase autoktone, sidomos kur flasim per federalizmin fiskal?
    Veriu dhe jugu i italise jane 2 bote krejt te ndryshme, tamam dy bote ne te gjitha aspektet.
    Pse duhet ti ve faj une leges qe nuk arrin te identifikohet si nje komb i vetem me jugun?

Kurse per rracizmin,
    po kur flasim dhe ne shqiptaret per rracizem mos ngelte asnje,
    po jemi njerezit me rraciste ne bote, po ca ketu genjejne veten se jane liberal.

Nese une jam shqiptar dhe nuk identifikohem dot me grekun, nuk e duroj dot, jam krenar qe jam shqiptar dhe i lumtur qe nuk jam grek, a eshte ky rracizem apo thjesht shprehje e identitetit tim dhe instikt i ruajtjes se rraces sime?
    Nuk eshte pune urretjeje.

Nga ana ekonomike, jugu nuk paguan taksa, veriu paguan,
    shpenzimi publik ne jug eshte ne shifra kolosale por veprat jane 0. Dmth korrupsion dhe vjedhje te parave publike ne kulm.
    Normale qe kerkohet federalizem fiskal. Fakti eshte fakt, sado te mos u pelqeje disave.

P.S. Tė huaj unė quaj edhe ata qė kanė lindur nė Gjermani nga prindėr tė huaj. Nėse pėr ty kėta quhen gjermanė, atėherė kjo ėshtė tjetėr gjė dhe nuk kam ndėrmend tė hyj nė debate.
    Plotesisht e drejte.
    Neser pasneser lind ndonje afrikan ne shqiperi dhe do te quhet me ligj "shqiptar".
    Po sot njerezit kot sa rrojne kur jane hipnotizuar dhe u mungon instikti i ruajtjes se rraces se vet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kinney : 16-06-2010 mė 10:27
    I support Papa Joseph Ratzinger.
    Me mire nje armik i zgjuar se nje mik budalla.

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Sikur te ishte gjalle dhe te kishte mundesi te lexonte kete teme Garibaldi 2 jane mundesite: o do vriste veten nga deshperimi ose do ju vriste juve bashke me lega nord dhe atehere do binte rehat italia.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga Kinney Lexo Postimin
    Kurse per sa i perket Lega Nord.
    Ok e morem vesh qe jane rracista, se e vetmja akuze qe degjoj kjo eshte, rracizmi. Po vetem kaq?
    "Populli" italian eshte thjesht nje koncept i paster politik dhe ligjor. Nuk egziston ne fakt nje popull italian qe i perfshin te gjithe banoret e gadishullit apenin. Per kete flasin dhe vete italianet, nuk eshte diēka qe nuk dihet apo e pavertete.
    Keshtu qe kur Lega Nord flet per "Kombin Padan" edhe pse dikujt nuk i pelqen nuk kemi pse ta paragjykojme apo perqeshim perderisa me te drejte krahinat e veriut nuk kane asgje te perbashket me krahinat e jugut, perveē gjuhes standarte italiane qe mesohet ne shkolla dhe qe te gjithe e flasin.
    Ndersa ne shqiperi kemi dialekte te gjuhes shqipe dhe jemi nje popull i vetem, ne itali "dialektet" jane pothuajse gjuhe krejtesisht te ndryshme.Atehere pse nuk ka te drejte krahina e veriut te jete deri ne nje fare mase autoktone, sidomos kur flasim per federalizmin fiskal?
    Veriu dhe jugu i italise jane 2 bote krejt te ndryshme, tamam dy bote ne te gjitha aspektet.
    Pse duhet ti ve faj une leges qe nuk arrin te identifikohet si nje komb i vetem me jugun?

Kurse per rracizmin,
    po kur flasim dhe ne shqiptaret per rracizem mos ngelte asnje,
    po jemi njerezit me rraciste ne bote, po ca ketu genjejne veten se jane liberal.

Nese une jam shqiptar dhe nuk identifikohem dot me grekun, nuk e duroj dot, jam krenar qe jam shqiptar dhe i lumtur qe nuk jam grek, a eshte ky rracizem apo thjesht shprehje e identitetit tim dhe instikt i ruajtjes se rraces sime?
    Nuk eshte pune urretjeje.

Nga ana ekonomike, jugu nuk paguan taksa, veriu paguan,
    shpenzimi publik ne jug eshte ne shifra kolosale por veprat jane 0. Dmth korrupsion dhe vjedhje te parave publike ne kulm.
    Normale qe kerkohet federalizem fiskal. Fakti eshte fakt, sado te mos u pelqeje disave.

Neser pasneser lind ndonje afrikan ne shqiperi dhe do te quhet me ligj "shqiptar".
    Po sot njerezit kot sa rrojne kur jane hipnotizuar dhe u mungon instikti i ruajtjes se rraces se vet.
    mos sjell ne pah gjuhen kinney se nuk ka kupetim. ve nje tropojane te flase me nje korēare e shikoje si do merren vesh. do qeshesh me lote. me ka rastisur mua.
    te ndajme edhe shqiperine???
    eshte e njejta gje me dialektet ne itali.
    gjendja e dialekteve ne itali eshte identike me ate te dialekteve ne shqiperi. mos me mire. pasi mes shqiptareve ka me shume veshtiresi per t'u marre vesh...
    po belget? ata flasin dy gjuhe? nuk ekziston separatizmi ne belgjike aq sa ekziston ne itali.
    ke dialekte neper gjermani qe jane me larg gjermanishtes se gjermanishtja qe flitet ne viene. te bashkohet gjermania me austrine???
    po po te permendi spanjishten? atehere teorie jote bie poshte menjehere...
    kuptohen me kollaj nje argjentinas me nje spanjoll sesa nje tropojane me nje korēare. po ta siguroj 100%.

jugu nuk paguan taksa e veriu po. jugu ka mafian e veriu jo. propagande e kote. akoma nuk i doli boja?
    ku shkojne parate e mafias??? ne milano shkojen (dhe ne zyrih).
    federalizmi fiskal nuk eshte ndarje e italise.

p.s. nese une bej nje femije me nje franceze, gjermane apo senegaleze dhe transferohem ne shqiperi, femija im nuk eshte shqiptare??????????!!!!!!!!!!! hajdeeeee... po ē'eshte?
    Vasudhaiva Kutumbakam

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anėtarėsuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Disa informacione shtesė pėr Padania-s.

Territori pėr tė cilin Lega Nord kėrkon autonomi apo pavarėsi:

Popullsia: 33,665,857
    Sipėrfaqja: 161,076

Flamuri i Padanias:

Kėmbėtarja e Padanias (: p)
    Life's too short to remove USB safely.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-02-2010
    Postime
    713
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    mos sjell ne pah gjuhen kinney se nuk ka kupetim. ve nje tropojane te flase me nje korēare e shikoje si do merren vesh. do qeshesh me lote. me ka rastisur mua.
    te ndajme edhe shqiperine???
    eshte e njejta gje me dialektet ne itali.
    gjendja e dialekteve ne itali eshte identike me ate te dialekteve ne shqiperi. mos me mire. pasi mes shqiptareve ka me shume veshtiresi per t'u marre vesh...
    po belget? ata flasin dy gjuhe? nuk ekziston separatizmi ne belgjike aq sa ekziston ne itali.
    ke dialekte neper gjermani qe jane me larg gjermanishtes se gjermanishtja qe flitet ne viene. te bashkohet gjermania me austrine???
    po po te permendi spanjishten? atehere teorie jote bie poshte menjehere...
    kuptohen me kollaj nje argjentinas me nje spanjoll sesa nje tropojane me nje korēare. po ta siguroj 100%.

jugu nuk paguan taksa e veriu po. jugu ka mafian e veriu jo. propagande e kote. akoma nuk i doli boja?
    ku shkojne parate e mafias??? ne milano shkojen (dhe ne zyrih).
    federalizmi fiskal nuk eshte ndarje e italise.

p.s. nese une bej nje femije me nje franceze, gjermane apo senegaleze dhe transferohem ne shqiperi, femija im nuk eshte shqiptare??????????!!!!!!!!!!! hajdeeeee... po ē'eshte?
    Pse o burr i dheut ti krahason gjermanet me italianet?
    Krahason nje popull gjerman te bardhe me nje itali gjysem jevge?

nese ti ben nje femije me nje senegaleze te te vije turp nga vetja.
    ne fakt nuk do dija se si ta quaja ate lloj femije, por me siguri shqiptar nuk do mund ta quaje, se nuk egzistojne shqiptaret sterr te zinj.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-02-2010
    Postime
    713
    Citim Postuar mė parė nga broken_smile Lexo Postimin
    Sikur te ishte gjalle dhe te kishte mundesi te lexonte kete teme Garibaldi 2 jane mundesite: o do vriste veten nga deshperimi ose do ju vriste juve bashke me lega nord dhe atehere do binte rehat italia.
    pika qe ste bie je dhe ne milano pale,
    veriu duhet pastruar nga terronet dhe jashtetokesoret injorant si puna juaj.
    shkoni bashkojuni garibaldit se po i treten kockat.

po dhe ti ndonje cope shqiptare me origjine jevge duhet te jesh patjeter.

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    shkoni bashkojuni garibaldit se po i treten kockat.

po dhe ti ndonje cope shqiptare me origjine jevge duhet te jesh patjeter.
    o shoku Kinney te keshilloj nje vizite te seksologu se mjafton te lexosh postimet e tua dhe kupton menjehere qe keto jane pasoja qe te sjelle nje jete seksuale jo e shendetshme.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-02-2010
    Postime
    713
    Citim Postuar mė parė nga broken_smile Lexo Postimin
    o shoku Kinney te keshilloj nje vizite te seksologu se mjafton te lexosh postimet e tua dhe kupton menjehere qe keto jane pasoja qe te sjelle nje jete seksuale jo e shendetshme.
    Faleminderit per keshillen, duhen degjuar njerezit me pervoje ne kete fushe.

EPIROT Maska e EDLIN
    Anėtarėsuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bėhen qinglat
    Postime
    1,527
    Te pastrosh Milanon nga terronet dmth ta fshish fare dhe te besh nje Milano tjeter...

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Pse o burr i dheut ti krahason gjermanet me italianet?
    Krahason nje popull gjerman te bardhe me nje itali gjysem jevge?

nese ti ben nje femije me nje senegaleze te te vije turp nga vetja.
    ne fakt nuk do dija se si ta quaja ate lloj femije, por me siguri shqiptar nuk do mund ta quaje, se nuk egzistojne shqiptaret sterr te zinj.
    hahaha!!!
    po do krahasosh civilizimin e ketyre gjysem jevgeve italian me ate te gjemaneve???
    artin dhe kulturen??? gjermanet jane shume prapa...

nuk eshte shqiptar ky?
    per mua eshte shkodran den baba den...
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •