ne rregull atehere e diskutojme.
Ke plotesisht te drejte BATO, fjala "kombetare" e ka humbur kuptimin perderisa nje "kombetare" nuk eshte as 100% me lojtare te paster te atij kombi, dhe as trajnerat nuk i perkasin atij kombi. Flas ne pergjithesi.
Psh kombetarja angleze qe ka si trajner Capello, ēa kuptimi ka?
Kurse per sa i perket Lega Nord.
Ok e morem vesh qe jane rracista, se e vetmja akuze qe degjoj kjo eshte, rracizmi. Po vetem kaq?
"Populli" italian eshte thjesht nje koncept i paster politik dhe ligjor. Nuk egziston ne fakt nje popull italian qe i perfshin te gjithe banoret e gadishullit apenin. Per kete flasin dhe vete italianet, nuk eshte diēka qe nuk dihet apo e pavertete.
Keshtu qe kur Lega Nord flet per "Kombin Padan" edhe pse dikujt nuk i pelqen nuk kemi pse ta paragjykojme apo perqeshim perderisa me te drejte krahinat e veriut nuk kane asgje te perbashket me krahinat e jugut, perveē gjuhes standarte italiane qe mesohet ne shkolla dhe qe te gjithe e flasin.
Ndersa ne shqiperi kemi dialekte te gjuhes shqipe dhe jemi nje popull i vetem, ne itali "dialektet" jane pothuajse gjuhe krejtesisht te ndryshme.
Atehere pse nuk ka te drejte krahina e veriut te jete deri ne nje fare mase autoktone, sidomos kur flasim per federalizmin fiskal?
Veriu dhe jugu i italise jane 2 bote krejt te ndryshme, tamam dy bote ne te gjitha aspektet.
Pse duhet ti ve faj une leges qe nuk arrin te identifikohet si nje komb i vetem me jugun?
Kurse per rracizmin,
po kur flasim dhe ne shqiptaret per rracizem mos ngelte asnje,
po jemi njerezit me rraciste ne bote, po ca ketu genjejne veten se jane liberal.
Nese une jam shqiptar dhe nuk identifikohem dot me grekun, nuk e duroj dot, jam krenar qe jam shqiptar dhe i lumtur qe nuk jam grek, a eshte ky rracizem apo thjesht shprehje e identitetit tim dhe instikt i ruajtjes se rraces sime?
Nuk eshte pune urretjeje.
Nga ana ekonomike, jugu nuk paguan taksa, veriu paguan,
shpenzimi publik ne jug eshte ne shifra kolosale por veprat jane 0. Dmth korrupsion dhe vjedhje te parave publike ne kulm.
Normale qe kerkohet federalizem fiskal. Fakti eshte fakt, sado te mos u pelqeje disave.
P.S. Tė huaj unė quaj edhe ata qė kanė lindur nė Gjermani nga prindėr tė huaj. Nėse pėr ty kėta quhen gjermanė, atėherė kjo ėshtė tjetėr gjė dhe nuk kam ndėrmend tė hyj nė debate.
Plotesisht e drejte.
Neser pasneser lind ndonje afrikan ne shqiperi dhe do te quhet me ligj "shqiptar".
Po sot njerezit kot sa rrojne kur jane hipnotizuar dhe u mungon instikti i ruajtjes se rraces se vet.
Krijoni Kontakt