Close
Faqja 35 prej 45 FillimFillim ... 253334353637 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 341 deri 350 prej 444
    i/e regjistruar Maska e skampin
    Anëtarësuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    Spanjë
    Postime
    947
    . E di çfare, kam filluar te mendoj se Izraelit i leverdis pushteti i HAMAS, keshtu ka gjithmone nje sebep. Keto ekstremistet e sotem qe qeverisin Izraelin te llojit Lieberman apo Nyetanyahu, jane mjaft larg civilizimit te lidereve historike te ketij shteti.[/QUOTE]
    skuthi Izraeli kurre nuk ka dashur kurre paqe me arabet se po ta kishte dashur do ta kishte brenda dites.Palestinezet kane pranuar te formojne shtetin e tyre ne 22% te territorit te vjeter palestinez dhe izraelitet nuk e pranojne dhe per kete i ndihmojne parti si hamasi me gjithe ato mjekerrgjate e tjere qe i vine ne ndihme nga jashte.Izraelitet vrane kryeministrin e tyre Itzhak Rabin vetem pse arriti marreveshje paqe me Jaser Arafatin dhe ishin gati ta perfundoni kete gjakderdhje pergjithmone.forcat islamiste hamas apo Irani dhe se fundmi edhe Turqia nuk bejne gje tjeter veç lojen e mire pregatitur Izraelite per nje sundim sa me te gjate te Palestines.
    Kujdes nga shkjau
    Kujdes nga greku
    Kujdes nga ata qe harruan ATDHEUN
    AT GJERGJ FISHTA

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga skuthi_vogel Lexo Postimin
    Fakti per te cilin diskutojme nuk eshte mbijetesa e Izraelit, ja ka dale mjaft mire gjate ketyre 60 vjeteve dhe nuk besoj se do te shuhet nga nje, dy, tre apo "x" anije me ndihma humanitare.

Ne rastin konkret, behet fjale per ndihma humanitare, ushqime primare, karroca per sakatet dhe materiale ndertimi per te rindertuar shtepite e bombarduara edhe me fosfor.
    Ndoshta nuk kam nevoje te te them se ne bote ka shume anije te deklaruara humanitare por qe kane qellime tjera. Keso anije mund te kete qene edhe kjo ketu ne fjale. A ishte apo jo, kjo gje dihet vetem nese kontrollohet. Nuk eshte gje e ndaluar nese kontrollohet nje anije me nje destinim definitiv per nje vend, i cili eshte nen embargo.

Tjerat i folem, te mos perseritemi.

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Ndoshta nuk kam nevoje te te them se ne bote ka shume anije te deklaruara humanitare por qe kane qellime tjera. Keso anije mund te kete qene edhe kjo ketu ne fjale. A ishte apo jo, kjo gje dihet vetem nese kontrollohet. Nuk eshte gje e ndaluar nese kontrollohet nje anije me nje destinim definitiv per nje vend, i cili eshte nen embargo.

Tjerat i folem, te mos perseritemi.

Izraelitet e dinin mjaft mire çfare kishte ne anije. Ishin shume te sigurte se anijet nuk trasportonin as edhe nje fishek te vetem. Ajo qe nuk pritnin ishte reagimi "jo-mikprites" i vullnetareve te Mavi Marmara ...
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar më parë nga skampin Lexo Postimin
    skuthi Izraeli kurre nuk ka dashur kurre paqe me arabet se po ta kishte dashur do ta kishte brenda dites.Palestinezet kane pranuar te formojne shtetin e tyre ne 22% te territorit te vjeter palestinez dhe izraelitet nuk e pranojne dhe per kete i ndihmojne parti si hamasi me gjithe ato mjekerrgjate e tjere qe i vine ne ndihme nga jashte.Izraelitet vrane kryeministrin e tyre Itzhak Rabin vetem pse arriti marreveshje paqe me Jaser Arafatin dhe ishin gati ta perfundoni kete gjakderdhje pergjithmone.forcat islamiste hamas apo Irani dhe se fundmi edhe Turqia nuk bejne gje tjeter veç lojen e mire pregatitur Izraelite per nje sundim sa me te gjate te Palestines.

E drejte skampin, kafsheria nuk ka fund ...
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Izraelitet e dinin mjaft mire çfare kishte ne anije. Ishin shume te sigurte se anijet nuk trasportonin as edhe nje fishek te vetem. Ajo qe nuk pritnin ishte reagimi "jo-mikprites" i vullnetareve te Mavi Marmara ...
    Sipas informacioneve te deshmuara, izraelitet kane deklaruar disa dite me pare para se te niset anija se nuk e tolerojne per shkak te dyshimit per transpotim te mjeteve, te cilat mund te perdoren per lufte, dhe per shkak te embargos.

Mendon tani akoma se e kane ditur?

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga skampin Lexo Postimin
    skuthi Izraeli kurre nuk ka dashur kurre paqe me arabet se po ta kishte dashur do ta kishte brenda dites.Palestinezet kane pranuar te formojne shtetin e tyre ne 22% te territorit te vjeter palestinez dhe izraelitet nuk e pranojne
    Nese ka ndonje rregull moral apo ligjor, i cili thote se kur pala kundershtare te ofron marrjen e 22 % te teritorit tend, duhet te pranosh kete gje, atehere ke te drejte. Cfare do beje ti sikur te kerkonin p.sh. turqit 22 % te teritorit te Shqiperise? Apo greket, apo serbet, maqedonet. Do beje njejte si Izraeli. Une te pakten po.

Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Sipas informacioneve te deshmuara, izraelitet kane deklaruar disa dite me pare para se te niset anija se nuk e tolerojne per shkak te dyshimit per transpotim te mjeteve, te cilat mund te perdoren per lufte, dhe per shkak te embargos.

Mendon tani akoma se e kane ditur?

Me sa duket, ti je i vetmi qe beson se Izraeli nuk e dinte se çfare trasportonin anijet. Sipas disa gazetave europiane, agjente te Mossad kishin instaluar ne bordin e anijeve edhe kamera te fshehta vezhgimi. Biles disa nga pamjet e ketyre kamerave ishin perdorur per te justifikuar vetembrojtjen e komandove.

Vazhdon akoma te besosh se nuk e kane ditur ?!?

Te lutem behu pak me objektiv. As izraelitet me ekstremiste nuk do te mbeshtesnin ne tezen e mosdijes se çfare kishte ne bord ...

Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Nese ka ndonje rregull moral apo ligjor, i cili thote se kur pala kundershtare te ofron marrjen e 22 % te teritorit tend, duhet te pranosh kete gje, atehere ke te drejte. Cfare do beje ti sikur te kerkonin p.sh. turqit 22 % te teritorit te Shqiperise? Apo greket, apo serbet, maqedonet. Do beje njejte si Izraeli. Une te pakten po.

Te lutem mos e krahaso Izraelin me Shqiperine. Izraeli eshte nje shtet i ndertuar mbi territorin e nje ish-shteti tjeter. Nuk mund te krahasosh, turqit, greket, serbet, maqedonasit me palestinezet, nje popull pa shtet. Nuk mendon se edhe palestinezet kane te drejte pas 60 vjetesh te kene nje cope shtet ne token e tyre ???

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Me sa duket, ti je i vetmi qe beson se Izraeli nuk e dinte se çfare trasportonin anijet. Sipas disa gazetave europiane, agjente te Mossad kishin instaluar ne bordin e anijeve edhe kamera te fshehta vezhgimi. Biles disa nga pamjet e ketyre kamerave ishin perdorur per te justifikuar vetembrojtjen e komandove.
    S'jam i vetmi. Lexo shtypin: Izraeli ka paralajmeruar kontrollimin disa dite me pare. Kjo nenkupton se ka patur dyshim per mjete qe mund te perdoren ne lufte. Interpretimi yt nuk eshte i sakte sepse niset cdo here kunder izraeliteve. Kur thua se e paskan ditur, nenkupton se e paskan bere gjithe kete tragjedi vetem keshtu per kot apo per te shkaktuar deme e kriza te tilla.

Vazhdon akoma te besosh se nuk e kane ditur ?!?
    Po. Ashtu si ti tani me. Apo jo!!

Te lutem behu pak me objektiv. As izraelitet me ekstremiste nuk do te mbeshtesnin ne tezen e mosdijes se çfare kishte ne bord ...
    Objektiviteti im eshte teresisht brenda normales. Perkunder sulmeve qe i pres, mbaj mendimin tim, nuk pranoj te shtremberohen faktet, nuk pranoj te gjykohet asnjera pale pa deshmi.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Te lutem mos e krahaso Izraelin me Shqiperine. Izraeli eshte nje shtet i ndertuar mbi territorin e nje ish-shteti tjeter. Nuk mund te krahasosh, turqit, greket, serbet, maqedonasit me palestinezet, nje popull pa shtet. Nuk mendon se edhe palestinezet kane te drejte pas 60 vjetesh te kene nje cope shtet ne token e tyre ???
    Nuk e krahasova Shqiperine me Izraelin. Por desha te krijoj nje paralele te mendimit. Edhe greket apo maqedonet do te kene nje mori historiane (anesues) qe pohojne se disa teritore te Shqiperise jane me origjine maqedone apo greke. Te njejten pohojne disa historiane anues mbi palestinezet.

Kane te drejte per shtet te tyre, por vetem pasi premtojne, deshmojne dhe te krijohen siguri qe ata nuk e sulmojne popullin cifut pas krijimit te shtetit Palestina edhe pse i meson "Zoti" keshtu. Perndryshe te gjithe duhet deportuar ne Arabi.

Faqja 35 prej 45 FillimFillim ... 253334353637 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •