po, personal choice
Po
Jo
po, personal choice
I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.
Aty ku nje person nuk respekton vetveten,duke mos respektuar regullat elementare te nje shoqerie te organizuar.Natyrisht flasim per persona koshent.
Mynd te shkosh edhe ne xhami me kryq te varur,o ne kishe i mbuluar me perēe. E nuk prek lirin e asnjerit,prek vetem kufirin e liris te jeteses se umanitetit.
Serafim, nese une do te refuzoja te mbaja shami, kryq, qeleshe vetem e vetem pse shoqerise rreth meje do ti dukej abusrde, ne ate moment nuk do te respektoja veten time. Bazat e nje rrethi shoqeror jane si fillim repsektimi i vetvetes, e me pas i shoqerise rreth teje.
Insitucionet jane vende ku cdo kush mund te shkoje, qoft nje qytetar i shkolluar, qoft edhe nje fshatar i paditur, qoft nje fetar, qofte edhe nje ateist ose agnostik. Ka nje shumllojshmeri qendrimesh, dhe gjithsesi, zgjedhja e dickaje te ndermjetme do te ishte idealja. Nuk perben rrezik kryqi, shamia, apo qeleshja. I vetmi rrezik eshte mbledhja e buzeve nga ana e dikujt qe i duket e padrejte zgjedhja personale e nje individi tjeter. Po hej, te gjithe kemi mendimet, zgjedhjet dhe deshirat tona, dhe kufrin nuk mund ta vendosesh vetem pse dikush mbledh buzet me percmim.
Ceshtja eshte qe egozimi i njeriut qendron ne imponimin e mendimeve te tije te individe te cilet kane opinione dhe kendveshtrime te ndryshme nga ai.
/l、
(゚、 。 7
l、 ~ヽ
じしf_, )ノ
...e Dio disse kung e kung fu...哈哈
Absurde per shoqerin eshte edhe kur nje njeri zhvishet lakuriq.Natyrisht nuk preket liria e asnjerit,mjafton te kthesh koken nga ana tjeter.
Edhe puna e simboleve fetare:Nuk te pelqen!.Kthe koken nga ana tjeter.
Ky eshte problemi:Preket liria ime personale kur dikush me detyron te ktheje koken per te mos ta pare???????
Po e perseris prape,jane disa regulla jo te shkruara te jeteses civile.Ku hyn dhe veshja o sjellja.
Paralelizmi i lakuriqsise me zbatimin e normave fetare eshte i pavend. Te them te drejten, prisja nje paralelizem osse nje krahasim ne dryshe nga ju.
Besimin nuk mund ta besh sic e duan te tjeret Serafim. Nuk mund te jetoj une sipas rregullave te tua, vetem e vetem pse ty te vriten syte. I bie qe jemi qe jemi, ti eliminojme skatet, se na ngadalsojne rruges kur ecim, dhe per shoqerine ky eshte nje detyrim per shkak te fatkeqsise se tjetrit. Te eliminojme ngjyren e kuqe, sepse shoqeria deshiron ngjyren blu. Te eliminojm ujin, sepse per shoqerine, birra dhe vera eshte me e kendshme. Te vishemi te gjithe me ngjyre gri, sepse shoqerise ngjyrat e tjera i verbojne syte. Epo Serafim, jo gjithcka behet sepse shoqeria do. Nuk jemi zagare te cileve u kane hedhur qafe nje rrip, dhe i terheqin me force ngado qe shkojne... sepse shoqerise i pelqen keshtu.
Ka norma dhe rregulla te pashkruara vertet, por keto norma dhe vlera denojne lakuriqsine, qe ti permende. Por nuk di te denojne mbulesen, varsen apo edhe qeleshen. Keto ndalohen vetem nga nje grup i caktuar njerezish, nje grup qe nuk deshirone ne lirine e individit. Deshirone vetem ne komandimin e shoqerise sipas vlerave qe ata vete duan te caktojne.
Varja e kryqeve apo gjysmehenave neper muret e institucioneve vertet do te sillte shkelje te atyre normave qe permende, pasi institucionet jane vende per te gjithe, dhe keta "te gjithe" kane nje larmishmeri fesh. Prandaj, nuk duhet vene asnje simbol fetar ne to. Ndersa individi nuk eshte institucion, individi eshte i lire te zgjedhi ate qe deshiron.
Me ate cfare ti thua, i bie qe, po u vrave dhe fashove krahun apo kemben, duhet patjeter ti heqesh fashot, sepse shoqeria eshte aq hundfutese ne besimin, deshiren apo hallin e tjetrit, saqe nuk kthen dot koken te shohi dot punen e saj.
/l、
(゚、 。 7
l、 ~ヽ
じしf_, )ノ
...e Dio disse kung e kung fu...哈哈
woodstock pershendetje, nuk eshte problemi tek mbajtja e kryqit, ti mund te mbash ne qaf edhe nje shtyll po deshe dhe nuk i prish pun kujt. Jezusi eshte gozhduar ne ate kryq si nje kriminel, Pyetja eshte se A duhet kujtuar ne ate menyre duke mbajtur kryqin si shenje rrespekti kur ai u denua ne ate kryq ?
Pershendetje
Revolution 1848
Ku fillon e ku mbaron liria jote o serafim djale nene?
Se nqs mbaroka tek mospelqimi sesi nje njeri manifeston fene e tij , atehere le te ngrejme nje polici rruge edhe per fashion.
Leqe te ngrejme nje polici rruge edhe per ate qe pi cigar , per ate qe nxjerr qenin shetitje , per ate qe manifeston tifozerine e nje skuadre, per simpatizanet e partive , per ate qe e ka hunden e madhe , per ate qe eshte qerros e keshtu me rradhe.
Serafim mr.civilizimi , mendja eshte me e shtrenjte se cdo gje tjeter them une.
Po u shpla edhe ajo , kot qe mundohesh per lirite e tua e te tjetrit.
une jam i mendimit qe ne shqiptaret nuk jemi akoma ne gjendje te vendosim vehte.
fatkeqesisht nuk jemi ne gjendje t'i tregojme askujt se ē'eshte civilizimi...
20 vite demokraci nuk na bejne me te civilizuar se ato vendet e lartpermendura.
deri para 20 vitesh kishim plot impunime per sa i perket paraqitjes se jashtme. kete jam i bindur se e di me mire se une. imagjino nje mashkull qe donte te mbante floke te gjate!
kete pa dyshim e quan te gabuar edhe ti...
pse atehere kerkoni te impunoni akoma?
jane per mua raste analoge me ato impunimet e trasha ne kohe te xhaxhit.
i sheh sot per shembull adoleshentet se si shkojne neper shkolla?
ato qe quhen "emo" po shikohen gjithnje e me shume...
me duket e pakuptimte t'i thuash dikujt: hiqe kryqin, kur sheh plot fenomene te tille...
apo te ndalohen edhe ato?
p.s. kur kerkohet uniforma, aty pa dyshim qe eshte si thua ti, por nese nuk kerkohet......
Vasudhaiva Kutumbakam
...ne institucione ...nuk e kisha pa te arsyshme me mbajt...A duhet mbajtur kryqi ne qaf dhe instiucione ?
- kurse per ne Qaf , qfar dojn ne te mbajn ....kurgjo s'kish me m'pengu...pun e seilit eshte ne te mbajn qfar te dojn...
Krijoni Kontakt