Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 17
    Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642

Prishtinë: Qeveria miratoi Projektligjin e Punës, mbron të drejtat e punëtorëve

Qeveria miratoi Projektligjin e Punës

Prishtinë, 30 prill - Qeveria e Kosovës ka miratuar të premten Projektligjin e Punës, që do të rregullojë të drejtat e punëtorëve në sektorin publik dhe atë privat.
    Projektligjin e ka prezantuar ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Nenad Rashiq, i cili duke kërkuar nga kabineti qeveritar mbështetje për këtë projektligj, ka thënë se i plotëson të gjitha kriteret evropiane.
    Ministri Rashiq, po ashtu, ka njoftuar se brenda muajit maj do të përgatitet dhe procedohet edhe Projektligji për pensionistët.
    Kryeministri Hashim Thaçi ka thënë se Ligji i Punës i ka munguar për kohë të gjatë Kosovës. “Tash e tutje punëtorët do të mbrohen me ligj”, ka thënë ai.
    Thaçi po ashtu e ka vlerësuar si një lajm shumë të mirë faktin që do të finalizohet edhe Projektligji për pensionistët.
    "Është lajm shumë i mirë edhe zotimi se gjatë muajit maj do të përmbyllet, apo të finalizohet edhe Projektligji për pensionistët. Janë këto dy projektligje që i kanë munguar Kosovës", ka thënë Thaçi.
    Ministri i Ekonomisë dhe Financave, Ahmet Shala, ka vlerësuar se miratimi i Projektligjit të punës është një përmbyllje e suksesshme e të gjithë aktorëve të involvuar në këtë projektligj, i cili rregullon marrëdhëniet e punës. /koha/
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642

Thaçi: Ligjin e Punës e pritëm 10 vjet

Kryeministri Hashim Thaçi e ka cilësuar si një punë të mirë të qeverisë aktuale, miratimin e Projektligjit të Punës, më 30 prill në Qeverinë e Kosovës dhe procedimin e tij më 7 maj në Parlament.

Duke iu përgjigjur kritikave të një deputeti të opozitës për vonesën e miratimit të ligjit, Thaçi ka thënë se për këtë ligj, punëtorët e Kosovës kanë pritur tash e dhjetë vjet.

“Gjithë atë që kam bërë unë dhe Qeveria është miratimi i Projektligjit të Punës nga Qeveria e Kosovës më datë 30 prill 2010. Puna që ne kemi bërë është ajo punë që e kemi pritur për dhjetë vjet. Nuk ka qenë çështje ditësh, por kemi pritur qe dhjetë vjet”, ka thënë Thaçi, transmeton KosovaPress.

Thaçi i bëri këto komente në seancën e Kuvendit të Kosovës gjatë kohës së pyetjeve parlamentare, i shtyrë nga pyetja e deputetes së Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Donika Kada-Bujupi, e cila e ka konsideruar miratimin e këtij ligji nga Qeveria, më shumë si blerje kohe, në prag të protestave të punëtorëve, që u mbajtën në fillim të majit.

Sipas tij, ky projektligj është i harmonizuar me faktorin ndërkombëtar, ku përfshihen të drejtat e punëtorëve, pagat, beneficionet, ndërprerja e punës, dispozitat ndëshkimore, dispozitat kalimtare etj., ndërkaq qëllimi i tij është të rregullojë të drejtat dhe detyrimet, kontratën kolektive dhe kontratën e punës, në përputhje me legjislacionin e Bashkimit Evropian.

Kryeministri Thaçi nuk ka bërë të ditur sa do të jetë kostoja financiare e ligjit dhe kur pritet të nisë implementimi i tij.

Kreu i ekzekutivit të vendit ka thënë se edhe Projektligji për Pensionistët do të procedohet brenda periudhës njëmujore, për ç’gjë deputetja Kada ka thënë se do ta mbajë për fjale. /express/
    Ti je hija e Kastriotit

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Mu um pelqeu thenja e talit ku te jesh hajn do thot te jesh patriot ju drejtua kupes

i/e regjistruar Maska e Harudi
    Anëtarësuar
    08-09-2004
    Postime
    622
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin

Kryeministri Hashim Thaçi e ka cilësuar si një punë të mirë të qeverisë aktuale, miratimin e Projektligjit të Punës, më 30 prill në Qeverinë e Kosovës dhe procedimin e tij më 7 maj në Parlament.

Duke iu përgjigjur kritikave të një deputeti të opozitës për vonesën e miratimit të ligjit, Thaçi ka thënë se për këtë ligj, punëtorët e Kosovës kanë pritur tash e dhjetë vjet.

“Gjithë atë që kam bërë unë dhe Qeveria është miratimi i Projektligjit të Punës nga Qeveria e Kosovës më datë 30 prill 2010. Puna që ne kemi bërë është ajo punë që e kemi pritur për dhjetë vjet. Nuk ka qenë çështje ditësh, por kemi pritur qe dhjetë vjet”, ka thënë Thaçi, transmeton KosovaPress.

Thaçi i bëri këto komente në seancën e Kuvendit të Kosovës gjatë kohës së pyetjeve parlamentare, i shtyrë nga pyetja e deputetes së Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Donika Kada-Bujupi, e cila e ka konsideruar miratimin e këtij ligji nga Qeveria, më shumë si blerje kohe, në prag të protestave të punëtorëve, që u mbajtën në fillim të majit.

Sipas tij, ky projektligj është i harmonizuar me faktorin ndërkombëtar, ku përfshihen të drejtat e punëtorëve, pagat, beneficionet, ndërprerja e punës, dispozitat ndëshkimore, dispozitat kalimtare etj., ndërkaq qëllimi i tij është të rregullojë të drejtat dhe detyrimet, kontratën kolektive dhe kontratën e punës, në përputhje me legjislacionin e Bashkimit Evropian.

Kryeministri Thaçi nuk ka bërë të ditur sa do të jetë kostoja financiare e ligjit dhe kur pritet të nisë implementimi i tij.

Kreu i ekzekutivit të vendit ka thënë se edhe Projektligji për Pensionistët do të procedohet brenda periudhës njëmujore, për ç’gjë deputetja Kada ka thënë se do ta mbajë për fjale. /express/
    Ligjin e punës po e presin qe 10 vite të (pa) punësuarit në Kosovë,ndërsa ti thaç edhe të tjerët kryeministra-qeveri paraprake e vonuat qe 10 vite.

Kush u ndali,që tashti e 10 vite nuk e ligjësuat në praktikë këtë ligj!?

Edhe ish-kryeministri Bajram Rexhepi nga PDK-ja,pat miratuar ligjin për kontratë kolektive,por ky ligj kurr nuk u zbatua ne praktikë nga shkaku që qeveria e at'hershme i ra "pishman" që nënshkroi ,andaj kurr nuk u zbatua ne praktikë.

Anarkia ekonomike në Kosovë,është pasojë e mosmiratimit të ligjeve nga katër qeverit e pasluftës në Kosovë.

Absurdi më i madh që ka ndodhë ne Kosovë,është edhe privatizimi i të gjithave resurseve ekonomike pa mos e miratuar ligjin e punës dhe ligjet e tjera përcjellëse në praktikë.

Mungesa e këtyre ligjeve u ka konvenuar qeverive dhe argat've të tyre për plaçkitje gjatë privatizimit të të mirave ekonomike mbi tokë e nër tokë të Kosovës!

Kan mbetur PTK-ja,Aeroporti dhe KEK-u,të cilat do të privatizohen shpejt-shpejt para se të hyn në fuqi ligji i punës,ligj i cili së pari miratohet ne parim nga Kuvendi e mëpastaj rishikimi përsëri i ligjit,mangësit dhe shtojcat për ligjin ne fjalë,pataj prapër paraqitja ne Kuvend për miratim prap aprovohet ne parim,prap rishikohet,prapë...prapë dhe çdo gjë prap....
    Pijetoret janë vendet ku çmenduria shitet me shishe! (Uendell Filips)

Lista e injorimit: Llapi

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Ka njerëz që nuk e dojnë zhvillimin e vendit (Kosovës), mirpo sigurisht ata njerëz ose i kanë rrënjet nga Serbia (nga baba dhe fisi) ose kanë ngjarë kah dajt e ata të jenë nga Beogradi, por personalisht punën e kryeministritit Hashim Thaçi e konsideroj anti-kombëtare (për serbet).
    Ti je hija e Kastriotit

Anëtarësuar
    08-09-2004
    Postime
    622
    ...

Edhe në raportin e Bankës Botërore “Të bësh biznes”, Kosova ishte radhitur e 163-a nga 183 vende të botës në lidhje me fillimin e një biznesi të ri. Raporti tregon se në Kosovë ende nuk është krijuar një ambient i favorshëm për biznes...
    ...

Rreth 1 mijë biznese mbyllen çdo vit në Kosovë. Shkaqet janë mungesa e energjisë elektrike, mungesa e qasjes së mjaftueshme në financa dhe monopoli. Prej 100 mijë bizneseve të regjistruara, vetëm 40 mijë i paguajnë tatimet...

...

Përfaqësuesit e Bankës Botërore, në një raport të publikuar mbi zhvillimet ekonomike në Kosovë, kanë kritikuar autoritetet kosovare se nuk kanë bërë asgjë deri më tani, për të adresuar problemin e zhvillimit të ulët ekonomik dhe përmirësimin e politikave zhvillimore. Ata kanë potencuar se është koha e fundit për të bërë reforma të thella.
    Përfaqësuesi i Bankës Botërore, Borko Handjiski, ka thënë se rritja ekonomike e viteve të shkuara ishte e fokusuar në burime të jashtme, përkatësisht nga donatorët dhe remitencat - dy burime këto, të cilat, siç është shprehur ai, nuk do të jenë në gjendje të sjellin një rritje të qëndrueshme ekonomike në të ardhmen, raporton Radio Evropa e Lirë.

Ndër të tjera, në memorandumin ekonomik të vendit thuhet se Kosova tani ka një raport shumë të ulët të kontributit të eksporteve në rritjen ekonomike, apo në GDP, që është vetëm 5 për qind apo rreth 25 për qind më i ulët se mesatarja e vendeve të rajonit. Sa u përket sfidave kryesore, të cilat i raportojnë bizneset që vijnë për të investuar në Kosovë, janë: mungesa e energjisë elektrike, moszbatimi i ligjit, si dhe koha e gjatë që kërkohet për të bërë një biznes në Kosovë.
    Sipas Bankës Botërore, investitorët gjithashtu janë ankuar për korrupsion dhe mendojnë se gjyqësori është shumë i ngadalshëm dhe joefikas.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Lehte te kritikosh, por kur e kam parasysh se ne cfare gjendje e kane gjetur shoqerine ("shtetin") keta qeveritare, frenohem.

Shoqeria Kosovare eshte shuma e lloj lloj pushtimeve, prej atij romak, neper ate bizantin e osman e deri tek ai sllav. Nenkupton: Eshte e vetekuptimte qe nje shoqeri e tille nuk do te jete e afte per konkurim ne arenen nderkombetare ne lloj lloj sfere, perfshire edhe ligjdhenien moderne ne lidhje me punesimin. Dhe kjo njekohesisht nenkupton se nuk eshte vetem qeveria fajtore per kete gjendje.

Nese marrim te analizojme ligjin e punes te shteteve perendimore, do shohim se rrenjet e tij ky ligj i ka ne kohen e industrializimit te hershem, te kapitalizmit te hershem. Ishte kjo periudhe ajo ne te cilen punetori eksploatohej nga pronaret e kompanive prodhuese dhe nuk kishte asnje te drejte. Kjo periudhe beri te lindin kryenrgitje e revolucione te ndryshme te punetoreve ne vende perendimore. Nga keto revolucione u detyrua shteti te nderhyje, te perpiloje nje ligj, i cili siguron te drejtat e punetoreve. Keto te drejta i gjejme edhe sot ne ligjet perendimore qe reglementojne te drejtat dhe obligimet e punemarresit dhe punedhenesit. Nga keto kohe linden lobby-t e punetoreve dhe punedheneseve, nga te cilat rezultuan ligjet e sotshme per punen. Keto gjera ndodhen ne Perendim afro 3 shekuj me pare. Perendimi ka pervoje me te gjate me keso ceshtje. Ka 3 shekuj pervoje per te perpiluar ligjin e punes. Ngase i njeh problematikat qe mund te lindin ne saje te punemarrjes dhe punedhenies. Ndersa Kosova nje periudhe te industrializimit apo te kapitalizmit te eger nuk njeh akoma sot e kesaj dite. Nuk ka nga te marri pervojen per perpilim te menjehershem te ligjit te punes. I duhet te sutdioje ligjet e jashtme. Kjo kerkon kohe. Kerkon edhe mjete te bollshme. Andaj zgjate 10 vjet deri tek perpilimi/miratimi i nje kodi (per ne mergimtaret) te rendomte.

Anëtarësuar
    08-09-2004
    Postime
    622
    Chino,nuk është qëllimi vetëm të kritikohen qeverit,por edhe të spjegohet gjendja momentale dhe reale ekonomike që është në Kosovë duke ofruar statistika të organizatave ndërkombëtare që mirren me hulumtime e që kanë peshë në botë,për dallim nga propagandat partiake që përbëjnë qeverin e tashme apo qeverit e kaluar.

Pa mos me e krahasu Kosovën me ndonjë nga shtetet e BE,por me shtetet e reja e të daluna nga ish-YU,ku të gjitha këto shtete kan ligjin e punës,sigurimet shëndetësore,ligjin për regjistrimin e popullatës,ligjin pensional,ligjin e kontratës kolektive etj,etj...,po i përmend vetëm këto ligje të cilat Kosova i ka pasë edhe në kohën kur ishte pjesë përbërëse e YU-s,andaj nuk ishin-janë të panjohura këto ligje për qeverit e kaluara dhe qeverin e tashme,përkatësisht për institucionet e Kosovës sot!

Nëse e arsyeton,se Kosovës i duhet edhe shumë kohë,pasi nuk ka përvojë në ligjet për dallim nga shtetet e tjera të cilat kanë përvojë 3 shekullore,si spjegohet fakti se Kuvendi i Kosvës që nga formimi i saj e deri sot ka miratuar qindra ligje e që janë të ngjashme me ligjet e shteteve të BE-së,por nuk ka miratuar (sponzoruar nga qeverit e Kosovës) edhe ligjet të cilat i ceka më lartë?

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    ligje kemi mjaft qka na vyn neve ato ligje te cilat ekzistojn vetem ne leter dhe kurr nuk punohet me to

ligje me kriju eshte let edhe une sot muj me ba nje ligj mirpo me zabtu ate eshte kryesorja

sot te gjith jan te korruptar prej qeveris deri te sherbysit civil neve na duhet nje gjenerat e re qe te udhheq kosoven sepse me ket qeveri dhe keta inspektor kurr nuk do zabtohen ligjet sepse jan te korruptuar deri ne fyt
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

i/e regjistruar Maska e Zoti Basha
    Anëtarësuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    Dhe nje tjeter ligj komunist. Gjynah, do e lene kosoven ne nivelin skandaloz ekonomik qe ka.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •