Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 52
    i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Pse e krijoi Zoti parajsen???Po si nuk u kthye njeri qe te na tregoje rrugen????
    Zoti krijoji parajsėn si shperblim pėr njerėzit qė e duan atė dhe besojnė nė tė.

Dhe pyetja me e bukur:Po pastaj, ēdo te behet me "parajsen"?????
    Kjo ėshtė pyetje e pa logjikshme dhe e pa bazė.Parajsa eshte jeta e perjestshme dhe njė jetė afėr perėndisė.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Kronikė Lexo Postimin
    Njeriut i eshte treguar ferri pėr ta bėrė atė tė vedijshem se cila eshte rruga e tij pas ringjalljes,e nėse njeriu ka fikė at`here eshte ēeshtja e tij e jo problem i Zotit frikė duhet tė ket ai i cili nuk beson e jo ai qė beson sepse vet fjala "besim" dmth qė beson Perėndinė dhe beson nė veprat dhe e lavdėron padyshim se ai do shkoj nė jetėn pranė tij dhe mvaret nga Zoti nese ai e fal njeriun nė njė far menyre apo jo...sepse ne e njohim Atė sa neve ėshtė shfaqur ai...
    Thua edhe vet, njeriu qe nuk beson duhet te kete frike ndaj Zotit. Prandaj frika eshte nje nder shtyllat e bindjes se njeriut qe ka per Zotin. E barabarte ne cdo aspekt me cdo shtylle tjeter, p.sh. me besimin. Nuk indikon as pyetja ime me shume se kaq.

E kuptoj kete qe thua, por a nuk do kishte mundur te beje Zoti kete faljen apo mosfaljen e Tij pa i treguar njeriut kercenimet e Tij? Perse Zoti nuk i mban fshehte denimet e Tij, por i proklamon keto detajisht? Perse nuk mjaftoi te i jap njeriut "vullnetin e lire" dhe te thote "beso ne mua, per shkak te mrekullive qe i kam". Perse iu nevojit te kercenohet? Faljet apo mosfaljet, per te cilat ti flet, ka mundur te i beje edhe ne kete rast. Nuk i duhen kercenimet paraprake per te bere faljet/mosfaljet.

Deri me tani biseda tregoi se Zoti nuk ka qene fare i sigurt per bindjen e njeriut ndaj Tij, prandaj e ka motorizuar bindjen e njeriut ndaj Tij edhe me turbinen e frikes. Sic duket Zoti mendonka se njeriu prej natyres se tij eshte jobesimtar, refuzues, ateisto-agnostik, e jo sic na perrallojne fetaret te kunderten.

edhe nje here e kam cekur veprat dhe besimi i njeriut e bėn njeriun se ku do banojė...at`her un po te pyes nese nje njeri : vjedh,vret,nuk beson e mė tė kqija ai vet largohet nga Zoti i tij pse Zoti duhet ta dėrgoj njeriun e ligė nė parajsė ? atehere do ishte e tmershme sepse nuk do kishte barazi nė mes tė mirit dhe tė ligut

....
    Haha jo une jam Mephisto.
    Po njeri jam oj shqipe, cfare tjeter. Pergjegja ime:
    Pyetja jote tregon si ti e perpin nje shkalle te mendimit. Sepse une nuk mirrem me pyetjen se a eshte e drejte te cohet ne Ferr nje mekatar, por mirrem me nje pyetje nje shkalle para ketij mendimi: Me pyetjen, perse (sipas fese) i "ekspozon" Zoti njeriut kercenimet dhe instrumentet e tortures? Perse nuk e dergon ne Ferr pa i treguar ketij gjere e gjate se cfare trajtimesh te dhunshme do t'i bej Zoti apo veglat e Tij mekatarit? Pse tjeter, pos per te frikesuar njeriun? Cfare Zoti eshte ai qe ka nevoje te frikesoje njeriun per bindje ndaj Tij?

E nese te gjitha keto mendime i mbeshtjell me nje fjali te vetme: Feja qe na "paraqet" Zotin ne kete menyre, nuk ka lidhje me Zot. Per hir te Zotit duhet te mendohet keshtu.

*
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 22-09-2009 mė 15:43

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Zoti krijoji parajsėn si shperblim pėr njerėzit qė e duan atė dhe besojnė nė tė..
    hahahahah....po pse Zoti "perfekt", krijoi krijesa jo-perfekte???
    Meqe ishte i plotfuqishem, i kishte bo te gjithe perfekt e direkt e ne parajse.....pse te ēaje derrasa me ne, jo e lagu, jo s'e lagu.......

Kjo ėshtė pyetje e pa logjikshme dhe e pa bazė.Parajsa eshte jeta e perjestshme dhe njė jetė afėr perėndisė.
    Po perendia e "perkryer" paska nevoje per "shoqeri" drejt perjetesise?????hahahhah

Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Perse Zoti nuk e mban fshehte denimet e tij, por i proklamon detajisht?
    Zoti nuk i mban tė fshehtė dėnimin dhe shperlbimin per arsyje se eshte nje proces shum i rėndėsishėm i jetės sonė ashtu sic eshte sqaruar : zanafilla,krijimi i njeriut,jeta e tij,vdekja ashtu i eshte treguar dhe jeta e perjetshme pas vdekjes sepse do ishte teper e errėt nese nuk shpjegohet pjesa perfundimtare e pas vdekjes,nuk dmth nese Zoti reklamon ferrin apo parajsėn tė fus njerėzve frikėn apsolutisht Ai tregon zbulesėn per tė ushqyer kureshtjen dhe tė jet i plotė besimi nė tė.

Haha jo une jam Mephisto.
    Po njeri jam oj shqipe, cfare tjeter
    Kėtu e ke kuptuar gabim un nuk tė thash "o njeri" po "nje njeri" sepse pyetja ime nuk kishte tė bėnte me personalitetin tėnd ashtu si e ke kuptuar.

Zoti njeriut kercenimet dhe instrumentet e tortures? Perse nuk e dergon ne Ferr pa i treguar ketij se pari gjere e gjate se cfare trajtimesh te dhunshme do t'i bej Zoti apo veglat e tij mekatarit?
    Instrumentet e dhunės qė mendon se Zoti i ka permendur nje mėkatari nuk kan per qėllim qė tia nxis frikėn po ta bėj besimin e tij jo tė verbėr dhe ti tregoj njeriut veprat madhėshtore tė tij .

Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    hahahahah....po pse Zoti "perfekt", krijoi krijesa jo-perfekte???
    Meqe ishte i plotfuqishem, i kishte bo te gjithe perfekt e direkt e ne parajse.....pse te ēaje derrasa me ne, jo e lagu, jo s'e lagu.......
    Nė mėnyrė qė ta lavdėrojė "Perfektin"

Po perendia e "perkryer" paska nevoje per "shoqeri" drejt perjetesise?????hahahhah
    Nuk ka nevojė. Po kėtu tregohet dashuria e Perėndisė qė ka pėr njerėzit dhe qė don atyre tua jap parajsen.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    ...
    Ose ate me te veshtiren:Pse, "Zoti", i perkryer , krijoi universin????
    Dhe nje per mua, pasi qe qenka ne forme per pergjegje te pyetjeve:

Pse Zoti krijoi njeriun ne teresine e tij, per te permiresuar kete krijese pastaj here pas here me postulate fetare e me denime frikembjellese per rastin e thyerjes se tyre? E pa Zoti se deshtoi ne krijimin e tij (=njeriun)? Revidoi Zoti produktin e tij? U pendua? Zoti??? Hmm.

*

i/e regjistruar Maska e Colomba
    Anėtarėsuar
    06-04-2009
    Vendndodhja
    IT
    Postime
    660
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin

Beji vetem nje pyetje vetes:"sikur te ishe rritur e vetme,pa prinder, ne pyll.....a do t'ja kishe idene Zotit?????Ose: pse kafshet, qe gjithashtu jane krijesa te zotit, nuk ja kane fare idene????Ose: pse ky Zot, kaq i "perkryer", krijesat e tij te zgjedhura nuk i beri perfekte e ti vinte drejt e ne parajse????
    Ose ate me te veshtiren:Pse, "Zoti", i perkryer , krijoi universin????
    Ne radhe te pare ju kerkoj ndjese per keqkuptimin,dhe ju falenderoj per pergezimin!
    Per t'ju pergjigj pytjes tuaj ,besoj se dhe nese do te isha rritur ne pyll dhe e vetme zoti do ta gjente menyren per te ardhur tek une mua do me ndelej vec ta pranoja.
    Perse kafshet nuk e kane idene e zotit? Sepse nderkohe qe njeriu udhehiqet nga mendimi ,kafshet udhehiqen nga instikti,per te kerkuar zotin dhe per ta njohur ate duhet menduar ,aftesi te cilen kafshet nuk e kane.
    Perse nuk na ka kriju perfekt,per mendimin tim modest them se po ta bente kete do te ishim si robote te komanduar,nderkoh qe ati yne do qe ne te mendojme te arsyetojme dhe te jemi koshient te shkojme drejt tij ,na ka lene te lire te zgjedhim, te gabojme te mesojme nga gabimet ti perseriritim te jemi here te drejt here jo pra te vendosim me vetdije te veprojme drejt jo sepse jemi programuar keshtu perfekt pa pasur mundesi zgjedhje .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-05-2008
    Postime
    13
    [QUOTE=Luarasi;2409990]Frika nga vdekja biologjike dhe deshira per jete pas vdekjes, i ka shtyre njerezit ta shpikin zotin.

Nese koka e njeriut e ka shpike kete, ateher e shoh nje superfuqi mbinatyrore qe i paska dhe njeriut pavetedijen e tij....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-05-2008
    Postime
    13
    Citim Postuar mė parė nga Dalan Lexo Postimin
    Pėrkufizimi i filozofit K.Marks mbi besimin ėshtė mė i godituri.

"Feja ėshtė opium pėr popullin, ajo i pengon masat shoqėrore tė ngrihen nė revolucion pėr tė ndryshuar kushtet shoqėrore nė tė cilat ato ndodhen."
    edhe filozofia e marksit atje ku ariti revolucioni tani babai perdhunon te bijen, vellau shet motren...edhe ne shqiperi kjo filozofi le faren e saj...jo rastesisht vendet e lindjes marksiste vuajn nga vakumi shpirteror.

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anėtarėsuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    A besojne besimtaret "zotin" apo i frikesohen?

po mos ti besonin besimtaret Zotit , ata nuk do te kishin frig nga Ai .

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •