Le te lind ashtu si eshte,aborti eshte gjeja e fundit gje kisha me leju.
Zoti eshte i madh,dhe i ka rregullu gjerat shum me pare.
Le te lind ashtu si eshte,aborti eshte gjeja e fundit gje kisha me leju.
Zoti eshte i madh,dhe i ka rregullu gjerat shum me pare.
SIKUR EDHE 1 MILION SHQIPTAR DO VRITEN NGA SLLAVET JU PERSERI DO THONI MIRE JEMI!!TURP
Mia@, e kuptoj qe ti nuk e thua se te pelqen thjesht te abortosh femije sepse mese te dhimbsen ty femijet e tu, asnje tjetri nuk do t'i dhimbseshin. Megjithate, ajo qe une nuk kapercej dot eshte se pse prinderit nuk mendojne qe edhe nqs femija ka probleme, ndoshta nuk do jene probleme te tilla qe do ta bejne te vuaj gjithe jeten. Teknologjia, mjekesia, kurimi i semundjeve sa vjen dhe po perparon. Kura te reja po gjenden. A nuk do mendoje, po sikur?! Pse duhet te jete aborti zgjidhja per kete?! Per mua eshte thjesht hipokrizi nga ana e prinderve sepse nuk duan ata qe te vuajne.
Ndryshuar për herë të fundit nga DI_ANA : 13-04-2010 më 04:50
Për mendimin tim dhe të bashkëshortes time,më mirë abort.
Ashtu eshte.
Varet dhe nga shkalla e semundjes. Ata qe jane raste moderately severe me dhimbsen. Me eshte dhene rasti te punoje me femije te tille dhe prandaj do zgjidhja abortin. Jo cdokush do arrinte ta perballonte nje jete te tille. Une se kam problem te rri dhe punoje me ta disa ore ne dite, por prinderit e kane pjesen me te madhe te kohes, dhe do e kene tere jeten. Ata femije do jene te varur nga prinderit e tyre per tere jeten, dhe per nevojat me elementare si higjiena, ushqimi. Normal qe ato i donin me gjithe shpirt. Mund te degjodh dhe fjale si. Ky femi ishte nje bekim per ne. Varet nga prinderit do te thosha. Sa te forte jane, gjendja ekonomike. Nuk duhen fajesuar. Ka prinder qe nuk dine te rrisin femije normale, e jo me me probleme. Eshte shume e veshtire. Nuk eshte puna se nuk duan te vuajne prinderit, por femijet jane ata qe do vuajne me shume.
Shumica e femijeve me te meta, vuajne dhe nga semundje te tjera serioze. Nuk jane te shendetshem. Plus vuajtja psikologjike, sociale qe do perballen ata ne kete shoqeri te eger, ku dhe njeriu normal mezi arrin te intergrohet, e te mbijetoje. Kur mendon te gjitha keto nuk te vjen ta sjellesh ate femije ne jete. Te duket sikur po e shpeton dhe jo e vret.
Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 12-04-2010 më 14:06
Down Syndrome, Edward's Syndrome, etj....keto s'kan sherim do e konsideroja si jo abortin. Nuk eshte hipokrize aspak!! Nuk dua te shoh femijen time neper doktora c'do jave apo te keq trajtohen nga te tjeret. Ata qe e kane zemren me te forte sec une bravo ju qofte, per vete s'mundem.
Ketu ne Amerike, po te lexosh shume studime rreth autizmit, eshte zbuluar qe vaksinimi i femijeve te vegjel (3 vaksinat qe ua bejne ne nje shot ata) eshte nje nder shkaqet kryesore te autizmit. Kur punoja ne ER, kushedi sa here degjoja prinder qe thoshin se femija e tyre ishte shume ne rregull kur lindi dhe me pas deri sa beri vaksinat. Shume doktor tani ua bejne te vegjelve ato vaksina vec e vec tani. Ne keto raste atehere, cfare do beje ti si prind? Aborti nuk eshte me zgjidhja.
Infinity e thashe qe eshte tjeter gje kur s'ke mundesi te zgjedhesh. Kur femija ka lind, cfaredo te ndodh ai eshte femija yt dhe ke per detyre ti rrish prane ne te mire apo te keq.
Vaksinim supozohet se eshte nje nga shkaqet qe shkakton autizmin. Kam degjuar dhe raste qe prinderit preferojne ti mos vaksinojne femijet. Dhe disa nga keto nena qe kane zgjedh te mos i vaksinojne femijet thone qe femijet e tyre nuk jane semurur asnjehere. Sinqerisht eshte veshtire te vendosesh se cfare eshte me e mire per ty dhe per femijen tend.
Uroj qe askush nga ne ketu, apo prinderit ne pergjithesi mos te ndodhet ne nje pozite te tille.
Sic e permendi dhe soni ka semundje qe nuk kurohen , nuk trajtohen akoma.
S'dua te dukem si Nazist, por besoj se aborti eshte zgjidhja e "duhur" !
Them se edhe nese do te pyesje femijën pas disa vitesh kur te rritej do te kerkonte te mos ta sillje ne jete ne ate "menyre" ose do te mallkonte gjithe jetes prinderit e tij .........
Ndonjehere "te gabosh" do te thote te besh gjene "e duhur"
URIME PER TEMEN KSANTHI...
Keto lloj problemesh gjithmone ma coroditin trurin ,nuk mund te pergjigjem saktesish se si do veproja ne kete situate,sepse kure je jashte problemit mbase mendon ndryshe.....vetem duke jetuar kete situate mund te pergjigjesh ....
nuk eshte as zgjidhje t'ja ndalosh jeten engjellit qe vjen edhe as ta lejosh te vije ne kete jete edhe te vuaj ai edhe te gjithe njerizit e tij qe e rethojne...
nga tregime te ndryshme ne shoqeri kam degjuar se prinderit e femijes disa jane te lumtur qe ju dha nje femije dhe disa jane shume te lodhur nga ardhia e ketij femije..
nga njehere mendoj se nje femije i tille sikur na vjen si mesim qe na ve ne nje si tip
pove nga dikush ose per dicka te keqe qe kemi bere dikur nuk e di cte them ..... sinqerisht
Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...
Krijoni Kontakt