ganimet@
Emisionin e ka kry Mohammedi me rrena, pram e shkaterrimin e Zotrave Pagan te Arabve e ka arrit me e kry Misionin e Islamizmit qe permbahet edhe ne ditet e sotme si Krijim nga Fejet Politeiste e me te hershme te Islamit. Mir eshte pak me e lexu qata qe e kom postu nashta ta kap truni naj pjes se si ka ardh deri te Krijimi Feja Islame dhe Allahu...
Tjetri sleep@
Keto qe i kam postu nuk jan trillime por jan te verteta qe kan qen me heret se sa Islamizmi, pra qe kan qen Paganizem ne kohen para se te krijohet Islamizmi si Fe e Besueshme tek nje Zot qe quhet Allah. Pra me kete kuptojm se Emri Allah ka ardh nga Emri i nje Perendeshe Pagane qe eshte quajt Allat me kete Emer kuptojm se Emri Allat ka qen e nje Perendeshe me te hershme sa Allahu. Pra me emrin Allat kur i ka shkterru te gjitha Zotrat Profeti Mohammed e ka marr Emrin Allat dhe e ka ndryshu e ka bere ne gjini Mashkullore qe eshte quajt Allah. E ti ne qoftese s'mundesh me kuptu eshte krejtesisht tjeter sen qe e ki trurin e kufizum dhe s'mundesh me logjiku mashum...
Emrat qe i ka marr Zoti i Islamizmit jan kane me heret te Paganve. Thjesht po te pys a e ke lexu qato qe i kam postu a veq po ja fut paushall pa kurfar logjike t'shpjegueshme? Lexo edhe niher ndoshta e bind vetin pak a shum.
Explorer@
Me ate qe e ke thane s'ke tregu ndonje Argument bindes perveqse e kemi kuptu 100 her keto gjerat qe perseriten nga ju si gjithmon qe s'keni ka me ja mbajt tjeter kah perveqse me ato qe shkruajn ne Kuran...shum po gabohesh kur po thu: Eshte vetem nje Zot dhe s'ka tjeter. Ti shum mir po e thu, por sa mundet te jete e vertet kjo? QE une po te tregoj nje gje: Ne Islam thuhet qe s'ka Zot tjeter per Allahut sepse ata besojn tek Allahu dhe s'kan qysh me pranu tjeter Zot perveq ate qe e kan simbas Fejes se vet qe quhet Allah. Ne krishterizem eshte: Ati, Biri dhe Shpirti i shenjt pra po ndryshon nga ai Zoti i jot. Te Hebraizmi e kemi Jehoven qe ka ndryshim goxha t'madh me 2 Fet qe i permenda me heret, pra qysh mundet te jete nje Zot kur keto 3 Fe me te mdhajat ne bote kan dallim shum t'madh dhe cdo Fe e thote qe s'ka Zot tjeter perveq atina qe e besojm? A po e sheh cfar gabimi kan ba Fejet i kan kriju Zotat simbas vetvete siq ju ka taku. E me kete kuptojm qe si kemi 1 Zot por i kemi 3 Zota sepse 3 Fet jan ma t'mdhajt ne Toke te cilat kan ndryshime shum t'mdhaja, e tash ti logjikoj pak vete keto gjera dhe hajde bisedojm prap...
xhamia@
Ti je aii qe duhet me logjiku pak mashum edhe me pa ate qe e kam postu, dhe besoj se do t'gjesh shum pergjigje t'sakta, se Feja Islame e ka prejardhjen prej atyre Pagane. Mos ti harrojm edhe Fejet si Krishterizmi, Hebraizmi e kan prejardhjen prej Paganve. Kshtu qe me kete gje une ju them kapne logjikone me mir Fejet e juaja se me keto qe keni ne koke edhe qe i keni msu Dovet permendsh nuk besoj se do e gjeni Parajsen

...
Me t'mira...
Krijoni Kontakt