Close
Faqja 11 prej 15 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 142
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga angelina o2 Lexo Postimin
    E cila ėshtė lidhja mes ekspansionit tė universit tė Hubble apo teorisė sė Einsteinit me themelin e besimit tėnd? Ndrysho sistem referimi minare

Mė trego pak, se u bėra kurioze. Jemi jashtė teme, po nė fakt, as kjo tema s'e ka vendin kėtu, pra jemi brenda njė teme qė ėshtė jashtė teme
    Ne inxhinierat e kem 2=2 ,kurse tek ju doktorat vlen 3=2

Ligji Hubble flet per zgjerimin e Universit , gjithashtu e parashtron dhe teoria e Anshtajnit . Gjithashtu nje liber qe flet per kete eshte edhe Kur'ani .

Varet si dhe me qfare bindje e lexon kete ajetin qe ta sjelli :
    51:47.
    Ne, me forcėn tonė e ngritėm qiellin dhe Ne e zgjėrojmė atė .

Sa per temen ,besoj se darwini do na fal

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar mė parė nga Marduk Lexo Postimin
    ganimet@

Emisionin e ka kry Mohammedi me rrena, pram e shkaterrimin e Zotrave Pagan te Arabve e ka arrit me e kry Misionin e Islamizmit qe permbahet edhe ne ditet e sotme si Krijim nga Fejet Politeiste e me te hershme te Islamit. Mir eshte pak me e lexu qata qe e kom postu nashta ta kap truni naj pjes se si ka ardh deri te Krijimi Feja Islame dhe Allahu...

Tjetri sleep@

Keto qe i kam postu nuk jan trillime por jan te verteta qe kan qen me heret se sa Islamizmi, pra qe kan qen Paganizem ne kohen para se te krijohet Islamizmi si Fe e Besueshme tek nje Zot qe quhet Allah. Pra me kete kuptojm se Emri Allah ka ardh nga Emri i nje Perendeshe Pagane qe eshte quajt Allat me kete Emer kuptojm se Emri Allat ka qen e nje Perendeshe me te hershme sa Allahu. Pra me emrin Allat kur i ka shkterru te gjitha Zotrat Profeti Mohammed e ka marr Emrin Allat dhe e ka ndryshu e ka bere ne gjini Mashkullore qe eshte quajt Allah. E ti ne qoftese s'mundesh me kuptu eshte krejtesisht tjeter sen qe e ki trurin e kufizum dhe s'mundesh me logjiku mashum...

Emrat qe i ka marr Zoti i Islamizmit jan kane me heret te Paganve. Thjesht po te pys a e ke lexu qato qe i kam postu a veq po ja fut paushall pa kurfar logjike t'shpjegueshme? Lexo edhe niher ndoshta e bind vetin pak a shum.

Explorer@

Me ate qe e ke thane s'ke tregu ndonje Argument bindes perveqse e kemi kuptu 100 her keto gjerat qe perseriten nga ju si gjithmon qe s'keni ka me ja mbajt tjeter kah perveqse me ato qe shkruajn ne Kuran...shum po gabohesh kur po thu: Eshte vetem nje Zot dhe s'ka tjeter. Ti shum mir po e thu, por sa mundet te jete e vertet kjo? QE une po te tregoj nje gje: Ne Islam thuhet qe s'ka Zot tjeter per Allahut sepse ata besojn tek Allahu dhe s'kan qysh me pranu tjeter Zot perveq ate qe e kan simbas Fejes se vet qe quhet Allah. Ne krishterizem eshte: Ati, Biri dhe Shpirti i shenjt pra po ndryshon nga ai Zoti i jot. Te Hebraizmi e kemi Jehoven qe ka ndryshim goxha t'madh me 2 Fet qe i permenda me heret, pra qysh mundet te jete nje Zot kur keto 3 Fe me te mdhajat ne bote kan dallim shum t'madh dhe cdo Fe e thote qe s'ka Zot tjeter perveq atina qe e besojm? A po e sheh cfar gabimi kan ba Fejet i kan kriju Zotat simbas vetvete siq ju ka taku. E me kete kuptojm qe si kemi 1 Zot por i kemi 3 Zota sepse 3 Fet jan ma t'mdhajt ne Toke te cilat kan ndryshime shum t'mdhaja, e tash ti logjikoj pak vete keto gjera dhe hajde bisedojm prap...

xhamia@

Ti je aii qe duhet me logjiku pak mashum edhe me pa ate qe e kam postu, dhe besoj se do t'gjesh shum pergjigje t'sakta, se Feja Islame e ka prejardhjen prej atyre Pagane. Mos ti harrojm edhe Fejet si Krishterizmi, Hebraizmi e kan prejardhjen prej Paganve. Kshtu qe me kete gje une ju them kapne logjikone me mir Fejet e juaja se me keto qe keni ne koke edhe qe i keni msu Dovet permendsh nuk besoj se do e gjeni Parajsen ...

Me t'mira...
    I nderuri Marduk Une e lexova ,madje dy her po nuk me bind se Muhamedi a.s mori si bazė politeizmin per te dal ose vequar nji Zotė.Per zotin Allahun xh, h.ishin njohur edhe te derguar te zotit para Muhamedit a.s madje vet Qabja ishte shtepi e shejt per hazreti Abrahamin apo Ibrahimin a.s se edhe eteher kishte dialekte tosk e gegė .Ne kohen kure jetoi pegameri yne feja islame nuk ishte edhe e pa njohur ,po ajo ishte para shkatrrimit dhe profeti yne ate e persosi me tutje sa lutja qe kurre me mos te zhduket ju pranua nga Allahu Zot i gjith qa shohim e nuk e shofim me syt tan .Muhamedit zoti i rrefej per te kaluaren dhe te ardhmen e Islamit prandaj ktu sduhet te kishte dyshime.Ju mund te shkruani sa doni po nuk keni te drejt morale te jepni vlersime se feja islame esht prej asaj njerzores po prej Allahut i qofshim falė nepermjet Xhibrilit per ta treguar te njerzit nga njeriu Muhamedi a.s i sinqert i respektuar dhe i besuar tek Allahu xh h.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga angelina o2 Lexo Postimin
    E cila ėshtė lidhja mes ekspansionit tė universit tė Hubble apo teorisė sė Einsteinit me themelin e besimit tėnd? Ndrysho sistem referimi minare

Mė trego pak, se u bėra kurioze. Jemi jashtė teme, po nė fakt, as kjo tema s'e ka vendin kėtu, pra jemi brenda njė teme qė ėshtė jashtė teme
    Sipas sistemit te referimit te minareve, universi i Hubble eshte i njejte me qiellin qe ngriti(nuk i dihet se nga ku) allahu i Kuranit......kurse teoria e relativitetit te Einstein-it, do te thote qe ēdo gje eshte relative ndaj Kuranit........e mos qesh, se keto jane prova shkencore...
    Pyete xhamine e shih se si do te pergjigjet....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Citim Postuar mė parė nga Mjekesia Lexo Postimin
    O shoku me cfare e percakton ti se ku eshte dite dhe ku eshte nate?A e percakton me diellin?Pse matja e kohes me Diellin dhe henen nuk do te thote se adhuron keto trupa qiellore.

Behu icik i zgjute dhe mos na lodh shume.Se sipas teje meqe u maska ramazani me hene ne adhurokem henen.Sipas teje meqe Namazi fillon me orar ne adhurokem oren ose kalendarin.Oj specie njerzore kupton ti apo i ke be lavazh ateist trurit?

Ne Islam nuk adhurohet as dielli dhe as hena.Perkundrazi Islami na meson se dielli dhe hene jane ne sherbim te Njeriut, saktesisht jetes njerzore.Zoti i ka vene ne sherbim njeriut, token diellin, henen, bimet kafshet, ajrin ujin, sepse njeriu eshte krijese e larte per te vetmen arsye se adhuron Zotin.Kurse ateisti eshte me i keq se Djalli.Djalli beson por nuk vepron.Kurse Ateisti as beson dhe as nuk vepron.

Ketu ke nje shpjegim nese muslimanet adhurojne hene apo jo?

http://www.erasmusi.org/afisho_temat.php?f=97
    O haver a ma lexove kejt postimin posh kejt? A veq naj fllesh e pate njet me gjujt? Nncn po interesante....

Une po them qe Simbole jan Hena dhe Yjet tek Islamizmi ti ktu po gjun ktu do biseda qe s'po di a je ka e kupton thelbin e Islamizmit a po veq po don me ik sa ma larg? Shum mir e thote edhe nje Sure ne Kuran: Ne i benem Kandila Yjet qe ti gjuajm DJajt. Kjo Sure shum mir po tregon qe eshte simbol i Islamizmit...por mue po me vjen qudi tek Ramazani qe pa dal Hena nuk e mbajten diten e par te Ramazanit por u dasht me prit deri sa t'del Hena pastaj me ja fillu Ramazanit.

O njeri s'je ka kupton ti per bes s'je kerkah hiq, une po them per Henen, se sa per oren eshte thjesht nje mates i kohes kjo s'ka rendesi, por une fola me lart per Henen, mos ti perserisim gjerat kshtu ka 100 her se e kam merzi o shok...

Haha o per Ateizem shoku mos me fol ti mue ktu, mir eshte te bazohesh tek ajo qe beson ti, e tek une si Ateist mos trego ktu fllesha palidhje...haha ani thojka nuk vepron per cfare menyre e ki qe nuk vepron?

Eshte nje gje interesante TI VERTET NUK E BESON DJALLIN, POR DJALLI BESON NE TY.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Nuk po kam kohe me u kyq shum ne Forum, por besoj qe mavon ta kthej ty Ganimet...

me t'mira.

Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Ke bo ne shkoll te mesme Astronomi ??

Nese jo ateher do ti pergjigjem pytjes tende .
    Shkoll kam bere,por nuk na ka fol njeri per 7 pal qiej,prandaj edhe pyta nese ka 7 pal qiej ne cilin qiell ndodhet toka eee
    Revolution 1848

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Shkoll kam bere,por nuk na ka fol njeri per 7 pal qiej,prandaj edhe pyta nese ka 7 pal qiej ne cilin qiell ndodhet toka eee
    Nuk behet fjale per 7 pale qiej , por 7 kat.
    7 pale dhe 7 kat nuk jane gje e njejte.

Kur behet fjala per KAT , nenkuptojme nje permbi tjetrin psj kati i dyte eshte mbi katin e pare , kati i trete , mbi katin e dyte etj etj.
    Ndersa kur behet fjale per pale, kjo perdoret per gjerat qe shkojne cift okay. Psh nje pale pantallona etj etj.

Tani sa i perket asaj qe qe mesuar ne shkolle, je gabim, sepse ne shkolle te kane mesuar tamam kete te meson Kurani, po ti nuk e ke pasur mendjen tek fjalet e profesorit.
    Toka ka nje atmosfere qe perbehet prej disa shtresave, nuk pres qe ti dish shteresat qe formojne atmosferen, por pres te jesh ne gjendje te te numrojsh!

1.Troposfera
    2.Ozonosfera
    3.Stratosfera
    4.Mezosfera
    5.Termosfera.
    6.Jonosfera dhe
    7.Egzosfera.

Tani numeroj keto sferat dhe me trego nga sa kat perbehet qielli?!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Nuk behet fjale per 7 pale qiej , por 7 kat.
    7 pale dhe 7 kat nuk jane gje e njejte.

Kur behet fjala per KAT , nenkuptojme nje permbi tjetrin psj kati i dyte eshte mbi katin e pare , kati i trete , mbi katin e dyte etj etj.
    Ndersa kur behet fjale per pale, kjo perdoret per gjerat qe shkojne cift okay. Psh nje pale pantallona etj etj.

Tani sa i perket asaj qe qe mesuar ne shkolle, je gabim, sepse ne shkolle te kane mesuar tamam kete te meson Kurani, po ti nuk e ke pasur mendjen tek fjalet e profesorit.
    Toka ka nje atmosfere qe perbehet prej disa shtresave, nuk pres qe ti dish shteresat qe formojne atmosferen, por pres te jesh ne gjendje te te numrojsh!

1.Troposfera
    2.Ozonosfera
    3.Stratosfera
    4.Mezosfera
    5.Termosfera.
    6.Jonosfera dhe
    7.Egzosfera.

Tani numeroj keto sferat dhe me trego nga sa kat perbehet qielli?!!!

GV_USA
    Gabim floriri im,keto qe ke permendur jan shtresat qe rrethojn token dhe jo universin.7 pale apo 7 kat thuaje si te intereson,por ( 7 Qiej keni thene )
    Revolution 1848

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Gabim floriri im,keto qe ke permendur jan shtresat qe rrethojn token dhe jo universin.7 pale apo 7 kat thuaje si te intereson,por ( 7 Qiej keni thene )
    Po mire ore floriri im, ku shkruan ne Kuran se keto 7 kat qiej po rrethojne universin, a me tregon a jo?!!
    Dhe dicka ti floriri im, nese lexon ma mire ajetin, ai ajet i referohet tokes e jo universit.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Po mire ore floriri im, ku shkruan ne Kuran se keto 7 kat qiej po rrethojne universin, a me tregon a jo?!!
    Dhe dicka ti floriri im, nese lexon ma mire ajetin, ai ajet i referohet tokes e jo universit.

GV_USA
    Galileun a e ke njohur?nese jo,a ke degjuar per te?Sepse me duket se edhe ti profesjonin e tije paske zene.Lexoje pak firmen time dhe pastaj shkruaj
    Revolution 1848

Faqja 11 prej 15 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •