Lypsa ka nga do qe te shkosh.Jo te gjithe jane lypsa nga nevoja.Kam vene re ne maqedoni qe lypsi sapo ma mori bakshishin tim 100 m. me andej ju dash ti jape denaret e mi.
Lypsa ka nga do qe te shkosh.Jo te gjithe jane lypsa nga nevoja.Kam vene re ne maqedoni qe lypsi sapo ma mori bakshishin tim 100 m. me andej ju dash ti jape denaret e mi.
Ne prishtine shumica ce jane lypsare punojne per dikend tjeter . Ka lypsare nga halli atyre duhet tiu ndihmojme.
Mendo dhe Pasurohu
Njerz qe kan nevoj per ndihm
nje pjese jane njerez qe nuk kane deshire te punojne, nje pjese tjeter jane njerez qe shfrytezohen nga dikush tjeter.. ne te dy rastet eshte mire te mos jepet lemoshe..
NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)
Temë shumë e qëlluar.
Ta themë të drejtën mua smë vjenë aspak keq,por gjithmonë ju kamë dhën dhe do tu japë.
Kam biseduar me shumë njerëz që janë duke lypur dhe gjithmonë më kanë lënë përshtypje se ato të gjithë kanë dipllomuar si psikollog.
Ato gjithmonë e dinë se në çfar vendi duhet të shkojn me lypur, kush frekuenton aty dhe çfar duhet të thonë kur takojnë një plak një të ri, nanë apo një prindë dhe çka të thonë kur i përgjojn njerzit që dalin nga kishat apo xhamijat.
Por gjithësesi më vjenë shumë keqë për çdo njeri pa marë parasysh se nga vjenë dhe cilit komunitet i përket që është skamnorë dëshiron të punsohet dikundi por ska mundësi ose sështë i shëndoshë.
klm.
Lypsaret ? Sa her i shof kur jam ne shqiperi me bejne te ndihem me fat per ate cfare kam e kam arritur , dhe me bejne te ndihem keq per faktin se sa e padrejte eshe bota me disa .
Sado ti ndihmosh kan aq shume hapsira boshe ne jeten e tyre qe ajo cfare ti ju jep eshte si nje beshtym ne pus ...
me vjen keq gjithmone per ata..te jen ato qe pastaj bredhin me porsche o te jen femi o njerez qe kan me gjithmen nevoje,po pata dicka gjithmone ja jap.
mos luj se sta quj
Dora e lypsit esht dor qe e ka nenshkruar falimentimin per jeten e ti,andaj dhurusi i lemoshes nuk duhet te studio shum holl nga dote shkoi lemosha e ti,nje dallim i vogel shiqohet ne pamjen e ti sipas aftesis fizike e shton ose mungon vleren e ndihmes qe e deshiron ta ndihmosh,
Mos te harroim qe edhe at jan njerz qe deshiroin te jetoin ne nje jet me plot begati ,por ne nje menyr apo tjeter jeta i ka hedhur jasht binareve te saj.
Lypsit jan pasqyra e te pasurve dhe nje test ndaj tyre,sikurse te pasurit do te ishin te meshirshem nuk do te kishte lypsa,Lypsat nuk kerkoin Pallate, Mercedes, bmw,por strehim dhe egzistenc, gje qe kjo mund te sigurohet nga dy apo tre te pasur te gjdo qyteti.
Ku un jetoi mund te ket te varfur por jo lypsa, sepse nuk ka arsy te kerkoi lemosh pasi qe gjdo njeri e din qe egziston shtepija strehuse e tyre dhe e ushqimit falas per ta.
Ndersa ne raste me specifike esht Shteti qe mirret me problemet e tyre.
Nje gje po e tregoi nga jeta dhe pervoja e ime;Shoket e mi me te njejtin biznis si te imin bejn reklamim 15 ose 20% te te ardhurave te tyre,ndersa un ket shum i fali te varferit ku kerkohet ne Bot, dhe kam me sukses ne biznis ma te mir se 70% te shokeve te mi qe shpenzoin ne reklamime,Te ndihmosh dikend nuk humb pasuri por po ju betohem ne jeten time qe e njimifishon pasurin,te ndihmosh te varferin esht gjeja me e shejt qe njeriu mund ta ben, te ndihmosh te varferin e ndihmon vet-veten.
I varferi esht shtegu qe i ipet te pasurit per te ber nje veper te mir,nese nuk mund ta ndihmosh keni kujdes ndaj tyre qe mos te nenqmohen qe te ndihen keq.
Mos u jepni para fëmijëve lypës.
Mos përkrahni shfrytëzimin e fëmijëve.
Duke ju dhënë para fëmijëve lypsar, qytetarët në mënyrë të tërthortë ndihmojnë në abuzimin e tyre. Qytetarët duhet të ndalojnë së dhëni para fëmijëve dhe kështu të ndalohet edhe abuzimi i tyre.
Mendo dhe Pasurohu
ka lypsare e lypsare
nje here ne plazh erdhi nje lypsar dhe une po behesha gadi t'i falja diçka.
shoket me ndaluan se e njihnin dhe e dinin qe me ato para shkonte çdo nate per tu dehur...
nje here tjeter po shikoja njerin. ishte rreth 20 vjeç dhe po ecte ne mes te rruges vetem me duar. po bente sikur i kishte kembet e keputura. une nuk e dija dhe desha ti jepja diçka, por edhe aty me ndaluan dhe me thane qe po shpifte...
Vasudhaiva Kutumbakam
Krijoni Kontakt