Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 18

Truproja e Azem Hajdarit kërkon azil politik në Greqi

Athinë, 25 Shkurt NOA Kryetari i Shoqatës Azem Hajdari kërkon azil politik në Greqi. Marjan Gryka, ish-truproja i të ndjerit Azem Hajdari, gjendet prej pesë ditësh në Greqi dhe konfirmohet se ka bërë kërkesën zyrtare për azil politik pranë autoriteteve në Athinë, informon korrespondenti i agjencisë NOA.

Matjan Gryka, pasi ka mbërritur me avion në aeroportin Elefteros Venizelos, ka deklaruar se unë erdha këtu në Greqi për të kërkuar azil politik.

Po e bëj këtë kërkesë, - ka vijuar Gryka, - për shkak se jeta ime por edhe jeta e familjes sime, rrezikohet seriozisht në Shqipëri.

Menjëherë pas kërkesës për azil politik, Policia e Athinës komunikoi se ka marrë vendimin për të marrë nën mbrojtje të posaçme.

Gryka ka deklaruar për policinë greke edhe faktin se kishte kërkuar nga Prokurorja e Përgjithshme e Shqipërisë, Ina Rama, rihapjen e çështjes që lidhet me vrasjen e Azem Hajdarit në muajin shtator 1998 pranë selisë qendrore të Partisë Demokratike në Tiranë.

Gryka ka deklaruar se ajo që priste tani pas shtrimit të kësaj kërkese, ishin vetëm plumbat, ndaj edhe ka vendosur që të kërkojë azil politik për vete dhe familjen e tij, në Greqi.

Autoritetet policore greke në Athinë, konfirmuan se para se të vinte në Greqi, Marjan gryka disa herë i kishte deklaruar në rrugë të ndryshme se kishte frikë se atij dhe familjes së tij, i rrezikohej jeta në Shqipëri.

Më 27 shtator 2008, Marjan Gryka denoncoi se në fshatin Zogaj të Shkodrës, persona të armatosur dhe të maskuar i bënë një atentat duke e lënë të plagosur.

Pak kohë më vonë, policia dhe prokuroria deklaruan se atentati ishte një sajesë e Grykës dhe pretenduan se ai ishte vetëplagosur.

Vetë Gryka tha pas ngjarjes se ai u vu në shënjestër të plumbave, pak pasi kishte kërkuar publikisht hapjen e hetimit sërish për vrasjen e deputetit dhe kryetarit të parë të PD, Azem Hajdari.

Në letrën që Marjan Gryka i ka dërguar Prokurores së Përgjithshme Ina Rama duke kërkuar rihapjen e hetimeve për vrasjen e liderit të dhjetorit Azem Hajdari, shtronte dhe kërkesën që hetimet të rinisin nga dëshmia që duhet të japë para organeve të rendit kryeministri aktual Sali Berisha, pasi sipas Grykës, Berisha është në dijeni të ngjarjes së ndodhur më 12 shtator 1998.

Shekulli
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 28-02-2010 më 02:21
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga HELEN OF TROY Lexo Postimin
    Athinë, 25 Shkurt NOA Kryetari i Shoqatës Azem Hajdari kërkon azil politik në Greqi. Marjan Gryka, ish-truproja i të ndjerit Azem Hajdari, gjendet prej pesë ditësh në Greqi dhe konfirmohet se ka bërë kërkesën zyrtare për azil politik pranë autoriteteve në Athinë, informon korrespondenti i agjencisë NOA.

Matjan Gryka, pasi ka mbërritur me avion në aeroportin Elefteros Venizelos, ka deklaruar se unë erdha këtu në Greqi për të kërkuar azil politik.

Po e bëj këtë kërkesë, - ka vijuar Gryka, - për shkak se jeta ime por edhe jeta e familjes sime, rrezikohet seriozisht në Shqipëri.

Menjëherë pas kërkesës për azil politik, Policia e Athinës komunikoi se ka marrë vendimin për të marrë nën mbrojtje të posaçme.

Gryka ka deklaruar për policinë greke edhe faktin se kishte kërkuar nga Prokurorja e Përgjithshme e Shqipërisë, Ina Rama, rihapjen e çështjes që lidhet me vrasjen e Azem Hajdarit në muajin shtator 1998 pranë selisë qendrore të Partisë Demokratike në Tiranë.

Gryka ka deklaruar se ajo që priste tani pas shtrimit të kësaj kërkese, ishin vetëm plumbat, ndaj edhe ka vendosur që të kërkojë azil politik për vete dhe familjen e tij, në Greqi.

Autoritetet policore greke në Athinë, konfirmuan se para se të vinte në Greqi, Marjan gryka disa herë i kishte deklaruar në rrugë të ndryshme se kishte frikë se atij dhe familjes së tij, i rrezikohej jeta në Shqipëri.

Më 27 shtator 2008, Marjan Gryka denoncoi se në fshatin Zogaj të Shkodrës, persona të armatosur dhe të maskuar i bënë një atentat duke e lënë të plagosur.

Pak kohë më vonë, policia dhe prokuroria deklaruan se atentati ishte një sajesë e Grykës dhe pretenduan se ai ishte vetëplagosur.

Vetë Gryka tha pas ngjarjes se ai u vu në shënjestër të plumbave, pak pasi kishte kërkuar publikisht hapjen e hetimit sërish për vrasjen e deputetit dhe kryetarit të parë të PD, Azem Hajdari.

Në letrën që Marjan Gryka i ka dërguar Prokurores së Përgjithshme Ina Rama duke kërkuar rihapjen e hetimeve për vrasjen e liderit të dhjetorit Azem Hajdari, shtronte dhe kërkesën që hetimet të rinisin nga dëshmia që duhet të japë para organeve të rendit kryeministri aktual Sali Berisha, pasi sipas Grykës, Berisha është në dijeni të ngjarjes së ndodhur më 12 shtator 1998.
    Emri:  marian_gryka.jpg

Shikime: 4197

Madhësia:  11.1 KB
    lajme.shqiperia.com
    http://lajme.shqiperia.com/media/art...n-azil-politik
    Problemi zgjidhet: Serbise gjysmen,dhe Grekeve pjesen tjeter.
    Mendimi im.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2009
    Postime
    2,629
    Izet Haxhia është dënuar me grupin që ka vra Azem Hajdarin !!!

Pra ai është vëlla i Ismet Haxhis ish truproje e Sali Berishës , edhe Sali Lusha ishte truproje e Sali Berishës.... edhe Jahë Salihu - Mulosmani ishte në klanin e Sali Berishës (u dënua për vrasjen e Azem Hajdarit) !!!
    Ky grup kishte thyer embargon e Naftës me Serbin !! Ky grup kishte bashkpunuar me Kriminelin Arkan !! (ishte edhe në Shqipëri në vitin 1995)!!

...

Gryka, nga ish- truproja e Azemit te ushtari i Edi Ramës

Dy ditët e fundit, ekranet dhe gazetat trumbetojnë mbi atentatin ndaj ish- badigardit të Azem Hajdarit, Marjan Grykës. Ky i fundit vetëdeklaron se ndaj tij është qëlluar me armë zjarri për motive politike,për arsye se ky person ka kërkuar hapjen e dosjes për vrasjen e Azem Hajdarit. Por, policia nuk ka arritur në një konkluzion të tillë. Për Grykën, sektorët të antikrimit kanë informacione të tjera, që rrëzojnë poshtë pretendimin e tij për një atentat me suport politik.

Një zyrtar i policisë së shtetit tha se mbi këtë person janë ngritur dyshime mbi veprimtarinë nga momenti që ka qenë truprojë e Azem Hajdarit, deri kohët e fundit që është kthyer në ushtar i kryebashkiakut të Tiranës, Edi Rama.

Madje, për këtë të fundit thuhet se Gryka ka kryer edhe "porosi" që lidhen me detyrat e partisë. Dëshmi e fakte të personave të dhunuar fizikisht si militantë të PS-së kundër Edi Ramës, janë regjistruar në polici. Për këtë arsye policia prej kohësh ka hapur një hetim dhe së shpejti pritet të dalin rezultate.

Për më tepër, historia e badigardëve në vendin sa vjen dhe njollos shtetin. Ky kontingjent që kryesisht vjen nga rruga, pa formim, arsim, radhit ngjarje që implikojnë drejtuesit e shtetit. Jo vetëm kaq, por në një moment të caktuar ata marrin dhe role protagonistësh për të ngritur akuza dhe kundër akuza ndaj drejtuesve të shtetit e të politikës duke i implikuar direkte në krime.

http://www.gazeta-agon.com/mat.php?idm=3912&l=a

Une nje gje nuk kuptoj cfare i ben jeten e sigurte edhe nese i lepet azil politik ....
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

i/e regjistruar Maska e King_Arthur
    Anëtarësuar
    27-04-2006
    Vendndodhja
    Detroit U.S.A por me zemer dhe shpirt ne elbasanin tim.
    Postime
    2,411
    dhe vajti ne greqi per azil politik ky hahaha nuk besoj se do jete shume i mbrojtur ne greqi .

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Citim Postuar më parë nga HELEN OF TROY Lexo Postimin
    Une nje gje nuk kuptoj cfare i ben jeten e sigurte edhe nese i lepet azil politik ....
    Me siguri kerkon te nxjerre Greqin nga kriza ky

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    ne se i lepet ..oj helen ky do tu beje lepe peqe..
    lol

..

kosovell..

thone se jaho salihi ne kosove ishte mik personal i shtabit shiko-isto-enverist..
    pra ska qen mik i berishes..sic po thoni ju te erion braces..

..
    Ndryshuar për herë të fundit nga Brari : 28-02-2010 më 02:59

Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anëtarësuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    gerdallieri i vuçidolit ka dijeni per ngjarjen e 12 shatorit 1998 ...

nxorri me telefon azemin tek prita ... vershuan plumbat ... skenar vrasje prapa-krahesh ...

keto gjera eshte i afte te beje gerdallier-mushkatari ...

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    meqe e njeh nga afer.. o puro.. na bej nji hamendje..

kur mendon ti se ky gryka nga grykesia ka perfunduar qysh heret spiun i sigurimit ramizoisto-zylyftarist e me von kloso.mu.tist?

po ti dujsiv.. kur ryre si spiun i rregullt i zylyftarit te ramizit te klos tosit?

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •