Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 48
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-09-2008
    Vendndodhja
    kucove
    Postime
    28
    kisha dite pa shkruar sepse kam patur disa pune.vajza mu be mire nga mjeket e beratit.
    i lexova te tera komentet tuaja dhe ju falenderoj per mbeshtetjen.tani do filloj te merem pak ne rruge administrative per kete ceshtje sepse kam qene i zene me pune.
    keta mjeke ketu te kucoves jane bere harbuter fare keta nuk jane mjeke por as kafshe nuk mund tu thuash se e kane shume por ketyre mund tu thuash vetem EGERSIRA. kur jua tregoja kete histori mjekeve te beratit qeshnin me injorantizmin e mjekeve te kucoves.lekun te tere e duan ta marin por keta nuk dine si ta marin lekun keta duan lekun pa te sherbyer.megjithate do shkruaj prape tju them si do vene gjerat sepse kjo nuk mbaron ketu dhe me kaq. edhe njehere ju faleminderit per mbeshtetjen tuaj.

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anėtarėsuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    me falni zoti Iliriu qe pata vene ne dyshim theniet tuaja dhe theniet e disave ketu ne lidhje me mjekesine ne shqiperi.
    Sot pata mundesine te shikoja me syte e mi, vajta tek dikush ne vizite ne Spitalin universitar Nene Tereza , u skandalizova qe ne hyrje, vetem spital nuk mund te qyheshe por nje hangar ku vetem kontroll nuk kishte, njerez qe hynn e dilnin si tu donte qefi , mjeke me perparese sikur te ishin kasape ne thertore, ere e keqe qe tek dera, fjalen higjiene duhej ta kerkoje ne fjalor se aty nuk beheshe fjale.

Kam vizituar shume spitale, u bera kaq por eshte hera e pare ne jeten time qe e ndjeva te me binin te fiket, vajta tek nje i semure dhe u semura vete nga c'ka pashe

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Fjala "profesion" rrjedh etimologjikisht nga fjala latinishte professio qė do tė thotė, tė shpallėsh/deklarosh diēka me zė tė lartė ose publikisht. Ajo ēfarė profesionet shpallin ėshtė kėrkesa pėr njohuri tė veēanta dhe besnikėria ndaj diēkaje, qė shkon pėrtej interesit vetjak, nė rastin e mjekėsisė agimi nė interesin e pacientit. Nė kėtė mėnyrė, kauza dhe evokimi janė bėrthamat e etikės sė njė mjeku dhe profesionit tė tij. Dikush qė zgjedh tė bėhet mjek, sepse vetėm si mjek mund "tė bėjė pare" apo se profesioni i mjekut ėshtė prestigjoz dhe siguron njė status tė lartė shoqėror nė njė tė ardhme nuk ėshtė mjek! Ky lloj mendimi, ekziston te shumė studentė shqiptarė. E hedhin mjekėsinė kot, sepse kanė qėnė nxėnės tė mirė nė shkolla dhe sigurisht qė synojnė njė degė tė mirė. Shumė pak e studiojnė atė sepse e kanė pasur ėndėrr, a sepse, si pasojė e ndonjė pėrjetimi gjatė fėmijėrisė, janė ndjerė tė evokuar drejt saj. Nga ana tjetėr, janė "tė vjetrit", qė shkollėn e kanė bėrė nė kohėn e diktaturės por pordhėt dhe babėzitjen e kanė tė erės nanoberishiane.
    Mjekėsia nuk do pordhė e tangėrllik, kėrkon pėrulje.

Mjekėsia ėshtė njerėzore. Kėrkon pėrkushtim, dashuri pėr njeriun, sakrificė, engazhim, kompetencė, profesionalitet, moral dhe etikė. Njė mjek qė e pėrdor jakėn e bardhė pėr tė mbushur xhepat nuk ėshtė mjek. Ėshtė njė matrapaz. Nuk ka shumė ndryshim nga ai tregėtari trashaluq i shumicės qė kėrkon tė ta hedhė gjithmonė.

Unė jam studente mjekėsie vetė, por pėr fatin tim tė mirė, kam rastin tė edukohem jashtė shtetit. Gjatė kėtyre viteve, kam mėsuar se 6 vite studim nuk tė bėjnė mjek, as diploma me nota tė shkėlqyera qė merr nė fund tė tyre. Ajo qė tė bėn mjek, ėshtė humanizmi dhe -nėse mund tė shprehem nė kėtė mėnyrė- vetflijimi. Mė vjen keq, por humanizmit shqiptar i ka ardhur me kohė fundi (nuk e di nqs ka ekzistuar ndonjėherė).
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ☆Angie☆ : 05-01-2010 mė 18:39
    Elegance is an attitude.

Citim Postuar mė parė nga iliriu Lexo Postimin
    une nuk jam mjek.desha te beja nje pyetje per ju qe mereni me mjeksine. une vete jam nga kucova dhe pata vajzen me temperature dhe te vjella,e cova per vizite ne spitalin e beratit dhe atje i bene nje serum dhe mjeku me tha qe te veja ne darke per ti bere serumin tjeter vajzes por meqe une jem nga kucova me tha qe mund ta beja edhe ne kucove serumin. dhe me dha edhe receten e perzierjes se medikamenteve se bashku me to.por kur vajta ne spitalin e kucoves mjeket me thane se nuk deshen ti benin serumin vajzes pasi eshte vizituar ne berat dhe mjeket ketu nuk jane sherbetoret e mjekeve te beratit.dhe per kete arsye u detyrova te vete ne oret e vona ne berat.desha te dija nese kane te drejte mjeket e kucoves qe nuk me sherbyen apo ju ka humbur humanizmi dhe jane kthyer ne shitesa ambulant per te sygjeruar ku te besh vizitat dhe ku te maresh ilacet? FALEMINDERIT
    Separi i deshiroj sherim sa me te shpejte vajzes.

Se dyti, ti si pacente ke te drejte te zgjedhesh cilin te duash mjek i cili do te kujdeset per shendetin tend.

Se treti mos u hidhero me mjekete Kucoves se ata kane pasur plotesisht te drejte kur te kane thene se : "eshte vizituar ne berat dhe mjeket ketu nuk jane sherbetoret e mjekeve te beratit". Nuk eshte ne rregull nese nuk te pelqejne mjeket e Kucoves e ne te njejten kohe kerkon sherbim prej tyre. Ty te kane pelqyer mjeke e Beratit dhe atje duhet te kryesh sherbimin deri ne fund. Ne rastin tend, ti mjeket e Kucoves i ke ofenduar ne profesion sepse ata i ke anashkaluar, por kur te anashkalosh, anashkalo deri ne fund. Ti ne kete rast je treguar "edhe qeros edhe fudull" Me kete veprim tendin qe ke bere (injorimin e mjkeve te Kucoves), te jesh e sigurte se cdo doktori ne bote do ti kishte mbetur hatri.

Se katerti, pa mare parasysh rrethanat e kesaj ngjarjeje, mjeket e Beratit kane gabuar kur te kane thene qe terapine mund ta vazhdoje ne Kucove sepse ne kete rast mjeket e Kucoves metevertete jane ndier te ofenduar dhe te anashkaluar ne profesion.

Se pesti, mesohu qe te respektosh qe te jesh i respektuar,mos nencmo se pastaj edhe te nencmojne.
    Ndrysho Firmėn

Citim Postuar mė parė nga Explorer Lexo Postimin
    Separi i deshiroj sherim sa me te shpejte vajzes.

Se dyti, ti si pacente ke te drejte te zgjedhesh cilin te duash mjek i cili do te kujdeset per shendetin tend.

Se treti mos u hidhero me mjekete Kucoves se ata kane pasur plotesisht te drejte kur te kane thene se : "eshte vizituar ne berat dhe mjeket ketu nuk jane sherbetoret e mjekeve te beratit". Nuk eshte ne rregull nese nuk te pelqejne mjeket e Kucoves e ne te njejten kohe kerkon sherbim prej tyre. Ty te kane pelqyer mjeke e Beratit dhe atje duhet te kryesh sherbimin deri ne fund. Ne rastin tend, ti mjeket e Kucoves i ke ofenduar ne profesion sepse ata i ke anashkaluar, por kur te anashkalosh, anashkalo deri ne fund. Ti ne kete rast je treguar "edhe qeros edhe fudull" Me kete veprim tendin qe ke bere (injorimin e mjkeve te Kucoves), te jesh e sigurte se cdo doktori ne bote do ti kishte mbetur hatri.

Se katerti, pa mare parasysh rrethanat e kesaj ngjarjeje, mjeket e Beratit kane gabuar kur te kane thene qe terapine mund ta vazhdoje ne Kucove sepse ne kete rast mjeket e Kucoves metevertete jane ndier te ofenduar dhe te anashkaluar ne profesion.

Se pesti, mesohu qe te respektosh qe te jesh i respektuar,mos nencmo se pastaj edhe te nencmojne.
    Se gjashti, me cilen rregullore doktoret ne Kuēove vizitojne vetem ata paciente qe jane vizituar me pare ne Kuēove?

Se shtati, ne momentin qe dikush behet mjek/e, puna e tij eshte t'i vij ne ndihme pacientit, kushdo qe te jete. Nuk qendron asgjekundi ne perkufizimin e fjales "mjek" apo etiken e punes se tij, refuzimi i kurimit te pacientit, aq me teper kur po diskutohet per nje instuticion publik shteteror.
    Mos shkruaj gjė kur je me nerva, sepse, ndėrsa plaga e gjuhės ėshtė mė e keqe se e shpatės, mendo ē’ka mund tė jetė ajo e pendės

i/e regjistruar Maska e stern
    Anėtarėsuar
    09-10-2008
    Postime
    5,034
    Se teti,dhe se fundi,pikes i ke rene shigjeta

ne momentin qe dikush behet mjek/e, puna e tij eshte t'i vij ne ndihme pacientit, kushdo qe te jete. Nuk qendron asgjekundi ne perkufizimin e fjales "mjek" apo etiken e punes se tij, refuzimi i kurimit te pacientit, aq me teper kur po diskutohet per nje instuticion publik shteteror.__________________
    "Man sieht nur mit dem Herzen gut. Das Wesentliche ist für das Auge unsichtbar."

Citim Postuar mė parė nga shigjeta Lexo Postimin
    Se gjashti, me cilen rregullore doktoret ne Kuēove vizitojne vetem ata paciente qe jane vizituar me pare ne Kuēove?
    Ketu nuk behet fjale per VIZITE , por per dicka tjeter. Lexo me mire postimin e pare te kesaj teme.
    Se shtati, ne momentin qe dikush behet mjek/e, puna e tij eshte t'i vij ne ndihme pacientit, kushdo qe te jete.
    Kurse puna e pacientit eshte te pranoje ndihmen qe i ofrohet nga mjeku.
    Pacienti ka shkuar ne Berat per vizite duke injoruar aftesine profesionale te mjekeve te Kucoves..
    Nese dikujt i ke ofenduar aftesine profesionale, atehere perse kthehesh te ai per ndihme, une kete s'mund ta kuptoj, kjo nuk ka logjike.
    Mire i kanė thėnė " Ne nuk jemi sherbetore te mjekeve te Beratit".
    Nuk qendron asgjekundi ne perkufizimin e fjales "mjek" apo etiken e punes se tij, refuzimi i kurimit te pacientit, aq me teper kur po diskutohet per nje instuticion publik shteteror.
    Nese e lexon mire tekstin, mjeket nuk kane refuzuar kurimin e pacientit por kane refuzuar qe dikush ti nenēmojė si mjek.

P.S:
    Kujdes me mjeket, mos beni shaka !

Mos u beni "Edhe te semure edhe te lazdruar".
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Explorer : 06-01-2010 mė 16:37
    Ndrysho Firmėn

Citim Postuar mė parė nga Explorer Lexo Postimin
    Ketu nuk behet fjale per VIZITE , por per dicka tjeter. Lexo me mire postimin e pare te kesaj teme.
    Temen e kam lexuar qe kur kam shkruar. Kur dikush ben vizite tek mjeku shkon per te permiresuar gjendjen shendetsore. Vizite ne te cilen perfshihet qe nga marrja e nje opinioni, tek receta...apo procedura te tjera. Me pak fjale raporti mjek - pacient sido qe ta kthesh eshte sherbim shendetsor dhe jo vizite per te pire kafe

Kurse puna e pacientit eshte te pranoje ndihmen qe i ofrohet nga mjeku.
    Pikerisht per kete po diskutojme, mungesen e ndihmes nga mjeku kur i eshte kerkuar.

Pacienti ka shkuar ne Berat per vizite duke injoruar aftesine profesionale te mjekeve te Kucoves..
    Nese dikujt i ke ofenduar aftesine profesionale, atehere perse kthehesh te ai per ndihme, une kete s'mund ta kuptoj, kjo nuk ka logjike.
    Mire i kanė thėnė " Ne nuk jemi sherbetore te mjekeve te Beratit".

Nese e lexon mire tekstin, mjeket nuk kane refuzuar kurimin e pacientit por kane refuzuar qe dikush ti nenēmojė si mjek.

P.S:
    Kujdes me mjeket, mos beni shaka !

Mos u beni "Edhe te semure edhe te lazdruar".
    Perzgjedhja se ku pacienti vendos te marr sherbimin mjekesor, nuk eshte nenēmim, eshte e drejte e gjithkujt per te provuar aty ku mendon se eshte me mire, brenda kushteve dhe mundesive qe ka. Profesioni i mjekut, ndryshe nga shume profesione te tjera, eshte i lidhur direkt me ardhjen ne ndihme te pacientit, kjo eshte nje nga arsyet per te cilat vleresohet. Dhe nuk eshte biznes qe mqs ti anashkalove mallrat e mia heren e pare, refuzoj t'i shes tani qe erdhe. Nese dikush jeton ne Shqiperi dhe ka mundesi te vizitohet jashte, sipas kesaj llogjike i bie qe te vdes kur te kthehet, se mjeket do t'i refuzojne sherbimin mjekesor.
    Perfundimisht, ndaj mjekeve te tille shpresoj te merren masat me te rrepta, ndersa per ata qe mendojne si me lart ju uroj te mos e gjejne veten ne te tilla situata si hapesi i temes.
    Mos shkruaj gjė kur je me nerva, sepse, ndėrsa plaga e gjuhės ėshtė mė e keqe se e shpatės, mendo ē’ka mund tė jetė ajo e pendės

Temen e kam lexuar qe kur kam shkruar. Kur dikush ben vizite tek mjeku shkon per te permiresuar gjendjen shendetsore. Vizite ne te cilen perfshihet qe nga marrja e nje opinioni, tek receta...apo procedura te tjera. Me pak fjale raporti mjek - pacient sido qe ta kthesh eshte sherbim shendetsor dhe jo vizite per te pire kafe

Pikerisht per kete po diskutojme, mungesen e ndihmes nga mjeku kur i eshte kerkuar.

Perzgjedhja se ku pacienti vendos te marr sherbimin mjekesor, nuk eshte nenēmim, eshte e drejte e gjithkujt per te provuar aty ku mendon se eshte me mire, brenda kushteve dhe mundesive qe ka. Profesioni i mjekut, ndryshe nga shume profesione te tjera, eshte i lidhur direkt me ardhjen ne ndihme te pacientit, kjo eshte nje nga arsyet per te cilat vleresohet. Dhe nuk eshte biznes qe mqs ti anashkalove mallrat e mia heren e pare, refuzoj t'i shes tani qe erdhe. Nese dikush jeton ne Shqiperi dhe ka mundesi te vizitohet jashte, sipas kesaj llogjike i bie qe te vdes kur te kthehet, se mjeket do t'i refuzojne sherbimin mjekesor.
    Perfundimisht, ndaj mjekeve te tille shpresoj te merren masat me te rrepta, ndersa per ata qe mendojne si me lart ju uroj te mos e gjejne veten ne te tilla situata si hapesi i temes.
    Nuk me keni kuptuar !

Duhet te diferencosh gjerat.

E gjithe ky rast shpjegohet dhe nenkuptohet keshtu:

Pacienti ka kerkuar nga mjeket e Kucoves qe te vazhdoje nje pune te filluar

nga mjeket e Beratit.

Kjo d.m.th qe ju mjeket e Kucoves nuk jeni mjeke ( nuk dini profesionin tuaj) prandaj une po shkoj ne Berat, kurse

tani jam perseri ketu qe te me jepni terapine e ordinuar nga mjeket e Beratit se ju nuk jeni me shume se infermiere.

Kete nenēmim, nuk ka mjek ne bote qe do ta pranonte.

Kjo eshte skandaloze.

Me kete postim nuk dua te minimizoj rastet abuzive ne mjekesine tone.
    Ndrysho Firmėn

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Ti Explorer je gjė i fushės? Ē'a flet me kompetenca pėr gjėra qė s'i di, citoj "s'ka mjek nė botė, qė do ta pranonte".

Edhe boll me kėtė ironinė e shpifur!
    Elegance is an attitude.

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •