e shikon qe ti pak a shume flet mire,
por je akoma skllave e fese,
pikerisht, dija eshte teme e pafund,
mirpo feja i ka dhene fund kesaj teme me nje artifice siē eshte zoti fetar.
kur do tregohesh e sinqerte me veten te pranosh difektet e fese dhe te ēlirohesh prej absolutizmit te saj.
Sa per t'i besuar F-I, une marr parasysh mendimet e ēdokujt dhe i analizoj, here jam dakord here jo,
nuk i besoj askujt. Por per fat jam dakord me F-I ne shume gjera, them per fat se ne te tilla gjera eshte e veshtire te gjesh nje bashkebisedues qe te te kuptoje ne nje mase te kenaqshme,
zakonisht me te tjeret me duket se i flas murit.
Kur flet per dobesite e masoneve,
pse ka ndonje qe nuk ka dobesi? Ka ndonje te gjithedijshem dhe te pagabueshem? (perveē allahut kuptohet).
Feja jo vetem qe eshte injorante, por edhe arrogante, sepse pretendon t'i kete dale ne fund se vertetes dhe i ka vene kapakun.
E verteta eshte relative. Te te jap nje shembull,
10 njerez, apo me shume, si thua 100, jane ne nje dhome, ne mes te dhomes eshte nje kub, apo nje objekt i ēfaredoshem. Po marr kete shembull ekstrem dhe shume banal.
A shohin njerezit ne dhome te njejtin objekt? Po.
A e shohin njesoj ate objekt? Jo. nga perspektiva qe kane imazhi i objektit ne 3d i projektuar ne 2d eshte unik per ēdo person, paēka se me aftesite tona mendore ne llogarisim dhe perfytyrojme te njejtin objekt.
Imagjino nese ne vend te objektit te ishte vete kompleksiteti i universit dhe ekzistences, dhe me siguri mendja jone nuk mund ta shohe te gjithin nga te gjitha anet, eshte i detyruar te perfytyroje se si mund te jete gjithesia e pare vetem nga nje pike. Sejcili prej njerezve shikon diēka, qe ne fakt eshte e vertete nga pikepamja e tij, edhe pse dikush tjeter nga nje pozicion tjeter shikon diēka tjeter, po aq te vertete dhe po aq te ndryshme nga personi i pare.
Keshtu eshte dhe me masonet, vetem fakti se jane pjese e nje vllazeria dhe kane parime te perbashketa nuk do te thote qe besojne te njejtat gjera apo mendojne njesoj. Eshte pikerisht perulesia me te cilen ata pranojne se nuk mund te dine gjithēka qe i lejon te jene me tolerante dhe te hapur ndaj mendimit ndryshe te "kolegut".
Krijoni Kontakt