http://www.lajmet.com/cutenews/data/upimages/1.jpg
Ø
Pėr respektin tuaj, meqė kėtė gjė e solla nė forum do tė bėjė pėrkthimin qė tė keni mundėsi tė informoheni; keni tė drejtė tė kėrkoni njė gjė tė tillė!
NĖ PRITJE TĖ ARDHMERISĖ: Lugano, gazetarėt e Nedelni Telegraf sy mė sy me Pacollin, shqiptarin mė tė pasur nė botė, bisnismenin mė tė sukseshėm nga Ballkani, tė cilin edhe shtypi serb dhe ai shqiptar e demonizojn, deri sa ia ndėrton qytete nėpėr botė dhe ėndėrron paqe dhe jetė tė lumtur tė tė gjithė Popujve tė ballkanit dhe shpreson nė Lidjen e tyre tė re.
FATI I REGJIONIT ĖSHTĖ NĖ DUART E SERBIS: KOSOVA NUK MUNDET PA SERBINĖ
javėn e kalaur nė Lugano ku flitet italishtja qė tė gjithė ishin befasur me shtengaten e bardhė ngaqė nuk mbahet mendė kur pėr herė tė fundit afėr liqenit ka rė borė. Ankohen pėr kėtė gjė se ėshtė mjaftė ftohtė, diku rreth O° dhe nė cendin e zviceranėve tė saktė ēdo dimėr duhet tė jetė mbi pesė e jo nėn zero.
" Kur pėr herė tė parė kam kaluar kėtu para 30 vitesh, thotė zoteriu bjondė i cili nė 15 vitet e fundit ėshtė ngjtiur pėr tavolinen e tij, " ka qenė verė".
" jam ndalė, kam shikuar kodrat pėrreth, liqenin dhe qytezen shumė tė bukur dhe e kam pyetur vetėn: Po ku jam unė kėshtu? Nė parajsė? pa kjo o njeri qenka xheneti dhe unė do t'jetoj kėtu, i kam thėnė vetit. Mua mė realizohet ēdo gjė qė e ėndėrroj apo qė e planifikoj, shton ai..... Ai ka disa klube ndersa vet mė sė shumti e kalon kohėn nė Luks Hotelin Diamond Swiss olivela me pesė yjė nė brigjet e liqenit ku gjendet. natyrishtė nė pronėsi tė tij.
Drejtore e hotelit ėshtė gjithnjė e qeshura MILICA nga KRAGUJEVCI. Pacollin e kemi takuar tė enjtėn e kaluar nė kabinetin e tij dhe ai na jep kopjet e gazetave ditore nga raporti i Kėshillit tė Sigurimit nė Kuvendin e Serbisė.
Ai i rezignuar por pa hidherim na thotė:
" ja se ēka po shkruajnė nė Beograd pėr mua. Qė jam njė narkodiler. Se po blej armė pėr shqiptarėt nė Jug tė Serbisė! Nė Kuvend mundet tė flitet gjithēka por gazetarėt duhet tė dijnė diēka dhe tė dinė kush ēka ėshtė dhe nėse nuk e dinė atherė edhe nuk duhet tė shkruajnė.
A dėshiron tė pėrgjigjet nė kėto akuza e pyesim pėr njė ēast. Pėr njė moment u nzi nė fytyrė nga gjaku dhe qetė na tha qė as mendja s'po i shkon tė pėrgjigjet nė ato budallaqe. " Unė nuk jam njeri i Luftės - unė jam njeri i paqės- shtojė.
mė vonė disa herė pėrseriti:
" Unė narkodiler dhe shes pluhurin e bardhė? O sa ėshtė kjo gjė qesharake! Nuk do t'punoja antė e ditė sikur tė isha narkodiler"! Nuk mundem tė pushim tė shkojė duke punuar natė e ditė, tė shkojė me jahtė nė deti megjtihėse unė e kam Jahtin. Mė sė shumti mė dhembė qė nė kėtė mėnyrė po sulmojn njerzit e mij, gati 40 mijė punėtorė e tė cilėt nuk tregtojn kurrfarė pluhuri t'bardhė. Tek unė punpjn edhe punėtorė serbė. " Montazha " Nga Beogradi udhėheqė tė gjitha punėt elektrike nė tė gjitha objektet e mia. Dy PILOTA nė Avionin tim janė SERBė!
Nedelni Telegarf: Atėherė prej nga tė gjitha kėto akuza dhe sulme ndaj Jush?
Pacolli: Nė faktė sulmet mbi mua janė sulme mbi jelcinin. Atė kanė dashtė ta akuzojn pėr korrupsion. Donin komunistėt ta rrėzonin ndersa mua t'mė largonin nga restarimi i kremlinit.Lushkovi gjithashtu ka konkuruar pėr tė marrė restarimin dhe se ka bė dhe pikrishtė kėto akuza vijnė nga ai. Mua asnjė polici e botės s'ka mundur t'mė gjejė asgjė diēka kriminale dhe ja edhe tani nė shtypin e Prishtinės njė nga Kėshilltarėt e Kryeministrit mė akuzon se sikur kam Plantazhe tė Pluhurit tė bardhė ( drogės) nė Afganistan. Ai njeri duhet tė ketė respekt pėr mua ngaqė viteve tė kaluara shumė kosovarė i kam punėsuar dhe u kam mundesuar jetė mė t'mirė dhe qė fėmijėt e tyre tė shkollohen.
( Pacolli pėrdor termin kosovarė dhe i ikė termit shqiptarė - vėrejtje e Preng Sherrit).
NEDELNi TELEGRAF: Pse Rugova nuk solidarizohet me iniciativat e tua dhe duket sikur ai distancohet nga ato. A kemi parė dikund njė fotografi nė tė cilėn pėrshendeteni nė mėnyrė tė pėrzemrtė me njėri tjetrin.
PACOLLI: Megjithėse e tėrė familja ime e kemi pėrkrah Rugovėn nė zgjedhje dhe unė Personalishtė ndersa Ai mendon se ėshtė kundra meje, Ky ėshtė Problemi i tij,unė e di qė s'kam ambicje politike.Mundė tė jetė qė pėr ta jam Njeri i ēuditshėm ngaqė jam shumė konstruktiv.
Unė e respektoj Rugoven dhe punėn e tij por mendoj qė ėshtė koha qė ai tė largohet dhe nė mesin e njerėzve tė tij tė zgjedhė pas-ardhėsin..
NEDELNi TELEGRAF: Cili nga tė tanishmit do tė mund tė zėvendesonte Rugovėn?
PACOLLI: Sot nuk i shohė ata. Ata do tė duhej tė jenė shumė dorė hapur tė harrojnė tė kaluarėn dhe tė ahpin zemrat. Kjo e njejta duhet tė vlenė edhe pėr politikajt e BeogrADIT. Nė Kosovė ndoshta i tillė do t'mund tė ishte Nexhat daci.
vazhdojmė me pėrkthimin mė vonė
( Kėtė po e bėj pėr Gimin e Doēėve sepse i duhet pėr librin e tij).
Agim kėtė po e bėj pa pare!
Krijoni Kontakt