Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 21
    i/e regjistruar Maska e Besoja
    Anëtarësuar
    24-07-2008
    Vendndodhja
    Prrenjas, Shqiperi
    Postime
    3,260
    Me sa po kuptoj, sepse këtu në forum nuk të lënë as të kuptosh pa le pastaj të dalësh kundër në ndonjë temë,Ministria e Ekonomisë,d.m.th. e kësaj qeverie nuk është dakort që ky Jaka apo Kollarja të qëndrojë në postin e Kryetarit të Dhomës së Tregëtisë.
    Tani unë nuk kuptoj çfarë lidhet me qeverinë!!!!!!
    Në tema zotërinj,nuk ka drejtë asnjë të komandojë e jo më të fyejë.
    Po ne asnjëherë nuk kemi për të mësuar dhe kërkojmë të mësojmë të tjerët!!!!!!!!!!

Citim Postuar më parë nga Besoja Lexo Postimin
    Me sa po kuptoj, sepse këtu në forum nuk të lënë as të kuptosh pa le pastaj të dalësh kundër në ndonjë temë,Ministria e Ekonomisë,d.m.th. e kësaj qeverie nuk është dakort që ky Jaka apo Kollarja të qëndrojë në postin e Kryetarit të Dhomës së Tregëtisë.
    Po ne asnjëherë nuk kemi për të mësuar dhe kërkojmë të mësojmë të tjerët!!!!!!!!!!
    Te kerkoj falje qe te paskemi "ofenduar" shokun tend te partise, por po pati mundesi, beji nje nder vetes dhe ne te tjereve dhe lexoje prape temen dhe shiko se kush eshte vene ne krye te atij posti. Postet e nje qeverie zoteri a nuk jane te lidhura me qeverine? Me te vertet vini dhe na beni moral mbas ketyre budallalleqeve qe shkruani?!

Faleminderit paraprakisht!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-04-2007
    Vendndodhja
    KUDO DHE ASGJEKUND
    Postime
    837
    do eci ai vend do eci duket

i/e regjistruar Maska e Besoja
    Anëtarësuar
    24-07-2008
    Vendndodhja
    Prrenjas, Shqiperi
    Postime
    3,260
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    Te kerkoj falje qe te paskemi "ofenduar" shokun tend te partise, por po pati mundesi, beji nje nder vetes dhe ne te tjereve dhe lexoje prape temen dhe shiko se kush eshte vene ne krye te atij posti. Postet e nje qeverie zoteri a nuk jane te lidhura me qeverine? Me te vertet vini dhe na beni moral mbas ketyre budallalleqeve qe shkruani?!

Faleminderit paraprakisht!
    E para mos përdor ironinë se nuk po e përdor.
    E dyta,Ministria e Ekonomisë nuk është dakort për atë Jakën që ka vjedhur.
    Dhe e treta,mos u nxito në përfundime.Merre më avash dhe kam parasysh që, edhe përgjigjen mos e nxitoje kaq shpejt.Thjesht po bëjmë debat dhe duhet ta pranojmë.Por të them të drejtën nuk i kam qef replikat.
    Natën dhe kalofsh një natë të bukur!

Fierak 100% Maska e Ujku'80
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    584

Transferimi, mënyra si politikanët, gjyqtarët dhe prokurorët fshehin ryshfetet

Transferimi është mënyra që politikanët, zyrtarët lokalë, prokurorët dhe gjykatësit fshehin ryshfetet e marra. Në këtë përfundim ka arritur një raport i përgatitur nga Qendra për Transparencën dhe Informimin e Lirë, që ka monitoruar deklarimin e pasurive nga ana e zyrtarëve të lartë dhe konfliktin e interesit të këtyre të fundit. Raporti është financuar nga ana e ambasadës së Britanisë së Madhe në Tiranë. Sipas këtij raporti, zyrtarët e lartë, në shumë raste kanë fshehur pasurinë e tyre, e cila ka të bëjë kryesisht me troje dhe apartamente, por edhe mosdeklarimin e pasurive nga bizneset që zotërojnë, ndërkohë që në shumë raste kanë pasur edhe konflikt interesi.

Transferimi i pasurisë

Në raportin e mbajtur për vitin 2009, Qendra për Transparencën dhe Informimin e Lirë ka arritur në përfundimin se transferimi i pasurive është mënyra kryesore që zyrtarët e lartë, sidomos prokurorët dhe gjykatësit, përdorin për të fshehur ryshfetet e marra. Këto të fundit kanë qenë në formën e vilave, apartamenteve dhe automjeteve. “Transferimi i pasurisë është tipik për gjykatësit dhe prokurorët, që kanë marrë ose dhënë pasuri nga të tjerët, në masën 30% të gjithë numrit të tyre ose 62% të gjithë rasteve të konstatuara në të gjitha kategoritë e zyrtarëve të investiguar. Kemi raste dhurimi të vilave, apartamenteve, makinave. Deklarime për marrje borxhi në shuma të mëdha nga familjarë, veçanërisht nga ata që kanë të afërm emigrantë. Në të gjitha rastet nuk është shpjeguar burimi i të ardhurave të përfituara nga transferimi apo të transferuara te të tjerët, kryesisht vjehrri, vjehrra, nëna, babai ose vëllai”, - thuhet në raportin e mbajtur nga Qendra për Transparencën dhe Informimin e Lirë.

Sipas këtij raporti, numri i prokurorëve dhe gjykatësve që transferojnë pasurinë është i konsiderueshëm. Këto transferime, sipas këtij raporti, nuk kanë një logjikë financiare, ndërsa në zonat turistike bëjnë me dije shtimin e vilave nga ana e prokurorëve dhe gjyqtarëve, të cilat, ose janë transferuar te të afërmit e tyre, ose nuk janë deklaruar dhe regjistruar në hipotekë. “Në rastin e gjykatësve dhe prokurorëve numri i tyre me raste të transferimit të pasurisë është i konsiderueshëm. Bie në sy se transferime të tilla nuk kanë logjikë financiare dhe perceptohen si një ndryshim krejt formal marrëdhëniesh të pronësisë mbi pronën me qëllim fshehjen e tyre nga detyrimi për deklarim. Vetëm tre gjykatës apo prokurorë kanë deklaruar shtëpi verore në bregdet, ndërkohë që të dhënat e përgjithshme të marra nga kompanitë ndërtuese në zonat turistike flasin për një klientelë shumë të zgjeruar nga radhët e gjykatësve e prokurorëve. Pasuri të tilla, ose janë informale dhe të paregjistruara në hipoteka, ose janë transferuar te të afërmit e tyre”, - bën me dije Qendra për Transparencën dhe Informimin e Lirë.

Fshehja e pasurisë dhe përfshirja në biznes

Fshehja e pasurisë dhe përfshirja e zyrtarëve të lartë në biznese, çka ka shkaktuar edhe konflikt interesi, sipas raportit të Qendrës për Transparencën dhe Informimin e Lirë, vazhdon që të mbetet problematike. Kështu, mësohet se zyrtarët e monitoruar kanë fshehur garazhe, troje, apartamente dhe shtëpi, ndërsa ka fshehje pasurie edhe nëpërmjet mosdeklarimit të pasurive. Zyrtarët mësohet se marrin kredi në shuma të mëdha, interesat e të cilave nuk justifikohen nga të ardhurat, duke lënë dyshim edhe për pastrim parash. “Janë konstatuar raste të fshehjes së pasurisë. Bëhet fjalë për pasuri të patundshme si garazhe, troje, apartamente apo shtëpi. Por ka fshehje pasurie nëpërmjet mosdeklarimit të fitimeve nga bizneset në pronësi, uljes në vlerë të shitjeve apo blerjeve të pasurive të patundshme, marrje kredie në shuma të mëdha, interesat e të cilave nuk justifikohen nga të ardhurat, marrje kredie pa justifikuar përdorimin e saj duke lënë hapësira dyshimi edhe për pastrim parash. Po ashtu nuk ka asnjë deklarim të kutive bankare, ndërkohë që është e mundur që disa zyrtarë të kenë të tilla. Vendin e parë në fshehjen e pasurive e zënë drejtuesit lokalë”, - thuhet në raportin e Qendrës për Transparencën dhe Informimin e Lirë. Për këtë arsye, sipas kësaj të fundit, Këshilli i Lartë i Drejtësisë duhet të kontrollojë deklaratat e pasurisë së gjykatësve dhe ta përfshijë kontrollin e saj në të gjitha rastet e transferimit, emërimeve apo ngritjeve në detyrë. Përveç KLD, sipas Qendrës për Transparencën dhe Informimin e Lirë, edhe Ministria e Drejtësisë duhet të përfshijë në detyrat e kontrollit të kësaj ministrie kontrollin e deklaratave të pasurisë së gjyqtarëve dhe prokurorëve. Ndërkohë, zyrtarët lokalë, sipas raportit, rezultojnë që të jenë të përfshirë në biznese private, të cilat zhvillohen në territorin ku ata kryejnë detyrat e tyre publike. Nga zyrtarët e monitoruar për përfshirje në biznes, rezulton që 12% prej tyre janë politikanë, 24% në drejtësi, 20% zyrtarë dhe 44% drejtues lokalë. Zyrtarët lokalë janë të përfshirë në një masë të madhe në biznese private që zhvillohen në territorin ku ata kryejnë detyrat publike. Këtë biznes pjesërisht e kanë në konflikt interesi me shërbimet që ata ofrojnë për qytetarët dhe pjesërisht vetë biznesi i ndihmon ata për të bërë karrierë në politikën lokale. Pas marrjes së postit të tyre ata nuk janë ndarë nga ato biznese, nuk deklarojnë të ardhura korrekte për biznesin që ata kryejnë. Kjo shton mundësitë e abuzimit të tyre me pushtetin që zotërojnë. Për kryetarët e komunave dhe bashkive me zhvillim të madh urban apo turistik, ILDKP të zhvillojë kontroll të veçantë dhe sistematik”, - pohon Qendra për Transparencën dhe Informimin e Lirë.

Konflikti i interesit, pushimet dhe udhëtimet e zyrtarëve

Konflikti i interesit, sipas Qendrës për Transparencën dhe Informimin e Lirë, ka parametra më të mirë, krahasuar me fshehjen e pasurive nëpërmjet transferimit të tyre apo edhe përfshirjen në biznes të zyrtarëve të monitoruar. “Zbatimi i ligjit mbi konfliktin e interesit ka parametrat më të mirë. Megjithatë, ndër zyrtarët lokalë të investiguar, ka tri raste të shfaqjes së konfliktit të interesit ose 10% në formën e favorizimit të bizneseve private të vetë zyrtarëve, ndërsa te zyrtarët e lartë të administratës qendrore kemi po ashtu tri raste në formën e papajtueshmërisë së postit me biznesin privat. Ndër politikanët apo ministrat kemi vetëm një rast të këtij konflikti”, - thuhet në raportin e Qendrës për Transparencën dhe Informimin e Lirë. Ndërkohë, sipas kësaj të fundit, vazhdon mosdeklarimi i pasurive informale, mosdeklarimi i bilanceve për ata që kanë biznese private ose kur këto të fundit deklarohen, referencat janë negative. Qendra për Transparencën dhe Informimin e Lirë ka monitoruar edhe udhëtimet dhe pushimet e njerëzve të drejtësisë. Kështu, zyrtarët e drejtësisë udhëtojnë 15% me avion, 84% me makinë ose target dhe vetëm 1% me autobus. Sipas të dhënave të mara nga disa gjykata, një gjykatës mund të udhëtojë zyrtarisht jashtë shteti jo më shumë se 1 ose 2 herë në vit, dhe kjo për një numër të vogël gjyqtarësh. Në lidhje me pushimet e gjyqtarëve dhe prokurorëve, matja e të cilave është kryer për vitet 2007 dhe 2008, rezulton që 32% e gjykatësve dhe prokurorëve i bënë pushimet jashtë ndërsa 68% i bënë ato në Shqipëri.
    Liberté, égalité, fraternité

E para mos përdor ironinë se nuk po e përdor.
    E dyta,Ministria e Ekonomisë nuk është dakort për atë Jakën që ka vjedhur.
    Dhe e treta,mos u nxito në përfundime.Merre më avash dhe kam parasysh që, edhe përgjigjen mos e nxitoje kaq shpejt.Thjesht po bëjmë debat dhe duhet ta pranojmë.Por të them të drejtën nuk i kam qef replikat.
    Natën dhe kalofsh një natë të bukur!
    1- Eshte problemi yt nqs ti realitetin e quan ironi.

2- A u zgjodh ky zoteria perseri ne ate post? A nuk i bejne mire detyrat e shtepise keta qeveritaret para se te caktojne dike ne detyre, apo e dinin qe do ishte nje skandal i vertet, ndaj dhe e quajten te pavlefshem ate emerim pastaj? Si mund te thuash qe ky emerim nuk ka te bej me qeverine?

3- Nuk nxitohem ne perfundime zoteri, por nuk nevojitet nje PhD per te kuptuar dicka apo dike ne kete forum.

4- Ti nuk pelqen replikat, kurse une nuk pelqej te verberit "artificial".

Shnet

i/e regjistruar Maska e mesuesi_1
    Anëtarësuar
    27-06-2009
    Vendndodhja
    ne shkolle
    Postime
    2,050
    ideja eshte e thjeshte .... dikush poston nje artikull per Jake-Kollaren dhe pernjeheresh te "organizuarit" e devijojne diskutimin drejt qeverise, por jane te destinuar per te humbur ..... nuk kane rruge tjeter .....
    "They will not control us, We will be victorious"

Apeli i dhuron pafajësinë ish-zv/ministrit Nikolin Jaka

3 korrik 2009

Pushohet çështja ndaj Nikolin Jakës dhe ish-vartësit të tij, Bashkim Kamberi. Jaka dhe të pandehurit e tjerë përfunduan në qeli më 2007-en, në kuadër të operacionit të koduar “Duart e pastra. Kur kanë kaluar më shumë se dy vite, të gjithë të pandehurit kanë rifituar lirinë

TIRANE-Ish-zv/ministri i Transporteve, Nikolin Jaka, i cili qëndroi nëntë muaj në qeli pasi u akuzua për abuzime me tenderat e rrugëve, fiton betejën me drejtësinë. Gjykata e Apelit vendosi të prishë dje vendimin e Shkallës së parë dhe të pushojë çështjen ndaj ish-zv/ministrit të Transporteve, Nikolin Jaka dhe ish-vartësit të tij në këtë dikaster, Bashkim Kamberi. Nikolin Jaka u dënua nga gjykata e Tiranës me 1 vit e 20 ditë burg, 800 mijë lekë gjobë, si dhe për tri vite iu hoq e drejta për të ushtruar ndonjë funksion publik. Kamberi u dënua me 1 vit e 20 ditë burg. Shkalla e dytë e gjyqësorit e prishi këtë vendim, duke çliruar nga akuzat Jakën e Kamberin, të cilët qëndruan në qeli për nëntë muaj me radhë. Ndërkaq, për të pandehurit e tjerë u la në fuqi vendimi i Shkallës së parë. Kështu, për Ilirian Berzanin, ish-drejtor i Përgjithshëm i Rrugëve, mbetet në fuqi dënimi prej tri vitesh burg, 1.6 milionë lekë gjobë dhe për 5 vite i hiqet e drejta për të ushtruar ndonjë funksion publik. Për Arjan Shetin, ish-drejtor juridik i ministrisë së Transporteve, mbetet në fuqi dënimi me 1 vit e katër muaj burg, 600 mijë lekë gjobë. Për Xhevahir Muçogllavën, ish-kryetar i Komisionit të Vlerësimit të Ofertave në DPRR, 1 vit burg. Për Isuf Ukperajn, ortak i shoqërisë "Vllazëria" sh.p.k dhe Skënder Bokçiun, ortak i shoqërisë "Arifaj" sh.p.k, Apeli la në fuqi vendimin për dënimin e tyre me 1 vit e 20 ditë burg dhe 600 mijë lekë gjobë. Nikolin Jaka dhe të pandehurit e tjerë përfunduan në qeli më 17 shtator 2007, në kuadër të operacionit të koduar "Duart e pastra". Ish-zyrtarët akuzoheshin për abuzime me pesë tendera rrugësh e konkretisht, rruga paralele me autostradën Tiranë-Vorë, rruga Himarë e Vjetër-Kthesa e Pilurit, rruga Has-Qafë Prush, rruga Dragobi-Valbonë dhe rruga Dhërmi-Himarë-Qeparo. Kur kanë kaluar më shumë se dy vite, të gjithë të pandehurit kanë rifituar lirinë.

(d.b/GSH/BalkanWeb)

http://www.info.al/2009/07/03/39576/

Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin

3 korrik 2009

(d.b/GSH/BalkanWeb)

http://www.info.al/2009/07/03/39576/
    Uaaaaaaaaaaa sa per t'u habitur. Dmth Jaka do qendroj ne ate post...hahahahhahahahahahahhahahahahahahahhahahaha hahahahahhahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahah hahahahahahahahhahahahahahaha...ufffff mor Sal te lumte menderja qe po loz si te doje qejfi me kete popull. Jepi se as ka per te te gjetur gje.

i/e regjistruar Maska e mesuesi_1
    Anëtarësuar
    27-06-2009
    Vendndodhja
    ne shkolle
    Postime
    2,050
    I denuari per korrupsion, ne krye te Dhomes se Tregetise

E Diele, 25 Tetor 2009

Emerimi i Nikolin Jakes, nje ish-zyrtar i larte qeverie, ne krye te Dhomes se Tregtise dhe Industrise, pak kohe pas daljes se tij nga burgu ku gjendej nen akuzat per korrupsion, ka sjelle mbreme nje perplasje te forte institucionale. Ministria e Ekonomise, Tregtise dhe Energjitikes ka deklaruar se nuk e njeh emerimin e Jakes dhe thekson se zgjedhja e tij eshte e pavlefshme, duke iu referuar rregullave te vete Statutit te Dhomes se Tregtise dhe Industrise Tirane. Sipas METE, Prokuroria vazhdon te ndjeke ceshtjen me z. Jaka ne Gjykaten e Larte, per akuzat e korrupsionit kur ishte zv/minister i Transporteve.

http://www.kohajone.com/html/artikull_47516.html
    "They will not control us, We will be victorious"

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •