Close

Rezultati i Sondazhit: Pro Lëndës Edukata Fetare apo Kundër në Shkolla Publike ?

Votues
134. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Jam Pro !

66 49.25%
  • Jam Kundër !

63 47.01%
  • I/E pa Vendosur !

5 3.73%
Faqja 8 prej 13 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 127
    Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Une jam kunder, se ma mer mendja qe ka mjaft kisha e xhamia per ata qe jan te interesuar. Pas mesimit shkollore, secili eshte i lire dhe nuk i pengon askush qe te shkojne ne kisha e xhamija te informohen per ate qe iu intereson, pra per religjion.

Nuk eshte mire, bile eshte diçka e rrezikshme qe te ndahen femijet ne krishtere dhe ne musliman neper shkolla qe nga femijeria. Ndoshta pikerisht ky eshte qellimi i kesaj inciative, perqarja e Shqiptarve per mes religjioneve. Plotesimi i deshires dhe qellimit te vjeter te fqinjeve tane "te dashur".
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 17-10-2009 më 17:25

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga [era] Lexo Postimin
    Neper gjimnaze rralle jane lendet me deshire, por s'eshte mendim i keq. Ne fakt ketu ku kam studiuar une, kjo lende ishte me detyrim, dmth mbi te drejtat fetare e te them te drejten me pelqeu jashte mase e do ia keshilloja cdo nxenesi, sepse Fe-ja sado qe merret si lehte, ne fakt ka nje rendesi te madhe neper Bote, prandaj nuk duhet nenvlehtesuar rendesia e saj.
    mund ta thjeshtosh pak.ku eshte rendesia???

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-10-2009
    Postime
    3

Rreth temës në se duhet mësuar në shkollat publike feja

Për sa i takon mendimit të hedhur për diskutim, në se duhet futur në arsimin publik mësimi i teologjisë fetare kam këto obsione:
    1-Shteti shqiptar është Republikë parlamentare që udhëhiqet nga Kushtetuta e sja. Në Kushtetutë thuhet se shteti Shqiptar është shtet demokratik -laik dhe nga ky detyrim kushtetues nuk lejohet të vendoset ndër shkollat publike mësimi i kulturave fetare.
    2-Populli shqiptarëkombi ynë ka një trasgueshmëri të madhe shpirtërore nga të parët tanë. TA na kanë lën një mendim gjenial, demokratik, human dhe shumë njerëzor që thotë:"Feja e Shqiptarit është Shqiptaria"Nga kjo e vërtetë universale rrjedh kushti për mos pranuar futjen e arsimit fetar ndër shkollt publike.
    3-Në të gjitha trevat ku jetojnë shqiptar ata kanë jetuar dhe jetojnë në paqe dhe mirëkuptim dhe dashuri për njeri tjetrin pa dallime fetare. Jemi kombi i vetëm që nuk ka njohur asnjëherë grindje ndër fetare dhe aq më tepr ndasi armiqësore.
    4-Duke patur parasysh se tek ne parapëlqehen tri fe pa detyrime dhe shtërngesa ligjore, futja e mësimit të kulturës fetare do të nxiste në mënyrë artificiale dhe dashakeqëse armiqëit ndër fetare për të cilat populli nuk i ka dashur dhe nuk e kërkon një gjë të tillë.
    5-Kultura, besimi fetar është një zgjedhje individuale demokratike dhe arsimimi në fushën e teologjisë kush dëshiron ti marr ndër shkolla të specializuara fetare.
    Me respekt për gjithë llojet e sekteve fetare dhe nderim në shëntëin e tyre
    Arqile Gjata 17-10-2009

Xp Maska e Vista
    Anëtarësuar
    30-01-2008
    Vendndodhja
    Mbi dhe
    Postime
    582
    Citim Postuar më parë nga Arqile09 Lexo Postimin
    Për sa i takon mendimit të hedhur për diskutim, në se duhet futur në arsimin publik mësimi i teologjisë fetare kam këto obsione:
    1-Shteti shqiptar është Republikë parlamentare që udhëhiqet nga Kushtetuta e sja. Në Kushtetutë thuhet se shteti Shqiptar është shtet demokratik -laik dhe nga ky detyrim kushtetues nuk lejohet të vendoset ndër shkollat publike mësimi i kulturave fetare.
    2-Populli shqiptarëkombi ynë ka një trasgueshmëri të madhe shpirtërore nga të parët tanë. TA na kanë lën një mendim gjenial, demokratik, human dhe shumë njerëzor që thotë:"Feja e Shqiptarit është Shqiptaria"Nga kjo e vërtetë universale rrjedh kushti për mos pranuar futjen e arsimit fetar ndër shkollt publike.
    3-Në të gjitha trevat ku jetojnë shqiptar ata kanë jetuar dhe jetojnë në paqe dhe mirëkuptim dhe dashuri për njeri tjetrin pa dallime fetare. Jemi kombi i vetëm që nuk ka njohur asnjëherë grindje ndër fetare dhe aq më tepr ndasi armiqësore.
    4-Duke patur parasysh se tek ne parapëlqehen tri fe pa detyrime dhe shtërngesa ligjore, futja e mësimit të kulturës fetare do të nxiste në mënyrë artificiale dhe dashakeqëse armiqëit ndër fetare për të cilat populli nuk i ka dashur dhe nuk e kërkon një gjë të tillë.
    5-Kultura, besimi fetar është një zgjedhje individuale demokratike dhe arsimimi në fushën e teologjisë kush dëshiron ti marr ndër shkolla të specializuara fetare.
    Me respekt për gjithë llojet e sekteve fetare dhe nderim në shëntëin e tyre
    Arqile Gjata 17-10-2009
    Arqile po ti si e argumenton faktin kur ne Evrope ne shtete te ndryshme ne shkollat e zakonshme cfare i kemi ne ne shqiperi ekziston mundesia per te patur rastin nxenesit te njihen me fete e ndryshme ose te mesojne per ate fe qe edhe i takojne.

Une mendoj qe ky model duhet marur nga keto vende Evropiane e Perendimore.

Jam Pro Lendes Fetare.
    E Verteta është e Perkryer,ajo nuk ka dy fytyra (anë)

Pasioni për shkencën Maska e Erlebnisse
    Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    mund ta thjeshtosh pak.ku eshte rendesia???
    Besoj se po i degjon lajmet apo problemet qe po sjellin sot vetem ligjet qe po vihen mbi mbajtjen ose heqjen e disa simboleve fetare. Besoj se e ke parasysh sa ndikohet edhe politika e migracionit, sepse ka shtete te zhvilluara qe s'para preferojne imigrante myslimane sot, sikurse nga e kunderta ata qe qendrojne neper keto shtete rregullisht me dokumenta akoma sot nuk dine te integrohen. Ndoshta ty s'te duken me rendesi, por keto jane nder problemet kryesore te shumices se shteteve sot, sepse jo vetem destabilizojne qetesine vendase, por i heqin mundesine nje pjese te mire popullsie qe nuk i intereson fe-ja, por qe do te luftoje e jetoje per nje jete me te mire, vetem e vetem se i perket nje feje apo nje sekti fetar, rregullave te te cilit duhet t'i permbahet, duke mos prekur as kushtetuten e shtetit ne te cilin banon.
    Pastaj per mos folur per statusin qe kane papati, apo per rendesine qe i japin arabet fese islame, duke u fshehur per qellime fetare...
    La vita è bella...

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga Vista Lexo Postimin
    Arqile po ti si e argumenton faktin kur ne Evrope ne shtete te ndryshme ne shkollat e zakonshme cfare i kemi ne ne shqiperi ekziston mundesia per te patur rastin nxenesit te njihen me fete e ndryshme ose te mesojne per ate fe qe edhe i takojne.
    Ne asnje vend evropian nuk e ke mundesine te mesosh neper shkolla per nje religjionin qe don ti. Ne keto vende e ke mundesine ose detyrimin te mesosh per religjionin e atij vendi, po ashtu edhe ne vendet islame.

Une mendoj qe ky model duhet marur nga keto vende Evropiane e Perendimore.
    Po de, qe ta ngritim edhe na urrejtjen mes veti deri ne maksimum e te mundohemi ta hajme mish njeri tjetrin, sikur ata.

Kete urrejtjen e juaj ndaj njeri tjetrit qe po e shprehni neper forume, duhet patjeter ta fusim edhe neper shkolla, edhe ate sa ma heret qe eshte e mundur.
    Qe efekti te jete sa ma rezultativ duhet qe nga gadimorja ti mesojme se si te behen ekstremista, fundamentalista, fanatika e psikopata krishtere/islamik shum agresiv dhe shum aktiv.

Nese e godet dikush murin me koke, nuk duhet ta godasim edhe ne, ose per shembull nese han dikush m*t nuk duhet te hani edhe ju, se ai qe i bene keto me siguri qe ka ndonje defekt ne koke, ose ia ka mbjellur dikush ate defekt ne koke.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 17-10-2009 më 19:23

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar më parë nga Zëu_s Lexo Postimin
    Ne asnje vend evropian nuk e ke mundesine te mesosh neper shkolla per nje religjionin qe don ti. Ne keto vende e ke mundesine ose detyrimin te mesosh per religjionin e atij vendi, po ashtu edhe ne vendet islame.

Po de, qe ta ngritim edhe na urrejtjen mes veti deri ne maksimum e te mundohemi ta hajme mish njeri tjetrin, sikur ata.

Kete urrejtjen e juaj ndaj njeri tjetrit qe po e shprehni neper forume, duhet patjeter ta fusim edhe neper shkolla, edhe ate sa ma heret qe eshte e mundur.
    Qe efekti te jete sa ma rezultativ duhet qe nga gadimorja ti mesojme se si te behen ekstremista, fundamentalista, fanatika e psikopata krishtere/islamik shum agresiv dhe shum aktiv.

Nese e godet dikush murin me koke, nuk duhet ta godasim edhe ne, ose per shembull nese han dikush m*t nuk duhet te hani edhe ju, se ai qe i bene keto me siguri qe ka ndonje defekt ne koke, ose ia ka mjellur dikush ate defekt ne koke.
    Fakt eshte qe ne EU ekzistojne keto lloje shkollash.

Nqs done te krijosh nje komunitet paqesor duhet ta perzish ,te mesohen me njeri tjetrin.

Pse ndodh qe nje fe e caktuar krijon urrejtje per nje fe tjeter, sepse 'izolohen ' brenda vetes se tyre , krijojne Geto.
    Feja nuk eshte percarse ,jane njerzit qe percajne njeri-tjetrin.
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-01-2009
    Postime
    345
    Do te ishet mire te mesohej EDUKATA FETARE neper shkolla, te pakten ajo ISLAME, pasi ajo i kushton me teper rendesi etikes, sjelljes dhe moralit e respektit te prinderve, nga e cila po vuan e gjitha shoqeria boterore, por edhe ajo Shqipetare e Kosovare. Femijeve nese do tu mesohej qe te vegjel neper shkolla qe RESPEKTI NDAJ PRINDERVE eshte detyre nga ZOTI, por ama nese u mesohej me SHKOLLE, ne menyre akademike, = atehere do te kishim me pak PLEQ TE BRAKTISUR NE AZILE PLEQSH, nese femijeve do tu mesohej qe Zoti eshte fales i madh, meshirues i madh, i fal gabimet e njerezve kur ata PENDOHEN tek AI, atehere do te kishim me shume femije (adoleshenta) qe do te kishin se ku te pendoheshin nese gabonin, gabime te medhaja apo te vogla, por ama.....ne te njejten kohe, nese ketyre femijeve u mesohet se gjithashtu ZOTI ka pergatitur edhe NDESHKIM te madh e te dhembshem per KRIMINELET, per ata qe nuk kane MORAL , per ata qe vjedhin, qe vrasin, qe u bejen te tjereve PADREJTESI, per ata njerez qe tradhetojne BASHKESHORTIN apo BASHKESHORTEN, Zoti eshte pra edhe NDESHKUES I MADH, per ata qe vazhdojne ne gjynahe dhe nuk pendohen fare tek AI me sinqeritet, por VETEM sa per sy e faqe, pra ne ne kete menyre do te ndertonim nje SHOQERI me te mire, me te SHENDOSHE dhe me te SHENDETSHME, duke besuaqr njerezit ne EKZISTENCEN E ZOTIT, duke e njohur Zotin me mire me EMRAT dhe me CILESITE E TIJ TE LARTA, duke lexuar dhe studiuar jeten e Pejgambereve , menyren se si ata jetuan, menyren se si ata e ADHURUAN ZOTIN, duke u mesuar ketyre femijeve te vegjel, dhe ketyre adoleshentave te ardhem dhe familjareve te ardheshm neve kemi edukuar breza te tere, i kemi larguar atas nga veset kanceroze te shoqerisie se piste, i kemi legruar ata NGA RRUGA PA KTHIM, i kemi larguar ata ne kete menyre nga alkolloli, nga droga, nga PESIMIZMI, nga MERZITJA e KOTESIA, i kemi bere ata me te qete nga ana shpirterore dhe duke VEPRUAR KESHTU, ne veprojme ate qe Allahu ehste i kenaqur........PRA PAQEN SOCIALE DHE SHOQERORE..........'POR shumica e njerezve nuk duan tja dine'........SELAM

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Zëu_s Lexo Postimin

Nese e godet dikush murin me koke, nuk duhet ta godasim edhe ne, ose per shembull nese han dikush m*t nuk duhet te hani edhe ju, se ai qe i bene keto me siguri qe ka ndonje defekt ne koke, ose ia ka mbjellur dikush ate defekt ne koke.
    Me vjen keq po paske info te gabuara.

Ne Zvicer ne shkolla publike mund te maresh o fene islame o te krishtere o ortodokse ose qfare te jesh .

Nuk di pse e mer vetem anen ekstreme apo shumica prej juve nuk dini te logjikoni jashta ekstremizmit ???

Justice Maska e pianistia
    Anëtarësuar
    11-07-2009
    Vendndodhja
    Ne te gjith shqiperin....
    Postime
    19
    [QUOTE=mirandae;2451843]
    Citim Postuar më parë nga tora-bora Lexo Postimin

pertej shakave, un personalisht nuk e kam me muslimanet, ato kane kulturen e vet te prapambetur zakonet e tyre etj, un e kam me kto pseudo shqiptar, ska asgje te keqe jesh musliman por nese je musliman ath duhet te pranosh dhe faktin qe nuk je shqiptar por ARAB
    E para esht .koh e humbur per ne te marim dhe te lexojm citimin tend ,sepse ti sdin me elemntaren te fillosh fjalin me kryefjal . E dyta Shko hap libra dhe studjo se dhe Albert Einstein nuk ishte nga vendet myslimane as mysliman por tha nje gje Mos kisha shfletuar faqet e kuranit un kurr sdo ta gjeja teorin e relativitetit, pra ti me kto komente qe ben mos kujto se ul figuren e asaj vajze qe ka hap ket tem por dekompozon veten cfar niveli je ..Dhe te pares qe ja rekomandoj te shkoj te studjoj ne shkolla ku pratikohet lenda e fese do ishe ti ..se qenke gjynaf per veten.
    Ne vetmi i vetmuari shqyen veten, ne shoqeri e shqejne te tjeret.

Faqja 8 prej 13 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •