Close

Rezultati i Sondazhit: Pro Lëndës Edukata Fetare apo Kundër në Shkolla Publike ?

Votues
134. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Jam Pro !

66 49.25%
  • Jam Kundër !

63 47.01%
  • I/E pa Vendosur !

5 3.73%
Faqja 6 prej 13 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 127
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Xhamia-ky esht ndonje prej atyre qe kan llomotitur gjithmon dhe jan perjashtuar pak,e tash duan ti humben gjurmet,por ajo qe esht me kurioze,esht fakti qe kjo Mirande eshte mashkull me llogari a?

Izadora-me pelqen mendimi yt,sado qe te jesh e dhen ne besimin tend,pamvarsisht cfar eshte ai....mjafton qe nuk ofendon besimin e tjetrit

edhe un mund te mos besoj asgje,mirepo smund te shaj asnjeher besimet tjera

a nuk sheh se te njejtet persona jan ata qe ofendojn gjithmon,ska dert fytyrat i kan me hektar
    Jetë e rëndë.......!!!

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Citim Postuar më parë nga Izadora Lexo Postimin
    Jane shkolla publike .

Nje zone e berlinit ku mbizotron nje popullim i madhe i myslymanve (neukölln), nje ore mesimi eshte feja myslymane . Kuptohet nga mosha 6 deri ne moshen 13 vjec.

Ne shkolla te tjera evangelisch ose katholisch, tani feja si fe nuk ka piksynim percarje, por harmoni.

Infinity : tani ne moshen 16 vjec ose akoma me keq ne moshen 18 vjec eshte shume e veshtir ta fusesh nje te ri ne rrugen e fese. Kjo fillon ne moshe me te vogel.
    Izadora duhet ta dish patjetër se Religionunterricht lënda e fesë në shkolla pra i takon dijes së përgjithshme dhe nuk synon edukimin fetar në veçanti. Feja trajtohet në aspketin didaktik si një filozofi dhe çfarë synohet nuk është lavazh trunor, por transmetimi i njohurive mbi jetën e veprimtarinë e Muhammedit, Jezuesit, Buddës, Konfuzit, etj si edhe përmbajtjen e tezave të tyre fetare. E gjitha kjo bëhet në mënyrë objektive e shoqëruar me analizat dhe brain stormin përkatës, pa e tematizuar.

Neuköln është getto problematike me shumë të huaj, kryesisht turq mysliman. Qeverisë gjermane(meriton emërtimin idiote) i ka zënë rrota bishtin si të thuash. Për të parandaluar mësimin e Kuranit dhe indoktrinimin e fëmijëve të vegjël nëpër skuta dhe bodrume nga radikalistë islamike që nuk dihet me çfarë dhe si ua shpëlajnë kokat atyre me luftëra në emër të paqes, vendimmarrja gjermane vendosi që ta implementojë atë në shkolla. Në këtë mënyrë, dhënia e mësimit të Kuranit bëhet nga staf mësimor i zgjedhur dhe është e kontrolluar. SCHWACHSINN për mua!!! S'duhet të lejohet fare, por e kanë ende mbi ndërgjegje historinë këta dhe po lejojnë në këtë mënyrë t'u ndotet rraca.

Nuk vjen e keqa nga feja , por nga truri
    Truri është fabrikues i feve e çdo lloj idiotësie tjetër
    Ndryshuar për herë të fundit nga ☆Angie☆ : 16-10-2009 më 18:42

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-10-2009
    Postime
    23
    Mos kalojme ne ekstreme

muhamedi u martu me nje 9 vjec, maria e lindi jezusin pa e prekur nje mashkull me dore etj etj

Feja eshte dicka shpirtrore , nuk jam fetare ,por kam edhe une 'besimin' tim , kam edhe une parimet e mia.
    po ktu ska ekstrem, ky eshte fakt qe vete besimtaret e devotshem te muhamedid e thone, keto jane gjera te shkruara ne librat e musulmanve. Mos u cudit se ne arabi ka plot burra te moshuar qe martohen me vajza 9 vjecare, kjo eshte kultura arabve...

p.s persa i perket Jezusit, doren ne zjarr nuk e vej

i/e regjistruar Maska e Octopus
    Anëtarësuar
    09-05-2008
    Postime
    124
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    feja eshte e kunderta e asaj qe predikon,
    Mund të na shkruash pak më tepër lidhur me këtë, me të vërtetë më intereson
    Sometimes I just feel like, quittin I still might. Why do I put up this fight, why do I still write.

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    perralle e vjeter shume kjo,
    sa keq qe ka akoma njerez qe e besojne.

feja eshte e kunderta e asaj qe predikon,
    feja eshte filozofi e vjeter qellimi i vetem i se ciles eshte te manipuloje masat, dhe ne kete aspekt pa pike dyshimi mund te themi se ka qene me shume se e suksesshme.
    Gjyshrit e mi ishin fetar!!!!!!!
    Nuk kane hudh ndonje te bombe te shkretrit, edhe nuk kane be ndonje plan per ndonje atentat.

Edukata qe na dhane ishte respekto qe te te respektojne, mos be gjera te keqija se te gjitha nje dite do te kthehen mbrapsht, behu njeri i denje per veten, po kalojme pak ne humor -mos e keqperdor ushqimin se ka dhe te tjere qe nuk kane c'fare te hajne etj etj

Shikon ndonje gje gabim ketu ?????????
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Vendndodhja
    zaran!ka (el)
    Postime
    124
    Pro Lëndës Edukata Fetare apo Kundër në Shkolla Publike ?
    kunder fetare.

Pro publike .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-10-2009
    Postime
    23
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Mos eshte e kunderta , mos ndoshta njerzit perdorin fen per qellime te tyre , e jo feja njerzit .

Blla blla blla

Burimet jane te sakta per juve , kurse ne realitet nuk jane .

E vertetove qe je ne listen e te injoruarve se te kan perjashtu me heret .
    na mi zemra lexoje i cik se nuk njihke as fen tende

http://www.usc.edu/schools/college/c...i/062.sbt.html

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Gjyshrit e mi ishin fetar!!!!!!!
    Nuk kane hudh ndonje te bombe te shkretrit, edhe nuk kane be ndonje plan per ndonje atentat.

Edukata qe na dhane ishte respekto qe te te respektojne, mos be gjera te keqija se te gjitha nje dite do te kthehen mbrapsht, behu njeri i denje per veten, po kalojme pak ne humor -mos e keqperdor ushqimin se ka dhe te tjere qe nuk kane c'fare te hajne etj etj

Shikon ndonje gje gabim ketu ?????????
    po dhe gjyshrit e mi fetar jane moj çupe,
    po ça fetaresh thuaj, gjyshja ime perveç se di qe eshte e krishtere nuk e di fare historine e jezusit, as qe e ka haberin, por di qe eshte e krishtere dhe besoin tek zoti se ashtu ja kane lene trashegim.

Dhe gjysherit e tu besoj se nuk bejne perjashtim , ashtu si 99% e gjysherve shqiptar qe fene e kane thjesht si etikete, besojne ne zot, por realisht nuk jane fetare.

Pse kembengul se feja thote mos bej gjera te keqija,
    perveç se duhet percaktuar se çfare eshte e keqe e çfare eshte e mire,
    mos valle kultura jo-fetare ta quajme keshtu meson qe te behen gjera te keqija?

Prandaj them se feja eshte mjet i shkelqyer manipulimi,
    sepse ne nje ane monopolizon moralin duke u mbajtur si predikuese e se mires, automatikisht pohon se jo-fetaret apo çdo kulture jo-fetare predikojne apo jane burim i se keqes,
    ne anen tjeter me ngulm nxit ekstremizem, dhune, injorance e perçarje.

Eshte sikur une ty te them,
    izadora, mos vrit, mos pi, respekto te tjeret,
    dhe ti thua, po ke plotesisht te drejte,
    se çdo njeri me dy pare mend keshtu do thoshte apo jo,
    pastaj une ty te them qe gjithashtu "zoti" qe na meson keto te mira
    te kerkon ty te imponosh besimin tend te tjereve "per te miren e tyre",
    nese eshte e nevojshme edhe duke i nenshtruar e skllaveruar, gjithmone "per te miren e tyre", madje dhe ti vrasesh per te miren e tyre qe te mos shkojne ne ferr.

Dhe kur dikush te thote qe shiko se feja eshte e keqe,
    ti i thua, ska mundesi, feja ne thelb meson te miren,
    po duhet pare se çfare eshte ajo qe feja e quan "te mire".

keshtu qe gjysherit e mi dhe gjysherit e tu jane thjesht besimtare te thjeshte qe feja i ka mashtruar, per fat kultura shqiptare nuk e ka lejuar fene te hyje ne palcen e shqiptarit. Mjafton te shohesh ata popuj ku feja eshte ligji per te pare "te mirat" qe feja ofron. Vllavrasje per hir te "zotit".

Ne kot themi qe jemi besimtare, ne shqiperi besimtaret e vertete jane 1%,
    dhe keta besimtare te devotshem per hir te fese kane shitur me kohe shqiperine tek serbi, greku, turku dhe arabi.
    Kurse ai 99% i favorizon duke nenvleftesuar fene si "thelbesisht te mire".

Me lodhe moj çupe, po shpresoj se do te vleje per diçka se nuk do e kisha marre mundimin po te ishte per ndonje fetar.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga mirandae Lexo Postimin
    na mi zemra lexoje i cik se nuk njihke as fen tende

http://www.usc.edu/schools/college/c...i/062.sbt.html
    Une njof fen time permes fjales se Allahut e ajo eshte Kur'ani .

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Pse kembengul se feja thote mos bej gjera te keqija,
    perveç se duhet percaktuar se çfare eshte e keqe e çfare eshte e mire,
    mos valle kultura jo-fetare ta quajme keshtu meson qe te behen gjera te keqija?
    kete doja te thoja :

Ateist dhe besimtar kane po te njejtat parime .

Thjeshte ndryshimi jane ritualet, zakonet!!!!!!

ps. Mos lexo disa qe thone qe muzika haram, apo vajza me minifun jane te perdala etj etj
    virtuali ta jep kete kenaqesi te shkruash me nje identitet te rreme
    Shqiptaret asnjeher nuk kane qene besimtar te rrezikshem .
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Faqja 6 prej 13 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •