Close
Faqja 3 prej 14 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 139
    back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Citim Postuar mė parė nga elsaa Lexo Postimin
    Po kjo Rh qe vjen mas grupimit te gjakut ca eshte ?
    Faktori Rhesus eshte nje proteine ne membranen e eritrociteve ( qelizave te kuqit te gjakut). Ajo qe njihet dhe takohet me shpesh eshte Rhesus D -/+ (ka edhe pese perfaqesus te tjere te sistemit Rhesus (C,c, D, E, e) ) .

Psh nqs te dikush mungon faktori Rhesus D, atehere thuhet se eshte Rhesus negativ dhe pershkruhet ne formen „Rh(D)−“, „Rh−“, „rh“ .
    Kur faktori Rhesus D eshte i pranishem atehere cilesohet si Rhesus pozitiv dhe shkruhet „Rh(D)+“, „Rh+“, „Rh“.

Ne trup ka funksione te tilla si ruajtja e vleres se pH konstante ne gjak, funksione ne trasportin e amoniakut dhe te joneve amonium, etj. Nje tjeter funksion i rendesishem eshte roli i keti faktori gjate shtatzanise, qe besoj duhet te jete i njohur. Njihet si paperputhshmeria e faktorit Rhesus dhe ka te beje me faktin qe, nqs nena eshte rhesus negativ dhe fetusi(femija) rhesus pozitv, mund te ndodhe qe nena te prodhoje antitrupa kunder rhesusit te femijes( dmth trupi i nenes e sheh si dicka te huaj dhe e sulmon, nocioni i antitrupave ky) , gje qe con deri ne vdekjes e femijes.

i/e regjistruar Maska e saura
    Anėtarėsuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Citim Postuar mė parė nga angelina o2 Lexo Postimin
    Faktori Rhesus eshte nje proteine ne membranen e eritrociteve ( qelizave te kuqit te gjakut). Ajo qe njihet dhe takohet me shpesh eshte Rhesus D -/+ (ka edhe pese perfaqesus te tjere te sistemit Rhesus (C,c, D, E, e) ) .

Psh nqs te dikush mungon faktori Rhesus D, atehere thuhet se eshte Rhesus negativ dhe pershkruhet ne formen „Rh(D)−“, „Rh−“, „rh“ .
    Kur faktori Rhesus D eshte i pranishem atehere cilesohet si Rhesus pozitiv dhe shkruhet „Rh(D)+“, „Rh+“, „Rh“.

Ne trup ka funksione te tilla si ruajtja e vleres se pH konstante ne gjak, funksione ne trasportin e amoniakut dhe te joneve amonium, etj. Nje tjeter funksion i rendesishem eshte roli i keti faktori gjate shtatzanise, qe besoj duhet te jete i njohur. Njihet si paperputhshmeria e faktorit Rhesus dhe ka te beje me faktin qe, nqs nena eshte rhesus negativ dhe fetusi(femija) rhesus pozitv, mund te ndodhe qe nena te prodhoje antitrupa kunder rhesusit te femijes( dmth trupi i nenes e sheh si dicka te huaj dhe e sulmon, nocioni i antitrupave ky) , gje qe con deri ne vdekjes e femijes.

Rrusho prandaj thuhet qe para se te martohesh behen dhe analizat e gjakut dhe perputhshmeria e rhesusit me partnerin ,ka raste dhe kur femijet dalin me te meta.(me te degjuar ,se se kam idene e mjeksis)
    L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anėtarėsuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahēen time
    Postime
    3,882
    B+........

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    nuk e kam idene,
    po di qe babi e ka grupin 0, minus apo plus nuk e di,
    mbase kam ngjar nga baba.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    B. Rh+...........................
    Feelings change - memories don't.

Happy Maska e milanistja_el
    Anėtarėsuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    ne krahet e dashurise... por me mendje ne Elbasanin tim te dashur...
    Postime
    2,065
    Citim Postuar mė parė nga saura Lexo Postimin
    Rrusho prandaj thuhet qe para se te martohesh behen dhe analizat e gjakut dhe perputhshmeria e rhesusit me partnerin ,ka raste dhe kur femijet dalin me te meta.(me te degjuar ,se se kam idene e mjeksis)
    Keshtu e dija dhe une, por s'ishte e vertete. Nese nje ēift ka te njejtin grup gjaku, edhe femija do kete te njejtin grup gjaku me prinderit. Nese ne ēift njeri ka RH+ dhe tjetri RH-, grupi i gjakut te femijes ka shume me teper mundesi te jete me Rh+, por femija s'do kete probleme shendetsore... perkundrazi thone se nese prinderit kane te njejtin grup gjaku eshte me mire, sepse eleminon rrezikun e semundjes se hemofilise tek femija i sapolindur.

Pastaj keto lindjet e femijeve me probleme handikap ndodhin per shkak te lidhjes se gjakut (lidhjet farefisnore) qe mund te ekzistoje mes ēiftit, por thone se ekziston nje vaksine qe i behet gruas kur mbet shtatzene qe mund te eleminoje problemet gjenetike te femijes. kete te fundit e kam me te degjuar, kush mund ta shpjegoje me mire.
    Mos ua bej te tjereve ē'ka s'do te doje qe te tjeret te ta benin ty...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Postime
    98
    Une e kam b+, dhe ēdo 6 muaj jap gjak, sepse ndihem mire, dhe nuk me vjen merzi, pasi fal Zotit meshendet jam mire, e ne QEndren Klinike eshte krize per gjak...
    Miku me i mire i cili n'shoqrin e tij vazhdimisht ngritesh n'piadestal te jetes eshte Kurani Fisnik

Mommy to a beautiful girl Maska e MijnWonder
    Anėtarėsuar
    01-05-2006
    Vendndodhja
    📍 The Netherlands
    Postime
    939
    A+ me sa kam lexuar eshte grup gjaku i mire
    ●•∙ яє¢ℓαιмιηg вα¢к мy ωσяℓ∂●•∙

i/e regjistruar Maska e Colomba
    Anėtarėsuar
    06-04-2009
    Vendndodhja
    IT
    Postime
    660
    Citim Postuar mė parė nga tvsh Lexo Postimin
    cfare eshte zantigeni? kush eshte gjaku me i mire? cili lloj eshte me i shumuari?
    Antigenet jane substanca "non self" ose trupa te huajqe nuk i perkasin organizmit,jane ata qe cojne ne nje pergjigje te sistemit imunitar.
    Shenohen me simbolin Ag. Per ta shpjeguar mire detyra e antikorpeve (trupave mbrojtes eshte te shkaterrojne antigenet trupat e huaj.

Ndarja ne perqindje e grupeve te gjakut :

0 RH+ rreth 39% e popullsise ne bote.

A RH+ rreth 32%

B Rh+ rreth 9 %

AB RH+ 3 %

0 Rh- 7 %

A RH - 7 %

B RH - 2 %

AB RH - 1 %

Kjo eshte perafersisht shperndarja e grupeve te gjakut.

Mommy to a beautiful girl Maska e MijnWonder
    Anėtarėsuar
    01-05-2006
    Vendndodhja
    📍 The Netherlands
    Postime
    939
    Citim Postuar mė parė nga ClaY_MorE Lexo Postimin
    Se di tė them tė drejtėn... patentėn e kam tek makina e nuk kam si ta shoh
    ha ha ha me kujtove qe atehere e kam mare vesh ca grup gjaku kam kur kam nxjere patenten :P
    ●•∙ яє¢ℓαιмιηg вα¢к мy ωσяℓ∂●•∙

Faqja 3 prej 14 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •