Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 60
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    30-06-2009
    Vendndodhja
    webcam or email ne tek tvsh21@yahoo.com
    Postime
    825
    Citim Postuar mė parė nga INFINITY© Lexo Postimin
    Do me, apo do kalosh andej nga temat e seksit me mire?
    dale se makine nuk jam une, nje cope mish jam. mos me abuzoni seksualisht

Citim Postuar mė parė nga tvsh Lexo Postimin
    dale se makine nuk jam une, nje cope mish jam. mos me abuzoni seksualisht
    o tvsh, pash zotin boll prishe cdo teme se le nam. Ik o cun, kur nuk merr vesh, lexo dhe meso nja dy gjera dhe mos ju jep gishtave kot. Damn, ca tendence keni per te prishur cdo teme.

Moderator
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Postime
    2,009
    Ne Shqiperi, me sa di, per kompanite private jane Ekspertet Kontabel qe kane license per te bere auditimin. Per institucionet shterore nuk e di se si veprohet. Po mendoj qe Kontroli i larte i shtetit kontrollon.

i/e regjistruar Maska e Eve
    Anėtarėsuar
    20-06-2002
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    1,150
    Citim Postuar mė parė nga tvsh Lexo Postimin
    o goca me duket po e ktheni kete teme ne teme seksi. megjithate 2 goca lesbike quhen apo jo?

me fal s'para i perdor keto shprehje por ti qenke budall,

kam qellu rastesisht te lexoj disa postimet e tua, dhe me dukesh desperate per sex, si e ke hallin re cun?? loool
    Lost time is never found again.
    -Benjamin Franklin-

Anėtarėsuar
    20-06-2002
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    1,150
    Citim Postuar mė parė nga BOKE Lexo Postimin
    Ne Shqiperi, me sa di, per kompanite private jane Ekspertet Kontabel qe kane license per te bere auditimin. Per institucionet shterore nuk e di se si veprohet. Po mendoj qe Kontroli i larte i shtetit kontrollon.
    Po pra ngaqe shqiperia ende to zhvillu, ndoshta s'eshte aq e nevojshme te punesojne nje auditor.

S'mund te krahasosh kompleksitet e bizneseve te vendeve perendimore me Shqiperin
    -Benjamin Franklin-

Citim Postuar mė parė nga Ervisa Lexo Postimin
    Po pra ngaqe shqiperia ende to zhvillu, ndoshta s'eshte aq e nevojshme te punesojne nje auditor.

S'mund te krahasosh kompleksitet e bizneseve te vendeve perendimore me Shqiperin
    Po pikerisht se ka me teper mundesi per fraud gjate nje kohe te tille, prandaj dhe duhet nje auditor. Megjithate ne Shqiperi korrupsioni eshte menyra se si mbahet shteti ne kembe, keshtu qe nuk i leverdis qeverise apo agjencive te saj qe dikush t'u nxjerri pocaqilleqet qe kane bere dhe bejne ne shesh.

Proud 2 b Albanian Maska e Linda-uk
    Anėtarėsuar
    10-08-2009
    Vendndodhja
    Angli
    Postime
    298
    Citim Postuar mė parė nga INFINITY© Lexo Postimin
    S'ka gje.

Ervisa, mqs jeton ne Angli, ju aty ne baze te cfare ligjesh e beni nje Audit? Bazoheni ne International Accounting regulations apo Anglia ka regulations e saj sic ka Amerika GAAP dhe Audit regulations?

Po ashtu, ne Shqiperi, a pergatisin kompanite financial statements: Balance Sheet Stmnt, Income Stmnt, Statement of Cash Flows, dhe Statement of Retained Earnings, apo jane krejt ndryshe?

P.S. Po i bej keto pyetje per Shqiperine sepse nuk e kam idene se si funksion the field of Accounting apo Auditing aty, prandaj flm paraprakisht.
    Ktu ne Angli duhet te jesh Chartered Accountant e te jesh ne gjendje te besh Audit. Ekonimisti apo finacieri nuk e kam idene se si mund te pershatet ne shqip tamam, eshte i detyruar te raportoje financat e kompanise deri ne ate dite te vitit e per cdo vit, nese fitimi eshte me i larte se 2 milion paund, e sivjet ka nderruar ne £5 milion. Pergatit Balancat, e gjeja qe me merzit me teper eshte procedura e kontrollit te brendshem te kompanise duke kontrolluar nga drejtori i kompanise e deri te managjerat nese ka ndonje problem managimi te brendshem.
    E me pas nga Banka, rrogat, Fixed Assets, Subcontarctors, Priffit and Loss, edhe Balance Sheets.
    ne pak fjale nje Auditor duhet te paraqese nje fotografi reale te financave te asaj kompanie edhe gjithashtu raporton nese aty ka ndonje problem.
    U cant judge a book by its cover but you can tell its price

Anėtarėsuar
    20-06-2002
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    1,150
    Po te kuptoj, ate mendova dhe une , por nga ta dime qe nje auditor s'do korruptohet edhe pse eshte independent nga firma ?
    Eh vetem ne Shqiperi qe s'mund te flasesh per 'accounting ethics' lol

p.s per infinity
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Eve : 07-09-2009 mė 16:05
    -Benjamin Franklin-

Citim Postuar mė parė nga Ervisa Lexo Postimin
    Po te kuptoj, ate mendova dhe une , por nga ta dime qe nje auditor s'do korruptohet?
    Eh vetem ne Shqiperi qe s'mund te flasesh per 'accounting ethics' lol
    LOL

Kur e shkruajta postimin me lart do shtoja qe ne Shqiperi behesh Arthur Andersen kur te duash, per te mire dhe per te keq.

Citim Postuar mė parė nga Linda-uk Lexo Postimin
    Ktu ne Angli duhet te jesh Chartered Accountant e te jesh ne gjendje te besh Audit. Ekonimisti apo finacieri nuk e kam idene se si mund te pershatet ne shqip tamam, eshte i detyruar te raportoje financat e kompanise deri ne ate dite te vitit e per cdo vit, nese fitimi eshte me i larte se 2 milion paund, e sivjet ka nderruar ne £5 milion. Pergatit Balancat, e gjeja qe me merzit me teper eshte procedura e kontrollit te brendshem te kompanise duke kontrolluar nga drejtori i kompanise e deri te managjerat nese ka ndonje problem managimi te brendshem.
    E me pas nga Banka, rrogat, Fixed Assets, Subcontarctors, Priffit and Loss, edhe Balance Sheets.
    ne pak fjale nje Auditor duhet te paraqese nje fotografi reale te financave te asaj kompanie edhe gjithashtu raporton nese aty ka ndonje problem.
    Linda,

Ne baze te kesaj qe ke shkruar, duket fare qarte qe procesi i auditing eshte pak a shume i njejte gjithandej, sepse edhe ketu ke disa lloje te ndryshme auditing: Financial Auditing, Compliance Auditing, Operational Auditing, etj. Kuptohet auditing of Internal Control eshte esencial ne nje kompani dhe Internal Control ketu ne Amerike sa vjen dhe po i jepet akoma dhe me teper rendesi. Edhe ketu, edhe pse mund te kesh kaluar provimin dhe je tashme nje CPA, duhet qe te kesh license nga shteti ku jeton ne menyre qe te jesh nje auditor, dhe duhet qe te besh nje numer te caktuar oresh ne seminare ne Accounting ne vit ne menyre qe te mbash licensen aktive.

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •