Close
Faqja 21 prej 22 FillimFillim ... 1119202122 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 217
    i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar mė parė nga Amantide Lexo Postimin
    Edhe ime moter ne florida (tampa) jeton dhe punon tek Pharmacare (ironike eshte). Merr 1500 dollare ajo sepse burri ja kane mbyllur vendin e punes qe ne nendor te vitit te kaluar. Nuk kane insurance anjeri sepse nuk ja dalin dot dhe pike. Tani me falni nqs ketu paska Shqipetare te gjithe te lumtur dhe pa asnje problem. Ja u uroj shendetin ta keni gjate sepse nuk e imagjon dot me ju ra ndonje semundje e rende qe sja u mbulon as edhe siguracioni qe keni, se si mund te perfundoni.

p.s. derjansi se kam me ty por mora shkas nga mesazhi jot meqe je ne florida edhe ti dhe po thoje qe ne fakt as me 3000 USD ne muaj nuk te aprovojne medical insurance. Imagjonini sikur te jesh pa pune.
    aty me rri ti the te njeten gjo qe thash un

po ktu qe ta dish ti Amantida ka ca shqiptar qe jan milionera e punojn si CEO's ne kompanit ma te mdhaja e jan bo kapitalista te eger kupto ti

e pa pik problemi te thon o insurnace o vdis, se si i ka hallet tjetri sdun me ja dit

imagjino te msojn anglisht thot ajo nalt pa piken e problemit
    JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE

Citim Postuar mė parė nga Amantide Lexo Postimin
    Semundja e motres sime nuk ka te beje fare me kritiken qe une kam per sistemin shendetsor qe eshte ne Amerike. E solla si shembull konkret por mund te flas edhe pa pasur shembull ne familje. Nuk jane te gjithe idiota, apo dembele dhe jane shumica ne Amerike qe kane kritikat me te ashpra per sistemin amerikan. Te premten pashe nje dokumentar, ai i aktore Farrah Fawcett qe flet per semundjen e saj, dhe merre me mend se edhe ajo kishte kritika per sistemin amerikan te shendetsise, e pra ajo nuk ishte e varfer.
    Me fal po ku kam thene une qe njerezit ne Amerike jane te gjithe idiota apo dembele? Me duket se e kam thene disa here qe sistemi amerikan si cdo sistem ne bote ka te mirat dhe te keqijat e veta, por ama ndryshe nga ajo qe po perpiqesh te na mbushesh mendjen ti, KETU NUK TE LE NJERI TE VDESESH SE NUK KE INSURANCE APO PARA TE PAGUASH! Si mund te flasesh ti me kaq bindje se si eshte sistemi amerikan kur ti nuk jeton ketu?

Sic e thashe dhe me pare, me vjen keq qe motra jote eshte e semure, por ama nqs motra jote eshte me dokumenta te rregullta ka shumeeeee menyra qe ajo te marri ndihme per te ngrene dhe per doktor. Nqs ajo nuk po ja del dot ne FL, USA ka 50 shtete, te levizi atje ku i behet me mire. Nqs eshte e martuar, ose burri i saj ose ajo te gjej nje pune ku ka insurance. Nqs ty nuk te pelqen se cfare po lexon se e ke ngulur ne trurin tend qe USA eshte vend i keq me nje sistem te keq shendetesor, une nuk jam ketu te te mbush mendjen ty apo te tjereve, por me duket shume interesante se si jane pikerisht ata qe nuk jetojne ne Amerike qe e shajne mbare e prapte kete sistem dhe jo ata qe kane kaq vjet ne Amerike.

...kurse une nuk kam dashur te jetoj kurre ne Amerike qe ne 99 kur kam pasur mundesine te shkoj me llotari.

Me kete qe the tregove shume. Dmth ti e paske urryer Ameriken pa ardhur fare ketu?! FYI, te jesh e sukseshme ne Amerike duhet qe te punosh dhe te punosh shume, megjithate shoh qe ti ne Itali i paske mundesite me te mira se ketu dhe me behet qejfi per ty. Nqs ti i paske kushtet aq te mira aty, pse e le tet moter ketu ne Amerike, por nuk e merr aty? Si shpjegohet qe shume te rralle jane ata qe e lene kete vend, por ama harxhojne qimet e kokes per te ardhur ketu, dhe kane jetuar ne Greqi dhe Itali me pare?

Habitem me pergjigjet tuaja, dhe sidomos me mentalitetin qe keni. Qekeni bere me patriote se Amerikanet vete, qe i kritikojne ato gjera qe nuk jane ne rregull. Sikur te kishit 5% te "dashurise", se pa kondicionuar, qe tregoni per ameriken edhe per Shqiperine do te ishte pak me mire. Si i thone asaj fjales se urte? Ah po...kur jevgu u be zengjin vrau edhe nene e vet? Nuk e mbaj mend mire por dicka e tille me duket edhe ketu.

Have fun
    Perse nuk jeton ne Shqiperi ti zonjushe por ke zgjedhur Italine, apo nga patriotizmi i madh qe ke per vendin tend. Te lutem shume, mos ofendo kot se as nuk te ofendoi njeri dhe as kam nerva te merrem me njerez hipokrite qe ju tregojne patriotizmin te tjereve kur edhe vete e kane lene ate vend. As nuk me njeh dhe as nuk te njoh, so let's keep it that way, shall we?

Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    Une se kuptoj kete merr kaq e aq ne muaj po prape ste japin insurance ? c' rendesi ka sa merr , kompania, puna sju ofron gje ? Na ndriconi pak pls. Lol
    duhet ta pagush vet PINK, edhe kompania te jep opsionin qe ta blejsh ose jo e ti majn leket prej cekut.

tani ne rast se un siperson mor $1500 ne muj ku me del mu te paguj dhe $200 dollar ne muj per insurance not including dental, vision etj?

Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar mė parė nga dea_07 Lexo Postimin
    Si ka mundesi qe motra jote nuk ka inshurance mjekesore nga shteti? Me ato te ardhura qe ka ajo duhet ta kishte fituar. Jo vetem mjekesoren, por edhe food stamps.
    Te shkuara motres.
    jo me 1500 dollar nuk te aprovojn kurgjo ktu

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar mė parė nga derjansi Lexo Postimin
    duhet ta pagush vet PINK, edhe kompania te jep opsionin qe ta blejsh ose jo e ti majn leket prej cekut.

tani ne rast se un siperson mor $1500 ne muj ku me del mu te paguj dhe $200 dollar ne muj per insurance not including dental, vision etj?
    Per ty si person nuk te bie aq te paguash. Nese do fusesh dhe te tjere po shkon aq. Dental nuk eshte shume pastaj.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Per ty si person nuk te bie aq te paguash. Nese do fusesh dhe te tjere po shkon aq. Dental nuk eshte shume pastaj.
    mu personalisht me bje me pagu kaq ne rast se do insurance qe te muloje dicka, mund ta moresh edhe ma lir po nuk te mulo kurgjo hic. pranej se kam mor hic

po tani puna qendro ktu se jo gjith dynjaja punojn neper puna me benefite po ato qe punojn ne ndertim, hotele, restorante, etj etj si tja bojn?

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    mu personalisht me bje me pagu kaq ne rast se do insurance qe te muloje dicka, mund ta moresh edhe ma lir po nuk te mulo kurgjo hic. pranej se kam mor hic

po tani puna qendro ktu se jo gjith dynjaja punojn neper puna me benefite po ato qe punojn ne ndertim, hotele, restorante, etj etj si tja bojn?
    Po une paguaj aty te 80 e ca ne 2 jave dhe mbulo shume mer Derjo. Per 3 veta biles. Po ama nuk smok-im, nuk bejme drugs , jemi very healthy me pak fjale.

Nejse, te drejte ke dhe ti.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Po une paguaj aty te 80 e ca ne 2 jave dhe mbulo shume mer Derjo. Per 3 veta biles. Po ama nuk smok-im, nuk bejme drugs , jemi very healthy me pak fjale.

Nejse, te drejte ke dhe ti.
    lol

aha ktu e paskam prish punen un lol se u thash se jam crack head lol ahahahahah

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    jo me 1500 dollar nuk te aprovojn kurgjo ktu
    Hajde ketej lart derjans se ti aprovojne te tera. E ke fjalen vetem per veten tende si person Derjans? Nuk e di sa eshte limiti vetem per nje person. Per dy eshte pak mbi $2000. Por sic tha dhe Pinku inshuranca ne pune vetem per nje person nuk te vret. Ajo familjarja te vret, sidomos ne kompanite e vogla private. Une ne nje pune qe kam patur paguaja vetem per vete dhe burrin te $100 ne jave pa perfshire femijet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 04-08-2009 mė 13:28
    Feelings change - memories don't.

Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    lol skma pse em ardh atje un se sjam tu fol per vete ktu lol se skam apliku naj her per welfare as nuk kam per te apliku

po kam shku shum her si perkthys

Faqja 21 prej 22 FillimFillim ... 1119202122 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •