Mos folni per keta d=rra se per mjekrrat e tyre ma dhan nje vrejtje
Mos folni per keta d=rra se per mjekrrat e tyre ma dhan nje vrejtje
Tek forumi islamik gjen shume Hysen Sherifa
Thjesht per dokumentacion po sjell literaturen qe prodhon Hysen Sherifat dhe dibranet e Maqedonise .
Ja lloji i thirrjeve per te rekrutuar muxhaidina taleban shqiptar :
Subhanallah...
Njerëz sikur ne ..!
Kishin një jetë sikur tonën...
Dhe shtëpi si shtëpit tona
Kishin Djem dhe Vajza
Baballarë dhe Nëna...!
Disa prej tyre ishin në univerzitete ku garonin për të marr diplomat më të larta në lëmit e shkencave ...
Disa nga ata kishin BIZNESE që punonin me ta dhe shpresonin në rritjen e tij...
Por ata kur dëgjuan "HAJA ALEL XHIHAD -Ejani në Xhihad "E lanë dunjan pas shpine...!
E gjuha e tyre sikur thotë:" Allahu i ka nxitur per dalje te vjetrit, te rinjet, atyre qe u vjen lufta e vehstir dhe atyre qe u vjen e leht..! ".
Ahhh... Sa i bukur është Xhihadi në rrugën e Allahut ...
(Pasi te tregon video me xhihadista , vazhdon )
Por unë nuk të gjeta në këtë shirit !
Ku je ti vëllai im ?Përse nuk je prej atyre që i don Allahu dhe e duan Atë ?Përse nuk po kryen Farzin e Obliguar ? të Xhihadit ?!!Përse ''All-llahu urrejtur ngritjen tënde''؟
A je që logjikon o vëlla ..?
Përse ''All-llahu nuk e pëlqeu (e urren) ngritjen tënde...?
Vërtet Fjalë e fuqishme e ka perdorur Allahu per te pershkruar ti...?
Allahun URREN Që ti të dalish në Xhihad ...
Mjerim ...
Allahu të ka përshkruar prej atyre që nuk meriton të bësh xhihad, deri në shkallën e urrejtjes !
... O Allah ...
Popull që I DON DHE E DUAN ALLAHUN.
DHE
Dhe të tjer që Allahu ka urrejtur të bëjne xhihad në rrugën e Tij ...!
Ti Çfarë po bënë ?
A të janë pluhosur këmbët e tua në Rrug të Allahut
A je sprovuar me burgim apo robërim në rrugë të Allahut ?
Ku je ti
Pejgamberi salallahu alejhi ue selem kuroi varfërin dhe llojet e sprovimeve
Kurse ti mashtrohesh me defrime dhe argetime ?!!
Per me teper ketu
Ja edhe rezultatet vetem me nje teme forumi :
Ndryshuar për herë të fundit nga daniel00 : 30-07-2009 më 21:39
Eshte per keqardhje dhe denim keto perpjekje te mjekrrave me zdral te na e ndyjne kombin por demi qe shkaktojne nuk eshte i kufizuar por na godete te gjitheve ne aspektin kohor dhe territorial.
Sa per te ua perkujtuar qeveria e Kosoves gjegjesishte banda rrethe Thaqit dhe PDK kane nje bashkpunim me kete soje te ndyte per ta mbajtur pushtetin dhe nenshtruar popullin.
Zedhenes i kesaj qeverie eshte nje kesi pederi me mjekerr qe eshte njekohesishte djali i Milazim Krasniqit e qe eshte ne lidhje familjare me Shefqet Krasniqin nje ekstremiste i ndyte qe ne predikimet e tij ka share edhe Nene Terezen.
[QUOTE=veli44;2353186]Eshte per keqardhje dhe denim keto perpjekje te mjekrrave me zdral te na e ndyjne kombin por demi qe shkaktojne nuk eshte i kufizuar por na godete te gjitheve ne aspektin kohor dhe territorial.
Sa per te ua perkujtuar qeveria e Kosoves gjegjesishte banda rrethe Thaqit dhe PDK kane nje bashkpunim me kete soje te ndyte per ta mbajtur pushtetin dhe nenshtruar popullin.
Zedhenes i kesaj qeverie eshte nje kesi pederi me mjekerr qe eshte njekohesishte djali i Milazim Krasniqit e qe eshte ne lidhje familjare me Shefqet Krasniqin nje ekstremiste i ndyte qe ne predikimet e tij ka share edhe Nene Terezen.
Eshte mir kur shkruani te jeni me i pergjegjshem,eshte e vertet se zedhensi i qeverise Memli Krasniqi eshte besimtar ,por ta krahasosh M. Krasniqin me ate vehabistin Shefqet Krasniqi eshte e pakuptimt.
Si mund ta akuzoni PDK dhe Thacin per bashkpunim me ekstremistet islamik,kur te gjithe e dime qe keshilltar te Thacit jane Izraelitet,e dime se SHIKu detyr kryesore pas lufe ka pas percielljen e veprimtarise se organizatave ekstremiste,ne bashkpunim me agjencit intelegjente perendimore,ndoshta edhe aktiviteti i kti pisit eshte zbulu nga policia e Kosoves ne bashkpunim me Amerikanet.
Partia e vetme me program religjioz eshte Partia e Drejtesise e cila nuk mund te fitoi me shume se 2 % te votave ,me ket parti PDK nuk ben koalicion as ne nivelin lokal e as qendrore.
Shum interesante kjo pytja e ekstremistave ndaj muslimaneve te moderumKurse ti mashtrohesh me defrime dhe argetime ?!!
Sa i hodha i sy ketij Forumit-Islamik ... ça me pa ... kta ekstremistat te ishin arab nuk me prish pun por kur na dalin si shqipetar m'duket sikur me han buken e gojes ...
Nuk ma merrte menja qe egzistonin forume te tilla ne trojet shqipetare por prap nuk e kan fajin kta ekstremistat ( te cilet e nxin fene Islame me gjith kuptimin e fjales ), por fajin e kan ata ku*vat, b*thqimet e politikaneve, qeveris sone qe nuk i bien mbrapa ktij problemi internacional por merren me nje miratim ligji qe u pershtatet karakterit tyre si ai mbi "Homo-t"
Duhet me theksu analfabetizmin e madh qe domino ne kyt forum ...
Postuar më parë nga fation
selam tegjith vellezerve kudo qe ndodhen neper bot tevien keq qe akoma sot shum musliman qe ithon vetee musliman nuk edua xhihadin dhe thon se puna par qe duhetber esht te ndekim rugen e dreit por si mund tendiekesh rrugrn e drejt duke ditur se ne palestin apo ne avganistan ne irak opo ne shum vende tetjera motrave tona ju merret nderi patedrejt nukedi simund ti ton vetes musliman keto njrez mesa guxim idalin motrave teperdhuara perpara dhe tithon se tije motra ime dhe kush prej ketyre dotamerrte pergrua nje moter eperdhunuar nga jehudet apo te krishteret te gjith iduangrat endershme por perkete duhet mbroitur nderi i motrave tona wallahi un dote kisha shkuar e xhihad neqofte se prindit emije dome kishin dhen leje alahu ishperblefte me xhenet firrdous muxhahidet qe metegjitha forcat perdinin ton eselam aleikum
Ndryshuar për herë të fundit nga Homer : 31-07-2009 më 07:46
D'Oh!
Ky fatjoni duket qarte qe nuk eshte Shqiptar sepse shkruan nje shqipe te cunguar,kta jane jevgj arabe qe kane ardhur ne trojet Shqiptare per te perhapur xhihadin e tyre te qelbur,kta kerma duhen eliminuar pa meshire,nga shteti.
Persona me tipare terrori duhet denuar dhe nje dukuri e tille eshte shume e keqe per te ekzistuar ne mesin tone, sepse psh ne jemi shume te paket ne krahasim le te themi me Kinen apo Indien.. Sidomos Kosova.. Me numrin e banoreve qe e kemi lirisht mund te thuhet se nuk eshte ndonje krahasim i madhe me ndonje paralagje ne nje nga qytetet e vogla te kines... Sidoqoft, nese eshte e vertet se njerez te nacionalitetit tone merren me te tilla gjera terroriste duke planifikuar sulme dhe per me teper sulme tek shpetimtaret tane, atehere une lirish mund te them qe ketu nuk kemi te bejme me ceshtje fetare sepse keta njerez nuk kan zot dhe se planifikimi i akteve terroriste eshte nje akt aq barbare saqe edhe nese ndonje anetar i familjes time te kish qen i implikuar ne te tille situate dhe te ishte fajtore nuk do ta kisha pranuar si anetar te familjes.. Zgjedhja me e mire do te ishte, zhdukje e tersishme nga ky rruzull.. Le te shpresojm qe ka pas gabim nga ana e institucioneve te sigurise se larte ne SHBA dhe te lirohet ky zoteria... perndryshe nese nuk eshte ashtu keq i kena punet (edhe pse raste te tilla ka edhe 1 person nuk perfaqeson 1 shtet apo 1 nacionalitet, krejt qka mund te perfaqesoje edhe vetja e tij... madje madje, nuk mund te perfaqesoj as familjen e vet nese jane familje e mire sic thuhet.)
Me poshte mund te shihet nje artikull i postuar ne Gazeten Express qe ka te beje me rastin.. Sigurisht qe do te duhet paksa kohe per te ndritur te gjitha te dhenat dhe faktet mbi kete rast.
Më 4 gusht, mbahet seanca dëgjimore ndaj Hysen Sherifit dhe gjashtë të arrestuarve si të dyshuar për terrorizëm në SHBA. Gjithçka varet nga deklarimi i tyre, nëse e pranojnë fajësinë ose jo. Expressi sjell deklarimet e Zyrës së Prokurorisë Lindore të rrethit të Karolinës së Veriut dhe zyrës së avokatit, Robert J. McAfee, mbrojtësit të Hysen Sherifit.
Nga Jeton Musliu më 31.07.2009 në ora 9:50
Seanca e parë dëgjimore për shtatë të dyshuarit për terrorizëm në SHBA, duke përfshirë edhe Hysen Sherifin nga Gjilani, ishte planifikuar të mbahet të enjten, rreth orës 13, sipas kohës lokale. Por disa orë më herët, ajo është shtyrë për të martën e ardhshme, më 4 gusht, me kërkesën e avokatëve mbrojtës, të cilët kanë kërkuar kohë më tepër për t’u përgatitur.
Gjatë ditës së enjte, Expressi ka arritur të kontaktojë me Zyrë Lindore të Prokurorit për rrethin e Karolinës së Veriut në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. “Në këtë seancë një Gjykatës Federale do të vendosë nëse të arrestuarit, duke përfshirë kosovarin Hysen Sherifi, do të lirohen me kusht apo jo”, thotë zyrtari, i cili megjithatë, nuk dëshiron t’i publikohet identiteti.
Ai sqaron se shumicës prej tyre iu është caktuar nga një avokat federal mbrojtës, duke përfshirë edhe Hysen Sherifin, i cili e ka kërkuar edhe vetë që kjo të bëhet sa më shpejt.
“Më 4 gusht, ora 9 e 30, do të mbahet kjo seancë. Më pas, dëgjimi i ardhshëm do të jetë ai që është planifikuar më herët më datën 5 tetor, kur në këtë rast, Hysen Sherifi do të bëjë vetëdeklarimin nëse ndihet fajtor ose jo”, thotë zyrtari nga Zyra Lindore e Prokurorit. “Nga ai moment, deklarimi i tij dhe vendimi që do të merret, do të varet se çfarë do të ndodhë më tej me këtë rast”, shpjegon ai për Express, zyra e të cilit bashkëpunon ngushtë me FBI-në, e cila edhe ka kryer hetimet para se këta persona të arrestohen.
Në të njëjtën kohë, Expressi ka arritur të vendosë kontakte edhe me avokatin mbrojtës të Hysen Sherifit, Robert J. McAfee. Megjithëkëtë, për shkak të diferencës së madhe kohore, asistenti i zyrës së avokatit McAffe, ka sqaruar se ai do të kthejë përgjigje për Express, disa orë më vonë. Shkrimin e plotë mund ta lexoni në numrin e sotshëm të gazetës Express.
Best Regards,
BlackWater
Gjilan, Republic of Kosovo
Hade muslimon,tash pergjigjuni Danielit edhe mos thuni qe ska te drejt!
Policia e Kosoves ka ndihmuar FBI ne arrestimin e Sherifit
Kosovo police helped FBI in US terror probe
By LLAZAR SEMINI
Associated Press
Kosovo police said Thursday they cooperated with the FBI investigation that led to the arrest of a Kosovar in the United States who has been accused of plotting with six Americans to carry out terror attacks in other countries.
Police also said Hysen Sherifi, 24, a native of Kosovo and a legal U.S. resident, had no criminal record in Kosovo and was not considered to have been a security threat here.
Sherifi was the only non-U.S. citizen of the people who were arrested on Monday in the U.S. state of North Carolina. The other six are Americans, including Daniel Boyd, 39, and two sons. U.S. authorities claim Boyd was the ringleader of a group that was engaging in military style training and gearing up for a "violent jihad," but prosecutors have not described their targets or timeframe. If convicted, the men could face life in prison. An eighth suspect is believed to be in Pakistan.
U.S. prosecutors said Boyd received terrorist training years ago in Pakistan and brought the teachings back to North Carolina, recruiting followers willing to die as martyrs waging a jihad, or holy war.
"For the moment there are no indications or information that there could be any threat of a potential terrorist attack in our country," Kosovo police spokesman Besim Hoti said of Sherifi and the other suspects being held in North Carolina.
He also said in an interview that police had cooperated with the FBI by giving it information on Sherifi, adding that "our notes had registered no criminal background for this person."
Sherifi is an ethnic Albanian who grew up in Kosovo, the predominantly ethnic Albanian-populated region that declared independence from Serbia last year _ with the support of the United States and major EU nations.
Sherifi's grandfather and his neighbors said they could not believe the 24 year old could have been plotting terrorism in the United States, a country that is loved in Kosovo for leading the 1999 NATO bombing of Serbia that ended its rule in Kosovo.
"I do not believe he is one of them," Baki Sherifi, the suspect's grandfather, told AP Television News. "This is something unbelievable. We live in this neighborhood for centuries, and the whole family never expected such news. We are all shocked. What more can I say?," the tearful 70 year old said outside his mosque in Gnjilane, 25 miles (40 kilometers) east of Pristina, Kosovo's capital.
Like many other Kosovars, Hysen Sherifi, his parents and his two sisters had moved to the United States 10 years ago during the Kosovo war. Last year, he was married, and his wife is expecting a baby.
Police said Hysen, who was visiting Kosovo a year ago, was expected to return early next month and join his relatives after they got back from a vacation in neighboring Albania.
"Everybody in the neighborhood is shocked. We feel sorry for the family. We cannot believe that has happened," said Hakim Rasimi, who lives near Baki Sherifi in Gnjilane.
Other family members, who have been following the case closely on television and the Internet, declined to be interviewed until charges have been filed in the case in North Carolina.
Krijoni Kontakt