Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 24
    Citim Postuar mė parė nga Kavir Lexo Postimin
    Ju fetaret keni je mani te bukur qe quhet "dy-standarte". Vetem ne rastin konkret ju perdorni dy-standarte tre here rresht:

1. Kur vjen puna per te gjykuar veprat e besimtareve mohoni me vrap "keta nuk jane myslimane sepse nuk zbatojne ligjet islame".
    Kur vjen puna tek numrat keni qejf t`i quani te gjithe myslimane.

Sa perqind e atyre "70%-it" qe jane myslimane nuk pine alkool? Falin namaz? Lexojne ndonje rresht nga Kurani?

2. Po ju nga nje ane bertisni per "tolerance" e per "harmoni" dhe pastaj ju vret syte fjala "pa fe" tek statistikat.

3. Statistikat i quani "rrenacake" dhe pastaj bertisni me te madhe 70% e shqiptareve jane myslimane. Po ky 70% nuk ka dale nga statistikat?

Perpiquni te mbani nje fytyre dhe jo dy. Te pakten jo kaq hapur.
    Vetemese nje pyetje per ty:
    Ti a i beson kesaj statistike te Wikipedi-as?
    Ama tregohu i sinqerte nese je serioz...

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    wikipedias nuk i besohet

-
    Anėtarėsuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Mooos, me kete pyetje me bllokove.
    Po c`lesh statistikash Wikipedias. Une po them s`ja vlen as statistika zyrtare "70-20-10%".
    Mua s`me intereson shume si behen statistikat ne Europe apo Azi. Per ceshtje feje Shqiperia eshte unikale prandaj duhet sipas vendit dhe kuvendi. Europianet jane ca si te cuditshem ne kete pike se as e marrin mundimin te shkojne ne kishe (nje pjese e mire flas) por ama e kane si bicim krenarie te thone "jemi te krishtere".
    Praktikisht pyetja me e sakte eshte:
    "A praktikoni besimin mysliman/katolik/etj apo jo?"
    Praktikantet duhet te klasifikohen te besimtare. Se nje pjese e mire besojne ne Zot po themi po nuk ndjekin asnje lloj rituali fetar. Keta kane klasifikimin e tyre qe mund ta quajme "jopraktikante" apo agnostike.

Pastaj po te quajme besimtare ata qe lyejne apo mbajne veze te kuqe per pashke dalim te gjithe te krishtere te devotshem, duke perfshire edhe mua qe bej llogje ketu.
    -

-
    Anėtarėsuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Citim Postuar mė parė nga Saladin Lexo Postimin
    kavir me vjen keq qe ke dal nga tema, une me kto statistika te "wikipedias" nuk du as te sulmoj dike qe nuk mendon si une, por as te me sulmojn.
    une nuk kam kurfar problemi me statistika, per mu ka rendesi qe statistikat te jene zyrtare dhe te mos manipulohet me to, nuk ka rendesi a te jene 100 % katolik apo 100 musliman apo 100% ateist, esenca eshte qe ato te jene te vertetuara si ne cdo shtet tjeter te botes e jo te perdoren statistika p.sh. nga serbet shqiptaret jane "binladena", nga te tjeret te pa fe etj..
    sa i perket asaj qe ateistet lypin statistika apo muslimanet, kjo eshte normale nuk eshte semundje por mos te manipulohet me statistika jozyrtare.

kur po thu: une e kuptoj problemin tuaj. ---- shoq kurgjo spo kuptojshe ti, dost ty tu paska prish defekti
    Ty ta kam dhene pergjigjen, keshtu qe vazhdo muhabetin.
    Nuk e di c`dmth "m`u paska prish defekti" por nje gje e kuptova une, qe ty s`te punojne kandelat.
    -

Sensual
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    un per vete kur me pyesin u them qe kemi qene ateiste per 50 vjet .
    kjo ja ve kapakun dyshimeve te te gjitheve .

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-10-2008
    Vendndodhja
    Ōsensei
    Postime
    1,118
    Citim Postuar mė parė nga Enii Lexo Postimin
    un per vete kur me pyesin u them qe kemi qene ateiste per 50 vjet .
    kjo ja ve kapakun dyshimeve te te gjitheve .
    Sa vjeēe je? Duke u bazuar tek kjo qė ke shkruar, paske qėnė adoleshente nė kohėn e Xhaxhit, qė e dike mirė historin e feve.

Sensual
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    kur kam lind xhaxhi ka vdek
    po kjo ska lidhje
    thjesht sdua te mendojne qe jemi myslo sic na ka dal nami keto koht e funit

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-10-2008
    Vendndodhja
    Ōsensei
    Postime
    1,118
    Citim Postuar mė parė nga Enii Lexo Postimin
    kur kam lind xhaxhi ka vdek
    po kjo ska lidhje
    thjesht sdua te mendojne qe jemi myslo sic na ka dal nami keto koht e funit
    Po nami nuk na ka dal, se deri nė Shanghai e dinin qė ne ishim pa fe. Lėre qė Europa e di mė mirė se kėto pseudomuslimanėt qė mendojnė se 70% e Shqiptarėve janė Musliman. Se ku leshin e gjetėm ne kėtė fe njė Zot e di. Ne harrojmė shpejtė qė na e injektojė Osmanizimi, tani e mbrojmė me mish e me shpirt sikur na e ka lėnė mamaja me babain.

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Citim Postuar mė parė nga Aikido Lexo Postimin
    Po nami nuk na ka dal, se deri nė Shanghai e dinin qė ne ishim pa fe. Lėre qė Europa e di mė mirė se kėto pseudomuslimanėt qė mendojnė se 70% e Shqiptarėve janė Musliman. Se ku leshin e gjetėm ne kėtė fe njė Zot e di. Ne harrojmė shpejtė qė na e injektojė Osmanizimi, tani e mbrojmė me mish e me shpirt sikur na e ka lėnė mamaja me babain.
    Ah nuk e mbron njeri. Mos shih ca kokrra ketu ne forum qe rrahin gjoksin, nuk perfaqesojne realitetin shqiptar.

Mjafton te dalesh rrugeve te Tiranes tani ne vere sidomos e te shohesh sa muslimane besimtare jane shqiptaret. Ne gjithe rrethin shoqeror timin, nuk ka pasur nje praktikant. E nqs festoshin Bajram e Ramazan, e beshin me teper per tradite dhe nuk e quanin aspak si obligim. Po neper ato sofrat e Bajramit qe kam pa une, eshte derdhur rakia pa kufi Muslimanet besimtare s'pine raki.

Shqiptari as qe e di c'eshte Zoti dhe as qe do t'ia dije. Ate qe shumica rendom e quan 'tolerance fetare' per mua eshte menefregizem ndaj fese. Gjenerata prinderve dhe gjysherve tane , s'e kane ditur ca thoshte Bibla a Kurani. Cdo gje eshte percjelle ne menyre gojore, cdo ritual e feste fetare.

Statistikat jane thjesht reklama ne favor te atyre qe i bejne, per sa kohe qe nuk kane ndonje reliabilitet. Shume subjektive dhe ne rastin tone aspak pasqyre e realitetit.
    Elegance is an attitude.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-10-2008
    Vendndodhja
    Ōsensei
    Postime
    1,118
    Mjafton te dalesh rrugeve te Tiranes tani ne vere sidomos e te shohesh sa muslimane besimtare jane shqiptaret.
    Aq shum duken qė janė besimtare sa e ēojnė minifundin deri tek goja. I fusin njė make up kokė e kėmbė dhe nė fund tė ditės thon, ne jemi muslimane tė devotshme. Pika mu nė fe dhe kush ja ka mbushur kokėn me budallalliqe disa tė rinjve dhe tė rejave qė tė vjen keq kur i shikon me mbulesa dhe treēerekshe nėpėr rrugėt e Tiranės.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •