Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 54
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Vista Lexo Postimin
    Askush sdo te mund ta debon Islamin nga shoqeria turke ,
    Cfare analfabeti. Po nuk ka more dud debim me te qarte per Islamin se ndalimin e shamise, ndalimin e faljes ne arabisht, ndalimin e studimit te fese islame si dhe ato tjerat qe i permenda. Nuk ka debim me te madh te Islamit sesa futjen e rednit demokratik laicist ne shtet. Eshte e njejta sikur t'i thuash Allahut baj bo***n kga ketu. A nuk ndalon Kurani demorkacine? A ndalon Kurani laicizmin?

Ju ka bere Allahu qorra. Nuk guxoni te shihni realitetin ne sy.

identiteti turk burimin e ka tek Islami , turqit krenohen me fejen e tyre ... shumica e turqve se pari identifikohen si musliman , e pastaj si turq -musliman ... kjo tregon se ti je gabim kur thua se turqit e debojn Islamin.
    Nuk eshte e vertete qe shumica e turqeve identifikohen se pari si muslimane, pastaj si turqe. Kjo ka qene ne te kaluaren keshtu. Por qe nga vitet e clirimit te Turqise (1923), jo me. Nje shoqeri qe e definon veten ne vend te pare si muslimane, nuk fut organizim shteteror demokratik-laik. Meso Kuranin para se te flasesh per muslimane. Demorkacia eshte debim i drejtperdrejt i Kuranit. Laicizmi poashtu. Nacionalizmi dito.

Shihet qarte ne rastin tend: Shqiptare muslimane nuk ka.

Pra ne Turqi ska ndarje mes te qenit turk dhe musliman , eshte sikur dicka qe nenkuptohet.
    Tregon rasti i Ataturkut qe Islami eshte vrima e fundit te kavallit. Tek disa turqe. Jo tek te gjithe. Por tek shumica mbiabsolute. Perafersisht tek 50 milione turqe.

Ne Turqi botohet numri me i madh i librave fetare , pastaj ato perkthehen ne gjuhet tjera. Pra turqit pervec qe jan vet musliman , ata ndihmojn edhe muslimanet jasht vendit , sidomos muslimanet e Ballkanit.
    Deshmo. Nga e ke kete informacion?
    Une kam degjuar ne nje radio gjermane se ne vitin 2008 beststeller turk ishte libri i Hitlerit "Mein Kampf". Pra libri me i shitur ne Turqi.

ps. ka edhe namaz te xhenazes.
    Nuk e kam ditur.

*
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 12-07-2009 mė 13:15

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Krishter , sipas kuptimit te Bibles , pikpytje nese ka !
    Per te krishteret nuk ishim duke folur. Por edhe une besoje se te krishtere ne kuptim te Bibles nder shqiptare ka poaq sa ka muslimane ne kuptim te Kuranit.

Chino ja edhe nje video per ty , te shifsh si e debojn Islamin turqit

http://www.youtube.com/watch?v=Fr_Hl7yv0js
    Cfare thote? Nuk kuptoj. Türk jok misin. Ben arnavut kafir.

*

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga r'posa Lexo Postimin
    Pėr Chino-n videot hecin shume shpejt, a keni mundesi qe t'na sillni foto ku te ken i gjori kohen e duhur per t'kuptuar qe Turqia mund te jet "laike" ne teorin e Ataturkut, por ne asnje moment ne Praktiken e saj sikurse na demonstrojn videot e shumta qė na keni sjellur.

As Shqiperia nuk duhet te hyj ne kete evrope nese ajo ka pretendime primitive te krishtera.
    Ti don te thuash se Turqia ndaloi per shembull shamite dhe praktike tjera religjioze vetem si per mahi, apo cfare?

Nuk jeni normal, per bese. Kam bindje se edhe sikur t'a perjetonit qe Turqia djege te gjithe Kuranet qe i ka, ju prap se prap do te thonit "kjo s'eshte e vertete, une jam qorr, nuk po shoh mire".

Mire pra. Atehere pergjigjuni ju (pseudo)besimtaret muslimane:

A t'a ndalojme edhe ne shqiptaret shamine ne Shqiperi dhe Kosove? (pasi qe sipas jush kjo nuk don te thote debim i Islamit)

*

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Ne fund edhe nje pyetje:

Sikur te shihnit qarte dhe pa asnje dyshim se Turqia Islamin debon decidivisht duke i refuzuar te gjitha ato mesime nga Kurani, te cilat popullit turk nuk i konvenojne. Imagjinoni per nje cast kete gje si te vertete te padyshueshme.

Cfare do te mendonit:
    1. Do te mendonit qe Turqia eshte gabim.
    Apo
    2. Do te mendonit se edhe shqiptaret duhet refuzuar Islamin ne ato pika qe nuk u konvenojne shqiptareve.

Pergjigjuni. Mekatet e juaja qe mund t'i beni gjate pergjegjes i marr te gjitha une persiper.

*

Xp Maska e Vista
    Anėtarėsuar
    30-01-2008
    Vendndodhja
    Mbi dhe
    Postime
    582
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Cfare analfabeti. Po nuk ka more dud debim me te qarte per Islamin se ndalimin e shamise, ndalimin e faljes ne arabisht, ndalimin e studimit te fese islame si dhe ato tjerat qe i permenda. Nuk ka debim me te madh te Islamit sesa futjen e rednit demokratik laicist ne shtet. Eshte e njejta sikur t'i thuash Allahut baj bo***n kga ketu. A nuk ndalon Kurani demorkacine? A ndalon Kurani laicizmin?

Ju ka bere Allahu qorra. Nuk guxoni te shihni realitetin ne sy.

Nuk eshte e vertete qe shumica e turqeve identifikohen se pari si muslimane, pastaj si turqe. Kjo ka qene ne te kaluaren keshtu. Por qe nga vitet e clirimit te Turqise (1923), jo me. Nje shoqeri qe e definon veten ne vend te pare si muslimane, nuk fut organizim shteteror demokratik-laik. Meso Kuranin para se te flasesh per muslimane. Demorkacia eshte debim i drejtperdrejt i Kuranit. Laicizmi poashtu. Nacionalizmi dito.

Shihet qarte ne rastin tend: Shqiptare muslimane nuk ka.

Tregon rasti i Ataturkut qe Islami eshte vrima e fundit te kavallit. Tek disa turqe. Jo tek te gjithe. Por tek shumica mbiabsolute. Perafersisht tek 50 milione turqe.

Deshmo. Nga e ke kete informacion?
    Une kam degjuar ne nje radio gjermane se ne vitin 2008 beststeller turk ishte libri i Hitlerit "Mein Kampf". Pra libri me i shitur ne Turqi.

Nuk e kam ditur.

*
    chino , pse bre ahmak hyn ne diskutime per tema qe sja ke idejen.
    Kerkush se ka ndalu namazin ne gjuhen arabe o tutkun , videon qe ta solla e deshmon ate.

Tek turqit Zoti ska tjeter emer pos Allah , pra nje shoqeri krejtesisht muslimane , ku edhe krishtert-ateistet duhen mi thon Zotit - Allah.

E ti po na flet ktu se dikush e paska ndalu Islamin ose gjuhen arabe.

Turqin merre krahasoje me cdo shtet krishter te mbar botes , ndaq merre krahasoje edhe me Vatikanin e pedofilave , dhe del se shkalla e besimtarve asht ma e lart se aty.

Mos te folim per shtetet si Britania e madhe , Danimarka , Suedia , Gjermania , ku as 15% nuk shkojn ne kisha.

derrngrenesi chino , ti duhet ta dish se 97% e turqve ne vitin 2007 u deklaruan se jan besimtar dhe se kan besimin e tyre: 99% musliman.

Ja ku e ke ket tabel , pasi ta shikojsh ket , ste ngel tjeter , pervec se ti thirresh ushtart e Kforit , te futesh ne transporteret e tyre dhe te shkojsh deri tek enklava me e afert serbe te dehesh me raki e te ngopesh me derr , kopil serbi je ti.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    E Verteta ėshtė e Perkryer,ajo nuk ka dy fytyra (anė)

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    ...
    Kerkush se ka ndalu namazin ne gjuhen arabe o tutkun , videon qe ta solla e deshmon ate.
    Nuk e them une kete, por deshmite historike. Lexo ne wikipedia:

http://en.wikipedia.org/wiki/Kemalism

Aty nen titullin "politics and religion" shkruan nder tjerash: "Kalifati u shperbe (nga Ataturku) ne vitin 1937, fjalia e deriateheshme ne kushtetuten turke qe "Islami eshte fe e etabluar ne Turqi" u shly nga kushtetuta. Kemalizmi eshte nje sekularizem anti-klerik qe ndaloi praktikat e politikes religjioze te P. Osmane. Kryeministri Aktual Erdogan ne kohen e tij si Kryebashkiak i Stambollit ishte arrestuar per shkak se kishte cituar nje poezi me permbajtje religjioze agresive ... duke i ndare njerezit ne besimtare dhe jobesimtare."

Kjo shkruan ne wikipedia. Ke plot gjera tjera te lexosh per shpullat gojes qe mori Islami ne shekullin e fundit ne Turqi. Po mendoj nese te lejon Allahu te dijesh te verteten.

Ja ku shkruan se thirrja e namazit ne arabisht dhe pilgerimi ne Mekka ishin te ndaluara:

http://www.bundestag.de/dasparlament...ilage/004.html

Lexo per shambull nen titullin "Kemalismus, Laicismus und Islam in der frühen Republik".

Nje link ne shqip nuk e gjej momentalisht.

Tek turqit Zoti ska tjeter emer pos Allah , pra nje shoqeri krejtesisht muslimane , ku edhe krishtert-ateistet duhen mi thon Zotit - Allah.
    Nuk e mohova kete gje. Vec thsh se Islami ne Turqi pesoi debimin me te madh qe i eshte bere ketij religjioni nga nje shtet me nje perqindje islame aq te madhe. Thuaj Zotit sa te duash Allah e vetit musliman, kur ia fut Kuranit atsenin ne ate vendin per demokraci, laicizem e shtet modern, jane gjera te paperputhshme keto. Apo do te me shihje ti mua si besimtar musliman, kur une i hedhi ne shporte te mbeturinave te pakten 50% te normave te Kuranit duke vene si rend shteteror demokracine dhe laicizmin? E njeh ti Kuranin apo vetem pellet ne emer te Allahut kot?

E ti po na flet ktu se dikush e paska ndalu Islamin ose gjuhen arabe.
    Nuk thash e ndaloi islamin, por e deboi me disa praktika. Me ato qe jane permendur ne kete teme deri tani. E deboi rrenjesisht.

Turqin merre krahasoje me cdo shtet krishter te mbar botes , ndaq merre krahasoje edhe me Vatikanin e pedofilave , dhe del se shkalla e besimtarve asht ma e lart se aty.
    Atehere perse burgoset kryebashkiaku i Stambollit Erdogan, per shkak se ai ka cituar poezi me karakter islam?

derrngrenesi chino , ti duhet ta dish se 97% e turqve ne vitin 2007 u deklaruan se jan besimtar dhe se kan besimin e tyre: 99% musliman.
    Po sigursisht. Edhe ne ne Kosove e Shqiperi ndoshta 80 % te kuvendoreve i kemi muslimane, por asnjeri ne ligjvenie nuk ia fut Islamit apo Kuranit. A mos ke degjuar ndonjehere ndonje kuvendor te referohet ne ndonje norme te Kuranit? P.sh. kur diskutohet ligji per shkurorezimin. A mos ke degjuar aty ndokend qe thote "Une proüozoj te sipermarrim rregullat e Kuranit per shkurorezimin?" Nese keta njerez jane muslimane, atehere tere bota qenkan muslimane. Edhe keta turqit tu (97%-i yt).

E drejta civile turke, pra nder tjerash shkurorezimi, jane komplet te kopjuara nga e drejta perendimore. Edhe sot, jo vetem ne te kaluaren. Nenkupton: Nje shpulle me teper per Kuranin ne Turqi.

Nuk te tregoj ty keso gjerash, se ti je nenshtrak pakurrizor. Ti me para i thua vetit se jam qorr e budalla sesa te i besosh nje realitetit te hidhur per Islamin. I them lexuesit te ri shqiptar. Duke i japur te drejten te kerkoje nga une te ofroj deshmi per secilen fjali qe e them ketu.

Ja ku e ke ket tabel , pasi ta shikojsh ket , ste ngel tjeter , pervec se ti thirresh ushtart e Kforit , te futesh ne transporteret e tyre dhe te shkojsh deri tek enklava me e afert serbe te dehesh me raki e te ngopesh me derr , kopil serbi je ti.
    Sa per kelysh te osmaneve si ti, qokja nuk me livret. Vec ne pah do te jem. Lajmerohu per cdo eventualitet qe te mbushet mendja. Nuk je besimtar i Allahut nese nuk kerkon kontakt nga une qe t'mi thuash keto gjera ne sy. A beson ne Allahun a jo? Deshmo besimin. Fare turke. Nenrace.

Me serbet lidhje s'kam, por edhe sikur te ishja dashamire i tyre, nuk do te beheshe ti si dashamire i turqeve e arabeve me shqiptar sesa une.

Tabela jote nuk e mohon deshmite per debimin qe Turqia i beri dhe i ben Islamit qe tanime afro nje shekull. Ndalimi i shamise, ndalimi i thirrjes se namzit ne arabisht, ndalimi i pilgerimit ne Mekka, e tjera e tjera. Kjo e vertete nuk zhduket. As per "hater" te Allahut jo.

*

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Me duket se ne gjuhen e vjeter turqit zotiti i thone "tanri"....Allah pa dyshim eshte atavizme arabe....

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Ti don te thuash se Turqia ndaloi per shembull shamite dhe praktike tjera religjioze vetem si per mahi, apo cfare?

Nuk jeni normal, per bese. Kam bindje se edhe sikur t'a perjetonit qe Turqia djege te gjithe Kuranet qe i ka, ju prap se prap do te thonit "kjo s'eshte e vertete, une jam qorr, nuk po shoh mire".

Mire pra. Atehere pergjigjuni ju (pseudo)besimtaret muslimane:

A t'a ndalojme edhe ne shqiptaret shamine ne Shqiperi dhe Kosove? (pasi qe sipas jush kjo nuk don te thote debim i Islamit)

*
    Jo per mahi, por per lakmi ! Lakmi e cila rezultoj si gabim madhėshtor.

Turqia nuk djeg kur'anet, sepse nuk eshte gjermani ku biblat jan djegur te krishteret e djeshit.

Jo mos te e ndalojm, sic te thash me lart turqia ka pranuar gabimin e saj dhe eshte ne permirsim me partin e drejtesis duke ja kthyer krenarin muslimaneve te keti vendi.

Nese shqiptaret nen ndikimet e krishtere bejn nje gje te tille, atėhere do te jemi ne obligim qe edhe shkollat tona ti bejm sa me laike duke larguar ēdo veper letrare te Fishtės, Nolit, Asdrenit, Vasho Paskes e te tjer prifterinj qe kan futur hunden e tyre ne arsim.

Ligji eshte njėsoj per tė gjithė.

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    A more r`posa tuqia ja ka borxh kosoves edhe shqipnis shum pare borxh per 500vjet na kishin kthy qat borxh kishim arit shum ma nalt po sta kthejn edhe gabimi i turqve kur nuk falet ndoshta ajo bejaz partia po bojka mir per muslimant e jo per Shqiptart se mu kon per ne na kishim mri shum ma nalt....jojo gabim e ki Tuqia na ka borxh para,lek shum lek derisa te na thej shum lek at'her se ka shlyer gabimin

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Citim Postuar mė parė nga Kronikė Lexo Postimin
    A more r`posa tuqia ja ka borxh kosoves edhe shqipnis shum pare borxh per 500vjet na kishin kthy qat borxh kishim arit shum ma nalt po sta kthejn edhe gabimi i turqve kur nuk falet ndoshta ajo bejaz partia po bojka mir per muslimant e jo per Shqiptart se mu kon per ne na kishim mri shum ma nalt....jojo gabim e ki Tuqia na ka borxh para,lek shum lek derisa te na thej shum lek at'her se ka shlyer gabimin
    Cfar monedhe ?

ps: Turqia si ka borxhe asgje Shqiptaris, ne fakt ne i kemi borxhe turqis qe na mbrou asimilimi total i greko-sllav.

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •