Close
Faqja 3 prej 24 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 238
    i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga hoteli Lexo Postimin
    Zoti ,ashte ZOT vetem i SHQIPETAREVE,edhe ne e kemi fene ,Feja jone quhet pasretia e MORALIT e SHENDETIT ,ne tri fe,ne skemi lidhje me asnji fe,mirepo i festojme te gjitha ,prandaj ZOTI YNE ASHTE ZOTE,dhe kurre nuke e shajme,ZOTI YNE PRODHOJE TE TRI FETE TJERA,e pse te besoje ne nji fe kure SHQIPETARI I BASHKONE TE TRI FETE dhe per ne ashte vetem nji ZOT,dhe atije i FALEMI,nji dite do te kupetojne,te gjithe te tjeret,PSE,zotnat tone jane ma te fortit,zotnat e tokes ,i kemi zoti i shtepise zoja e shtepise zoti i arrave i zoti i kumllave,mirepo kurre vjen te besimi SHQIPETARET shumica thojne ZOT dhe ashte nji,mirepo zoti jone ashte ,fillimi,i krijeses njerezore i qiellit,dhe i tokes ne Shqipetaret e kupetojme randesin,per kah te tjereve,qe ende nuke e dine qka done me thane fjala ZOT ne i lutemi ne menyren SHQIPETARE,sa per fe tjera skame interes kurfare,ceremoniat kurre nuke ndryshojne,e ketu ashte thelbi i besimit,per ate edhe une themLum te ne per lumin ZOT.
    Po me duket na paska bere e njejta nene o hotel, mirese u ktheve, shpresojm se tani nuk do na ikesh aqe shpejte..;rri ketu se ketu ka ZOTERINJ, ka edhe njerez te tokes e te Zotit !
    Zoti i ruajt Shqiptaret !

A ka me bukur se sa kur e shqipton emrin ZOT ?

Nje zezak njehere me pati pyetur se si quhet perendija e juve shqiptarve, me pyeti se a i luteni allahut a Jezusit apo kujt ?
    Une i thash se ne e kemi patronin tone, te gjithe shqiptaret i lutemi perendis sone qe quhet Z O T !
    Posa ia permenda kete emer, si qe ulur u ngrit ne kembe e me tha; edhe kurrizi i shpines mu dridh kur e permende kete emer, spasna ndegjue aqe emer te fuqishem deri sot, Zoti ju ruajt, me tha ky zezaki..;

Hajt pra shnet e ZOTI na ruajt te gjithve !
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-06-2009
    Postime
    169
    Citim Postuar më parë nga gerrard73 Lexo Postimin
    Sa per vertetesine e shkrimeve te Kadares dhe mendimet e tije ne lidhje me islamin duke e konsideruar si nje plage dhe jo si nje kulture kjo eshte e ditur per te gjithe.
    Sa per personin e Kadares si nje shkrimtar qe u sherben diktatoreve oborreve apo guzhinave, ketu do te kisha pak dyshime, pastaj kush do te ishin guzhinat dhe oborret qe Kadare u sherben sot? Ne shqiptaret e kemi ne kulturen tone qe te demolojme ç'do gj dhe ç'do kend kur ai, kushdo qofte ai, del kunder ideve tona te ngushta personale apo nuk e mendon si ne . Kadare po t'a shikojme me objektivitet nuk thote asgje qe historikish nuk eshte e vertete, perkundrazi. Ai nuk thote gje tjeter perveç se, nuk prano qe shqiptaret t'i thurin lavdi nje periudhe siç ishte ajo otomane.
    Kadare thotë: “Nostalgjija e tërthortë që po shfaqet sot tek ne për osmanizmin nuk është vetëm e habitshme. Ajo është në radhë të parë poshtëruese”. Nuk gjen asnje komb tjeter ne bote qe ka nostalgji per pushtuesit e vet, dhe kjo eshte me te vertete poshtruese kur mendon se pushtuesit ishin aq eger qe aty ku kaluan ata nuk u rrit me as bari.
    Ne shqiptaret gjate historise sone jemi pushtuar nga shume pushtues dhe si per paradoks duam t'i thurim eloxhe pikerisht pushtuesit me te egere dhe me pak te dobishem.
    Gjate germimeve arkologjike te bera ne vendin tone kemi arritur te zbulojme ndertime te bera edhe nga Roma antike, objekte shtepiake, rruge, ndertesa, bile edhe amfiteatra, ndersa nga nje pushtim shume me i vone, te pakten 1500 vjet me i vone nuk kemi trasheguar asgje. Kjo te verteton se sa tragjik ishte ky pushtim dhe sa i prapambetur ishte ky pushtues. Dhe po te vazhdojme me vone ne Shqiperi kane ardhur edhe pushtues te tjere, dhe nga ata pushtues qe kane qendruar me shume ne vendin tone jane italianet. Nuk kane qendruar 500 vjet por pak a shume 20 vjet. Dhe po te shikojme ç'do gje qe sot kemi ne Shqiperi, duke u nisur nga ndertesat shteterore ministrite dhe objektet etjera qeveritare, per te vazhduatr me ndertesat me prestigjoze neper rrethe, shume rruge dhe ura, i kane ndertuar italianet, ne me pak se 20 vjet.
    Pjesa e shendoshe e kombit shqiptar inteligjenca dhe intelektualet, jane kunder islamizimit te kombit dhe shikimit nga kultura islame.
    Injoranca dhe disa shtresa te uleta jane pro islamizmit, nostaligjik per pushtuesin otoman pra me pak fjale antishqiptar.
    Mbetet te verifikohet nese brenda kombit shqiptar ka me shume intelektual e inteligjent apo shtresa te uleta dhe injoranta.
    Nese injoranca do te jete shumica kombit natyrisht islamizimi do te vazhdoje dhe do te jete e veshtire te ndalohet.
    Kjo vlen edhe per Kadaren si intelektual, si nje njeri qe ka rrjedhur nga nje familje muslimane nuk mund te shpjegohet ne nje tjeter menyre qe del kaq hapur kunder islamit, perveç se intelektualet e kuptojne me pare se pjesa tjeter e popullit nga vjen rreziku dhe nga duhet te shkohet, me pak fjale diktojne rrugen
    Ne demokracit e medha dikur kur keto vende ishin te pazhvilluara dhe me nje nivel me te ulet se ne ditet e sotme, populli merrte shembuj tek oborret mbreterore si si duhet te sillej ne jeten e perditshme bile edhe ne çfare menyre duhet te fliste. Per ne shqiptaret oborret ku ne duhet te marrim shembull jane njerzit si Kadare.
    Gerrarde , po lundron ne ujra te pista !
    Mos bjer dhe ti viktime e "lojes" fetare per percarjen e kombit tone ! Liria fetare eshte e drejte njerezore e gjithkujt. Kete e ka sanksionuar edhe vete Europa. A po mos valle eshte nje genjeshter ? Ben mire te na e sqarosh se ndoshta e kam edhe gabim !? Ndoshta une nuk e di akoma, se "popull Thjesht" jam, qe ndodhemi nen sulmet e "kryqezatave" por tani jo me zjarr dhe me hekur, por me uri , diskriminim dhe izolim !

Shqiptari si individ mund ta doje nje fe (per ke ti teket qejfi), por shqiptari si kolektiv eshte vetem SHQIPTAR. Neper akte zyrtare shqiptare dhe europiane, keshtu te pakten flitet dhe trajtohet problemi.

Mos valle ka ndonje gje nen rrogoz qe neve si popull nuk e dime ? Mos ka dy standarte ? Apo me mire me thene, ajo qe shkruhet mbulon te vetmin standart qe zbatohet ne jete ? Pra , mos ndodhemi nen nje kryqezate te katert ?

Me shume miqesi

Popull Thjesht

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Kadare eshte Prift ? Hoxhë ? Teolog ? Komunist apo nje Anti-Shqiptar ?

Nese njera prej ketyre pestëve nuk eshte asgje, at here ku eshte interesi qe lajme te tilla te perhapen nga injorant i tillë ?

Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    Po me duket na paska bere e njejta nene o hotel, mirese u ktheve, shpresojm se tani nuk do na ikesh aqe shpejte..;rri ketu se ketu ka ZOTERINJ, ka edhe njerez te tokes e te Zotit !
    Zoti i ruajt Shqiptaret !

A ka me bukur se sa kur e shqipton emrin ZOT ?

Nje zezak njehere me pati pyetur se si quhet perendija e juve shqiptarve, me pyeti se a i luteni allahut a Jezusit apo kujt ?
    Une i thash se ne e kemi patronin tone, te gjithe shqiptaret i lutemi perendis sone qe quhet Z O T !
    Posa ia permenda kete emer, si qe ulur u ngrit ne kembe e me tha; edhe kurrizi i shpines mu dridh kur e permende kete emer, spasna ndegjue aqe emer te fuqishem deri sot, Zoti ju ruajt, me tha ky zezaki..;

Hajt pra shnet e ZOTI na ruajt te gjithve !
    Qashtu pra Kreksi, ne besojm ne ZOT, edhe une kur ta tham ket fjal ndihna shum mir heh :

ZOTI jon!

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga sajmiratn Lexo Postimin
    kadarse duhet ti jepet cmimi nobel per pislleqet qe i ben ndaj popullit te tij,sepse vetem ashtu mund te fitoje ndryshe ska si

nese do ishte per mua do ta shpallja turpi i kombit dhe ashtu e neriton
    Te lumte goja mire e ke thene. I te njetit mendim jam edhe une .

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Citim Postuar më parë nga Astrit Kosturi Lexo Postimin
    Sepse demokracine ti e di anarshi dhe kuplara, siç e shohim perditë!
    Demokracia eshte ligj! Dhe gjithçka që nuk e ndalon ligji eshte e lejuar!

Të studiosh kulturen Arabe, Perse dhe Orientin në pergjithesi, mbetesh pa mend. Ashtu siç duhet të vleresojme atë latine, greke, gjermane, kineze e pafund...!
    Kjo eshte demokracia, mozaik kulturash, bindjesh, besimesh dhe vlerash.

Tani që do mendohesh se nuk di asgje, perpiqu të hedhesh hapin e parë drejt dijes!

Në vend të merzitjes, duhet të reflektosh. Me fal!
    Me sa shikoj ju jeni ne gjendje te thoni vetem banalitete duke formuluar fraza retorike qe nuk te shpien ne asnje vend. Kur flitet per nje gje duhet flitet me fakte dhe jo me opinione. "Demokraci do te thote edhe liri besimi" thoni ju, pikerisht ajo qe mungon ne vendet e verteta islamike. Si mund te duash nje gje qe nuk je ne gjendje te besosh ne te. Si mund t'a duan demokracine islamiket kur nuk besojne ne demokraci. Kur nje musliman denohet me vdekje nese tenton te braktise islamin, kjo nuk eshte demokraci por teokraci, dhe islami si ideologji eshte nje teokraci e vertete. Demokraci do te thote te respektohen te drejtat e njeriut, sidomos ato te grave, dhe islami na meson se me demokracine nuk ka lidhje. Pastaj nese doni te perdorni ato frazat retorike se "feja eshte nje gje personale" apo se "feja e shqiptareve eshte shqiptaria" etj etj ky eshte nje problem tjeter.
    Edhe mund te tallemi me njeri-tjetrin asgje nuk na kushton, por raliteti eshte krejt ndryshe.
    Do te ju kshilloja te flisni me fakte dhe t'i sherbenit vendit me ndonje argument tjeter(nese jeni ne gjendje t'i sherbeni) se sa te mbroni kulturen zakonet dhe besimin e arabeve. Nese duam te jemi nje komb i madh dhe i zhvilluar duhet te kemi tre virtyte, NJE ATDHE, NJE MBRET(president), DHE NJE ZOT. Deri atehere do te jemi askushi, kurre protagonista gjithmone vetem pjesemarres.

Asgje personale nga ana ime!!

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Si shqiptar me vjen keq, shume keq qe Kadareja del me deklarata te ketij tipi. Kadareja eshte nje shkrimtar nobeli. Per mendimin tim Kadareja nuk fiton Nobel vetem sepse nuk eshte afgan, pakistanez, iranian apo turk qe te shaje lindjen dhe te mburre perendimin. Ai e shan lindjen dhe mburr perendimin por eshte shqiptar pra europian.
    Por mua me vjen keq sepse kjo lloj politike dyfytyrshe e ka ulur shume vleren e Kadarese si intelektual. Maksimumi qe mund te beje Kadareja me dinjitet ne favor te katolicizmit eshte te terheqe mbrapsht sharjet mbare e prapsht qe i ka bere katolicizmit, klerit katolik dhe sidomos figures se Fishtes dhe te heshte.
    Por Kadareja e ka lene veten te behet thjesht nje vegel politike, nje buratin ne duart e te tjereve, dhe kjo nuk eshte mire perkundrazi eshte teper e rende.
    Une do t`ia falja Kadarese gabimet ne jeten e tij personale (e kam fjalen per akuzat qe i kane ngritur) por kur keto gabime behen edhe ne jeten publike, ne politike dhe sidomos kur keto behen "ne emer te popullit" atehere rendesa shumefishohet.

Qe te jem i qarte. Une nuk mbroj njeren apo tjetren fe, por te barazosh identitetin shqiptar me nje fe qe e kane shume me pak se 10% perqind e shqiptareve (sepse ne 10% nuk llogariten shqiptaret jashte kufijve politike) kjo do te thote te perjashtosh automatikisht nga identiteti shqiptar mbi 90% e shqiptareve (ku perfshihen edhe paraardhesit e Kadarese dhe vete Kadareja )dhe te fusesh nje percarje te qellimshme dhe keqdashes.
    Pra, ky lloj kompleks inferioriteti, krize identiteti apo ndonje problem tjeter psikologjik qe ka Kadareja nuk mund t`i injektohet te gjithe shqiptareve vetem sepse keshtu e do loja politike.
    Dhe nje nga efektet me negative qe sjell ky qendrim i Kadarese eshte qe u jep arme turkoshakeve dhe arabolyrasheve qe na vijne trushplare nga vendet islamike.
    -

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-06-2009
    Postime
    92
    Rexhep Qosja: Kadare eshte miu i biblotekes sime.
    O Rexhep po gabon qe thua se ay eshte nje mi, sepse ai far kadareja eshte nje m...t.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga Kavir Lexo Postimin
    Si shqiptar me vjen keq, shume keq qe Kadareja del me deklarata te ketij tipi. Kadareja eshte nje shkrimtar nobeli. Per mendimin tim Kadareja nuk fiton Nobel vetem sepse nuk eshte afgan, pakistanez, iranian apo turk qe te shaje lindjen dhe te mburre perendimin. Ai e shan lindjen dhe mburr perendimin por eshte shqiptar pra europian.
    Por mua me vjen keq sepse kjo lloj politike dyfytyrshe e ka ulur shume vleren e Kadarese si intelektual. Maksimumi qe mund te beje Kadareja me dinjitet ne favor te katolicizmit eshte te terheqe mbrapsht sharjet mbare e prapsht qe i ka bere katolicizmit, klerit katolik dhe sidomos figures se Fishtes dhe te heshte.
    Por Kadareja e ka lene veten te behet thjesht nje vegel politike, nje buratin ne duart e te tjereve, dhe kjo nuk eshte mire perkundrazi eshte teper e rende.
    Une do t`ia falja Kadarese gabimet ne jeten e tij personale (e kam fjalen per akuzat qe i kane ngritur) por kur keto gabime behen edhe ne jeten publike, ne politike dhe sidomos kur keto behen "ne emer te popullit" atehere rendesa shumefishohet.

Qe te jem i qarte. Une nuk mbroj njeren apo tjetren fe, por te barazosh identitetin shqiptar me nje fe qe e kane shume me pak se 10% perqind e shqiptareve (sepse ne 10% nuk llogariten shqiptaret jashte kufijve politike) kjo do te thote te perjashtosh automatikisht nga identiteti shqiptar mbi 90% e shqiptareve (ku perfshihen edhe paraardhesit e Kadarese dhe vete Kadareja )dhe te fusesh nje percarje te qellimshme dhe keqdashes.
    Pra, ky lloj kompleks inferioriteti, krize identiteti apo ndonje problem tjeter psikologjik qe ka Kadareja nuk mund t`i injektohet te gjithe shqiptareve vetem sepse keshtu e do loja politike.
    Dhe nje nga efektet me negative qe sjell ky qendrim i Kadarese eshte qe u jep arme turkoshakeve dhe arabolyrasheve qe na vijne trushplare nga vendet islamike.
    Si te kapercehet ura e pshertimave ?

Keni te drejte i nderuaru Kavir, edhe une kam menduar se Kadare si intelektual i shquar mbrenda vendit dhe jashtë, i ka lene keto tema te vjetra hidheruese dhe aspake aktuale.
    I kemi lexuar edhe vargjet e Naimit edhe veprat e Kadares por edhe te Qosjes dhe me nuke e di se çka mbetur pa lexuar ?

Nuk e di se Kadare a i drejtohet me keto fjale vetem Qosjes apo edhe tere popullit shqiptar se kam ndjenjat se do filloje etapa e dyte e kunderverjes se njerit ndaj tjetrit. Pra si duket me keto fjale ne intervisten e fundit Kdare i drejtohet vetem Qosjes e jo 80% te shqiptarve se sipas juve, kur ndonej intelektual shqiptar i cili deklaron publikishte një te mete shqiptare siç eshtë islamizmi atehere ai i drejtohet me plote guxim te gjithe shqiptarve 100% pa bere dallime dhe pa dhene statistika se sa jemi katolike apo muslimanë kurse Qosja bene gabime duke e ndar popullin me perqindje duke e ndar ate ne 10% katolike e 80% muslimanë, gati si gazetaret e hauj qe citojne terma te ndryshem per ne ketu e një shekull pa ndryshuar fare ky numer.
    Nuk theme se Kadare ka te drejtë kur jep keshilla te tilla edhe pse vertete ato jane keshilla qe i duhen te rinjeve sot per te ardhmen e popullit shqiptar ne familjen europiane, mirepo ne anen tjeter Qosja duke u munduar qe ta shuaj zjarrin ai shkone edeh me tej e i ve fitilin duke nxjerrur edhe statistika me perqindje gje qe ne kete menyre qe te dy behen te demshem para arenes shqiptare si dy grindaveca ku me shprese njeri apo tjetri mendon se do fitoje nota te mira nga populli se gjoja po mbrojne kauzen shqiptare e ne fakt jo, asnjeri e as tjetri sot nuke bejne mire me keto te shara.

Derisa Kadare rrezikon haptas per te miren e popullit shqiptar se cila eshte rruga me e mire dhe me e sigurt qe ta ngrisi popullin shqiptar drejte prosperitetit dhe lumturise, ne anen tjeter del si nje shkëmb perpara, i nderuari Qosja dhe e pengon kete prosperitet apo si te themi bene kontrarevolucionin e tij kunder Ataturkut shqiptar.
    Qosja menjehere ne kete raste bie ne rangun e khomeinit dhe ajatullaheve te tjere; nuk duajmi ndryshim, jemi te ndar me perqindje, jemi shumicë, sikur te ishim ne zgjedhjet lokale.
    Merreni me mend njehere, edhe irani i cili eshte si popull jo arab dhe deshiron qe rinija ti hiku nga sfera islamike e te gjeje demokracine dhe lirine si e tere bota mbare, te njohin internetin te njohin boten te bejne çte duan se edhe keta jane njerez si tere bota kurse ne si shqiptar nuke u beka qe edhe ne te shkojmi kah progresi rruga qe i bashkon njerzit e botes ne çdo pikpamje, universalizmin, pa brenga nga feja fare.

Nuk mundet sot te dali Qosja e te percaktohet per rinin shqiptare dhe te prononcohet me perqindje se gjoja ne jemi me shumice muslimane dhe se duhet te vjojmi kete rrugë larmane edhe me shekuj, Qosja mundet ta mbaje fene e tij, Kadare te veten megjithese se besoj se njeri apo tjetri te vejne ne pratike kete fe dhe derisa keta te dy kolosa, kryet e kombit nuk kane fe fare, si eshet e mundur tua imponojne dikuj tjeter te behen te ketij apo te ketij besimi ?

Pra me e mira per Qosjen do ishte qe te mos e pengoje fare Kadaren rrethe per kete qeshtje feje sepse Qosja nuk eshet as ai hoxh, ne shtepin e tij se besoj qe merr avdes, femijt e tij se besoj se falen 5 here ne ditje, e perse te flasi atehere se gjoja ne shqiptaret jemi 80% musliman kurse vete ka deshire dhe mbahet intelektual kurse Kadare as ai nuk praktikon asnje fe por ndoshta ka marrur pergjegjesi dikun dhe dikur me parë, se di se si keni harruar aqë shpejtë, a eshet kjo europa qe nderhyri ushtarakishte dhe na ndihmoi, a eshet kjo europa krishtere qe e njohu pamvarsine e kosoves dhe sa e sa te mira tjera qe na erdhen nga europa, nga kjo bote krishtere, pra keto te gjitha te mira nuke erdhen mbrenda nje nate, erdhen nejra pas tjetres sepse patem fatin qe kishim ne perendim njerez te shquar si Kadare ku i bombardonte te gjitha kancelarite europiane duke i bindur se ne jemi shqiptar dhe se kjo eshet nje gjenerat e re europiane dhe se ne jemi me juve e asgje nuk kemi ne me islamizmin, ishte vetem se nje aksident ai, nej fatkeqesi nga pushtuesi turkë qe na e solli kete fe...e tjera e tjera pra te gjithe njezerit na pranuan ashtu si ishim na strehuan dhe na ndihmuan, nuk guxojmi tua hupim kete te mire asnjehere europes mbare se perndryshe Zoti jone do na permbysi po e mohuam kete bamiresi.
    Prandaj ne nje menyre apo tjetren, kadare ishet si nje mesit i mire qe i bie ne ujdi dy palet dhe ne kete menyre europa krishtiane u martua me nej shqiperi pothuajse gjysem muslimane..;mirepo me shpres se mos ndoshta nje dite keta te rinje shqiptar nuk do e harrojne aqë shpejte kete te mire dhe nej dite edhe keta do ta martojne europen dhe do ta shpien ne gji njehere e pergjithemon.

Se po ndejtem nje kohe te gjate ne nje ur, ajo do shembet dhe dhe mbytemi me te...
    Pra Zoti yn i madh, ZOTI i te gjithe shqiptarizmit do na ndihmoje te kapercejmi kete ur njehere e pergjithemon, ka ardhur koha, o sot o kurrë, te kapercehet ura e pshertimave !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 06-07-2009 më 18:12
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-06-2009
    Postime
    169
    Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    Si te kapercehet ura e pshertimave ?

Keni te drejte i nderuaru Kavir, edhe une kam menduar se Kadare si intelektual i shquar mbrenda vendit dhe jashtë, i ka lene keto tema te vjetra hidheruese dhe aspake aktuale.
    I kemi lexuar edhe vargjet e Naimit edhe veprat e Kadares por edhe te Qosjes dhe me nuke e di se çka mbetur pa lexuar ?

Nuk e di se Kadare a i drejtohet me keto fjale vetem Qosjes apo edhe tere popullit shqiptar se kam ndjenjat se do filloje etapa e dyte e kunderverjes se njerit ndaj tjetrit. Pra si duket me keto fjale ne intervisten e fundit Kdare i drejtohet vetem Qosjes e jo 80% te shqiptarve se sipas juve, kur ndonej intelektual shqiptar i cili deklaron publikishte një te mete shqiptare siç eshtë islamizmi atehere ai i drejtohet me plote guxim te gjithe shqiptarve 100% pa bere dallime dhe pa dhene statistika se sa jemi katolike apo muslimanë kurse Qosja bene gabime duke e ndar popullin me perqindje duke e ndar ate ne 10% katolike e 80% muslimanë, gati si gazetaret e hauj qe citojne terma te ndryshem per ne ketu e një shekull pa ndryshuar fare ky numer.
    Nuk theme se Kadare ka te drejtë kur jep keshilla te tilla edhe pse vertete ato jane keshilla qe i duhen te rinjeve sot per te ardhmen e popullit shqiptar ne familjen europiane, mirepo ne anen tjeter Qosja duke u munduar qe ta shuaj zjarrin ai shkone edeh me tej e i ve fitilin duke nxjerrur edhe statistika me perqindje gje qe ne kete menyre qe te dy behen te demshem para arenes shqiptare si dy grindaveca ku me shprese njeri apo tjetri mendon se do fitoje nota te mira nga populli se gjoja po mbrojne kauzen shqiptare e ne fakt jo, asnjeri e as tjetri sot nuke bejne mire me keto te shara.

Derisa Kadare rrezikon haptas per te miren e popullit shqiptar se cila eshte rruga me e mire dhe me e sigurt qe ta ngrisi popullin shqiptar drejte prosperitetit dhe lumturise, ne anen tjeter del si nje shkëmb perpara, i nderuari Qosja dhe e pengon kete prosperitet apo si te themi bene kontrarevolucionin e tij kunder Ataturkut shqiptar.
    Qosja menjehere ne kete raste bie ne rangun e khomeinit dhe ajatullaheve te tjere; nuk duajmi ndryshim, jemi te ndar me perqindje, jemi shumicë, sikur te ishim ne zgjedhjet lokale.
    Merreni me mend njehere, edhe irani i cili eshte si popull jo arab dhe deshiron qe rinija ti hiku nga sfera islamike e te gjeje demokracine dhe lirine si e tere bota mbare, te njohin internetin te njohin boten te bejne çte duan se edhe keta jane njerez si tere bota kurse ne si shqiptar nuke u beka qe edhe ne te shkojmi kah progresi rruga qe i bashkon njerzit e botes ne çdo pikpamje, universalizmin, pa brenga nga feja fare.

Nuk mundet sot te dali Qosja e te percaktohet per rinin shqiptare dhe te prononcohet me perqindje se gjoja ne jemi me shumice muslimane dhe se duhet te vjojmi kete rrugë larmane edhe me shekuj, Qosja mundet ta mbaje fene e tij, Kadare te veten megjithese se besoj se njeri apo tjetri te vejne ne pratike kete fe dhe derisa keta te dy kolosa, kryet e kombit nuk kane fe fare, si eshet e mundur tua imponojne dikuj tjeter te behen te ketij apo te ketij besimi ?

Pra me e mira per Qosjen do ishte qe te mos e pengoje fare Kadaren rrethe per kete qeshtje feje sepse Qosja nuk eshet as ai hoxh, ne shtepin e tij se besoj qe merr avdes, femijt e tij se besoj se falen 5 here ne ditje, e perse te flasi atehere se gjoja ne shqiptaret jemi 80% musliman kurse vete ka deshire dhe mbahet intelektual kurse Kadare as ai nuk praktikon asnje fe por ndoshta ka marrur pergjegjesi dikun dhe dikur me parë, se di se si keni harruar aqë shpejtë, a eshet kjo europa qe nderhyri ushtarakishte dhe na ndihmoi, a eshet kjo europa krishtere qe e njohu pamvarsine e kosoves dhe sa e sa te mira tjera qe na erdhen nga europa, nga kjo bote krishtere, pra keto te gjitha te mira nuke erdhen mbrenda nje nate, erdhen nejra pas tjetres sepse patem fatin qe kishim ne perendim njerez te shquar si Kadare ku i bombardonte te gjitha kancelarite europiane duke i bindur se ne jemi shqiptar dhe se kjo eshet nje gjenerat e re europiane dhe se ne jemi me juve e asgje nuk kemi ne me islamizmin, ishte vetem se nje aksident ai, nej fatkeqesi nga pushtuesi turkë qe na e solli kete fe...e tjera e tjera pra te gjithe njezerit na pranuan ashtu si ishim na strehuan dhe na ndihmuan, nuk guxojmi tua hupim kete te mire asnjehere europes mbare se perndryshe Zoti jone do na permbysi po e mohuam kete bamiresi.
    Prandaj ne nje menyre apo tjetren, kadare ishet si nje mesit i mire qe i bie ne ujdi dy palet dhe ne kete menyre europa krishtiane u martua me nej shqiperi pothuajse gjysem muslimane..;mirepo me shpres se mos ndoshta nje dite keta te rinje shqiptar nuk do e harrojne aqë shpejte kete te mire dhe nej dite edhe keta do ta martojne europen dhe do ta shpien ne gji njehere e pergjithemon.

Se po ndejtem nje kohe te gjate ne nje ur, ajo do shembet dhe dhe mbytemi me te...
    Pra Zoti yn i madh, ZOTI i te gjithe shqiptarizmit do na ndihmoje te kapercejmi kete ur njehere e pergjithemon, ka ardhur koha, o sot o kurrë, te kapercehet ura e pshertimave !
    Krekso ,
    prandaj gjykoj qe njerez publik, anetare te kombit tone , nuk duhet bien ne kete kurth apo loje te piste, qe t'ju japin zë tezave te tilla. Sidomos per keta qe jane publicist dhe jane me te "lirë" te shprehen , duhet te perdoret vetem termi "shqiptar".

Kjo jo vetem sepse kjo eshte e verteta reale , por dhe sepse eshte edhe amaneti i te pareve (E gjithe mendjeve te ndritura qe ka nxjerre kombi yne) !

Nga momenti qe "ata" i japin zë , ketyre ceshtjeve inezksitente , ata zgjedhin te behen "antare" te kushedi kujt dhe jo me te kombit tone !

Fati i madh eshte qe "s'kane gje ne dore" !

Faqja 3 prej 24 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •