pajtohem me ty se do te ishte me mire qe keto vende te ishin sikur ne kohen e muhamedit, por kjo gje nuk eshte e mundur ne kohen tone. Qellimi im i vetem i postimit te ketyre fotove eshte te trgoj se muslimanet jan duke u rritur ne numer dhe ndoshta ne fund te shekullit arrijn numrin 3 miliard. E sa per arabet nuk me inereson fare
Mire,faleminderit qe pajtohesh me mendimet e mija...por...nuk po te kuptoj...kur e jap numrin e ritjes se muslimanve ne 3 miliard,e siq shihet domethen je i gezuar,pra iknaqur me ket qe do arihet,nderkoh per arabet thua nuk te interesoj....e ku ketu me habit( jo se mua me interesoj ata)se si nuk te interesojn ateher kur ata jan pjasa me e madhe e atyre 3 miliard muslimanve pra,qe thua se do jen aq...ktu disi me ngatron?!!
Duajeni njëri tjetrin.
po jam i gezuar qe numri i muslimaneve eshte duke u rritur, ne arabi kan qen 99% muusliman dhe do te jen po kaq, kurse ne vendet e tjera kjo peqindje eshte duke u rritur. edhe pse jam i gezuar per rritjen e muslimaneve dhe ngritjen e islamit ne pergjithsi kjo sdo te thote se me interesojn punet e arabeve
Ngritjen dhe vedijsimin e muslimanve e mirpresim te gjith,se mjaft ma me ato doktrina te"babazemanit"ishalla kan filluar dhe keto masa ta e kuptojn jeten me thell e me mir ...AMA..po e them prap ritja e tyre ne numer nuk me intereson fare se ska te beje asigje me ne shqiptarët si kombë,shtimi i tyre sna hy ne pun neve fare...e kujt i bahet von se u shtuan apo jo ato(muslimanet) ne numer ne evrope apo arabi apo azi...mua me intereson shtimi e zhvillimi i popullit tim se per ato tjeret se qaj koken fare...kshtu besoj mendojn dhe shumica e bashkombesve te mij ,pa mar parasysh fen qe kan...metmira,kalomir.
Duajeni njëri tjetrin.
Shekulli i ardhshëm është SHEKULLI I ISLAMIT
kurr mos qofte.......
e thyej ne emrin e Jezusit.......amen ............ahaha![]()
Mendim o ky,,,un spe di shka bahet neser e lene mo ne shekullin tjeter!
ja nje shembull dhe nje argument te mire per BELA 70 e di se si zakonishte do gjeje menyre per tu tallur,por jam i bindur se ate e ben nga inati e jo nga realiteti
Gjermani, më shumë muslimanë se sa që është pritur
Popullata muslimane në Gjermani është më e madhe dhe më e nduarndurshme se sa deri më tash.
E hënë, 29 Qershor 2009 16:01
Pas një ankete të bërë me kërkesë të Ministrisë së Brendshme, në Gjermani jetojnë deri në 4.3 milion muslimanë. Deri tani ky numër mendohej të ishte jo më tepër se 3.5 milion. Gati gjysma e muslimanëve kanë nënshtetësi gjermane.
Islami në Gjermani është i nduarndurshëm dhe numerikisht më i madh se sa llogaritej deri më tash. Ky rezultat ka ardhur nga një anketë e bërë të martën me porosi të Ministrisë së Brendshme dhe në bashkëpunim me Konferencën Islame në Gjermani (DIK) përmes të cilës janë pyetur 6000 persona nga bota e jashtme të moshës mbi 16 vjeçare. Nga ka dalë se në Gjermani banojnë deri në 4, 3 milion muslimanë, dhe kjo paraqet një përqindje prej 5,2 % të popullsisë së përgjithshme. Sipas këtij studimi 45% prej tyre janë nënshtetas gjerman, ndërsa 55% kanë nacionalitet të huaj.
Nga këta 2,5 milion vijnë nga Turqia, të cilët përbëjnë grupin më të madh me prejardhje nga një regjion, që pasohen nga ata që vijnë nga Evropa juglindore (13,6%), Lindja e Mesme (8%) dhe nga Afrika Veriore (7%). Me këtë 98% e tërë muslimanëve jetojnë në repulikat e vjetra të RFGJ, duke përfshirë Berlinin lindor, një e treta në landin e Nordrhein-Westfahlen. Në Baden Württemberg, Bayern dhe Hessen jeton një pjesë prej 10% e tyre.
Tri të katërtat i takojnë Synitëve, dhe 7% shiitëve. 13% janë të besimit alevit. Një e treta tregohet si "besimtarë të fortë", dhe gjysma si "besimtarë të sinqertë", nga të cilët meshkujt shkojnë më shumë në kryerjen e obligimeve fetare. Posaçërisht fetarizmi është më i dukshëm në grupin e turqëve dhe muslimanëve nga Afrika. Me përjashtim të muslimanëve nga Irani dhe Azia qendrore, muslimanët tjerë iu përmbahen edhe më tej rregullave të ngrënjës, të agjërimit, në rend të parë Synitet.
Bartja e shamisë tek gratë, në gjeneratën e parë është më e përhapur, diku tek çdo e katërta. Në gjeneratën e dytë kjo bëhet diku nga 17% e tyre. Dhe deri në 10% e nxënësve muslimanë nuk marrin pjesë në orët e përziera të mësimit në lëndën e sportit. Tre nga katër muslimanë dëshirojnë që në shkolla të mësohet feja islame.
Kur është fjala për integrimin, ekspertët vlerësojnë se ky grup ka deficit në njohjen e gjuhës dhe strukturimin e tyre në këtë mjedis. Integrimi social është më i mirë se sa që është menduar. Problematik, para së gjithash, është niveli i tyre i ultë arsimor.
Më ke bër për të qeshur me kët tekstin e mësiperm...e qfar inati kam un këtu me k♪7to shkri nuk po e kuptoj fare(spo e kuptoj pse duhet te kem),por siduket ti qenke psiolog i fort dhe paske aftesi të na i lexosh edhe ndjenjat përmes internetit He he...Po ta them dhe ty e gjithve këtu un nuk tallem me askend por më iritojn këso lloj temash koti kur hapen e përate reagoj...reagoj kur njerzit si puna e juaj mundoheni te na predikoni e te na jepni këshilla e llojloj mësimesh kinse se si duhet të jemi musliman të mir,se si po përparon muslimanizmi(e që e mirpres po të jet realitet)në bote,se si po "shtohemi" në numer, ju që mendoni se jeni më musliman se të tjerët (e që është mkat apo haram të mendosh në at mënyr)e qe per mua ësht gabimi më i madh që i ngarkoni vetes,pasi veq Perendia ka drejt të gjykoj të tjeret se sa e si besojn ...E JO JU...
Ketë tekst nuk e lexova gjer ne fund fare...se siq ju kam then edhe më par mua nuk më intereson(apo më shkurt smë ha palla) për prosperitetin apo zhvillimin e popujve tjer,as të këtyre gjermanve që i përmend e më së paku të popujve arab....mua më intereson vetë përparimi e zhvillimi i popullit tim...dhe poijau ceku jo vetem i asaj pjese që ju propagandoni në "emër ' të saj,pra asaj muslimane,por i tër popullit tim pa dallim feje, sepse për mua jan vllezrit e mi cilësdo fe i takojn....
E për fund edhe njëher të të them se un nuk tallem me askend por flas tamam realen që besoj e kan në mendje shumica e popullit ton,,jo ato si puna juaj...me të mira mbetshi me ëndrat e juaja...
Duajeni njëri tjetrin.
Krijoni Kontakt