Close
Faqja 824 prej 1135 FillimFillim ... 324724774814822823824825826834874924 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 8,231 deri 8,240 prej 11341
    i/e regjistruar Maska e Octopus
    Anėtarėsuar
    09-05-2008
    Postime
    124
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Dtth ti mendon se teoria ime mund te jete vetem atehere e vertete, nese Kurani thote shprehimisht: "Une (Kurani) jam ligj arab".

Perndryshe, nje njeri, i cili duke lidhur faktet me njeri tjetrin argumenton se Kurani eshte ligj arab, e quan te marre.

Sipas teje, cdo gje e thene qe nuk eshte e thene shprehimisht ne Kuran, eshte marrezi.

Atehere, sikur te mendonim te gjithe keshtu si ti, do te duhej te quanim tere Kuranin marrezi. Sepse edhe Kurani mohon (indirekt) se Krishti eshte Zot. Atehere ti do te duhej te kerkoje nga Kurani te deshmoj kete mohim nepermjet te nje fjalie biblike. Asnje fjali biblike nuk e mohon zotesine e Krishtit. Perkundrazi, Bibla pohon shprehimisht se Krishti eshte Zot. Nese Kurani mohon zotesine e Krishtit (perkundrazi fjales se Bibles), atehere sipas formes se argumentimit tend, Kurani qenka shkruar nga njerez te marre.

Lum Islami per intelektin tend. Paste gjithmone te sojit tend.

*
    Ēfarė analogjie

Ta zėmė se “teoria” ime ėshtė qė Jezusi ėshtė dėrguar vetėm tek delet e humbura tė Izraelit. Pėr kėtė pohim si dėshmi do tė marr vargun nga Bibla: “Por ai u pėrgjigj dhe tha: ''Unė nuk jam dėrguar gjetiu, pėrveē te delet e humbura tė shtėpisė sė Izraelit''.” (Mateu, 15-24)

Apo nėse them qė Kodi penal i Kosovės zbatohet pėr secilin person qė kryen ndonjė vepėr penale nė territorin e Kosovės, unė si dėshmi do tė marr nenin 99 al. 1 tė KPK-sė i cili thotė:
    “Legjislacioni penal i Kosovės zbatohet pėr secilin person i cili kryen vepėr penale nė territorin e Kosovės”.

Tash, mund ta mbėshtetėsh “teorinė” tėnde si i mbėshteta unė tė miat mė lartė?

Prenku i Dalmatėve
    Anėtarėsuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Nė dritėn fosforike qė lėshojnė varrezat gjatė natės
    Postime
    1,008
    Jo me djegu edhe mir sepse nuk jam dyftyresh si ti qe i thua vetem shqiptar besimtarve katolik edhe atyre pa fe , kurse ata besimtar musliman per ty jan arab .
    Tė djeg pra, se e vėrteta vret. Ju jeni shqiptarė veē nė gjak, po e keni shpirtin e arabit. E kjo dmth shqiptar jo i pastėr.

Po si me te quaj ty ajt tregom shqiptar e???
    Po nuk ke mbetė more ti me mė quejt mu kurrqysh, as qė ke nderin tė flasėsh pėr mua, se unė nuk bėj kėtu propagandė arabe. A merr vesh ti? Unė mbaj atė qė ėshtė imja, kulturėn time shqiptare, po deshe tė mė quash jo-shqiptar atėherė gjej ēa kam unė jo-shqiptare qė proklamoj kėtu nė forum. Ti pėr mu mbetesh shpirt arabi, pėrderisa je mbrojtėsi i ideologjisė arabe nė trojet shqiptare.

Ta zėmė se “teoria” ime ėshtė qė Jezusi ėshtė dėrguar vetėm tek delet e humbura tė Izraelit. Pėr kėtė pohim si dėshmi do tė marr vargun nga Bibla: “Por ai u pėrgjigj dhe tha: ''Unė nuk jam dėrguar gjetiu, pėrveē te delet e humbura tė shtėpisė sė Izraelit''.” (Mateu, 15-24)
    Nė fakt ai ka ardhur vetėm pėr ēifutėt. Se ēa i gjet europianėt qė e morėn kristianizmin e dinė vetėm kokat e tyre tė ēuditshme. Madje edhe ju vetė thoni se Krishti erdh vetėm pėr ēifutėt.

Prenku i Dalmatėve
    Anėtarėsuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,008
    I vetmi njeri nervoz kėtu je ti po sje ka e merr vesh.
    as debat nuk din tė bėsh, as si tė sillesh si njeri nuk din, ti din veē tė llomotisish dhe tė ofendosh e tė nėnēmosh,
    s'ka nevojė unė ta pėrhap Islamin e aq mė pak njerėzvi si puna jote.
    Nėse mua ma ka shpėrla trurin Kurani, ty injoranca,
    as me tė mirė nuk mundet njeri me ty as me tė keq sia del nė krye,
    qenke i dresuar mirė tė pėrgjigjesh dhe tė kundėrshtosh nė gjithēka,
    tė duket vetja mė i menēuri i botės,
    ti din gjithēka dhe tė tjerėt s'dinė asgjė,
    e di ēka Testim,
    keq mė vjen pėr ty,
    kaq kisha...
    Ka mjaft gjėra qė mund t'u pėrgjigjesh mė lart. Po jeni tuj cof, se s'po keni argumente.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Octopus Lexo Postimin
    Ēfarė analogjie
    Te tregova se cfare behet sikur te mendonim sikur ti.

Ti the se per te qene teoria ime (Kurani eshte ligj arab) e sakte, duhet te gjej nje sure ne Kuran, e cila thote se Kurani eshte ligj arab. Pra vetem ato gjera qe shkruhen ne Kuran, sipas teje qenkan te sakta. Une te thash se atehere qenka e sakte, qe Krishti eshte Zot. Sepse keshtu thote Bibla.

E po keshtu na meson ti te mendojme. Sepse thua se cdo liber qe i thote vetit i shenjte, eshte i tille. Une nuk mesoj keshtu. Teoria ime eshte ne kunderthenie te plote me Kuranin - si liber qe i thote vetit i shenjte. Ti kete teori e hedh poshte me arsyetimin se ky pohim nuk gindet ne Kuran. Pra thua se vetem ajo qe thuhet ne Kuran, eshte e sakte. Cdo gje tjeter e pasakte. Ndersa une e zgjeroj mendimin tend ne raste te librave tjera qe i thone vetit libra te shenjte. Ne rastin e Bibles. Dhe kur i perdori parametrat e mendimit tend ne rastin e Bibles, atehere duhet te them se Krishti eshte Zoti. Ti keshtu meson.

Apo nėse them qė Kodi penal i Kosovės zbatohet pėr secilin person qė kryen ndonjė vepėr penale nė territorin e Kosovės, unė si dėshmi do tė marr nenin 99 al. 1 tė KPK-sė i cili thotė:
    “Legjislacioni penal i Kosovės zbatohet pėr secilin person i cili kryen vepėr penale nė territorin e Kosovės”.

Tash, mund ta mbėshtetėsh “teorinė” tėnde si i mbėshteta unė tė miat mė lartė?
    Teoria ime nuk do te ekzistonte, sikur te shkruante ne Kuran shprehimisht se Kurani eshte ligj arab. Atehere pohimi se Kurani eshte ligj arab, nuk do te ishte teori, pra nje tentim shkencor, por do ishte nje ligj shkencor, nje e vertete e patundshme. Ekzistencialja e teorise eshte tentimi, vleresimi i pavertetueshem me fakte objektive, por qe eshte bindes nepermjet te perdorjes se fakteve ndihmese. Poashtu ekzistenciale per nje teori eshte se ajo mund te deshmohet si jo e sakte. Nje gje e vertetueshme nuk eshte teori, por fakt. Per kete arsye pohimi yt i mesiperm (kufizimi i legjislacionit penal) nuk eshte teori, nuk eshte tentim, nuk eshte vleresim i bazuar vetem ne fakte ndihmese, por e vertete objektive.

*
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 22-06-2009 mė 18:02

Uu paskan zbarku hordhi te reja arabe ne forumin e ateizmit... Ka nonji lagje ne Kumanove nga mbijne kta apo jan shpernda tashi?

Citim Postuar mė parė nga Testim
    Ae din qė vetėm njė shtet ėshtė me arabė tė mirėfilltė. Kjo ėshtė Arabia Saudite.

Krejt shtete tjera banohen nga popuj tjerė tė arabizuar. Iraku a kishte arabė nė kohėn antike? Apo kishte sumerė e babilonas e asirianė???

Egjipti? Afrika Veriore ishte berbere apo arabe? Sudani? Siria? Palestina? Libani? Jordani?

Tė gjithė flasin arabisht. Asnjė nga kėto vende s'kishte arabė nė kohėn antike. Krejt u arabizuan pas pranimit tė Islamit. Edhe ti vetė je nė njė shkallė tė caktuar tė arabizimit.
    Ket ta lexojne mire gjithe keta shqipfolesit qe "ofendohen" kur i qujm arabe. Po jeni arabe mer, jeni ne fazat e fundit te te qenit arab. Aq arabe jeni saqe e keni mbush dhe youtubin me muzike te shqipkenduar arabe..

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga luli2009 Lexo Postimin
    sepse ti nuk je shqiptar ti je demon
    hhahahaha

testim,

ky po don me thane qe ty t'paskan ba mgji, e s'asht tue kuptue lopa qe ne fakt ktij i kan ba mgji talibancat ...

i/e regjistruar Maska e Jeton Aliu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Citim Postuar mė parė nga Testim Lexo Postimin
    Ti Jeton Aliu marrohu qė je musliman arab, e unė krenohem qė jam shqiptar, se ti s'ke logjikė. Ka pas edhe mė pėrpara njerėz si ti qė thonin "Dum babėn" e kėrkonin Sulltanin, se nuk donin Shqipėri, por ti me tė keqen mos u kreno kurrė, por marrohu qė ke zgjedh njė fe kaq tė ulėt.
    Ėshtė turp kur thue se islami ėshtė fe hyjnore nga Zoti, kur dihet qė Allahu ka qenė vetėm njė perėndi pagane e Hėnės, qė adhurohej nga idhujtarėt arabė.

nga kjo qe thue ti e tregon nivel tuaj te intelegjences , por une per kete nuk do te merzitem se e di qe shkenctaret kane thene se ka njerez qe e kane trurin me te vogel edhe se te mushkojes e ti je njeri nga ta ,prandaj une nuk ndihem i opfenduar nga ti sepse nuk e ke ndoshta qellimin e keq por aq sa din edhe shkruan
    sepse une kur te them ty se qfare eshte kombi qfare kombi kemi qfare feje kemi ti kete nuk e merr per baze por shkon e gjykon me trurin e mushkonjes se kinse ne kokemi arab hahahha sa marri eshte per ty kur thue keshtu
    pastaj ti je njeri nga ata qe e ke mbrojt Chinon ne postimin e tij e ai thojke qe Kosova eshte toke e serbis e valle me tregon ti qfare Shqiptari je ti mos po don ta shitesh kosoven duke u shtirrus si shqiptare jo jo kete nuk ta lejojne bijte e kosoves
    pastaj sipas teje kush eshte Zoti , mos valle Zoti eshte besuar vetem nga paganet a vetem nga aty ka filluer adhurimi i Zotit, a mos vetem nga koha e paganeve eshte ditur se kush eshte Zoti dhe qka eshte Zoti , mos valle ne kohen e paganizmit eshyte krijuar kjo bote
    po lere keto shpifje mendo dhe beso qfare te duash se une te kam then se njerzit me tru si te mizes nuk e di pse marrin pjes neper keto debate , pastaj nese je budall atehere mos ke dert se besoj qe Zoti ti fale mekatet

Prenku i Dalmatėve
    Anėtarėsuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,008
    Citim Postuar mė parė nga luli2009 Lexo Postimin
    sepse ti nuk je shqiptar ti je demon
    Atėherė thuaje eudhubilahin, pėr me tė ruajt Allahu prej meje hahahahaha
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Testim : 23-06-2009 mė 06:39

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-06-2009
    Postime
    112

testim me shkronja te vocra

Citim Postuar mė parė nga Testim Lexo Postimin
    Atėherė thuaje eudhubilahin, pėr me tė ruajt Allahu prej meje hahahahaha
    heee kur nuk din qka hyn,o testooo si duket ti po e teston veten o imjer
    Shqiptar me fe islame .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-06-2009
    Postime
    112
    Citim Postuar mė parė nga Zėu_s Lexo Postimin
    hhahahaha

testim,

ky po don me thane qe ty t'paskan ba mgji, e s'asht tue kuptue lopa qe ne fakt ktij i kan ba mgji talibancat ...
    o zeusi kaliiii,ivocer ma rrofsh nje kohe te gjat,se paty ska kush na argeton o byth prap.
    Shqiptar me fe islame .

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •