Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 36
    i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anėtarėsuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    Citim Postuar mė parė nga alibaba Lexo Postimin
    rrezon para se tė akuzosh drenicakėt pėr vetėmburrje, distancohu nga diskriminimi i paarsyeshėm qė klasa politike i ka bėrė drenicakėve.

Njerėzit qė kanė luftu, jetimėt e dėshmorėve, invalidėt etj, shumė prej tyre deri vonė kanė jetuar nė tenda, dhe ende sot kanė probleme ekonomike, e askujt nuk i intereson pėr ta, ndonėse lirinė e tėrė Kosova e gėzon nė saje tė tyre.

Duhet tė pėrtypen pak fjalėt para se t'i nxjerrėsh.

PĖRSĖRI SHPIJA JONĖ

(nuk e di a po kuptoni konceptin - shpija jonė, kur njerzit e njė shpije flasin mesveti, pa sherre e gverre e hile obskurante, por vllazėrisht, si bijtė e njė shpije shqiptare)

alibaba, dihet pse mbeti Drenika, se unė i them ma bukur shqip DRENIKĖ (disi ati - ica, mitrovica, gjakovica, gjeravica, bistrica, ato sufikse - ica, mendoj se nuk janė tonat), ajo trevė jona drenikase dardhane, ishte buzė shkajut ma afėr se asnjė tjetėr dhe qėllimisht, u keqpėrdor edhe dhuna politike, pikėrisht nė huj tė Shaban Polluzhes, Lec Gradicės, Azem Galicės, e derri tek Tahir Meha e Familja Jashari e tjera, qė janė gjama shekullore qė nuk pushon prore nėpėr shekuj - edhe klasa politike titiste, qėllimisht e la Drenikėn pjesėn ma tė pazhvilluar tė Kosovės! Faktet akuzojnė!

Sot, po dihet se gati me rrėshqit mendja e tė them: vdiqen ata qė duhet tė jetonin - vdiqen pėr NEVE, e po jetojnė ata qė duhej tė vdisnin - sepse vėrbojmė po i ēorrojmė sytė me duart tona (ashtu sikur u shpreh A. Kolja i ndjerė) e na aspak nuk kemi mirėsi e mbrojtje tė familjeve tė tyre, bile shkojmė aq larg, sa i degradojmė vet heronjt e rėnė e tė gjallė! Kjo ėshtė akuza qė ia bėjmė vetvetes, se askush nuk po na bėn tash!

Hej! Kosova ishte Kosova e Metohija, e vonė Kosova edhe krahinė serve, e republikes sė Servisė edhe sot ējerren politikat ēorre armike e tonat, duke u mashtruar symėsy, e nuk ishte e lehtė me njė grusht ushtrie ēlirimtare, as 3% tė popullit, ta fitojė njė luftė, ndėr luftėrat ma barbare qė ka pa bota, qe nga komuniteti primitiv historik!

Nuk kam ēfarė distancohem, se unė flas realisht, e secila pjesė kosove e shqiptarie e atdheut shqiptar, pėr mua ėshtė pjesė e trupit tim, qė ku ta prekėsh e theresh sado pak mė dhėmb nė shpirt!

Kush duhet tė distancohet kėtu? Ai qė nuk din tė flasi e veproj e mashtrohet symėsy dhe rrenė e mashtron popullin - apo unė qė flas realitetin e veproj deri nė piken e fundit tė gjakut tim - pėr atdheun shqiptar dhe ju duhet distancuar nga lokalizmat ndjellakobe, egoizmat e tepruara, tė distancoheni nga mosdija e vuarjes sė gurit tė fjalės nė murin e Kėshtjelles Shqiptare!

Kuptobe alibaba ku qendron akuza, e mos dredho?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ZANOR : 17-05-2009 mė 11:47 Arsyeja: teknike
    HISTORIA NUK SHKRUHET ME SHKROLA E SHKOKLA!

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Bahtir hamza, sot te koke que ne krah te shmajt po me doket...

na erdhi liria, pamvarsija e tash u dashka sipas teje me i mpreh thikat ?

pse o djal drenice e shtin therren ne kembe te shnosh pa pasur kurrfar nevoje ?
    Sa e qudistshme eshte kejo bote...
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

i/e regjistruar Maska e &Mitrovicalia&
    Anėtarėsuar
    19-05-2009
    Postime
    339
    Dihet se njeriu i perket kesaje bote qe bene pjese ne grupin e shtazeve dhe eshte shtaza me e persosur, sepse njeriu shtaze e hane shtazen njeri,gje qe cdo ngjallese qe linde nga njeriu ne forme njeri, lind idiot......Zotėri Bahtir, nė qoftėse ju e ndjeni vehtėn tuaj si Njeri tė cilin e pėrshkruat ma lart atėher ky mendim i juaj ndaj krijesės mė tė pėrsosur e cila dallohet prej gjallesave tė tjera si njė gjalles mė e pėrsosur, atėher ju keni probleme psiqike , dhe ato mentale, juve ju duhėt njė terapi e mirė mjekėsore e posaqarisht tė mjekut tė Neuropsihijatris. Nuk e kam ndėrmend qė t'ju ofendoi apo zhvlefsoi por kam dėshir qė t'jau dho kėtė propozimin tim si njė kėshill miqėsore.Nė qoftėse jeni demoralizu me njė Idiotizėm tė kujdo qoftė e masandej prej kėsaj pasoje jeni ra nė Depresion atėher ju duhet shėrimi mjekėsor.NUK MUNDET BUDALLA KUR MU BO IDIOT PERSE?, pėr arsyje qė ajė mentalisht nuk ėshtė i vetėdijshėm nė shprehjet e tij, nė sjelljet e tij etj. Ndėrsa idioti ėshtė njė Arhitekt shum i zgjuar i cili tan natėn dhe ditėn mendon vetėm sesi dikujt mi shkaktu lėndime fizike , psiqike dhe ato shpirtėrore.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-01-2007
    Postime
    139

Pergjigje Mitrovicalise ?!

Pergjigje Mitrovicalise,
    BAHTIR HAMZA,letrar

Dihet se njeriu i perket kesaje bote qe bene pjese ne grupin e shtazeve dhe eshte shtaza me e persosur, sepse njeriu shtaze e hane shtazen njeri,gje qe cdo ngjallese qe linde nga njeriu ne forme njeri, lind idiot......

Mitrovicali,a,i dashur !

Une jam shpreh cdo ngjallese qe linde nga njeriu ne forme njeri, lind idiot......
    Une nuk kame thane se njeriu gjate jetes zhvillohet si idiot.
    Une nuk kam thane se njeriu linde me pamje Idioti.

Mitrovicali, ti duhesh ta dish nje gje:
    Femija lind Iditot, por me kujdesen e nanes, te babes, te mesuesit,femiut i ndalohet te bene sjellje dhe pune idiotesie.

Perkujdesi prinderore dhe ai i mesuesit shkollor,Femija-nxenes, gjate shkollimit dhe detyrave shtepiake, edhe me lojra,zhvillohet, merr horme te pere per njohjene e gje sendeve,per te perdore logjiken ne veprim,si njeri, dhe asnje njeri nuk vuan nga Idiotesia, por dhe asnje njeri nuk eshte i persosur.Une nuk i dia e as nuk i njohe te gjitha.

Por dia se : perderisa femija linde idiot dhe ka mungesa te zhvillimit mendore,p.sh. ne te folur, i denuar nga zoti i gjithesise(sakat)ne te menduare,per te lidhe logjiken dhe veprimin,ne pergjigje te mesuesit, ose ne drejtepeshim,dhe nuk i permiresone sjelljet deri ne moshen shtete(7) vjeqare, e as me vijimin e shkollese speciale, qe nga parshkolla e deri ne klasen e tete, si krijese arrine ne Idiotesi.

Zakonisht edhe shqiptaret e ish-Jugosllvise, kane linde dhe lindin edhe sot, femije me te meta, dhe zhvillimi i tyre mendor eshte shume i rand dhe shume i manget.
    Une nuk e dia sesi je rrite TI, si femije, dhe si nxense.?!
    Dhe nuk e dia se Ēfare kokelakre ke hanger, si bime barishtore.?!Ne Mitrovice.?!

Megjithate po te tregoje per vehtene time.
    Une si femije, mese shumti e kam dashte Nanen, sepse me ka thane , kur te hangesh buke ha me goje mbylle ,dhe tuboje troshate e bukes ne sofer.Ndersa Baba me ka dhane gjithemon pare.

Une si nxenes kam qene nxenes i shkemqyeshem.
    E dhe sot ,me shume e dua mesuesin tim qe ma ka mesua, qe ma ka dhene logjiken e te menduarit per veprim, sesa Babe qe me ka dhene para.

D.M.th. ME SHUME E DUA ĒDO MESUES ĒDO PRFESORE QE ME KA DHEN MESIM DHE QE ME JEPE MESIM, SESA BABEN TIM QE ME KA DHENE ĒDOHERA PARA.

Prandej, Mitrovicali,a,i dashur !

Me sa lexova ne komentin tend, Mitrovicali i dashur, ty te mungone vetedije njerezore, njohuria me boten per Boten,d.m.th. je i tashe nga mendja : sepse te mungon logjika e veprimit per te kuptuar, per te shprehur dhe per te njohur te vertetene.

Te preferoje te shkojshe ne nje shkolle speciale,te lexoshe me shume dhe mbushe me njohuri,me energji, me edukat, me kulture jete.Merr mendje (dije)nga mendja ime e paster, nga shkrimet e mija qe ta ngjalleshe logjiken tende.Sepse njeriu kur linde si femije, lind idiot….
    Por Une nuk i dia e as nuk i njohe te gjitha.

Te pershendes njerezisht dhe shqiptarisht.

Pershendetje shqiptare
    Bahtir Hamza,
    bahtirhamza@yahoo.com
    penashqiptare@yahoo.com

Anėtarėsuar
    19-05-2009
    Postime
    339
    I nderuari Bahtir,etiketime te cilat mi bet nuk do te ja u mar per te madhe per arsyje se kam respekt te madhe per ju.Sa i perket zhvillimit tim intelektual , aj zhvillim as qe ja ka nis tu une ndonjeher se jam nje njeri i thjesht me 9 vite shkolle.Kam nder te shkembej ketu mendime me ju.Dhe ju jam mirenjohes qe keni durim dhe vullnet ti lexoni keto reshta qe po i shkruaj enkas per ju.Me lejoni ju lutem ti shprehi jo vetem mendimet e mija por bindjet e mija sa i perket femis.Fėmia kur lind aje lind pa asnje mekat, ket se pari deshiroj ta ceki(Kur ju dikund e permendet Zotin me larte me befasuat kendshem se mendova mos ky njeri eshte vall ateist?!).Femija gjat zhvillimit te vet ndeshet se pari me zhvillim fizik te tij, ne ate kohe aj ka vetedijen vetem te ushqimi dhe xhumi,te dhimta apo ndonje ngacmim fizik. Me zhvillimin e metutjeshem te tij ajo vetedija e tij zhvillohet krah per krahu me zhvillimin e tij fizik dhe kjo vetedija e tij e ngacmon apo e alarmon mendjen e tij qe te zgjohet ajo per krejt ato dukuri qe i ka ngat veti dhe reth vetit. A d'ot j'et ky femi i mire apo i kec kjo eshte nje pyetje e dyt e cila e kerkon skjarimin e dyte dhe ky skjarim tash nuk mund te nderhyj ne pyetjen e pare qe e s'kjaruam me siper;Shkenca psikologjike e cila miret me ket rang te njeriut "Femi", eshte ardhur ne konkludim se 90% ky femi do te jet neser nje njeri i mir ne qoftese edukata familjare e tij qendron mbi dy bazat e saja , baza e pare eshte baza e tij fetare dhe baza e dyt eshte ajo kombetare.Kur jem te baza e par, pra ajo fetare, femija kur te lind duhet me ja vnu nje emer te bukur musliman, mbas nje jave pak flok me ju pre dhe me bo synet, dhe kur prinderit jan ne mundesi nje Kurban per te ta prejn dhe qe ta lusin Allah-un qe Ai t'u ndihmoje atyre, prinderve pra qe ta edukojn ata femin e vete si ne frymen fetare ashtu edhe ne frymen kombetare.Qfar edukimi fetar(Islam) eshte dhe qfar edukimi kombetar eshte ju zoteri Bahtir jam i mendimit se ket e dini ma mir se une, neqoftese nuk i dini ateher ju keshilloj t'i shfletoni literaturat si ato fetare ashtu edhe ato kombetare dhe l'et flasin ato te ju tash p, sh vend meje.Kur behet fjala tash per nje fenomen qe e ka emrin IDIOT atehere ne duhet ta dijm burimin e tij, duhet ta dijm zanafillen e tij.Ne jemi te bindur se burimi i tij eshte te keto tipare tė shėmtuara per c'do njeri normal e ato jan; Lakmia, gjelozia, inati, urejtja,aroganca,nervoziteti, mosdurimi e shum e shum tipare te tjera ku ne do te mbesim te keto qe i permendem. Keto tipare lindin se pari te aj njeriu e mevon ate e mberthejn te terin kur aje njeri s'ka pas edukat Islame kjo edukat e cila me c'do gerem dhe fjal te saj lufton kundra ketyre tipareve.E kur ky njeri keshtu mentalisht i semuar e imponon vehten dikurna dikund si nje patriot ateher ky njeri ka mi ba dom sa vetit aq dom ka mi bo edhe ma shum rethit ku aje jeton dhe vepron.Por ju lutem Zotėri Bahtir, ky njeri mund te jet edhe nxenes shembullor dhe jo vetem nxenes por ce besa edhe student i mir mos te them i shkelqyeshem.I mbaron me suskes shkollat e larta por...aje edhe ne qoftese shkolla ja ka dhon titullin aj prap se prap ka mbet c'ka?...Idiot me kuptim te plot te fjales.Perse ne fjal e urte popullore na tinglon , pe ceku "Uku kimen e n'dron por zanatin se haron".U jom mirenjohes edhe nje here qe patet durim ti lexoni Zotėri Bahtir ketp reshta qe i shkrova.Me respekt, ju pershendes sinqerisht.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-01-2007
    Postime
    139

Ne Nyjet E Ne Drite Te Mbare Shqiptareve,

Bahtir Hamza,letrar
    bahtirhamza@yahoo.com
    Tuesday.May.26.2009.

PROLOGU

Mitrovicali i dashur.!
    Ndoshta eshte I tepert edhe ky koment I imi, por meqe muke lute, njerezishte, edhe une vendosa te te pergjigjem keshtu,

Duke e lexuar komentin tend dhe prcaktimin tende,jemi ketu ku jemi dhe eshte kjo,e porpozuare nga ti qe te te pergjigjem, qe po e shqyrtojme kometin tend.Etiketimet qe ti kam bere ,Ato jan te pa kosiderushme.

Mitrovicali I dashur.!

Duke te lexua komenti tend te dyte,lexova nderin qe me bene mua,dhe peresonalitetit tim.Por edhe si “Idiot”,Du te te rresopktoje dy hera me shume, kofsh i nderum o mik me ēdo fjale.

Ne kete koment te dyte lexova diqka te veēant,gje qe edhe ti e din, e edhe lexusi e vrene, dhe du te te kam edhe me afer ne kuptimin e fjales njerezor,si njeri,si shqiptar, si mik, si adhurues i se ardhemes, si lexuse, sepse je pjesetar i mendjes time, ja pjese marres I komenteve te mia, dhe bashkimin e gjejme ketu, NE NYJET E NE DRITE TE MBARE SHQIPTAREVE, KETU NE FORUMIN SHQIPTAR.
    RREPEKT DHE NDER.

Une kam komunikua me tya hapure,ne nderim te Identitetit tim shqiptar,ne nderim te gjuhes ton shqipe. Hallet i kemi mal, por kujt te ia themi, i nderuari Mitrovicali.
    Une edhe pse kam emrin turko-arba,(Bahtir Hamza,)Jam teper i kulturume, dhe shpirtinish dhe njerezisht i gezohem Krishterizmit, dhe perkulem para HYJIT tim,gje qe perkulem para Nanes time,sepse “ajo e dine se ēka kam hjek, dhe mi ka dite te gjitha hallet,” por i gezohem Brigites, se po mos te ishte Brigita une sot nuk isha i gjalle.

Ndoshat edhe jam kane i ashper pak,ne komentin e pare, me ato shprehje, te rande nese je ndire I ofendum, me fal shqipatri im I dashur, dhe permese kesaj te beje thirrje, per hire te Kosoves, qe te behesh Ushtar i femijve, te keshe kujdes mbi randesin e edukimit te femijve, si parakusht per njohje me boten,qe femijet te rritet , me edukat, me kultur ,kultur kombetare,dhe qe synjoje afrimin dhe ardhemeri ,per te qene njeri i botes, i ndershem i sinqer, i vertete, dhe i gjitheanshem.

Mitrovicali i dashur.!

Une dia mire se cka kerkoje, ardhemrine dhe sfidate njerezore, keto kane kene primare dhe keto kane kene parimet e mije jetesore.Por edhe ti mundesh te zgjedhesh kene te duashe.! Per popull,per komb,per atdhe.

Por,per te I njofte Femijte dhe psikologjine e Femijve, si dhe problemet e shqiptareve, ti duhesh te I njoheshe separi karakterin e tyre, mantalitetin e tyre, kushete e jetes se tyre,probelmet sociale – ekonomike te tyre, problemet shendetesore, bujqesore , morale, fetare,aventuriste, e kombetare.Si, dhe asnje shqiptar,/e, nuk eshte I perbere nga askush, te gjithe shqiptaret ne bote ku do qe jane, qe jetojen, jane te thjeshte.

NE, shqiptaret si popull, si komb, me disa veti qe i kemi dallohne ne tere bote.
    Shqiptarte jane ata, qe kane kundershtua cdo kryetar te shtetit shqiptar, qe ka kene si aktiviste politik.
    Shqiptarte jane ata, qe cdo shqiptar/e, qe kane ne aktivitet pere ēeshtjne kombtare,e kane kundershtu ose “ ja kane hjeke flamen” thenje e popullit….
    Shqiptarte jane ata, me tituj e pa tituj, qe cdo shqiptar,/e, qe eshte perfeshi ne ngritejen e qeshtjese se kultures kombetare si dhe te histories se letersies shqiptare, me shume e kane pengua, e kane cenzuru,ja kane mbylle rruge , se sa e kane ndihmu.!

Meqense asnjeri(as Ti e as Une) nuk jemi te diplomuar si psikolog, Mitrovicali I dashur.! te pergezoje per lindjen e Femiut,qe ka ardhe ne jete,qe pesumbedhjet muaj, qe ka ardhe ne jeten e lirise,nje femije qe ndriqone ne kaptjellin e Djepit,I stolisur me petkun e yj,me ngjyren e qiellit,qe e ka gjuhen e nanes shqip,dhe ende nuk dine mire me fole, dhe ende nuk dine mire me hece, e, edhe pse Kosoven e mbaje perdore, shtrohet pyetja : si do te zhvillohte ky femije, ne ēfare fryme te natyrese shqiptare kombetare, me ēfare rryma politike, me ēfare Biznise ekonomike,gje qe dihet se Femije mevaret nga vete shqiptarete.

PER FEMIUNE E POSA LINDUR

Ti shpreheshe Citoje :” Me lejoni ju lutem ti shprehi jo vetem mendimet e mija por bindjet e mija sa i perket femis.Fėmia kur lind aje lind pa asnje mekat,.”mbyllet citati.
    Mitrovicali I dashur,
    Po, “Fėmia kur lind aje lind pa asnje mekat,.” Por linde ne logjiken e te ushqyarit,linde Idiot.Sepse Femija si te i merre levizjet , bene sherr, dhe nuk dine se ēfare sherri bene, ai nuk dine te i perodrone ase gjesendet, dhe ēdo gje ēka ti jepesh femije e fute ne goje e tje e tje…. Nese femise ia jepim nje faculete, femija e fyte goje dhe vdese nga mosdija, gje qe ka bere veteverasje, nga mos logjika, nga idiotizmi,dhe per kete e bije pergjegjesia Nanes se femise.Eshte rast qe ka ndodhe ne nje fshat te Kosoves,ne nje familje shqiptare,a,….!

Asnje Nane nuk mundet me I plotesua kerkesate e femise se vete.

P.sh. 1) Nese nje Nana I ka dy djem, e te dy djemt qajne, e Nana e ka nji moll, ajo mollen ja epe o djalit te madh, o djalit te vogel, ose e ndane Mollen per gjymse,gje qe me ndarjen e molles pergjynse, njeri nder djemet qane,e qane,e, edhe me shume qane, sespe eshte I idhnuar ne Nane e vet, per nderjen e molles,dhe nga kjo prove e bute ,qe eshte e te drejtave themelore te njeriut per edukat, si kerkese e femijve per nje molle, na bene te qarte, se reagimi I nanes eshte jo I mire, sepse duhet te I kete dye molla, e jo nje molle per dy djemet.Por ne anen tjeter.Nanes se femise I mungon vete edukata, dhe lidhja shpirtrore-psikologjike me femine e vet.
    Nga ketu reflektohet te femija jeta per lufte,qe fillon nga lotimi I femise,e te qerit me ze, me psikama e me gjeste pa lidhje, gje qe vet femia behet i qarture dhe bene kethimi ne IDIOTISEM.
    P.Sh.2)Por nese nje Nane I ka dy djem, dhe ne shtepi e kan nje computer,bindu se ata dy djem kan me u rrahur deri ne pergjakje, per nje computer,vetem evetem per lojnate qe jane ne cimpjuter…
    Shembull te tille ke plote e plote….

Prandej benu Ushtar I Femijve, Mitrovicali I dashur,sepse : Femijte duhe te jene te mbrojtur, dhe duhe te kemi kujdes per ta, duhet te edukohen,sepse lindin idot, qe mos te rriten ne frymen e rrymave si IDIOTISEM.

“BESIMI NE FE MUSILMANE”

Ti shpreheshe Citoje : “Kur jem te baza e par, pra ajo fetare, femija kur te lind duhet me ja vnu nje emer te bukur musliman, mbas nje jave pak flok me ju pre dhe me bo synet, dhe kur prinderit jan ne mundesi nje Kurban per te ta prejn dhe qe ta lusin Allah-un qe Ai t'u ndihmoje atyre, prinderve pra qe ta edukojn ata femin e vete si ne frymen fetare ashtu edhe ne frymen kombetare.Qfar edukimi fetar(Islam)”
    Mitrovicali i dashur, nuk ka edukim fetar Isalm. Edukim fetar musliman,PO.Jo edukim Isalm.
    Ti shpreheshe Citoje : “Keto tipare lindin se pari te aj njeriu e mevon ate e mberthejn te terin kur aje njeri s'ka pas edukat Islame “.

Mitravicali I dashur, gabim e ke.

“Isalmi” nuk eshte edukat fetare.Feja Muslimane eshte edukate fetare,e bazuare ne librin “KU”ran,” qe ndahet ne dy pjese, ajo ligjore edhe ajo shpirteroe,liber ky,(KU”rani) qe eshte i hijeve te zeza, te cilin e ka kundershtua edhe Sellman Ruzhdi,shkrmitar me Cimin NOBEL.nga Irani.
    “KU”rani” eshte liber I cili eshte I kopjuar dhe I krijura, nga Bibla.Eshte shume lehet me I dallue plagjiaturen e shume poeteve, e jo te profeteve,qe jane ne “KU’ran”. “KU”rani” nuk eshte libere I profeteve, por liber ligjor-poetik, I poteve………….

PSIKOLOGJI.

Psikologja nuk eshte shkence,ashtu si qe eshte shkence: Fizika, Mate.Kimia, Biologjia.
    Psikologjia edhe pse nuk mirret me zbulime, mirret me veēurite e botese se mbrendeshme shpirterore, tė Ēdo njeriut,si dhe me analizen e veprimit mendore, psiko-logjike, dhe te veprimit fizike te vet njeriut.
    D.m.th.eshte shkence qe mirret me studuimin e dukurive ne veprim, te cdo njeriut, ne nje verpim kohore, mbrenda disa sekondave,si nga ana shpirterore ashtu dhe nga ana psikike. Apo jo.?!

Psikologjia nuk eshte shkence ne vete, dhe qe kater (4) mije vjet njerezite, e as expertet e shekullit –XX- e as expertet e vendeve ma te zhvilluar boteroere, nuk kane mujte me e zbulue shpirtin,as te njeriut,as te shtezeve, e as te shepzeve.dhe as vetem 11%, njohja e kesaje shkence, qe veprim I njerezve krahasohet me veprimet e shtazeve, e te shepeze,e fytyra e nejriut krahasohet, me fytyaret e shtazeve.(te Kalit, te Bikut, te qenit,te majmunit, etje,etej), e e dhe me sibmbolet e shpezeve…..
    Edhe pse njeriu bene pjese ne grupine shtazeve, procesin e natyrese,njerizit e keryejn me keqe se sa vete shtazete.!….
    Medet O Medet…..

Pra sado qe te permbytene njerezite ne kete shkence dhe te mbulohene me tituj e me diploma e me dokorata, kjo shkence nuk eshte shkence qe merret me zbulimin,e,- apo diēka te reje, e as me te ardheme te njeriut si dicka te re.

Psikologjia eshte nje shkence ,qe deshmone perballjen e njerezve, me probleme, me jeten e tyre te zymte, dhe trapia (ta qujme keshtu)psikologjike,njerezve ua bene te fillojne nje jete te re,….
    Psikologja, mirret si shkence,sepse eshte nje mundesi e njeriut, se qenjene njerezore,njerezite nuk mundet ta mbyllin ne kafaze, po si shtazete, sepse njeri dallohete me logjiken e te menduarti, dhe psikologjia, eshte nje shkence qe njerezit I detyrone per ne trajnim per integrim ne shpoqerin njerezore,njerezite qe e dojne shoqerin, me progarme, me diciplina ,me biznise, e tj…
    Pra psikologjia eshte nje koncep, qe njeriut I jepe shanse jete,per te jetuare I lire, ne liri, pamarre para syshe, fajin ose vepren, te cilen e ka bere njeriu….Por ne anen tjetere : psikologjia eshte nje instrument (te themi keshtu,a)i bujarise, qe njerezite te behen te suksesheme, te dashtune e te sjelleshem.Sepse psokologjia njeh rrutullimin e njeriut, dhe zhvillimi e tina, ne veshterise jete, ne familje, ne shkolla, ne dashuri, ne stilin e jetese,por edhe per ekzistencen e jetese.

Pra psikologjia, qe ka si bazeeee, per te ngreh zerin per gabimet e njerezve,(e te Femijve) qofshin ato te punese mendore, apo te veprimit fizike, te ēdo njeriut te thjeshte,a, e edhe te atyre qe, jane fytyra publike, te mos perfundojne pa rezulltate e pa mundesi, dhe mos te bejen gabime ne progarme e tyre,gje qe eshte shansa dhe shkalla e dukimit per te u shkolluare, per te u inkuadruare, ne shtet, ne edukim, ne culture, ne lufte per liri, ne biznise ekonomik,ne lufte per droge, etj, e tj…

Pra psikologjia eshte nevoja e vete njeriut,per te qene me te qendrushem, me u perqendrua e perballua problemet e jetese, per te bere njeriu te mundeshem ne jete normale, e,edhe pse shqiptaret edhe sot jetojne ne jeten jo normale,si ēdo gje normale, e edhe pse shqiptareve Femijte ua hajne qet, duke shku ne shkolle,e, edhe pse femijte e shqiptareve mbyten ne lum,”duke ike nga qet” e tje e tje………………
    Psikologjia I mundeson ēdo njeriut jete, qe te jete : i paster, qe te i qendrone veshtersive,qe te jete i vertete dhe te jetone me ndershmeri, i sinqert, dhe te i perballone problemet e jetese se perditeshme, si gabimet pa dashje,por edhe verperat e qellimta te tjera….

Ēuditerishte psikologjia e shqiptave nga Ish-Jugosllavia eshte ne kete formul. 2+2=3.Kjo eshte psikologja, qe nuk eshte shkence dhe nuk ka me titull Akademik.!

Pershendetje shqiptare
    Bahtir Hamza,letrar.

Anėtarėsuar
    19-05-2009
    Postime
    339
    I nderuari Bahtir, pamar parasysh se sa larg jem une dhe ju sa i perket femis dhe Edukimit Islam, pamar parasysh se mendimet e mija dhe mendimet e juara kundrejt njeri tjetrit jan diametralisht te pozicionuar, me lejoni te ju v'noj ndermend nje deshir time, nje besnikeri time dhe nje mardhenje miqesore e vellazore, te kurerezoj me ju se kam fitu pershtypjen e thell se ju moti keni vendosur qe te jeni "Kurban" per popullin te cilit i takojm si ju ashtu edhe une.Jam i bindur se kur te kishit mundesi ju do te benin edhe me shum per lumturin per ardhmerin e vendit dhe kombit shqipetare.Penda e juar eshte nje pend shum mos te them tepri e guximshme, e cila pren krejt dhe grin krejt ato dukuri qe biejn n'desh me interesat e vendit , popullit dhe kombit shqipetar.Mbasi pe shoh se keni depertu bukur mir ne kohen e pleqeris jam i detyrum qe te nxej nje pozicion pasiv sa i perket femis e posaqarisht Edukimit Islam, pėrse ; Eshte nje thenje e urt e nje shkencetari te njohur Islamik El-Gazali i cili thot "Te mundohesh ta skjarosh nje njeriu ne moshe Fen Islame per te cilen aj s'ka pas nje interesim te vecant per t'a njohur ate sa ishte i ri, kjo perpjekje e juar do te ngjaj perpjekjes te nje njeriu i cili me shtag tenton ta shkruaj emrin e vet ne siperfaqe te ujit."Micesia ime i nderuari Bahtir do te shfaqet tash e tutje karshi juve vetem me kritika ndersa te te tjere vetem me lavderata per ju, perse?a vec ce te ju perfitoj per veti?...jo ne asnje menyr, por, une do te perpiqem te jem per ju si ato gaca e prush ku duhet hekri mu kalit, ku duhet hekrit pak me ja nderu formen e keshtu me radhe.Sa i perket edukates dhe mesimeve kombetare une ju konsideroj per mesues tim personal, do te ju drejtohem me shum pyetje e kurre me pergjegjje pa lejen e juar, por per Fe Islame ne qoftese keni interes ju lus te jeni te bindur se kam shum shum njohuri edhe neqoftese nuk jam zyrtarisht Hogjė. Cysh me 15 vjetet e mia kam cen mesues ne xhami ne mitrovice dhe i kam mesuar femit dhe disa studenta shkrim dhe lexim arabė, cysh atehere kam lexuar me cindra e cindra libra mbi fenė Islame te cilat jan kon te shkruara dhe te shtypura nga dijetaret e Sarajeves.Shumė prej atyre librave i kam perkthyer vete me ate dijuni qe pata ne gjuhen shqipe dhe keto perkthime i dergojsha ne perpunim e siper tu nje shok i imi i cili ka qen ateher student i fakultetit te prishtines ne studimet e letersis, historis dhe gjuhes shqipe.Ne ate kohe por as sod une kur s'kam shikurar se ky filoni a eshte me rugoven apo me suroin apo me dikend tjeter dhe vehten time kur nuk e kam inkuadruar ne ndonje parti politike, ne pyetjen e dikujt se ciles parti une i takoj?!, pergjigja ime gjithehere ka cen; Partia ime eshte Shqiperia dhe kombi Shqipetare, e dua Kosoven por jo keshtu te pergjysmuar, i dua shqipetaret e mi te ciliet jan mire te edukuar e qe ua vjen ndermend te vijne te une dhe te ma bejne perhajr bajramin, te cilet jan te civilizuar , te kulturuar dhe te shkolluar.Nje dashni te vecant e kam dhe gjithnje e kam pasur per ata shqipetare te cilet kan cen shum shum Kombetarisht te edukuar e qe edhe ata pak qe i kam njoft kan qen vellezerit e mi te betuar, ata gjithenjehere kan cen te paret qe vijshin dhe me bajshin perhajr Bajramin, ngat ta kam cen gjithmon i emocionuar, dhe me ta e ndjejsha vehten gjithehere krenar se jam edhe une vella i tyre.Kur u vrajten Jusuf dhe Bardhysh Gėrvalla dhe Kadri Zeka, e kam cit karigen te dera dhe nisen kojshit meme ardhe duke menduar sem ka dek dikush i familjes, por kur e muren vesh se perse e cita kariken tu dera ateher jan befasuar me mu shum kendshem, vijshin shok dhe mict e mi dhe ma shnojshin kryt per keta martiret e kombit.Dy jave me ka ndihmuar babai te mbaj ket te pamunit.Aqė kam cen i pikelluar sace shumica mendojke se mos vall ki i kishe ata diq prej familje?!.Me vrasjen e tyre une u zgjova kombetarisht dhe fillova te lexoj edhe libra kombetare e jo vetem ato fetare.Prej kesaj kohe te une shkojshin bashke dore per dore si bindjet e mija fetare ashtu edhe bindjet e mija kombetare.I nderuari Bahtir, e ndjeje vehten shum te pikelluar kur disa ne ket forum me ne krye me nje Llapi me versulen brutalisht, dhe me fyerje te tona gjuheve duke me emeruar edhe si "taliban", "spiun te UDB-es" etj. Zoteri Bahtir, une qka pash ketu neper ket forum ket sdi a kisha mujte ma keq me pa edhe ne Bardovce te Prishtines, une jam musliman shqipetare Zotėri Bahtir, por si ki Llapi dhe shum llapa te tjer ketu ne forum dhe jashte ketij forumi, pra ne jeten reale, une si keta s#kam qen dhe kure s'do te jem shqipetare, Zot i madh mos e bo.Ju Zoteri Bahtir mem kritiku kjo eshte privilegje per mua personalisht, por kur juve ju kritikojne njerez me karakter dhe moralishte njerez te semur une ketu nuk muj te jem i mencur.Ehhh vellau im Bahtir , ne fund me duhet te shprehi vetem nje keqardhje te madhe ndaj se ju mendoni se Kur'ani eshte nje liber i shkruar apo nga bibla i kopjuar dhe se ju e perkrahni selman ruzhdin, sa i perket meje dhe juve ky eshte i vetmi murri kinez qe na ndan neve te dyve.E lus Allah-un e madhe qe t'ju drejton ne rrugen e Tij deshtet ju kėt Zotėri Bahtir.Sa i perket ceshtjes kombetare do ta keni pergjithemon perkrahjen time modeste shum shum i nderuari.Ju pershende me pershendetje Islame dhe me pershendetje Shqipetare.

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anėtarėsuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar mė parė nga &Mitrovicalia& Lexo Postimin
    Sa i perket zhvillimit tim intelektual , aj zhvillim as qe ja ka nis tu une ndonjeher se jam nje njeri i thjesht me 9 vite shkolle.
    shif tash se si ky profesori me 9 vite shkoll fillore se si i ka mesue nxensit e studentet qysh te behen taliban
    qysh te urrejn njeri tjetrin qysh te rrejn qysh te shkormtarizohen e qiso mbrapametunia
    po ky i shkret paska harrue se kaher ka ekzistue shkolla e mesme e medreses e me von edhe fakulteti i teologjis
    e koka met ky me i mesue femijet tan a po me mire than talibanet e sodit kokan prodhim i yti more talibani i perbetuar
    tash edhe BAHTIR HAMZES letrarit i thua qe te mesoi nga ti per fen haaaaaaaaaaaa

Citim Postuar mė parė nga &Mitrovicalia& Lexo Postimin
    por per Fe Islame ne qoftese keni interes ju lus te jeni te bindur se kam shum shum njohuri edhe neqoftese nuk jam zyrtarisht Hogjė. Cysh me 15 vjetet e mia kam cen mesues ne xhami ne mitrovice dhe i kam mesuar femit dhe disa studenta shkrim dhe lexim arabė, cysh atehere kam lexuar me cindra e cindra libra mbi fenė Islame te cilat jan kon te shkruara dhe te shtypura nga dijetaret e Sarajeves.
    Do t“i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

Anėtarėsuar
    19-05-2009
    Postime
    339
    O Llapi, une to kona per ty taliban tradhtare, UDB-ash e se di mo cka, demek jam keshtu sipas teje , perse more nuk po me len nje here e pergjithmon te qete!. A nuk kupton njehere e pergjithemon se fjalet e tu te ndyra mua aspak nuk me vlejn.Une ketu shkruaj me nje njeri te i cili kam deshir te perfitoj njohuri te cilat si kam, kam deshir qe ngat ketij njeriu te ritem edhe ma i madhe se qe jam...e ti o patriot me bateria po perpiqesh qe t'ma ndalosh ket rrite?!.Ti Llapi ketu vec mundesh diqe te mesohesh jo prej meje por prej ketij njeriu te madh, se te une ti moti e ke mar noten perfundimtare e cila tingllon pe ceku; "ti je dhe do te mbetesh per mua nje njeri i semur mentalisht, e ne qoftese arrit te sherohesh une do te gezohem me se shumti."Se une nuk kam deshir qe nje shqipetare sa do te jet i kec dhe i paftyre une as ate nuk kam deshir ta shoh si ty ashtu te semur.

...beyond Maska e Alienated
    Anėtarėsuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Ofofofof - edhe ne kete forum ja nisi lufta BahtirHamze vs FloriBruq!
    E morri lumi dhe kete forum!!!
    Koha ėshtė e maskarenjėve
    Por atdheu i Shqiptarėve

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Shqiptar : Fan Noli mbi ceshtjen tone kombetare
    Nga Eni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 11-08-2009, 20:25
  2. Pėrgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29
  3. Myfid bej Libohova
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 29-03-2004, 04:24
  4. Si vjen bashkimi kombėtar?
    Nga Anton nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 487
    Postimi i Fundit: 22-02-2004, 00:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •