Postuar mė parė nga
Genna
Pershendetje!!!
Ne rradhe te pare ju kerkoj falje ne qoftese nuk shprehem mire ne gjuhen Shqipe, e kam te mesuar vetem nga Prinderit gjuhen nuk kam bera shkoll Shqip!!
Kam ndjekur me vemendje demostratat e kesaj periudhe ne Greqi nga Muslumanet!!
Edhe ne jemi Musluman, po ama nuk jemi me mendimin e ketyre demostratave!!
Te jesh Besimtar do te thot qe te respetosh dhe fen dhe besimin e njerve te tjere!!
Edhe ne kemi emigruar ne Greqi ne 1990, une kam qen e vogel nuk mbaj mend po Prinederit me thon qe nuk u perpuqen me iden e Grekut qe duhet te vaftiseshin per nje dokument, Babi nuk e pranoj kete gje, dhe vendosen te iknin nga aji shtet, nga ajo kohe deri me sot jemi nenshtetas Hollandez, dhe jetojm ne Holland.
Ne e kishim nevoj ate shtet ne shkuam, pse duhet te bejm ligjin ne nje shtet tjeter kur nuk mundemi te bejm dot ligjin ne shtetin tone??
Atyre qe nuk ju perlqejn ligje Greke pse nuk ikin??
Shume te tjere ne Greqi kan pranuar kethimin e BESIMTARIS vetem per dokumentat, dhe kur vin ditet e festave tona Muslumane i festojn dhe ATA, JU DUKET NORMALE KJO GJE???
Mua jo!!!!
Jane njerez qe hane dhe pin nga te dyja anet!!!
Jane njerez qe ne fund te fundit nuk e ndjejn veten as Musluman as Kaurra!!!
Dhe keta te tjeret qe sot ngrihen dhe djegin neper rruge, PSE NUK NDEJTEN NE SHTETIN E TYRE ME BARKUN BOSH DHE ME BESIMIN E MUSLUMANIT PLOT???
Pse nuk demostrojn keshtu ne kete menyr ne shtetin e tyre per te krijuar nje te ardhme te mire???
Ne fund te fundit aji shtet ka rregulllat e tij, te pelqejn rri nuk te pelqejn ik!!!
Ju vinte mir juve nje person te vij ne shtepin tende dhe te te bente ligjin???
Kjo eshte e njejta gje, dhe me Grekun.
Kan ligjin e Tyre dhe pik.
Po kam vene re nje gje nga keta EMIGRANT qe te vin ne shtepi dhe kur i mbushet barku me buk duan te nxjerrin te zotin e shtepis perjashta dhe te behen vet zot shtepie, gje qe nuk me duket normale.
Per temen e Grekut per keq trajtimin e Shqipetareve ose shtetas te tjere, nuk jam dakord aspak, sepse jemi ne dijeni qe Greku ka keq trajtuar, ama........ mos te marrim vetem temat qe na interesojn, po te marrim dhe temat qe ne bejm sikur nuk i shikojm.
Dhe emigrantet tane kan vrar dhe kan prer ne Greqi dhe ne shtetet e tjera, kan qen te burgosurit e SALES qe i nxorri nga burgu, te cilet njollosen emrin e SHTETIT TONE hajduta dhe kriminela, po ama qe demin e tyre e kan paguar shume shtrejnt familiar te tjere te emigruar ne shtetet e ndryshme te Botes.
Shume veta mendojn qe kur emigron ne shtet tjeter eshte e leht!!! JO JO JO aspak nuk eshte e leht, po ama nuk duhet qe te futesh ne shtepin e tjetrit dhe o burra te bejm ligjin!!!
Edhe ne ishim ne Greqi, po ama jemi familje Muslumane dhe nuk pranuam kthimin e BESIMTARIS tone per nje cope buk, dhe me sakrifica gjetem rrugzgjidhje tjeter, jo rrugzgjidhjen e DEMOSTRATAVE
Qe te besosh tkekFEJA JOTE duhet te respektosh dhe fen e tjetrit, se ne kete menyr dhe aji ose ajo te respktojn BESIMTARIN TENDE
NE FUND TE FUNDIT ATA KAN LIGJET E TYRE
NE E KISHIM TE NEVOJSHME TE SHKONIM TEK ATA JO ATA TEK NE
ATEHERE TE PELQEN RRI, NUK TE PELQE IK
KUR JAN KAQ TE FORT ATA PSE NUK DEMOSTROJN TEK POLITIKANET E STETEVE TE TYRE????
PO SHKOJN E GJEN SHTETE TE TJERA PER TE DJEGUR E MASACRUAR???
Mos besoni qe nuk jam e mendimit qe Greku vepron keq, perkundrazi jemi nje familje victime e Grekut edhe ne, po ama nuk pranuam ligjet e tyre dhe ikem!!
Kam ca familjar ne Greqi qe te dielen shkojn ne kisha dhe te premten thon eshte NATE E MIRE
JENI DAKORT ME KETE GJE????
UNE JO< ABSOLUT JO
Po te ishim te gjith te nje mendimi qe mos te ndryshonin BESIMIN TONE per nje dokument mbase do kishim arritur ne nje zgjidhje tjeter, po ama shume veta e pranuan dhe ne te tjert e paguam!!!!
Greqia eshte i vetmi shtet ne bote qe akoma nuk ka paisur emigrantet me dokumenta te sakta ( pasaporta ) vetem dokumenta nje vjecare, gje qe nuk ka shpjegim, po po te ishim te gjith bash pa djegur e masakrosur po vetem me mendimin qe NUK PRANOJM KETE LIGJ do kishim fituar!!
Po nuk ndodhi keshtu shume veta pranuan kthimin e BESIMTARIS, po ama edhe ata qe pranuan kthimin e Besimtaris sot e kesaj dite akoma me documenta nje vjecare jane, MENDONI QE JA VLEN KJO GJE?????
Shpresoj te mos me urreni nga keto shprehje, ishte mendimi im!!!
Jam krenare qe Familja ime nuk ju nenshtrua rregullit Grek, vuajtem po ama jemi Musluman me dokumenta dhe me ZEMER!!!!!
Faleminderit te Gjitheve
Krijoni Kontakt