Pa tė kujtojmė kohėn e Xhordano Brunos para sa e sa vitesh i cili konstantonte se : "Gjithėsia Nuk ka kufi,ajo nuk matet dhe ėshtė e pafund". Pikėpamjet e Brunos ishin nė kundėrshtim me pohimet e kishės.Dhe kėshtu Bruno nga Gjyqi i Inkuizicionit (kishės) u dėnua me djegie nė furrėn e drruve nė Romė .
Poashtu
Galile Galilei bėri zbulime tė mėdha nė shkencėn e astronomisė.Ky me teleskop tė bėrė vetė zbuloi satelitė e Jupiterit.Me kėtė zbulim hodhi idenė e vjetėr se vetėm toka mund tė ishte nė qendėr tė lėvizjes qiellore.Pikėpamjet e tij i kundėrshtoi ashpėr Kisha.Pas mundimėve shumėvjeqare nė burg,nė pleqėri i detyrua tė mohoj para gjyqit tė inkuizicionit mendimet e veta . ( sepse edhe ky do pėrfundonte si Xhordano Bruno )
Edhe kėto kanė ndodhur para shum vitesh dikund nė shekullin : XV-XVII
Me Rrespekt : ILMGAP
E kam pare ne Tv kete lajm. Ka ca kohe. Me beri pershtypje kjo femra vete e shan priftin ne momentin qe ai ishte duke pagezuar nje femije. Ose s'mbush, ose ja kane punuar priftit si Pangos.
Kuptohet qe reagimi i priftit nuk do koment. Nuk duhet ti ishte pergjigjur provokimit ne nje menyre aq harbute.
Ketej predikon paqen, faljen, e nga ana tjeter...
Feelings change - memories don't.
njeriu qė nuk ndėgjon priftin duhet tė vritet
nėse ajo gruaja ka qenė fajtore prifti ka pasur mundėsi tė bėj edhe mė shumė edhe sipas biblės i lejohet atij..ja shikoni..
a ėshtė kėshtu apo dukem nė synin e krishterėve si njė i poshtėr qė ofendon fenė e tij??
Ligji i Pėrtėrirė 17 12
Por njeriu qė do tė veprojė me mendjemadhėsi dhe nuk do ta dėgjojė priftin qė ndodhet aty pėr t'i shėrbyer Zotit, Perėndisė tėnd, ose gjykatėsit, ky njeri ka pėr tė vdekur; kėshtu do tė shkulėsh tė keqen nga Izraeli;
kjo grua ėshtė dashtė tė vritet nėse nuk ka ndėgjuar priftin edhe ka qenė fajtore a mos jam gabim??
Kjo temė ėshtė hapur me qellime fyrje ndaj Kishes dhe te krishterėve. Per ndryshe kjo ėshtė njė rrenė nga njrerez qe ushqehen nga rrena islame. Vet islami qe prodhon kesi rrenash, nuk permban mbi veti diēka tjeter pos rrenes - burim e djallit.
Unė disaher nga hapsi i temes kerkova burimet e ketij informacioni per ta vertetuar a ėshtė e vertetė apo jo, por asnjėri, si dhe as hapesi i temes nuk paten se si te sjellin derisa kjo ėshtė gėnjeshter.
Pasi nuk sjellen informacione se nga e ka burimin kjo rrenė, unė bėra njė kerkim nė internet dhe e gjeta.
Burimi kėsaj rrene ėshtė nga disa qelbėsira islame nė kWtė adresė:
http://www.youtube.com/watch?v=we1ck...layer_embedded
Kėto rrena janė tė hapura nga njė person i panjohur por qe ka pseodonimin "KosovarMuslim".
Kjo temė mund edhe te mbyllet por jo, nuk ėshtė mirė tė mbyllet. Nuk ėshtė mirė tė mbyllet sepse njerėzit me mende te shendoshė mund ta kuptojnė vleren islame sepse, njerėzit qe perfaqojnė islamin dinė tė trillojnė dhe tė prodhojnė gėnjeshtra sikurse edhe vet janė tė mashtruar.
Adresa qe ka edhe kėtė rrenė ka kėto tema nė video:
Protesta ne Prizren - Kosove| Free Palestine
3,648 views
MsnMix
Ilahi ne anglisht recituar nga femijet
150 views
AliDemsiTR
Pse e pranoi Islamin, p.2
3,182 views
ttomor
Prifti e rreh nje femer ne kishe
1,474 views
KosovarMuslim
Bubrrecat adhurojne Allahun sikur muslimant
259 views
KosovarMuslim
20 mije amerikanė ne vit pranojne fene Islame
195 views
KosovarMuslim
Serbi qe pranoi Islamin
1,629 views
KosovarMuslim
Nje prift katolik dhe nje moter e nderit akuzoh...
686 views
KosovarMuslim
Prifti i cili perdhunonte femijet zihet nga pol...
526 views
KosovarMuslim
Hoxha i cili e din Biblen me mire se prifti
891 views
KosovarMuslim
Per ndryshe ėshtė ligj nėse plason njė informatė tė dihet burimi dhe qe edhe burimi tė jetė i vertetė sikurse ky informacion, psh:
Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.
Pershendetje toni
Nuk me duket e arsyeshme te flasesh keshtu per islamin , sepse shpreh mllefin kunder fes e jo kunder njerzve .
Si thua ne te ofendojme krishterizmin vetem pse messia sjelle gjithqfare video ofenduese , nuk me duket e drejte te gjykohet feja simbas sjelljeve te njerzve .
Eshte e njejta gje tani te themi se krejt prifterijte qenkan te tille dhe feja krishtere perhap dhunen , vetem pse e pame nje video , dhe e njejta vlen edhe per islamin .
Mu duk nje gjest i ulet nga ana yte shpresoj te kem gabuar sepse nuk eshte e drejte kjo qe thua ti.
Ajo video eshte rrenė. Nėse nuk ėshtė rrenė. le te del dikush dhe te thotė se jo dhe ta deshmon. Andaj ai qe prodhon rrena duhet tė dihet se kujt i perketė. Mendoj se ishte mė mirė tė ipet verejtje nga njė musliman dhe t'i thotė se kjo nuk ėshtė e vertetė, e jo tė komentohet dhe tė zhvillohet humor nė llogari te Kishes katolike. E nė fund me ēka? me njė rrenė tė disa qelbėsirave islame se nuk dinė asgjė tjeter veq me shpif dhe me sjellė rrena mbi Kishen katolike!!
Sa per mesia4 unė as qe i kam lexuar as shiquar, as komentuar ato qe ai ka sjellur, per mua nuk janė interesante, ai jep llogari per vetvete e jo unė.
Sa i perket asajė qe thua; "Nuk me duket e arsyeshme te flasesh keshtu per islamin" Unė as qe e kam fy, por shprehja ime ishte, nėse e ke kuptuar unė thash dhe prap e them kėshtu; Per ndryshe kjo ėshtė njė rrenė nga njrerez qe ushqehen nga rrena islame".
Islami dallon nga Muslimani.Perfaqesues islam ėshtė edhe BinLaden i cili e dimė se kush ėshtė ai. Por ai nuk ėshtė musliman.
Unė nuk kam mllef, prite Zot, por asesi nuk i komentoj as nuk i perkrahi rrenat sepse jam i vetdieshem se nga buron ajo, nga djalli.
Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.
Krijoni Kontakt