Komunikimi , respekti.
Komunikimi , respekti.
Mesa une e kuptoj pyetja shtrohet se kush eshte celsi qe lidhja te zgjase?
Perderisa eshte krijuar lidhja d.m.th. se te gjitha keto qe u thane me lart ekzistojne
Pra komunikimi, sinqeriteti,dashuria, respekti........... etj.
por nese duam qe kjo lidhje te zgjase sa me shume pse na ben te ndihemi mire
Atehere mos kerkoni martese se aty prishet pazari........
DON'T WORRY BE HAPPY
aftesia e nje njeriu per tu pershtatur me te tjetret por dhe per te bere te tjetret te pershtaten me te pa krijuar konflikte.por ne disa raste ekstreme eshte e domosdoshme edhe genjashtra.
Perputhja e karaktereve , ideve , gjen nje pjese te vetes qe kerkoje .
qe lidhja te zgjas mendoj se do nevojitej nje gje qe i permbledh te gjitha qe jane permendur me lart dhe kjo eshte ''te qendrosh vetvetja dhe pasi je lidhur''
meso nga e djeshmja,jeto te sotmen,shpreso per te ardhmen...
Bombona thote: "...qe lidhja te zgjas mendoj se do nevojitej nje gje qe i permbledh te gjitha qe jane permendur me lart dhe kjo eshte ''te qendrosh vetvetja dhe pasi je lidhur''...
Bombona e dashur, kuptoj qe je vajze me karakter dhe e sinqerte. Teorikisht meriton noten dhjete, por praktikisht funksionon pak me ndryshe. Qenia vetvetja, eshte pak e dyshimte dhe e frikshme...
Shikoj, qe je e vemendshme, prandaj bujarisht do te sygjeroja:
Edhe pse, nuk ka skema te gatshme, lidhja ne çift perveç respektit dhe ndjenjes shpirterore reciproke qe duhet te jene te sinqerta, kerkon nga te dy anet edhe te edukoje secilin prej partnereve qe te jene te kujdesshem. Ku dhe kur?
P.sh. Te mos nderhyjne vend e pa vend ne punet e partnerit. Te marrin pjese me takt ne problemet e perbashketa, apo personale. Te mos e ulin, shokun ne prani te te tjereve, apo te mos mburrin "boten", ne bisedat mes tyre. Te jene, tolerante dhe te mos shohin si "tra", edhe qimen me te vogel tek partneri...et. etj.
Pra, duhet, edhe pak "hipokrizi", ne qotese e quaj keshtu, per te sherbyer si balance e raporteve te mira.
ME NJE TJALE, BURRI DUHET TE BEHET PAK "SHURDHE" DHE GRUAJA PAK "QORRE" !
Ndryshuar për herë të fundit nga Astrit Kosturi : 04-04-2009 më 10:13 Arsyeja: ortografi
kompromisi.....
ylli i mëngjesit
S'ka celes kryesor apo dytsor ne nje lidhje...Raporti midis nje kopje duhet te jet elastik nuk duhet te jet medoemos reciprok. Nuk mendoj se nese bej dicka une duhet se zbene ta bej dhe personi qe kam perball (eshte e vertet nje monedh ka dy faqe me shembellime te ndryshme por me vler te barabart) Kur flitet per dashuri suksesi i vetem eshte kurimi i ndjenjes dhe jetzgjatja e saj, ndersa kur flitet per nje raport te ngrir pra jo me ndjenj por vetem me synim suksesi i vetem eshte konkluzioni pra qendron fjala e urt "qellimi justifikon mjetin"
Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket
Krijoni Kontakt