Close

Rezultati i Sondazhit: Si e kuptoni thelbin e lëvizjes 'Vetëvendosja' së Albin Kurtit?

Votues
68. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Referendum për pavarësi të Kosovës

10 14.71%
  • Referendum për bashkim me Shqipërinë

9 13.24%
  • Referendum për bashkim të të gjitha trojeve shqiptare

33 48.53%
  • Nuk më intereson

16 23.53%
Faqja 12 prej 40 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 400
    Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    Nuk e di sa paguhen këta klysh të shkijeve që përpiqen me hudh balt mbi njëriun më vizionar e përparimtar të kombit.

Njeri se Albini e kan lakmi shumë popuj që të ken. ne e kemi e nuk e nderojm si duhet, kjo është turp!

Albinin nuk mundet kush ta ndalë në rrugën e vet për t`i dal zot atdheu e kombit!

Kili

SHQIPËRIA ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
    Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Albini Ne Gjicka Ben E Ben Per Mbare Shqiptaret Jo Per Veten E Vet .po Te Kishte Qen Vetem Per Veten E Tij Sot Me Siguri Do Ishte Ne Nje Pos Te Lart Qeveritar E Sdo Ja Ndjeje Me Zerin Po Heronjt E Vertet Luftojne Deri Ne Fund Per Idealet E Tyre Dhe Ideali I Albinit Besoj Se Eshte Shqiptaria Ne Gjith Kuptimin E Fjales.

i/e regjistruar Maska e altruisti_ek84
    Anëtarësuar
    18-07-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    1,151

Cfar mendoni per VETVENDOSJEN ?

Kjo tem qe kam hapur ka te bej me ate sesa sa antar te keti forumi pajtohen me vetvendosjen dhe ideologjin e Albin Kurtit.
    A mendoni se ka te drejt vetvendosja ne ate qe thot dhe a jan te sakta faktet e vetvendosjes te cilat fakte na tregojn qartazi qe jemi ne nje gjendje shum te disfavorshme dhe jo ne gjendje per te ber festa.

Une personalisht pajtohem plotesisht me vetvendosjen dhe mendoj se sa me par ti bashkohemi vetvendosjes aq me mir do ti kemi punet dhe do ta zgjidhim qeshtjen ton.

Cka mendoni ju, cfar opinioni keni ?

Debat te kendshem, altruisti_ek84

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    un nga filimi kam mbeshtet albin kurtin dhe kam nje rrespekt te veqant per z albin kurtin

i/e regjistruar Maska e salihaj
    Anëtarësuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Në Pejë
    Postime
    1,005

Ec e mos qesh me prishtinasen

Shikova vidio klipin e saj për Pejën. Krejt në rregull! Un mendoja se filmonte gocën. Ajo largoi gocën dhe filmoj parullën e Vetëvendosjes “JO NEGOCIATA! VETVENDOSJE!” Atëherë më bëri të qeshi!
    Kur kem shkruar këto parulla, atë ditë tri herë kemi rënë në sprovë. Isha bashkë me ata djelmosha. Më dukej vetja si delja plakë, kur vrapon pas qengjave. Jam thellë i bindur që gjatë kohës okupuese në çdo demonstratë që është mbajtur në Pejë kamë marrë pjesë. Ndërsa në Prishtinë kam marrë pjesë vetëm në vitin 1968 dhe me një dhe dy prill 1981. Mirëpo, ajo pjesëmarrje ishte me plot sfida, tensione dhe pasiguri totale. Këtu në Pejë me Vetëvendosje, dallimi ishte shumë i madh, një pushim total shpirtëror, një kënaqësi dhe bukuri madhështore e djaloshare që dinin pse shkruanin këto parulla (mos të keqkuptohem edhe demonstrata paraprake kanë pasur kuptimin e vet të plotë dhe pa koment). Ama këtu mbretëronte kënaqësia.
    Problemi i parë: Roja e Kuvendit Komunal nuk lejonte të shkruhej! Unë, thirra rojën dhe thash: “ Me ditë Ali Lajqi që nuk po lejon shkrimin, të largon nga puna! Sepse vet Aliu gjatë vitit 1981 për të njëjtën gjë është burgosur gjatë vitit 1981” Roja u larguar nga vendi dhe shikonte.
    Problemi i dytë: Ishin tubuar pesë çuna, në sy të mijë shumë të pagdhendur, filluan të provokonin tubimin me këto fjalë: “Ju shkoni në: (po e citoi Adelinën kur thotë në rr. s.), por këta më origjinal i thoshin këto fjalë, duke bërtit kush jeni ju qe po qoni pluhur” etj. Atëherë, unë u afrova te Albini dhe i thash:”Albin çfarë të bëjmë dhe të tjerëve që ishin të përgatitur, për të mos eskaluar situata”. Më tha: “ne po i përcjellim, nëse reagojnë ne do ua kthejmë me të njëjtën masë” Unë i përcillja me bisht syri, pasi që vëren se ne bëmë marrëveshje, ata filluan të largohen me fjalë fyerje dhe përbuzëse”.
    Problemi i tretë: Pasi që përfunduam misionin unë i thash Albinit: “ne ia arritëm qëllimit me sukses, andaj do kthehemi!” Albini mu drejtua: “Kem edhe ca punë, ti axha Hasan mund të shkosh”. Atëherë, u bë ajo që synuan të ngacmonin edhe policinë një çikë që “mos të flinin! E terë kjo përfundoi me një apo dy të burgosur!
    Andaj qesha me prishtinasen, edhe Ajo kishte dëshirë të madhe mi nguc “grerëzat në at birucë”. Po rri mori bija e fisit, tani i kemi politikjat dhe delegatët e zgjedhur, neve na mbet të bëjmë sehir dhe të shijojmë frutat e Lirisë!

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Une jam per Albinin me pelqen politike dhe drejtesia e tij
    asht atdhetar i madh i shef pikat e rrezikut dhe qka ka then jan dal !
    ka deshir ta formon partin e tij.
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    I vetmi njeri ne kosov qe di cfare kerkon, si e kerkon, si e argumenton, si debaton me politkuajt tane, si ben opozite ndaj te gjitheve edhe ndaj qeverise, edhe ndaj unmikut edhe ndaj euleksit, i vetmi person qe nuk punon si i shitur etj etj etj.

i/e regjistruar Maska e firaku
    Anëtarësuar
    03-04-2008
    Vendndodhja
    Nen qiell
    Postime
    660
    Kame respekt por as me embelsira nuk duhet tepruar.
    Nuk thote gje tjeter perpose asaj qe e di tere populli i kosoves bile edhe femijet e shkollave fillore i dine ato gjera.
    Eshte mire te kyqet drejte per drejt ne politike e te provoje ti realizoje ato qe aq bukur i thote.
    Fundi,fundit deshirat dhe mundesite jan dy gjera qe rralle behen bashke.

Pro diturise Maska e Gjelosh PRekaj
    Anëtarësuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    Albin Kurti legjende e gjalle

i/e regjistruar Maska e salihaj
    Anëtarësuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Në Pejë
    Postime
    1,005

Sikur të isha kopja e Juaj

Citim Postuar më parë nga mendimi Lexo Postimin
    I vetmi njeri ne kosov qe di cfare kerkon, si e kerkon, si e argumenton, si debaton me politkuajt tane, si ben opozite ndaj te gjitheve edhe ndaj qeverise, edhe ndaj unmikut edhe ndaj euleksit, i vetmi person qe nuk punon si i shitur etj etj etj.
    Dëgjo! shumë pak jan duke trajtuar gjenzen, apo siç e quajn disa "pedigre-në" populli ynë shqiptar. Gjeneza e Albinit është e pastër si loti dhe patriotike. Të tillë ende nuk po i diktoi, apo pak po diktoi të tillë në rradhat e politikës sonë shqiptare. Rol të madh luan burimi i politikanit. Një poltikan përveç diturisë, njohurisë, patjetër duhet pasë burimin nga paraardhësit e ditur, të emancipuar, patriotik, bujar, dhe të pa luhatshëm në detyrat, obligimet dhe realizimin e tyre ndaj vatanit dhe popullit. Ju përshëndes.

Faqja 12 prej 40 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Shinasi Rama: Ju rrëfej kujtimet e mia mbi lëvizjen e dhjetorit '90
    Nga Xhuxh Xhumaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 13-12-2009, 22:54
  2. Lidhja Shqiptare e Prizrenit
    Nga dodoni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 00:29
  3. Lec Kurti, kompozitori dhe diplomati i shquar shkodran
    Nga Albo në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 21-04-2009, 16:13
  4. Vlerësimi për Luftën Nacional Çlirimtare Shqiptare
    Nga Kryeplaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 177
    Postimi i Fundit: 05-11-2007, 20:10

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •