Para ca ditesh kam degjuar nje thenje e cila ne menyre te perkryer pershkruan gjendjen e ketij rajoni;"Gjikunde te gjallet qeverisin me jeten e vete dhe te nje vendi,ne Palestine e Izraelin e sotshem te vdekurit qeverisin me te gjallet"
Teper shume "histori",seriozisht demton shendetin...
Urrejtja me e cmendur eshte urrejtja mes vellezrve si duket...
Dhe kush po e mbron genocidin cifut?
Nejse igracica une ja kam vene vijen internacionalisteve marksist si puna jote me kohe e me vakt.
More vesh Zarojevic?
Shume interesante letra e Anjshtajnit.
White Knight
Cfare po beni ju? Nese ben pyetjen "kush po e mbron gjenocidin cifut?" Po e mbroni me kembe e me duar. Asnje mendje e shendoshe e secilit besim qofte e secilit komb i takofte nuk mund te mbroje dhe mbeshtese krimet e shtetit Izraelit mbi popullaten e pafajshme ne rajon.
Moralisht cdo kush simpatizohet me ate mbi te cilin po ushtrohet terror e po i behet padrejtsi. Ky per mendimin tim eshte reagimi i natyrshem njerezor.Ju thoni mire ja bejne Palestinezeve edhe kur keta te fundit jane nxenes te shkolles fillore, edhe kur keta jane te semure ne spital, edhe kur keta jane thjesht kalimtare ne nje treg apo gra e pleq.
A ju ka mbetur ndokund nje fije humanizmi apo jo??? Une nuk e kuptoj sesi mund te simpatizoni Izraelin ne kete rast.
Nga ana tjeter, Hamasi per mendimin tim nuk ka aftesi drejtimi politik. Nuk eshte faji i Hamasit per kete te fundit. Te gjithe ata qe drejtojne Hamasin erdhen nga fronti i luftes. Hamasi duhet te mendoje dhe te veproje me holle. Nuk duhet te harrojme historine e hidhur te sa e sa rezolutave per paqe te cilat Izraeli nuk i ka respektuar e vazhdon te mos i respektoje, gje qe e ul besimin e Hamasit ne zgjidhjen diplomatike te problemit. Megjithate politika e Hamasit nuk eshte e nivelit te duhur dhe shpesh here e keqeson gjendjen e popullates civile palestineze.
Palestinezet dhe e mbare bota Arabe ka nevoje te bashkohet rreth asaj qe i bashkon. I bashkon gjuha, feja, zakonet trashigimia historike etj etj. Pra kemi te bejme me nje komb qe jeton ne disa shtete. 24 apo 26 shtete ne bote (ne mos gaboj) kane arabishten gjuhe zyrtare. Me fjale te tjera e quajne veten arab. Kjo duhet te mjaftoje per te mbajtur qendrimin e duhur ne mbrojtjen e te drejtave te palestinezeve e nga ana tjeter ne formimin meplot kuptimin e fjales te shtetit palestinez. Kete arabet nuk e kane bere e nuk po e bejne sepse kurre s'kane qene te bashkuar.
Atehere ne nje gjendje te tille si reaksion i krijuar nga gjendja, atehere kur superfuqite boterore inkurajojne, financojne, suportojne Izraelin dhe shtetet arabe luajne k-o--=q=e-t me fatin e Palestines, dalin ne skene levizje radikale se HAmasi te cilat ja veshin fatin e vendit grykes se pushkes. Sounds familiar?
Mu kujtua filmi "Ja Vdekje Ja Liri" eshte pikerisht cfare ka mbetur te behet atehere kur diplomacija kadeshtuar katerciprisht .... atehere kur ka akoma elemente te cilet mbrojne gjenocidin vetem e vetem se urrejne Islamin si fe dhe Arabet si komb.
Mjerim
ya 7abebe 3rab laya
tadmak badya
enta b't3ref ana sho ba7ebak
we adesh galee 3leya
Arrin deri aty sa te pranoje publikisht qe mendimi/realiteti tyre origjinon jo nga koka, por me sa duket ndonje organ tjeter. Nje lloj i tille perceptimi nuk mund te prodhoje vecse parametra subjektive per te dalluar kokat e trazuara nga te amulluarat. Deri me sot te tere ankohen qe te cmendur jane te tjeret, jo ata vete.Postuar mė parė nga d'el Fine
Shume e cuditshme. Ke harruar te fshish nje post tjeter ku shkruaje se disa familjare nga te tute keqtrajtohen ne Greqi. Si shpjegohet ky perjashtim, me tapet te kuq, ne rastin tend?Une per shembull ndihem i urryer nga vendasit ketu. Kam qene ne disa vende dhe me kane dashur fort , sidomos ne Greqi me kane pritur me tapet te kuq se isha shqiptar , por ketu me urrejne thellesisht thjesht se jam shqiptar. Do pare kjo pune se keshtu nuk behet.
Zgjidhja enigmes fillon me pyetjen kush jam une vete. Nuk hyn Gjermania ketu. Do te hynte po te ishim forumiste Gjermane, ose po qe se tema do te titullohej Gjermani-Izrael. Por si duket edhe ne kete radhe duhet te marrim parasysh se realiteti nuk perceptohet nga truri por dickaja tjeter.Edhe dicka tjeter mbetet enigme ne mendjen time...
Gjermania u beri demin me te madh hebrejve , por jo , nuk mund te shahen ketu. Ketu duhet permendur gjithcka gjere e gjate , brenda e jashte teme , pavaresia e Kosoves e shume e shume gjera , por jo Gjermania. Flitet per historine e sulltaneve gjakpires , kur dihet mire se ka nje histori me te afert dhe me brutale se ajo e para. Por sigurisht , kur ve fene mbi arsyen nuk ka se si te jete ndryshe. Duhet mbyllur njeri sy ndersa tjetri duhet shqyer fare sa te gjakoset dhe ta shikoje te skuqur edhe ate qe nuk eshte e tille.
Po ashtu, ka mundesi te mos fshish replikat? Te mira ose te keqija, ne qe shkruajme kemi lodhur mendjen dhe shpenzuar kohe. Vetem proletariati internacional ka perbuzje per mendimin, sepse nuk e koncepton dot mundin me te cilin prodhohet.
Mos ma deformo nickun
Me sa duket nuk je ne gjendje te dallosh postimet ironike... Shiko njehere se kujt dhe perse i jam pergjigjur ne postimin se ne Greqi "na shtrojne tapet te kuq kur shkojme atje".
Tema nuk eshte as sulltani vs izraeli , keshtu qe mos me thuaj se nuk na qenka Gjermani-izrael. Po ti lexosh me vemendje postimet e mija do ta kuptosh se cfare kam dashur te them.
Lexo njehere mire postimet e mija dhe postimet paraardhese dhe ndoshta do te kuptosh me shume nese pretendon se gjykon me tru ne vend te ndonje organi tjeter (meqe permende organ tjeter).
PS: Nuk jam i vetmi moderator keshtu qe mos mi faturo mua te gjitha fshirjet e postimeve.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga DoLpHiN : 12-03-2009 mė 12:45
`That` is good and `that` is funny...but it costs a lot of money...
Nuk e di pse ndjej extasy kur degjoj lajme se si Izraeli po shpartallon palestinen.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga DoLpHiN : 12-03-2009 mė 14:23 Arsyeja: Nuk ka nevoje per racizem as per per shprehje anti-njerezore.
Akoma me kete temen ju?1119 paska vajt numri postimeve.Mesa duket i kemi zgjidh gjithe problemet kombetare dhe po fillojme me ato nderkombetare.
Vaj medet thuaj, shan shqiptari shqiptarin, dhe jan duke u "kacafytur",njera pale tu mbrojt jevgjit dhe tjetra vampirat.
Duaje atdhene si shqiponja folene.
Krijoni Kontakt