Close
Faqja 11 prej 12 FillimFillim ... 9101112 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 114
    ILIR NĖ GEN Maska e flory80
    Anėtarėsuar
    03-12-2006
    Vendndodhja
    Buzė Vjosės Kaltėroshe
    Postime
    1,531
    Unė nuk mendoj se ndryshimi i standartit tė gjuhės Shqipe do tė ndihmonte ndonjė, pėrkundrazi.
    Por unė pajtohem me ju nė njė pikė qė nė gjuhėn standarte duhet tė futen shprehje nga Gegėrishtja sepse e pasurojnė gjuhėn tonė dhe e bėjnė mė tė larmishme
    EH I ZIU NJERI, GĖLLTIT DIKU NJE LUGĖ ĒORBĖ TĖ PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PĖR GJITHĖ JETĖN!

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar mė parė nga flory80 Lexo Postimin
    Unė nuk mendoj se ndryshimi i standartit tė gjuhės Shqipe do tė ndihmonte ndonjė, pėrkundrazi.
    Por unė pajtohem me ju nė njė pikė qė nė gjuhėn standarte duhet tė futen shprehje nga Gegėrishtja sepse e pasurojnė gjuhėn tonė dhe e bėjnė mė tė larmishme
    Sipas parashikimeve tė mia, herėt a vonė njė rishikim do tė bėhet, jo pėr shkak tė opnioneve apo mendimeve tė mia apo dikujt tjetėr, mirėpo ngaqė do tė jetė e nevojshme dhe ngaqė mė shqiptarėt nuk jetojnė nė njė sistem komunist, ku ēdo gjė ėshtė aprovuar nė heshtje - sado qė tė ketė qenė gabim. Tung

Pasioni pėr shkencėn Maska e Erlebnisse
    Anėtarėsuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Citim Postuar mė parė nga Shkelqesia_E_Tij Lexo Postimin
    [era] pse ja fut kot ku e paske degjuar ti "he re lalke " "si je mi ti" te flasin Permetaret apo e ke pare andej nga Fusha e Loparit apo Bradasheshi ku sipas teje flasin gjuhen letrare

Heren tjeter fol me racionalisht dhe jo me tifozllik !

Nga nje permetar
    Aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii nuk mendoja se ne karakterin e nje djali si ti te dilnin fraza te tilla: inatcie e pa hije Gjithsesi, sa te rrosh do te mesosh, edhe se s'ka shume per te mesuar

Tani, une gjuhen e Permetit nuk eshte se e kam studiuar e as me intereson fare te them te drejten. Sidoqofte nga nje shok qe njoh nuk me duket aspak sikur flet letrare. Gjuha letrare ka delikatese e forme teper te rregullt, ndersa ajo permetare shkurt e shqip me duket si turshi e regjur fare saqe s'haet me. Me vjen keq per ju qe jeni nga Permeti por sa do te mundoheni gjuha juaj me ate "e" e me ate theks qe i jepni sado te ngjaje di letrare eshte nje kopje e shpifur e letrares. Me mire gjuhe popullore se sa letrare.

Ah sa per fushen e loparit apo Bradasheshin ke ndonje tendin anej se une s'jam nga aty. Fusha e loparit eshte nje lagje e Elbasanit, ndersa Bradasheshi eshte fshat: kur nuk i di disa gjera me mire hesht ore djal se ben figure koti, e nuk me pelqen qe nje njeri te cilit i kam dhene pike e vlera si njeri te bej keto hapa mbrapa. Prandaj bej ti i pari racionalizma e fjalen tifozllek merre ashtu sic e kam thene me shaka, perderisa e kam specifikuar shume mire qe "Elbasanēja" s'eshte letrare. Lexo ēfare duhet e jo ēfare te pelqen.

ciao ciao...

P. S Mos e vazhdo me...
    La vita č bella...

Lux Libera Nos Maska e Shkelqesia_E_Tij
    Anėtarėsuar
    23-09-2002
    Vendndodhja
    Where ladies pray the God
    Postime
    1,028
    [era] e shoh qe virtualiteti te ka bere viktimen e radhes por nejse....Ke kohe per tu rrikthyer...!!!

Nuk ke pse prekesh ne seder pse te permendja nje lagje dhe nje fshat te Elbasanit dhe aq me teper te predikosh se ēfare figure duhet te bej me ty ok ? Sepse bashke njihemi dhe kjo menyre se si po flet tregon se kam patur shume te drejte kur te kam thene: Hiq dore nga chati dhe Forumi!

Vlerat e shoqerise une nuk i shkruaj forumeve (ndryshe nga ti) por besoj se jam munduar ti tregoj atje ku vertet e kane vendin per tu njohur dhe degjuar.

Uroj te me kesh kuptuar!

Blossoms of heaven, Ashes of hell...

Pasioni pėr shkencėn Maska e Erlebnisse
    Anėtarėsuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Eshte e kote te besh komente, prandaj thash mos e vazhdojme. Sidoqofte nuk jam ne nje ide me ty qe kam ndryshuar, perkundrazi ... por s'ka rendesi. Flm gjithsesi sepse cdo replike/kundershtim eshte konstruktive ne menyren e saj.

P. S Be kind please
    La vita č bella...

i/e regjistruar Maska e Flora82
    Anėtarėsuar
    17-04-2006
    Vendndodhja
    afer detit
    Postime
    899
    Mendoje qe Saranda flet gjuhen letrare mź mirź

Sa i perket gjuhes letrare ne kosove e flesin shume pake d.th eshte nje numer shume i vogel .

lepurushe Maska e bebushja
    Anėtarėsuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Berati ...........
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

PEDAGOG Maska e Pyes_Lotin
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Chelsea
    Postime
    1,688
    Eshte e vertet qe Berati njihej per Shqipen letrare
    Jam JETUS jo TREGUS!.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-11-2008
    Vendndodhja
    €
    Postime
    597
    Rahoveci

..ılılı T.T ılılı.. Maska e Dj-GabrieL
    Anėtarėsuar
    20-01-2003
    Vendndodhja
    Jabanxhi
    Postime
    1,899
    Ne fakt,te jemi realist,askush nuk eshte ne kopetencen e duhur per te dhen nje gjykim preciz!
    Me aq sa lexova me siper,cdo kush mbron dhe lavderon vendlindjen apo prejardhjen e origjines vete.

Ne kete rast po marr nje shembull duke cituar nje fjale te urte popullore "Sorra,femijet e saj do lavderoj"

Ideja eshte se: cdo qytet ka karakteristikat e vete ne te folur dhe me menyren se si i jep theksin e te shqiptuarit.

Cdo qytet,perfaqeson nje shkronje,e cila perdoret dhe e ben ate te vecant ne dialekt.

P/Sh:

Tirana pershendet - Ca bone!
    Ne Elbasan - Ca bane!

Theksoj Fierin,shkronja qe perfaqeson si qytet eshte e-ja dhe ė-ja

Eshte zona e Pogradecit/Korca ku kan nje dialekt tipik me shtojce....
    Sy - syēka
    Flok - Floēka! Ect-ect....

Nese vertet doni te degjoni dialekt te paster,une do u sugjeroja vetem LAJMET ne Tv prestigjoze Shqiptare.

Tjeta!
    Feel the pump √

Faqja 11 prej 12 FillimFillim ... 9101112 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 1013
    Postimi i Fundit: 30-06-2011, 13:05
  2. Dėshtimi i gjuhės standarde shqipe te gegėt!
    Nga Davius nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 460
    Postimi i Fundit: 31-01-2010, 20:27
  3. A Mund Te Zgjerohet Baza Dialektore E Shqipes Standard?
    Nga [A-SHKODRANI] nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-11-2006, 17:04
  4. Baza dialektore e gjuhės standarde
    Nga Albo nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 31-07-2006, 05:20
  5. Njė tezė e Selman Rizės pėr gjuhėn letrare shqipe
    Nga shendelli nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-10-2003, 12:09

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •