Mos E Dhjesni Me Nder Temen Se Gjithmone Do Te Leme Name Duke Iu Kunderven Njeri Tjetrit...........majeni Vedin
Mos E Dhjesni Me Nder Temen Se Gjithmone Do Te Leme Name Duke Iu Kunderven Njeri Tjetrit...........majeni Vedin
"Ujku qimen e ndërron por zakonin s'e harron"
Jan disa gjëra që njeriu nuk mund t'i zgjedhi në jetë.
Fëmjën,Prindin dhe Gjitonin.Politika e mbrapsht e Greqisë lindi mbas hedhjes së idesë për "Greqin e madhe","Megalo-idhea",pikërishtë 5 vjetë mbas marrjes së pamvarsisë së saj dhe shkëputjes së plotë nga nënështrimi i perandorisë Osmane,më 1835.Greqia filloj përpjekjet më 1821,mars i këtij viti,i ndihmuar nga Ali Pashë Tepelena,i cili dha garanci të plotë për mos lejimin e forcave Osmane të kalonin kufijt e Epirit,ndaj dhe organizimi u bë në Mesologji.Më 1830 Greqia fitoj statusin e pamvarsisë së plotë dhe 2 vjet më vonë pranoi mbretin Othona,të emëruar nga fuqit e mëdha i cili erdhi nga Austria.Ishte me prejardhje Arvanitase dhe nuk e dinte gjuhën Greke.Në kushtetutën e hartuar atëherë u vendos që gjuha e lejuar zyrtare do të ishte Shqip dhe Greqishtë.Mbas 3 vjetësh u hodh ideja e Greqis së madhe,apo zgjerimit të kufijve etnik të Greqisë e cila kishte përkrahjen dhe nxitjen e Klerit për të kërkuar gjoja kufijt e "Bizantit Ortodoks" të emëruar qëllimisht dhe gabimisht "Grek!" Pas shum përpjekjesh e kundërshtimesh kjo ide u ligjërua më 1844 kur parlamenti i athershëm hoqi në mënyrë ultimative nga përdorimi i të drejtës së gjuhës Shqipe.Kët e shoqëroi me urdhëra dhe ligje të rrepta dënuese,me një fushatë të madhe propaganduese dhe me fshirjen e shum dokumentave historik "kompromentues".Si pasoj e kësaj arritën të quanin si "Nevoj të domosdoshme"përzënien,apo shkomtarizimin e Çamëve në Veri të kufijve të rrëmbyer më 1913.
Mirë Greqia që "arriti të bëj realitet" ëndërrën e saj deri këtu sa të nderoj bashkombësit e saj edhe jashtë kufijve të Greqisë.(Këtë duhet ta kërkoj edhe me Bullgarinë,Maqedoninë Serbinë etj.).Po tani Turku çfar bën?Përse nuk kërkon edhe ai t'u bëj përmendore Turqëve që lanë kockat në tokat Arrnaute?Po Italiani?Hungarezi?Francezi?Bullgari?Serbi?Toka Shqiptare është e mirë për "Lapidare!!!"...Sidomos kur jan të huaj! Nuk e dinë atë fjalën e urtë këta "Gomari i botës ta lë thesin në krah"? Do vijë dita që këto lapidare do ti marrin në krah....?
Bravo gjitoni.Na ka "Ndihmuar dhe po na ndihmon".Na ka bër gjith ato dhurata si Kisha mjaft të bukura,shkolla Greke të standarteve Evropiane...Hallall.I madhi Fan Noli e përdorte shpesh një shprehje të Homerit,"Ruhu kur Greku të bën dhurata!"
Ali Baba Tepelena
Po greqia jo vetem qe nuk ka jugun e shqiperise por ka per te na dhene camerine keshtu qe kufiri i ri i greqise do jete ne athine .
Nuk edi si ku drini zi i kan rene ne dore keto informazione,
Ketu duket hapur dinakeria e Grekve qe duke pare qe Shqiptaret ne ballkan po forcohen dita dites ,e din shum mire qe do vij dhe dita qe kur te futemi ne Evrop do te kerkojme Grekeve dhe jo vetem atyre, tokat e janines po edhe te pagoje gjemat e popullit Shqiptar.
Qe tani kane filluar levizjet e camerve ,i fundit eshte:dokumenti i Cameve i Dhene Presidentit Francez(qe ka turnin)mbi kthimin e pronave te cameris.
Ndersa persa i perket dokumentit grek meduket disi i pabaze,per te vetmen arsye se kush ka shkuar ne Himare ka pare sa padron te dhomave e te hotelave,i kane shtuar emrave IS e dhis,e kane ndryshuar grekozuar Emrin e mbiemrin.
Pra ata qytetar faktikisht tani kan ndry mbiemrin,e shum prej tyre punojn ne greci si shum shqiptar emigrant,se mbajn dhe biznesin dhe familjet ne Himare.
Provoni e futuni ne sitin e komunes se himares ,e shifni emrat e padronave te lokaleve e hoteleve,shumicat jan emra grek e ne telfon flasin shqipen me mir se mua,por edhe ne pyetjen qe i bera ceshtu ku mbiemer,mu pergjigj qe ne jemi Minoritar more....Situacioni seshte fare i mire.
Por kufit jane keto e sluhen,dhe minoritetet duhen te rispetohen nga te du palet.
Ndryshuar për herë të fundit nga altint71 : 30-10-2008 më 19:57
Titulli i temës do të duhej të ishte: Në Shqipëri nuk ekzistojnë grekërit.
Kur kam qenë në Sarandë, e bija e zonjës së hotelit ishte i vajzë bjonde sykaltër, që kush i thotë asaj greke, vetëm vërteton budallakun e vet. Megjithatë flisnin dy gjuhët, dhe thoshin se janë minoritarë.
Në Shqipëri nuk ka asnjë grek. Të gjithë janë shqiptarë.
Tema dhe titulli janë fare pa lidhje!
Hapëri i temës ose të sjelli fakte ku vërteton që Jugu i Shqipërisë i takon Greqisë ose ti ndryshoj titullin temës sepse është fare pa shije!
EH I ZIU NJERI, GËLLTIT DIKU NJE LUGË ÇORBË TË PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PËR GJITHË JETËN!
Derisa ne si komb rimë duarkryq dhe vëzhgojmë , kësi idesh do të janë të gjalla gjithmonë.
Rast i ngjajshëm është edhe ky i fundit me ushtarët shkije të vrarë në Shqipëri.
Në vend se Shqipëria të kërkoi dëmshpërblim për masakrat e bëra nga shkijet famëkeq në luftrar ballkanike , ajo ka hesht . Tani kur janë momentet e iniciativave për zbardhjen dhe gjykimin ,jo vetëm të atyre masakrae po edhe këtyre të fundit ndaj shqiptarëve në Kosovë, ndodhë e kundërta, keqbërsi e akuzon viktimën.
Si po shkon puna nuk do të kaloj shumë kohë kur edhe Kosova do të akuzohet për të njëjtin motiv.
Deri kur do të jemi aq të marrë sa të votojmë për lider frikacak , korruptiv, antikombëtarë !
Një gjë mund të them lirisht, sikur se besimtarët që thonë " po nuk i dole zot vetit , as zoti nuk të ndihmon", prandaj mos të kemi shumë shpresa në dicka tjetër kur nuk jemi vet për vete në rradhë të parë.
Kili
SHQIPËRIA ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
Ndryshuar për herë të fundit nga KILI MERTURI : 06-11-2008 më 15:57
Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!
hahahahahahahahahahhahahahahah. {vertetim ma tmir se ky skam}Nuk e di por sikur kam degjuar se dhe ne rrethin e Elbasanit shperndahen pensione nga qeveria greke. A ka ndonje person nga rrethinat e Elbasanit qe mund ta vertetoj?
po shqiperia kujt i perket se spo e marrim vesh !!
jo per gja po ca spo shpiket tani!!!!!
Dhe kau i mirë po s'e ngacmove, s'tërheq në brazdë.
Ta them une se jam nga Elbasani dhe jam vllah. Pensionet kane mbi nje vit qe jepen. Njoh personalisht shume pleq qe marrin pension nga greku. Sa per mendimin qe vllehet jane greqishtfoles eshte gabim. Vllehet dhe arumunet flasin nje rumanishte te vjeter dhe skane te bejne fare me Greqine.
Moderator, e di vet ti...
Krijoni Kontakt