Close
Faqja 32 prej 65 FillimFillim ... 22303132333442 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 311 deri 320 prej 650
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga auloni2008 Lexo Postimin
    O ti njeri nuk po thot askush qe Aliu radijAllahu anhu nuk ka qene i ditur por nuk bene ta adhurojme, se une e di kam lexuar per Aliun per Ebu Bekrin Per Uthmanin dhe Omerin por a e din ti qe Resulullahi s.a.w.s. ka thene per Ebu Bekrin se me matur Imanin e Ebu Bekrit dhe me matur Imanin e te gjith muslimaneve qe kan me ekzistuar do te peshon i Ebu Bekrit sepse eshte ai qe dha gjithqka per Islam por Une i dua te gjith njesoj nuk bej dallime sepse kan qene te drejt, ndersa bektashinjet bejne shirk duke u lutur varreve, nuk d.m.th. a je Wehabist se nuk ka grup Wehabist qka jeni tekur duke perdorur kete term a mendoni se eshte nenqmues a qka.
    VAllahi kisha dashur te jem sikur Muhammed ibn Abdul Wehabi por problem sepse ai ka qene dijetar.
    Por kur nje njeri nuk kupton ske qka i ben
    Une njeqind here ju pyeta por asnjehre nuk u pergjigjet.
    Ti masi ke qejf me qen si vehabi benu se problemi yt eshte dhe ti do te pergjegjesh per veten tende por ma se pari trego disa gjera.

A i kane rrenuar varrezat e muslimanve te paret e fese duke filluar nga Muhamedi a.s Ehlibejti i tij , sahabet , tabiinet , tabii tabiinet, te kater mezhebet e deri ne kohen e atij idollit tend vehabit. Pergjigju ne mos dish kerko dhe i gjen pergjegjet.

Lexoj disa hadithe per Ehlibejtin dhe Imam Aliun jane ne nenforumin musliman nen titull Ehl-ul-Bejt dhe hadithe per Aliun r.a

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=46128

Nuk po kam nerva me u marr shume me juve , une postoj vetem si hobi qe e kam per arsye se nuk i dua fanatizmat e saudovehabve.
    SE KENDUAM "LET IT BE"

i/e regjistruar Maska e Me^bind
    Anëtarësuar
    12-11-2004
    Vendndodhja
    diku ketu
    Postime
    56
    feja bektashjane eshte feja me e drejte, eshte fe qe spermban urrejtje dhe nuk predikon urrejtje. eshte feja me liberale.
    Ne flasim gjuhen tuaj. Ne perkthejme idete tuaja.

Amantya Communications!

i/e regjistruar Maska e xhori
    Anëtarësuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518
    nuk kane dallim, sepse jane myslyman te dyja
    jeshét prèmè ne aliarèm
    jeshèm more jeshèm
    po drita skeshèm

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-07-2008
    Postime
    162
    Citim Postuar më parë nga xhori Lexo Postimin
    nuk kane dallim, sepse jane myslyman te dyja
    xhori kan dallim se ata nuk jan musliman pse feja e ketyre lindi pas Muhammedit s.a.w.s. e nuk ishte sa ishte ai gjall, dhe kur ishin halifet e drejt por ata bejn vepra jo islame, un thjesht jam duke iu treguar se nuk ben te ju lutemi varreve, nuk po ju them tjeter leni varret shikone veten tuaj, ku e di ti qe jam une Wehabist te muslimanet e te gjitha Medhhebeve nuk ka varre perveq te ju...

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    nga asgja njesoj jan, njerez prej mishi e me dy sy.
    Dhe kau i mirë po s'e ngacmove, s'tërheq në brazdë.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    muslimant jan musliman e bekteshit jan bekteshi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Per injorantat qe bejn propagande palidhje lexoni ketu.

Muslimanet kane shume shkolla nder me te njohurat jane Hanefi , Shafi , Maliki , Hanbeli ,kto kater shkolla ma se shumti merren me drejtesine islame sheriatin .Jane edhe 12 shkolla shpirterore tarikate (drejtime) Kadri , Rifai, Mevlevi, Bektashi .

Asnjehere nuk ka pas lufte apo incidente ndermjet ketyre kater shkollave dhe 12 tarikateve.

Mbas ketyre shkollave qe i permenda me lart gjen edhe sekte tjera sikur qe jane vehabistat e al qaida qe urrejn shumicen e muslimanve .
    Kto sekte vehabiste jezidiste mundohen me vra musliman , me prish gjithçka çka ka te bej me islamin .
    Kto sekte jane bere kersh tash ndermjet vetit , vehabisti saudist nuk i don vehabistin al qaidist ata qe jane me taliban. Kta kane formuar me qindra organizata grupe kriminele qe shpeshehere jane ne kundershtim me njeri tjetrin .

Islami eshte pa vehabizem , ne islam ke vetem ato shkolla qe i permenda me lart te cilat gjithmone muslimanet i kane respektuar dhe kurr nuk kane pas problem me to.

Islam eshte Hanefi , Shafi , Maliki .Hanbeli . Kadri , Bektashi Mevlevi e disa te tjera por asesi nuk mund te jen kta vehabistat e jezidista.
    SE KENDUAM "LET IT BE"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    edhe shijat i thojn vetit musliman. por jan shija , kur i vetni se qja je, thojn shija, ose bekteshi ose kadiri etj etje mundohen mi shti me ni thes krejt, kur ti pyt se qka te qet prej fes, nuk mer pergjigje, i shtrambrojn hadithet , gjat shkrimit nuk kan kurfar kujdese kur i shkrujn, hanefi. shafi , maliki, hanbali, keto jan methebe, kurse tjerat, jan nendeg te sekteve shija etj etj.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-08-2008
    Postime
    111
    [QUOTE=mesia4ever;1505739]

Per mua si i krishter kjo nuk ka rendesi shume dhe nuk do te kisha deshiruar kete ta perdori si arme kunder Islamit apo Muhamedit.
    Ja keto hadite qe flasin per martesen e Muhamedit me Aishen kur ajo ishte vetem 9 vjecare, dhe keto jane shkruajtur nga Sahih, Abu Dawud, Tabari dhe keto jane haditet qe konsiderohen si me te saktat.

pershendetje mesia4ever kisha nje lutje deri tek ti a ka mundesi te mi citojsh VARGJET 31,32,33,34,35,36 nga DHJATA E VJETER ,KAPITUULI 19 ,,MOJSIU,,

dhe si e komenton ti ket ceshtje?????

Xp Maska e Vista
    Anëtarësuar
    30-01-2008
    Vendndodhja
    Mbi dhe
    Postime
    582
    Shikoni Nje Namaz Shijash,dhe ai qe eshte Musliman mund te verej dallimet!!

Ndersa tek muslimanet keshtu falet namazi>

Ezani i Shiijave>

Ndryshuar për herë të fundit nga Vista : 08-08-2008 më 14:44
    E Verteta është e Perkryer,ajo nuk ka dy fytyra (anë)

Faqja 32 prej 65 FillimFillim ... 22303132333442 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si i festojne Pashket besimtaret Ortodokse
    Nga Matrix në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 29-03-2010, 17:57
  2. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  3. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •