Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 29
    .... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar mė parė nga geezer Lexo Postimin
    ehhh une pajtohna me ty ne nuk kemi nvoj epr keto dy shkronja BILE BILE GERMEN (G ) E KISHA BER TE LEXOHET NGANJHER SI G NJANHER SI gj POR JO EDHE TE SHKRUHET
    Ti s'ke pse merakosesh per shkronjat e teperta, se i paske ngrene me kohe e me vite.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Lioness : 09-07-2008 mė 06:13

Citim Postuar mė parė nga dijedoni Lexo Postimin
    Tingulli dhe shkronja janė dy gjėra tė ndryshme,OK.Nė anglisht ėshtė shkronja J dhe G ndėrsa pėr tingullin ē ėshtė CH,OK,Ēdo tė mira.
    Se kuptova pse mė ishe pėrgjigjur mua me kėtė.

Unė thashė qė nė anglisht nuk kanė tingujt gj, q dhe y. S'kam folur pėr shkronja ose pėr ē-nė.

Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    Ca jane keto tema aman,
    qe kur na paska shkronja teper shqipja.

Me beri pershtypje se si na doli ē,q, gj dhe xh sllave?

me pas vura re se si po thote se anglishtja dhe italishtja kane "GJ"????!!!!!!!

Meso shqip njehere, pastaj italisht e anglisht, pastaj bej krahasime te tilla absurde.
    Ka "gj" anglishtja?

Se spo mė vjen ndonjė llaf me tingullin "gj".

Vetem e verteta ju cliron
    Anėtarėsuar
    29-05-2005
    Vendndodhja
    Ne Gjilan-Shqypnia Etnike
    Postime
    82
    Po shihet se nuk po e dini dallimin ne mes te shkronjave dhe tingujve.Vet kam studiar gjuhet sllave dhe anglishten,edhe e di se i kane keta tinguj GJ e bute-xh e forte, Q e bute dhe Q e forte.pra per tinguj e kam fjalen.Tingujt jane qe dalin nga goja e ndegjohen me vesh ndersa shkronjat shkruhen me dore dhe shifen me sy,OK.Une kam menduar se KOMUNIZMI ka vdeke por tash u binda se ende ka persona,ishalla jane pak qe nuk dojne me shkue me kohen e kthehen ka civilizimi dmth persosja e gjuhes.
    Per Qyfyrin nje shembull nga anglishtja=tingulli gj=George,jeoperdize e miliona shembuj te tjere.Cdo te mira nga Bekimi.

Anėtarėsuar
    29-05-2005
    Vendndodhja
    Postime
    82
    Citim Postuar mė parė nga Lioness Lexo Postimin
    Le mos t'i futemi ceshtjes se ndikimit te jashtem ne alfabetin shqip, se do te vijne cunat e historise e po i hap pune vetes.

Sa per alfabetin, apo idene ta thjeshtesojme se me demek italiani e anglezi ka me pak shkronja, komplekse te panevojshme inferioriteti me duken.
    Alfabeti kamboxhian ka 74 shkronja. Nuk jam ne dijeni te behen thirrje nga vendasit per "thjeshtim". Alfabeti kinez (ne fakt s'kane shkronja por simbole) ka 5000 te tilla. Rusishtja ka 33 shkronja.

Shqipja s'ka nevoje as te stoliset e as te zhvishet, se eshte gjuhe e perkryer, dhe pa nuanaca teologjike, gjuhe e Zotit.
    Lioness,asnje gjuhe nuk eshte e perkryer dhe cdo gjuhe cdo dite persoset.Gjermanet psh per cdo vjet e persosin gjuhen e tyre standarde.Kinezishtja i ka 4000 e jo 5000 simbole edhe ata qe jane me se shumti te edukuar.Gjuha shqipe eshte vertete e bukur ajo e folmja ndersa e shkruara ka nevoje per rishikim dhe perparim,kjo nuk eshte turp por vetem duhet pune,OK.Te fala nga Bekimi.

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Per Qyfyrin nje shembull nga anglishtja=tingulli gj=George,jeoperdize e miliona shembuj te tjere.Cdo te mira nga Bekimi.
    Ti tani po ben qyfyre a si? xh=George xh=jeopardize e miliona shembuj te tjera.

Lioness,asnje gjuhe nuk eshte e perkryer dhe cdo gjuhe cdo dite persoset.Gjermanet psh per cdo vjet e persosin gjuhen e tyre standarde.Kinezishtja i ka 4000 e jo 5000 simbole edhe ata qe jane me se shumti te edukuar.Gjuha shqipe eshte vertete e bukur ajo e folmja ndersa e shkruara ka nevoje per rishikim dhe perparim,kjo nuk eshte turp por vetem duhet pune,OK.Te fala nga Bekimi.
    Mire ben gjermanishtja qe u persoska, sa germa kane heqe nga fjalori mo?
    Po edukata e kinezve c'hyn me 5000 simbolet? Dmth lidhja ketu pak si e sterlidhur eshte qe te shtojme e heqim shkronja per edukate? S'e mora vesh kete lidhje. Per rishikimin dhe perparimin e te shkruares nuk e di si do te te veje puna, por pak zor eshte. Cfare pune?

Te fala nga Lioness

Anėtarėsuar
    29-05-2005
    Vendndodhja
    Postime
    82
    Citim Postuar mė parė nga Lioness Lexo Postimin
    Ti tani po ben qyfyre a si? xh=George xh=jeopardize e miliona shembuj te tjera.

Mire ben gjermanishtja qe u persoska, sa germa kane heqe nga fjalori mo?
    Po edukata e kinezve c'hyn me 5000 simbolet? Dmth lidhja ketu pak si e sterlidhur eshte qe te shtojme e heqim shkronja per edukate? S'e mora vesh kete lidhje. Per rishikimin dhe perparimin e te shkruares nuk e di si do te te veje puna, por pak zor eshte. Cfare pune?

Te fala nga Lioness
    Lioness,a fillove me u nervozu a,duhesh ta kesh parasysh qe njeriu meson cdo dite derisa te vdes,OK.Patjeter duhet rishikuar standardi i 1972 se shume pasoja ka lane tek shqiptaret.Une e kisha largue psh.shkronjen xh se mjafton GJ.Cfare pune po pyet,po psh si fjalori i M.Elezit nje veper madheshtore,historike per shqiptaret por prap kam frike nga komunistat e vegjel dhe ata qe po bejn sehir ne institutin e gjuhesise,qe nuk po dorezohen dhe akoma po andrrojn xhaxhin enver.te fala.

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Lioness,a fillove me u nervozu a,duhesh ta kesh parasysh qe njeriu meson cdo dite derisa te vdes,OK.Patjeter duhet rishikuar standardi i 1972 se shume pasoja ka lane tek shqiptaret.Une e kisha largue psh.shkronjen xh se mjafton GJ.Cfare pune po pyet,po psh si fjalori i M.Elezit nje veper madheshtore,historike per shqiptaret por prap kam frike nga komunistat e vegjel dhe ata qe po bejn sehir ne institutin e gjuhesise,qe nuk po dorezohen dhe akoma po andrrojn xhaxhin enver.te fala.
    e qysh ne than gjaketa ne vend te xhaketa, gjagji ne vend te xhaxhi, gjami ne ven te xhami, gjam ne vend te xham

hajt tutkun hajde

ca ka te baj alfabeti me kongrezin e 1972?

ky alfabet asht vendos ne kongresin e manastirit ne vitin 1908. debil
    JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE

atdhetar Maska e bledikorcari
    Anėtarėsuar
    29-02-2008
    Vendndodhja
    duke bere cicin ne omonia
    Postime
    289
    une them te heqim shkronjat: A,E,Y,I,O, edhe ndonje tjeter qe sna duhet por zanoret duhet ti heqim,ta lem pa zanore shqipen
    hajde teme hajde,pr koke te temes eshte kjo.
    PERETH FLAMURIT TE PERBASHKUAR ME NJE DESHIRE ME NJE QELLIM

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Une e kisha largue psh.shkronjen xh se mjafton GJ.
    O debil, na fal po e meriton,
    si mjaftoka GJ ne vend te XH, jane dy tinguj komplet te ndryshem, te pakten ne shqipen qe flas une, nuk e di ca shqipe flet ti.
    Sa per info edhe Q me ē jane dy tinguj komplet te ndryshem, nuk kane asnje lloj ngjashmerie.

Do te keshilloja ta mesoje shqipen standarte, te mesosh si lexohet shqipja, dhe pastaj te rishikosh kete temen qe me shume se sa acarim nuk ngjall.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ē'mendim keni pėr nacionalizmin shqiptar?
    Nga Anton nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 25-09-2012, 16:09
  2. Paketa e propozuar nga Ahtisari pėr statusin final tė Kosovės
    Nga Nice_Boy nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  3. Cili ėshtė synimi i AKSH-sė?
    Nga Faik nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •