Po shihet se nuk po e dini dallimin ne mes te shkronjave dhe tingujve.Vet kam studiar gjuhet sllave dhe anglishten,edhe e di se i kane keta tinguj GJ e bute-xh e forte, Q e bute dhe Q e forte.pra per tinguj e kam fjalen.Tingujt jane qe dalin nga goja e ndegjohen me vesh ndersa shkronjat shkruhen me dore dhe shifen me sy,OK.Une kam menduar se KOMUNIZMI ka vdeke por tash u binda se ende ka persona,ishalla jane pak qe nuk dojne me shkue me kohen e kthehen ka civilizimi dmth persosja e gjuhes.
Per Qyfyrin nje shembull nga anglishtja=tingulli gj=George,jeoperdize e miliona shembuj te tjere.Cdo te mira nga Bekimi.
Lioness,asnje gjuhe nuk eshte e perkryer dhe cdo gjuhe cdo dite persoset.Gjermanet psh per cdo vjet e persosin gjuhen e tyre standarde.Kinezishtja i ka 4000 e jo 5000 simbole edhe ata qe jane me se shumti te edukuar.Gjuha shqipe eshte vertete e bukur ajo e folmja ndersa e shkruara ka nevoje per rishikim dhe perparim,kjo nuk eshte turp por vetem duhet pune,OK.Te fala nga Bekimi.
Ti tani po ben qyfyre a si? xh=George xh=jeopardize e miliona shembuj te tjera.
Mire ben gjermanishtja qe u persoska, sa germa kane heqe nga fjalori mo?Lioness,asnje gjuhe nuk eshte e perkryer dhe cdo gjuhe cdo dite persoset.Gjermanet psh per cdo vjet e persosin gjuhen e tyre standarde.Kinezishtja i ka 4000 e jo 5000 simbole edhe ata qe jane me se shumti te edukuar.Gjuha shqipe eshte vertete e bukur ajo e folmja ndersa e shkruara ka nevoje per rishikim dhe perparim,kjo nuk eshte turp por vetem duhet pune,OK.Te fala nga Bekimi.
Po edukata e kinezve c'hyn me 5000 simbolet? Dmth lidhja ketu pak si e sterlidhur eshte qe te shtojme e heqim shkronja per edukate? S'e mora vesh kete lidhje. Per rishikimin dhe perparimin e te shkruares nuk e di si do te te veje puna, por pak zor eshte. Cfare pune?
Te fala nga Lioness![]()
Lioness,a fillove me u nervozu a,duhesh ta kesh parasysh qe njeriu meson cdo dite derisa te vdes,OK.Patjeter duhet rishikuar standardi i 1972 se shume pasoja ka lane tek shqiptaret.Une e kisha largue psh.shkronjen xh se mjafton GJ.Cfare pune po pyet,po psh si fjalori i M.Elezit nje veper madheshtore,historike per shqiptaret por prap kam frike nga komunistat e vegjel dhe ata qe po bejn sehir ne institutin e gjuhesise,qe nuk po dorezohen dhe akoma po andrrojn xhaxhin enver.te fala.
une them te heqim shkronjat: A,E,Y,I,O, edhe ndonje tjeter qe sna duhet por zanoret duhet ti heqim,ta lem pa zanore shqipen
hajde teme hajde,pr koke te temes eshte kjo.
PERETH FLAMURIT TE PERBASHKUAR ME NJE DESHIRE ME NJE QELLIM
O debil, na fal po e meriton,
si mjaftoka GJ ne vend te XH, jane dy tinguj komplet te ndryshem, te pakten ne shqipen qe flas une, nuk e di ca shqipe flet ti.
Sa per info edhe Q me ē jane dy tinguj komplet te ndryshem, nuk kane asnje lloj ngjashmerie.
Do te keshilloja ta mesoje shqipen standarte, te mesosh si lexohet shqipja, dhe pastaj te rishikosh kete temen qe me shume se sa acarim nuk ngjall.
Krijoni Kontakt