Close
Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 85
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga eldonel Lexo Postimin
    Para se te shkruash meso te lexosh dhe mbi te gjitha te kuptosh , nga kjo qe ke shkruar mua me jep te kuptoj qe ti asgje nuk ke kuptuar andaj lexo pak me me shum kujdes dhe do te kuptosh qfare kam thene un e ne te vertet dhe jo te shkruash kot .
    Asgje nuk kam then kunder teje. Je ti ai qe ju pergjigje shkrimit tim. Une thjesht lexova ate qe ti ke shkrojtur, pa te gjykuar se si ti mendon. Atje thuhet fare qarte: vritini ata qe nuk besojne ne islam, dhe ata qe besojne ne nje fe tjeter. Tani se cfar mendon ti apo une kjo pak rendesi ka. Ketu kemi te bejme me mesimin qe jep doktrina juaj ndaj tolerances fetare. Pra nga shkrimi juaj i bije qe mua te me vrisni sepse nuk besoj ne islam. Por pyetja per ju dhe Gostivarin eshte: Zoti qe urdheroi hebrenjte te vrisnin idhujtaret, quhej Perendia Jehovah krijuesi i gjithesise, dhe jo Allah. Pra ju pretendoni se njihni Zotin e vertete, por qe ne fakt kerkoni te vrisni ata qe e besojne dhe e njohin Perendine Jehovah. Pra simbas shkrimeve biblike jeni ju ata qe besojne ne idhujt e Muhametit. Lexo mbi jeten e Muhametit dhe do te bindesh se allahu ishte nje nder qindra zoter te arabeve ku besonte familja e Muhametit. Lexo me shume rreth se vertetes dhe nje dite do te bindesh se besimi qe ndjek eshte besim ne idhull.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Gostivar, sa per vargjet biblike qe ka sjelle Arnubi, nuk eshte vetem fakti qe ka shtremberime, por qe ju jeni krejt te pafte te merni zbulesen e vertete. Jane bere shume diskutime dhe perfundimisht ju nuk mund te kuptoni mesazhin biblik. Por uen jam i gatshem te sjell perseri mesazhin biblik, duke mos ju paragjykuar ju dhe kedo, mbi ate cka ju mendoni. Une ju siguroj se, thenia e kuranit per ata qe nuk besojne ne islam, nuk mund te gjeje motivim ne biblen e shenjte. Ai qe urdheron hebrenjte per vrasjen e idhujtareve eshte Perendia Jehovah, i vetmi Zot dhe Perendi i perejtshem. Ndersa ai qe urdheron myslimanet te vrasin ata qe nuk besojne ne islam, nuk eshte Perendia Jahve. Pra nuk kemi te bejem me te njejtin rast. Keto ja u thashe sepse ju vete i referoheni bibles, dhe bibla deshmon vetem fjalen e Perendsie Jahve. Pra fjalet e kuranit, nuk vijne aspak nga Perndia Jahve, ne te cilin besojne te krishteret.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 05-07-2008 mė 00:20

Sami Frasheri Maska e Arrnubi
    Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Citim Postuar mė parė nga deshmuesi Lexo Postimin
    Silli vargjet biblike te perkethyera drejt nga bibla dhe jo nga faqet islame, te cilat i shtremberojne. Pasi ti kesh sjelle origjinal perkthimet, eja te diskutojme se bashku.
    Ske faj ka shume bibla sot dhe secila i ka vargjet ndryshe keshtu qe nese nuk je i sigurte se nuk jane vargje biblike shiko se ke dhe kapituj ku jane marre.

Une i marr vargjet prej faqes albkristian, shqiptarortodoks, etj etj Nese ke dyshim i gjen vete ti porse mesa duket sju vjen mire ku ju themiq e ligji i denimit te apostazise eshte i njejti dhe ne librat e tjere te zbritur profeteve te tjere.

Se dyti dua ti sqaroj keto vellezerit e mi muslimane qe nuk kane dijen e duhur fetare se ligji per tradhetine e fese eshte kur ka shtet islam dhe personi e len fene atehere denohet per tradhetine e tij ndaj Zotit.
    Ne islam njeriu denohet per tradheti ndaj marteses dhe bashkeshortes me denim kapital sikurse e thote dhe bibla ne ligjin teuratik.

23 Kur njė vajzė e virgjėr ėshtė e fejuar, dhe njė burrė e gjen nė qytet dhe bie nė shtrat me tė,
    24 qė tė dy do t'i ēoni nė portėn e atij qyteti dhe do t'i vritni me gurė, dhe ata do tė vdesin: vajza sepse, ndonėse ishte nė qytet, nuk bėrtiti, dhe burri sepse ka ēnderuar gruan e tė afėrmit tė tij. Kėshtu do ta shkulėsh tė keqen nga gjiri yt. .(Deuteronomy 22)

Po keshtu tradhetia ndaj ushtrise, familjes dhe fese ne islam denohet me denim kapital kur ka shtet islam dhe kete denim e zbaton shteti kurse kur nuk ka shtet askush nuk ka te drejte te denoje dike porse njeriu qe tradheton keshillohet nese nuk ndryshon rruge bojkotohet dhe mbahet qendrim duke mos i folur me.

Edhe dicka deshmues Zoti eshte i njejte pavarsisht se bibla e quan Elah ne gjuhen aramike dhe ne muslimanet e quajme Allah.Nese bibla e quan Jahve ne muslimanet e quajme Ja HaJJu Kajjum I gjalle i perjetshem bibla e quan Shalom ne e quajme Es-Selam .Nuk eshte faji jone pse njerzit e ndryshuan biblen neper kohera dhe Zoti pruri Kuranin per te treguar ndryshimet dhe ia solli nje populli tjeter pasi populli i hebre nuk ishte i denje per ta mbajtur shpalljet hyjnore pasi atyre veprave qe beri me zekerian, gjon pagezorin dhe tentativen me Jezusin.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Arrnubi : 05-07-2008 mė 05:07
    Sa budalla eshte "Odisea"

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Ja pra qe ju nuk njihni liri dhe perzgjedhje te besimit. Perendia e krijoi njeriun e lire ne perzgjedhje dhe besim. Kush je ti qe i mer dikujt jeten qe nuk ja ke dhene, per faktin se ai nuk beson ne fene tende???
    Pak me siper ju e pranoni kur thoni:
    "Kushdo qe nuk beson ne islam dhe pranon fe tjeter duhet te VRITET".
    A nuk eshte ky terrorizem???? Te vrasesh dike, per faktin se ai nuk deshrion te besoje ne islam. Perse nuk ju vjen mire kur ju quajne terrorista?? Une jam i lire te besoj apo mos besoj, kjo eshte e drejta ime dhe jo detyra juaj.
    Ky shkrim qe ju kini sjelle, ju tregon fare qarte fene dhe perendine ku ju besoni.
    Kulmi ironik i gjithe shkrimit eshte vete emri ne kete reviste: "toleranca islame". no coment.
    Ja se qfare deklaron ti . Se ndoshta kete pjese e ki harruar .
    Citim Postuar mė parė nga eldonel Lexo Postimin
    Kulmi ironik i shkrimit tend eshte hipokrizia .
    Thote nje fjale e urte " Kur i qeshti te qeshė "Deri kur do mendoni per individin duke anashkaluar shoqerine .
    Ju e keni bere ajo qka eshte e cezarit dhe ajo qka eshte e Zotit , andaj kjo ndarje nuk bene por deri kur do mbushni mend .
    Mos shikoni vetem ne prage te saj por shikoni me larg , zgjerohuni pak , pasojat ne shoqeri , a dini me hy ju ne keto detaje apo veq me duket e mire mua dhe ti ndjeki epshet e mija .
    Pershendetje
    Ja se qfare kam deklaruar me kete , kam dashur te them qe ligjet e tilla jane edhe tek ju andaj , si mund ta thuash nje gje te tille per fene Islame kur keto ligje kane baze edhe ne fene tuaj , eshte mire nganjeher te shkruhet shkurt por pak duhet ta perdoresh trurin , une askund nuk kam mohuar ate qe kam shkruar , ky ligj tek ju nuk gjen praktik drei ne mesjete sepse shtetin nuk e ka me kisha , ashtu si tek ne ne trojet shqiptare qe nuk gjen praktik sepse nuk funksionon sheriati , per ta ditur ne eshte ky ligj i vertet tek ju kthehu ne mesjet .
    Asgje nuk kam then kunder teje. Je ti ai qe ju pergjigje shkrimit tim. Une thjesht lexova ate qe ti ke shkrojtur, pa te gjykuar se si ti mendon. Atje thuhet fare qarte: vritini ata qe nuk besojne ne islam, dhe ata qe besojne ne nje fe tjeter. Tani se cfar mendon ti apo une kjo pak rendesi ka. Ketu kemi te bejme me mesimin qe jep doktrina juaj ndaj tolerances fetare. Pra nga shkrimi juaj i bije qe mua te me vrisni sepse nuk besoj ne islam. Por pyetja per ju dhe Gostivarin eshte: Zoti qe urdheroi hebrenjte te vrisnin idhujtaret, quhej Perendia Jehovah krijuesi i gjithesise, dhe jo Allah. Pra ju pretendoni se njihni Zotin e vertete, por qe ne fakt kerkoni te vrisni ata qe e besojne dhe e njohin Perendine Jehovah. Pra simbas shkrimeve biblike jeni ju ata qe besojne ne idhujt e Muhametit. Lexo mbi jeten e Muhametit dhe do te bindesh se allahu ishte nje nder qindra zoter te arabeve ku besonte familja e Muhametit. Lexo me shume rreth se vertetes dhe nje dite do te bindesh se besimi qe ndjek eshte besim ne idhull.
    Ti as vet nuk e din se qfare do te thote JHW , shkronja o dhe a jane shtuar pas . Tani do te pyes une ne lidhje me gjuhen quhet All-llah apo Zot ? Ne gjuhe te ndryshme me kuptim te njejte , mos ja fut kot edhe ti .
    E cili eshte idhull , idhujt i keni ju , te ta kujtoj statujen e Ises a.s . Si mund ta akuzosh Mauhammedin a,s per nje gje te tille , a nuk i prishi ai te gjithe idhujt ?
    Pershendetje.
    KOSOVA E MADHE

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga Arrnubi Lexo Postimin
    Lexo Bilen se ta shpjegon ajo

Renegimi dhe denimiDhe u tha: "Dilni nė mbarė botėn e predikoni Ungjillin tė gjithė popujve. Kush do tė besojė do tė pagėzohet, do tė shėlbohet, ndėrsa kush s'do tė besojė, do tė dėnohet". (Marku, 16:15-16).[/B]
    Do te perpiqem tju sjell nje shpjegim te plote rreth vargjeve te bibles qe ju kini sjelle, mesazhet e te cieles nuk mund ti kuptoni. Nuk eshte e para here qe ju te nderuar myslimane, perpiqeni ti justifikoni vargjet e kuranit, permes vargjeve biblike. Por ju them se jeni komplet jashte logjikes dhe zbuleses me te cilen fjala e Perendise flet.
    Po e nis me vargun e mare nga MARK:16:15-16. por fillimisht le te shohim se cfar thote islami dhe profeti juaj Muhamet.

Islami ka urdheruar denim kapital, per te gjithe ata te cilet jane te vendsour ne mosbesim apo ateizem. Vargjet qe kini sjelle jane:
    " KUSHDO qe nuk beson ne ISLAM dhe pranon fe tjeter, duhet te vritet."

Nuk po e komentoj vargun tuaj, pasi gjithshka eshte e qarte. Per ju cdo njeri qe nuk beson ne islam eshte nje armik, dhe duhet eleminuar me denim kapital. E keqja me ju te nderuar myslimane eshte se, ju perpiqeni te njehesoni biblen me dokrtinen tuaj, duke sjelle vargje te saj. Le te shohim ne fillim vargun qe kini mare prej bibles.
    Qe te flasesh rreth fjales se Jezus KRishtit, natyrisht qe duhet se pari te njohesh kush eshte Jezus Krishti. Veshtiresia me ju te nderuar myslimane eshte se, ju e mbyllni veshin, sapo nje i krishtere ju flet se kush eshte Jezus Krishti si dhe vepra e tij ne kryq. Une nuk dua te jem i perseritshem ne ato qe jane thene, por mendoj se cdo kush ketu ne kete forum mysliam, duhet te dije se, Jezusi eshte DASHURIA. Ai, per ata qe po e mberthenin ne kryq tha: Fali o Ate sepse nuk dine se cfar bejne. Po keshtu Jezusi e meson besimtarin e krishtere, qe te doje armiqte e tij dhe te lutet per ata qe e perndjekin. Pa njohur kete thelb te Personit Jezus KRisht, eshte e pamundur qe te kuptosh mesimin e Tij. Po keshtu eshte dhe per besimin islam. Nuk mund te flasesh per kuranin, pa njohur se kush ishte ne thelb Muhameti dhe kurani qe ai shkroi. Le te hyme ne teme.

Jezusi, ne vargun qe ju kini mare prej ungjilllit pas Markut, i urdheron te gjithe dishepujt e tij, qe te dalin ne mbare boten dhe te lecitin ( predikojne) ungjillin e shpetimit, te gjithe popujve pa perjashtim. Kjo urdherese e Krishtit, eshte detyra me e rendesishme, qe kisha e Krishtit duhet te permbushe mbi dhe.

Se pari Jezusi na tregon se, kushdo qe do te besoje dhe pagezohet ne emrin e Krishtit, do te shpetohet. JEzusi na tregon se UNGJILLI i TIj, nuk eshte thjesht nje liber fetar, te cilin disa njerez e mbajne si nje liber te shenjte. Ungjilli i Krishtit eshte pikerisht Deshmia e gjalle e Krishtit dhe VEPRES se tij Shpetuese ne kryq. BEsimi ne ungjill , nuk lidhet me besimin ne nje tradite, religjion apo ne nje liber. Libri ne te cilin eshte i shkrojtur ungjilli, eshte "mjeti" qe apsotujt dhe besimtare te Jezusit te frymezuar nen zbulese te Frymes, shkrosjten si nje testament per te gjitha brezat qe do te vijne ne kete bote. Kjo sepse ky ingjill do ti predikohet cdo krijese, ne menyre qe cdo kush te njohe dhe mesoje se kush eshte Jezus Krisht, dhe vepren qe Ai beri per en ne kryq. Pra predikimi i ungjiilit do te thote, te sjellesh njerzit para kembeve te Krishtit, dhe cdo njeri le te perzgjehden ne se do te besoje apo jo.
    Me pas JEzusi thote: kush do te besoje dhe pagezohet do te shpetohet. Mire besimi, po pagezimi mos valle eshte thjesht nje rit fetar qe JEzusi kerkon prej nesh, ashtu sic ja u kerkojne me detyrim shqiptareve ne Greqi? Pagezimi ne Krisht, nuk eshte rit, por eshte RILINDJE e Krijeses se re, me ane te KRishtit Jezus. Me fjalen PAGEZIM, Jezusi tregon VDEKJEN dhe RINGJALLJEN e cdo njeriu qe beson fondamentalisht ne Krishtin, pa te cilin nuk ka krijese te re. Me kete fakt Jezusi na tregon se, te gjithe ate qe nuk e pranojne dhe nuk e besojne Jezus Krishtin, do te DENOHEN. Pyetja eshte: Kush do ti denoje? Mos valle NJERIU, ashtu si islami meson? Kur Jezusi flet per DENIMIN, ne te gjitha rastet ka parasysh DITEN e FUDNIT, ne DITEN e GJYQIT te MADH. Gjykimi dhe denimi i takon vetem Perendise. Ja pra te nderuar myslimane, ne besen e Krishtit, nuk ka sheriat, nuk ka hakmarje dhe dhune. Nuk ka lufte dhe denim kaptial , per mosbesim. Juda ishte nje apsotull i Krishtit, i cili jo vetem qe nuk besoi tek JEzusi, por e tradhetoi dhe e coi ne kryq. Mos valle u ngriten apsotujt dhe e vrane Juden per tradhetine qe beri? Apsolutisht jo. Juda beri vetgjyqesi, dhe shkoi ne ferr.
    Tani ju te nderuar myslimane duke mos pasur aspak zbulese ne fjalen e Jezusit, perpiqeni qe te justifikoni regullat tuaja ne islam, te cilat jane totalisht nje kanun i lek dukagjinit, dmth mesim njerzor. Kjo eshte menyra se si islamizmi erdhi permes shpates, dhe qendron permes shpates. Ju nuk e pranoni fjalen e Zotit, i cili e krioji cdo njeri te lire. Ju kerkoni ti mbani njerzit me frike ne islam, ashtu si nje diktator e mban popullin e tij ne diktaturre, dhe kete ju e quani tolerance fetare. Une njoh plot myslimane te cilet e kane braktisur fene islame, pasi keshtu ata deshriojne. Kjo eshte liria dhe e drejta e cdo njeriu, te cilen Krijeusi ja dha qysh ne krijim. Arsyeja se perse ju i vrisni njerzit per shkak te besimit, eshte sepse, ky eshte mesimi qe ju merni nga kurani, ne te cilin besoni. Ti, po keshtu edhe une, nuk kemi aspak te drejte mbi jeten dhe lirine e tjetrit. Por kete ligj e kupton dhe pranon ai qe njeh Jezus Krishtin. Jezusi e meson besimtarin qe te doje te afermin, derisa te jape dhe veten e tij, dhe kete shembull ai e veproi me jeten e tij, duke vdekur per te gjithe njerzit mbare. Ja pra te nderuar myslimane, jemi ne llogore krejt te kunderta dhe ne besime krejt te kunderta.
    Ja si ju tha Jezusi dishepujve te tij:
    " mos kini frike nga askush, pervecse Atij, qe ka fuqi te ta hedhe Shpirtin ne Xhehene."
    I krishteri ka frike vetem ndaj Perendise, pasi vetem Ai ka pushtet dhe fuqi te ta hedhe shpritn tend ne xhehene. Ju mund te vrisni plot te krishtere, per shkak se besojne ne Krisht. Edhe komunsitet vrane plot te krishtere, duke menduar se ketu mbaroj gjithshka. Por ju dhe komunsitet nuk kini pushtet dhe fuqi ti coni njerzit ne Ferr. Veprimi qe ju beni, eshte pikersht vepra, me te cilen ju deshmoni dhe nenshkruani ferrin.
    Ps. me pas do te diskutoj vargun tjeter.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 07-07-2008 mė 23:06

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Ashtu dmth Zoti quhet Jehovah e jo Allah. Kjo tregon se sa shum ti i ke be detyrat e shtepise , hic asnjehere.
    E di ti qe ka mese 20 milion kristijan arab, a me tregon ti mua se me cfar emri i drejtohen ata Zotit ne gjuhen e tyre ?!!
    Shko bej detyrat e shtepise dhe ajde e jep pergjigje!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796

Deshmuesi te kam propozuar!!!

o Zoterush!!!
    Para se gjithash te kam propozuar per cilin do lloj debati dhe ne cilin do nenforum deshiron dhe per cilendo lloj teme, por ky propozim eshte fshire nga forumi juaj protestant dhe jo vetem propozimi por edhe shkrimet e mia atje, prandaj jam larguar se shkruari ne nenforumin tuaj "te ndershem", nese deshiron po e rikonfirmoj deshiren per nje debat apo dialog - quaje si te duash - dhe kushtet po t'i le ty ti vendosesh.

Sa per temen.....
    Apostazia ne gjuhen dhe ne terminologjine Islame quhet "Riddeh" dhe eshte shume me kuptimplote se sa predikimi i apostazise kristiano-ungjillore
    Juristet dhe Teologet muslimane e kane ndare ne tre grupe:
    1- Apostazi doktrinale (besim)
    2- Apostazi akti (veprim)
    3- Apostazi verbale (e folur, thenie)

1- Apostazia ne besim dihet qe lidhet me te besuarit e diēkaje tjeter nga ato te Kur'anit dhe te Hadithit, si psh: Dyshimi ne Allah, Xhenet, Xhehenem etj; Te besuarit se Allahu ka femije; Te besuarit se Allahu nuk eshte nje por eshte tre, apo nje nder tre, apo nje nder dy; antropomorfizmi i Allahut (te besuarit se Allahu i ngjan krijesave si njeriu, gomari, era, shpirti i shenjte etj si keta) etj.
    2- Apostazia ne veprim ka te beje me aktet e dikujt qe bie ndesh me besimin Islam si psh: flakja e Kur'anit ne plehra, zhgarravitja e emrit te Allahut me qellim talljen dhe jo shuarjen nga ndonje flete apo pllake...etj.
    3- Apostazia ne te folur dhe kjo eshte pjesa me delikate pasi Muhamedi s.a.v.s. ka thene: "Robi do te thote diēka te cilen nuk e sheh si problem por me te do te fundoset shtatedhjete pranvera", Imam Hakimi ne librin e tij Mustedrek thote se aty ndodhet nje fushe e quajtur "Uejl" (mjerim, fatkeqesi, mallkim), aty do te fundoset pabesimtari (qofte pabesimtar tradicional apo qe ka ndruar fene), ndersa hadithi eshte transmetuar nga Buhariu, Muslim dhe Tirmidhiju ndersa shprehja eshte sipas transmetimit te Tirmidhijut. Ne grupin e trete hyjne te gjitha shprehjet te cilat kane perberje ofendues karshi Allahut, Profeteve, engjejve, librave etj.

Shkenca e Fondamenteve te Doktrines e ka ndare nde dy grupe Apostazine ne besim:
    1- Ben Kufer (pabesim) ai qe dyshon apo refuzon diēka e cila eshte e ditur domsodoshmerisht ne mesin e muslimaneve (dijetare dhe injorante) kodifikimi i tij ne menyre te percipet (sepaku)
    2- Muslimani i cili dyshon apo refuzon diēka e cila nuk eshte e ditur domosdoshmerisht ne mesin e muslimaneve si psh: Haudi ne te cilin pijne besimtaret para hyrjes ne Xhenet, kete nuk e dine te gjithe. Ne kete grup ben kufer ai i cili e refuzon ne menyre te qellimte (me inat psh) pasi i eshte paraqitur argumenti.
    (me Dije kemi per qellim sipas Fundamentit: "Realiteti i dijes ėshtė njohuria e tė diturit – objektit - nė bazė tė asaj qė ėshtė", pastaj ajo ndahet ne Kadim ( i pafillimte) qe eshte vetem dija e Allahut, dhe Hadith (e prejardhur, e krijuar), por kjo nuk eshte qellimi i temes)

Tema e apostazise eshte e gjate dhe shume e koklavitur sa nuk na mjafton koha - megjithe replikat e disave - keshtu qe nuk po e zgjas pasi i parashtrova pikat kryesore.
    E rendesishme eshte qe ne momentin qe ndodh apostazia duhet rikthimi ne Islam dhe ajo behet me Shehadet si dhe duhet pastaj pendimi ne ate qe ka ndodhur dhe betimi se nuk do te rikthehet perseri.
    Nese kjo nuk ndodh atehere kerkohet denimi kapital te cilin e vendos Khalifeja dhe kjo eshte e bazuar ne hadithin e Profetit te transmetuar nga Buhariju: "Kush e nderron fene e tij (Islamin) jepini denimin kapital"
    Argumenti i denimit kapital shih hadithi per historine e djaloshit te transmetuar nga Muslim (4/2300) si dhe ēdo komentues te sures Buruxh ne fjalen e Allahut :
    (قتل أصحاب الأخدود) " u vrane idhtaret e arrogances"

1- Nga Abdullah ibn Mes'ud, ka thene Profeti s.a.v.s.: "Eshte e ndaluar derdhja e gjakut te nje personi i cili deshmon se s'ka Zot tjeter perveē Allahut dhe se une jam Profeti i Tij, perveēse ne tre ēeshtje: prostitucioni, ndarja nga feja, dhe lenia e xhematit (refuzimi i Ixhmase - konsensusit te ymetit)" trens Buhariju 6/2521; Muslim 3/1302.
    2- Hadithi i Ikrimes nga Aliu qe dogji nje grup devijuesish dhe Ibn Abbasi i tha: "Nese do isha une nuk do perdorja ate denim qe e perdor Allahu sipas fjalese se Profetit "mos i denoni me denimin qe ka Allahu" (djegien), por me vrasje siē ka thene Profeti: "kush nderron fene e tij jepini denim me vdekje", trns Buhariju nr.2854, 3/1098.
    3- Hadith Muadh kur Profeti e dergoi ne Jemen dhe i tha: "Cilido njeri qe kthen nga Islami ftoje perseri nese nuk kthen denoje me vdekje", e ka permendur kete transmetim Ibn Haxher ne Fet'h El-BArij dhe ka thene se trns. eshte i mire (hasen) 12/272.

Ku eshte problemi?
    Islami eshte Fe dhe Shtet, Adhurim dhe Administrim, Liber dhe Shpate, Shpirt dhe Materie, Dynia dhe Ahiret, ai eshte i ndertuar ne pershtatje me mendjen dhe llogjiken, eshte i ngritur ne argumente dhe shpallje, nuk ekziston ne doktrinen dhe besimin e Islamit diēka qe konflintuon natyren e pandryshueshme te njeriut, apo te qendroj bosh pa ia mberritur synimit te tij material dhe etik. Kushdo qe hyn dhe e njeh realitetin e Islamit dhe e shijon embelsine e tij dhe pastaj del dhe e refuzon ate, ne realitet ka dale prej realitetit, tevertetes dhe llogjikes, mohues i arguementeve dhe provave.
    Dalja nga Islami ne fakt eshte rrebelim ndaj sistemit dhe dobesim i shoqerise dhe si ēdo sistem ka ligjet e veta ashtu siē ka Amerika, Kolumbia, Rusia, Shqiperia, Gjermania, Kina, Japonia ashtu ka edhe shteti Islam dhe kur ne njerin nga keto shtete ti merr nenshtetesine denohesh nese i gris qofte edhe flamurin e atij shteti qe je bere nenshtetas, sipas ligjit qe ka ēdo shtet.
    Selam per cdo kend qe eshte idhezuar.
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga Arrnubi Lexo Postimin

13 qė njerėz tė ēoroditur kanė dalė nga gjiri juaj dhe kanė mashtruar banorėt e qytetit tė tyre duke thėnė: "Shkojmė t`u shėrbejmė perėndive tė tjera", qė ju nuk i keni njohur kurrė,
    14 ti do tė bėsh hetime, kėrkime dhe do tė marrėsh me kujdes nė pyetje; dhe nė qoftė se ėshtė e vėrtetė dhe e sigurt qė ky veprim i neveritshėm ėshtė kryer me tė vėrtetė nė gjirin tėnd,
    15 atėherė do tė vrasėsh me shpatėn tėnde banorėt e atij qyteti, duke vendosur shfarosjen e tij dhe gjithēka qė ndodhet nė tė; do tė vrasėsh edhe bagėtinė e tij
    .(Ligji i Pėrtėrirė 13)

[/B]
    Le te vazhdojme me vargjet nga Ligji i perterire. Perseri po sjell fjalet e Muhametit, ne menyre qe pergjigja ime te kete nje ballafaqim te qarte. Muhameti ju urdheron:
    " Kushdo qe nuk beson ne islam dhe pranon fe tjeter, te vritet."

Vargjet qe ju kini sjelle nga Ligji i perterire, jane pothuajse te shkepturua nga konteksi i asaj cka Perendia JAHVE e urdheron popullin e tij te ZGJEHDUR. Si gjithmone ja u perseris se, eshte e pamundur per ju te nderuar myslimane, qe te merni mesazh dhe zbulese nga fjala e Perendise, nese nuk besoni ne Zotin Krisht. Por le te ndalemi pak me thelbesisht ne vargjet qe ju kini sjelle.
    Qe te marim nje kuptim dhe mesazh te qarte, se pari duhet te dime kush ishte kombi i Izraelit dhe mardhenia e tij me Perendise. Shkuritimisht po them dicka mbi popullin e Izraelit.
    Populli i Izraelit, eshte i vetmi komb ne bote, te cilin Perendia e ka formuar duke e PERZGJEDHUR nga te gjitha kombet mbi dhe. Fillimi i ketij kombi fillon me Abraham Hebreun, te cilin Perendia e thiri duke i bere te qarte planin e Tij. Perendia i premtoi Abrahamit se, prej tij do te dale ai komb, permes te cilit Perendia do te realizoje planin per shpetimin e njeriut nga mekati dhe vdekja. Abrahami me gruan e tij Saran, pati nje femije te cilin e quajti Isak. Isaku ishte femija qe Perendia i pat premtuar Abrahamit, pasi ai do te ishte ati i kombit te perzgjedhur te Perendise.
    Perendia i deshmoi Abrahamit se ne ISAKUN do te vazhdoje trashegimia dhe premtimi i Perendise, pasi vetem ai ishte femija i ligjshem martesor , dhe vetem ai ishte 100% gjak HEBREU, pasi Abrahami dhe Sara ishin prej se njejtes familje hebreje.
    Gjate kohes qe Sara nuk po lindte, ajo i keroi Abrahamit qe te bente nje femije me sherbetoren e saj Agarin. Ky femije ishte Ismaeli, femije jo i ligjshem( jashte martese) para Zotit, dhe si i tille nuk mund te ishte nje trashegues i Abrahamit.
    Me pas Isaku martohet me kusheriren e tij te pare, dhe lind dy binjaket Jakobin dhe Esaun. Perseri shohim se kemi nje martese brenda te njejtit gjak, 100% atij Hebre. Simbas regullit duhej qe Esau te trashegonte pasardhjen e Abrahmit, sepse ai ishte femija i parelindur, por Esau ja dha parelindjen Jakobit, ne shkembim te nje pjate me thjerza, dhe keshtu ne Jakobin ra trashegimia.
    NGa martesat e Jakobit kemi dymbedhjete femije, prej te cileve rjedhin 12 fiset e Izraelit. Me pas familja e Jakobit vendoset ne Egjypt, dhe atjo formohet kombi i Izraelit. Jakobin me pas Perendia e quajti Izrael, dhe te gjithe qe linden prej tij, u quajten izrailite.
    Me pas kemi nje ikje masive te kombit te Izraelit nga Egjypti, pasi faraoni e keqtrajtonte kete popull qe vete Perendia e formoi per nje plan te vecante. Perendia thiri Mojsiun, i cili ishte 100% Hebre. Perendia e vendosi Mojsiun si prijesin e kombit te tij, i cili do ta nxirte kombin e Perendise nga skllaveria e Egjyptit, dhe do ta conte ne token qe i kishte premtuar Abrahamit. Kjo eshte toka ne te cilen jeton sot Izraeli, edhe pse izraeli zoteron nje pjese mjaft te voge. Kete e deshmon bibla dhe jo njeriu.
    Natyrisht qe kombi i Perendise do te jetonte simbas ligjeve te Perndsie dhe jo ligjeve te botes. Izraeli ishte kombi permes te cilit Perendia do te realizonte planin e tij, dhe ky plan ishte: Shpetimi i njeriut nga mekati dhe vdekja. Qellimi perfundimtar i Perendise mbi kete popull ishte: Adhja e Mesise Shpetimitar, Zotit Krisht.
    Perendia i dha kombit te tij Izrael profete, permes te cileve Zoti do ti fliste dhe mesonte kombin e tij Izrael. Po keshtu Perendia i dha kombit te tij Ligjin e vet, ne menyre qe ky komb te ecte simbas vullnetit te Perendise dhe jo vullnetit te botes.
    Izraeli ishte i vetmi komb, ne te cilin qendronte dora dhe mbrojta e Zotit, por nese Izraeli nuk ecte drejt simbas statutit te Perendise, Ndeshkimi ishte mjaft i forte.
    Bibla eshte i vetmi liber i shenjte, i cili na njeh me mjaft te dhena historike, te kombit te ziraelit.
    Pergjate gjithe koherave, qysh ne formimin e tij dhe deri me sot, kombin e Izraelit jane perpjekur ta eleminojne. Satani i cili eshte armiku i Perendise, eshte perpjekur me te gjitha menyrat qe ta azgjesoje kete komb, por forca dhe vitaliteti i ketij kombi nuk qendron tek forcat dhe kapacitetet njerzore, por tek fuqia e Perendise Jahve i cili dhe e formoi. Pa njohur kete fakt te VERTETE, eshte e veshtire te kuptosh se perse Izraeli ne plot raste porositej prej Perendise Jahve qe te vriste dhe te eleminonte krejt gjithe qytetin apo krahinat te tera me idhujtare. Po keshtu ne shohim se Perendia urdheronte udheheqesit e popullit te tij, qe te ishin te pameshirshem dhe te eleminonin te gjithe ata qe ngrinin krye kunder Perendise, dhe qe rendnin pas idhujve te botes.
    Tek ligji i per:13: shohim se Perendia e urdheron popullin e tij duke i thene:

" ne rast se midis jush del nje profet i reme, .......i cili ju con te adhuroni perendite e reme, ti o popull nuk do ti digjosh fjalet e tij.... sepse Zoti ju ve ne PROVEn per te ditur nese e doni Zotin Perendine tuaj me gjith zemer e me gjith shprit.
    Do te shkoni pas Zotit Perendise tuaj, do te kini frike nga ai, do te zbatoni urdherimet e tij, do ti bindeni zerit te tij, do ti sherbeni dhe do te jeni lidhur ngushte me te...
    Ai profet ( i reme) do te vritet sepse ka folur ne menyre qe tju largoje nga Perendia qe ju nxori nga Egjypti....
    Nese vellai yt, biri i nenes tende, biri yt ose nena jote, gruaja qe prehet mbi gjirin tend apo shoku qe ti e do si shpritin tend te nxisin fshehur duke thene: shkojme tju sherbejme perendive te tjera... hyjnive te popujve qe ju rrethojne dhe qe jane afer apo larg teje... mos ju neneshtro dhe mos e digjo ate; ......dora jote te jete e para qe duhet te ngrihet kunder per ta vrare ate......"

Ja pra ketu e shohim qarte se si duhej te vepronte populli i Izraelit, kur ai urdherohej nga Perendia. Pyetja eshte: Perse Perendia e urdhronte popullin e tij qe te vriste ishujtaret, dhe te gjithe ata izrailite qe rendnin pas perendive te reme?
    Se pari, Populli i Izraelit ishte formuar nga Perendia Jehovah, per te permbushur dhe adhuruar Perendine e Vertete Krijuesin e gjithesise, Perendine Jahve. Dhe per te realizuar planin e Perendise.
    Se dyti, Perendia e mbronte popullin e tij nga rendja pas idhujve, duke e ndeshkuar per faktin se, rendja pas idhullit apo perendive te reme, ishte fyerja e drejtperdrejte qe nje izrailit i bente Zotit te tij. Jezusi tha: kini frike vetem nga ai qe ja u mer shpritin dhe ja u hedh ne ferr.
    Tani vijme tek vargu juaj te nderuar myslimane, te cilin doni ta argumentoni me vargjet nga bibla. Sic e shihni popujt islamike, kursesi nuk jane nje popull i zgjedhur i Perendise Jahve, ashtu si Izraeli. Pra Izraeli duhej te vriste ishujtaret, sepse populli i Perendise duhej te ishte i shenjte. Po ju, mendoni se jeni nje izrael???? Nese do te ishtit te tille, nuk do te kishit ne qender te luftes tuaj, shfarosjen dhe mosekzistencen e Izraelit, dhe kishes se Krishtit.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Deshmuesi nuk me tregove se me cfar emrin i drejtohen 20 milion kristijan arab Perendise ?!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Deshmuesi nuk me tregove se me cfar emrin i drejtohen 20 milion kristijan arab Perendise ?!!

GV_USA
    NE cdo gjuhe ka nje fjale qe ne kuptimin e saj leksikor na shpreh fjalen Perendi apo Zot. Kur Perendia e thirri Mojsiun qe te shkonte tek populli i tij Izrael ne Egjypt, dhe tu tregonte se Perendia i Abrahami Isakut dhe Jakobit kishte vendosurt ti nxirte ata nga roberia, Mojsiu e pyeti dhe i tha: Po nese me pyesin dhe me thone se, kush eshte EMRI i Perendise, si tju them? Zoti i tha: Thuaju, emri im eshte: "UNE JAM" dmth JAHVE. Pra JAHVE eshte emri i Perendise, dhe jo thjesht kuptimi i fjales Perendi. Vete emri JEZUS do te thote: PERENDIA SHPETON. Pra tjeter eshte kuptimi i fjals Perendi, dhe tjeter eshte EMRI i PERENDISE. Psh. Amerikanet i thone Lord dhe God; Greket i thone Kiros dhe Theos; Shqiptaret i thone Perendi dhe Zot; Italianet i thone Sinjor dhe Dio e tjera. Te gjitha keto fjale shprehin kuptimin Perendi, te cilat i perdor edhe nje mysliman, edhe nje budist, edhe nje i krishtere apo jude, pavaresisht se cfare kombi i perket. Mos valle kjo do te thote se te gjithe keta besojne dhe njohin te njejtin Perendi, Krijuesin e vetem dhe te vertete Jehovah? Apsolutisht jo.
    Bibla eshte i vetmi liber qe na tregon emrat me te cilat eshte thirur Perendia Jahve, prej izrailiteve, pasi ky ka qene i vetmi komb te cilin Perendia e ka perzgjedhur nga te gjitha kombet mbi dhe.
    Eshte tjeter gje te perdoresh fjalen Allah, per te shprehur kuptimin e fjales Perendi, dhe tjeter gje eshte ta perdoresh emrin Allah, si emer te Perendise, me te cilin myslimanet therrasin perendine e tyre. Ju mbase mendoni se, perendia ku ju besoni eshte i njejte me Perendine ku te krishteret besojne, dhe keshtu emri Allah ju duket njesoj. Por per te krishteret, ASNJE emer i tille, per Perendine Jahve ku ata besojne, nuk ekziston, pervecse emrave qe Jahve i dha Izraelit per ta theritur ate , dhe keto emra te Perendise i gjejme vetem ne bibel.
    Sa per Arabet e krishtere, fjala Allah, qe ata perdorin gjate lujtjes apo adhurimit, sic e shpjegova dhe me lart, shpreh vetem kuptimin leksikor te fjales Perendi, dhe jo emrin e Perendise ku ata besojne. Pyet nje te krishtere Arab dhe thoi: Si quhet Perendia ku ti beson, quhet Allah apo Jahve? Mendoj se shume shpejt do te maresh pergjigjen qe une po te jap. Emri i Perendise ku besojne te Krishteret, qofshin arabe, kineze shqiptare, greke, itajane e tjera, eshte vetem JAHVE, si dhe te gjithe emrat e tjere qe gjejme ne bibel, te cialt Jahve ja mesoi popullit te tij te zgjedhur Izrael. Kjo eshte historia e Vertete, pak rendesi ka se e pranojme apo jo. Kjo nuk ndryshon gje.
    Bibla na jep nje mesazh te qarte se, i vetmi Zot e Perendi, Krijuesi i gjithshkaje, eshte Perendia i Izraelit, i Abrahamit dhe Jakobit. Bibla thote se, Ai qe nuk ka Birin( Jezusin) nuk ka as Atin (Jahve). Dhe ai qe kundershton Birin kundershton Atin. Tani pyes: Si mund te pretendoni ju qe besoni ne Perendine e Vertete, kur ju luftoni dhe kundershtoni Birin? Mbase per ju kjo deshmi e bibles nuk meret si deshmi fondamentale, por per nje te krishtere ky eshte fondamenti prej ku ne njohim perendite e reme. Une nuk tentoj te te mbush mendjen as ty dhe as kujt, por e kam te mbushur mendjen time, sepse nese deshmoj dhe nese flas, nuk flas nga vetja, por nga deshmia e Fjales se shenjte, nen rrefim te Frymes se Shenjte.
    Po te bej nje peytje, qe ti te kutposh sa me drejt : a eshte per ty Allahu, Perendia Jahve, Perendia i Abrahamti, Isakut dhe Jakobit?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 08-07-2008 mė 23:51

Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Qėndrimi i Muhamedit a.s. ndaj tė krishterėve.
    Nga INDRITI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 49
    Postimi i Fundit: 21-11-2014, 12:30
  2. Gjermania, leje qėndrimi pėr emigrantė ilegalė
    Nga Davius nė forumin Emigracioni
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 31-07-2006, 13:24
  3. Qėndrimi i shtypit tė huaj ndaj lidhjes sė Prizrenit
    Nga Davius nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 09-07-2006, 23:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •