Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 45
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga AuGuSt_ Lexo Postimin
    Nuk ka te beje thua ti e panjohura por ka te beje me ngritjen dhe nivelin qe cke me te sepse nje humbje per fshatarin nuk eshte njelloj si per nje njeri qe di ti vleresoje gjerat
    shiko pak, nuk mund te thuash qe nje humbje per fshatarin na qenka ndryshe nga humbja per nje njeri qe "di ti vleresoje gjerat".....

Varet nga lloji i humbjes, por une do thoja se fshatari si me pak ambicioz qe eshte e vlereson me shume ate qe ka se sa ai qe me ambicien e tij(qe keqinterpretohet si vleresim) kerkon gjithnje e me teper me pangopesi.

谷ஜ๑۩۞۩๑•谷ஜAuGuSt ๑۩۞۩๑•谷ஜ Maska e AuGuSt_
    Anëtarësuar
    20-06-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    1,090
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    shiko pak, nuk mund te thuash qe nje humbje per fshatarin na qenka ndryshe nga humbja per nje njeri qe "di ti vleresoje gjerat".....

Varet nga lloji i humbjes, por une do thoja se fshatari si me pak ambicioz qe eshte e vlereson me shume ate qe ka se sa ai qe me ambicien e tij(qe keqinterpretohet si vleresim) kerkon gjithnje e me teper me pangopesi.

Ne cfare niveli eshte ambicia dhe egoja e nje fshatari se po paragjykojme por ky eshte realieti i hidhur por qe na ben mire si penicilina?
    skerdigodo@hotmail.com

Vuajtja etj, Nuk ka te bej me Humbjen ne ket rast.
    Ta definojme qart, pra kush vuan me shume? Thjesht, kjo eshte ceshtja?

Njeriu i thjesht kenaqet me pak dhe natyrisht qe esht me i lumtur, ndersa Gjeniu ose njerezit e till, te per afert, vuajne shume me shume ne cdo aspekt, shpirteror,vetedijesor,etj

PO keta njerez mer, gjithnje jane ne vuajtje, perkujtone si rast i thjesht, paksa, nje Parshikues, siq ka qen NOSTRADAMUS dhe vertetohuniii.
    And my soul from out that shadow that lies floating on the floor, Shall be lifted -- Nevermore!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691

Ne cfare niveli eshte ambicia dhe egoja e nje fshatari se po paragjykojme por ky eshte realieti i hidhur por qe na ben mire si penicilina?
    ah , ketu e shohim pak ndryshe, sepse une mungesen e ambicies e shoh si fisnikeri shpirterore, dhe jo si realitet te hidhur.

Personalisht, isha me i lumtur kur punoja token dhe ndjeja dheun nen kembet e mia, aromen e barit dhe ajrin e paster te fshatit tim.

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Personalisht, isha me i lumtur kur punoja token dhe ndjeja dheun nen kembet e mia, aromen e barit dhe ajrin e paster te fshatit tim.
    Po, se nuk e vret shum mendjen per asgje tjeter, punon token, martohesh me nje fshatare aty rrotull, jeton per qejf i ndare nga bota. Nga nje ane eshte mire sepse jeton i qete, por nga ana tjeter, te duket sikur po humb shum ne jete.. ne vend qe te dalesh e te shetisesh neper bote, rri e martohu edhe puno token.. naaa nuk eshte per mua, megjithse duket e embel si jete. lol
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

i/e regjistruar Maska e leci
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Dhimbja eshte e barabarte per te gjithe,por çdonjeri e sheh nga bota e tij.
    Nese fshatari humb femijen e tij,dhimbja eshte njesoj si e çdokujt,perfshire ketu edhe gjeniun.

Ndoshta fshatari nuk do te shkoje te derdhi lot ne ndonje plazh te vetmuar,i ndjekur nga drita e henes,por do te vuaje ne menyren me te mire qe ai din.Dhimbja e tij eshte e paster dhe asnje liber ose dituri do ta etiketoje.
    "Gjeniu" vuan me mendje,te tjeret vuajne me shpirt.Nuk ka ndonje ndryshim
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Vlonjat sa te jete jeta Maska e Igli_Vlonjati
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Vlore/Tirane
    Postime
    439
    Kush vuan me shume nese marim 3 raste nga jeta e perditeshme po them:

1: Nje njeri qe jeton ne Fshat Apo ne Mal me nivel te ulet
    2: Nje njeri me nivel te mesem
    3: Nje njeri qe po e quaj Gjeni ?

Mendoj se me shume vuan ai, te cilin ti e quan Gjeni!
    Ne Jete Duhet Te Udhehiqemi Nga Arsyeja Dhe Jo Nga Pasioni

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-12-2007
    Postime
    119
    Nga ana psikologjike vuan me shume gjeniu, nga ana fizike me shume malesori,megjithese ne Shqiperi gjeniun nga malesori vetem nje rrug i ndan nga njeri tjetri,si ne asnje vend tjeter ne bote si gjeniu ashtu edhe malesori kane te njejtat probleme apo te njejten semundje politiken.

Carpe Vinum Maska e Zombi
    Anëtarësuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    Gjeniu---Ngaqe ai eshte me i vetmuari. Lind nje ne njeqind vite!
    • The rest is silence.

The World Is Yours Maska e J@mes
    Anëtarësuar
    27-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    1,966
    Nese vuajtjen do t'a shikonim si nje "trazim te shpirtit" atehere vuajtjen do e shikoja si nje luhatje te ndjenjave dhe emocioneve njerezore si pasoj e goditjeve te jashtme.

Nese shkon puna deri tek renditja une mendoj se:
    - Njerezit qe jetojne ne fshat e ne mal, pavaresisht gjendjes ekonomike kane me pak stres dhe ngarkese emocionale. Me pak.
    - Njerezit me nivel te mesem apo mbi mesatare(qe jetojne ne zona urbane/qytet) kane me teper ngarkese dhe goditen rishtazi nga stresoret e jashtem. Me shume.
    - Nje gjeni... nuk ka kohe te vuaj.
    Nese ky i fundit mendon se eshte i tille atehere kemi te bejme me nje rast psikotiku ose akoma me tej me nje rast skizofrenie.
    »« ¤ »«Ê£ÐØ®ÂÐØ»« ¤ »«

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •