Close

Rezultati i Sondazhit: Sa genjeu Berisha ne HardTalk?

Votues
61. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • S'genjeu aspak

20 32.79%
  • Genjeu mjaftueshem

11 18.03%
  • E prishi pak me ca gjera

3 4.92%
  • Kaloi kufirin

27 44.26%
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 57
    .... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Ketu intervista behet pak me personale. Berisha pyetet nqs e pershkruan veten si "political survivor". Ai tha se "I describe myself in pursuit of my mission". (Shume filozofike pergjigja dhe diplomatike do shtoja.)

Intervistuesja i tha qe ai eshte nje nga liderit e fundit komunist ne Europen Lindore. Jo, tha, nuk isha komunist. (Ishte a s'ishte?) Nejse, ajo vijoje duke bere pak presion per marredheniet me Enver Hoxhen. Berisha tha qe ishte "researcher and passionate cardiologist."
    Por ju i tha ajo keni qene ne kliken, apo mjeke i te Hoxhes.
    (Dhe me poshte pjesa ime e preferuar)
    I never was a doctor of Hoxha. And you know why? He didn't ask me! (Bir selman i nenes ke te qash me pare.)

Me vone muhabeti vajti tek firmat piramidale:
    Per firmat piramidale u shpreh se asnje (as jashte as brenda) nuk ngriti zerin kunder firmave. Per brenda ne Shqiperi dihet qe asnje, as kryeministri nuk e vuri ujin ne zjarr. Por per mediat jashte, sidomos letra higjenike e Sales shkroi goxha artikull ne 2006, e qe i thashe tim ati, por qe s'me degjoi qe t'i hiqte leket.
    Jam me se e sigurt, qe pervec letres higjenike ka pasur dhe gazeta te tjera, por pak rendesi ka.
    Pjesa tjeter e preferuar e imja ishte kur tha: When I found out what they were, I myself collapsed them. (Te qeshesh a te qash, kjo eshte ceshtja.)

Ne fund eshte goxha muhabet perse duhet te rizgjidhet Berisha ne 2009.
    Nuk po zgjatem shume, ne fakt u zgjata shume lool, por po i jap fund me kete pergjigje:

"NATO was my idea" .

PS: Mund te kem lene ca gjera, kush eshte i/e interesuar te klikoje tek linku me lart. Gjithashtu, do t'ju sygjeroja te mos e shikoni ne prag gjumi intervisten (per .com-istet ne Europe) se vallai syte filxhan do ju mbeten gjithe naten.

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    I never was a doctor of Hoxha. And you know why? He didn't ask me! (Bir selman i nenes ke te qash me pare.)
    Isha njehere ne doganen kufitare te Kapshtices. Aty ne rradhe, meqe kisha disa njerez para thashe te shkembej dy llafe me ndonje aty rrotull. Me shkuan syte te nje plak teper i lezetshem. I shkurter, i kujdesshem ne hapat qe bente dhe me nje kapele republike ne koke. Fytyren e kishte te ndritshme dhe te rrudhosur bukur. I ndrinin rrudhat, nga ngjyra e syve ndoshta. Me beri pershtypje kapelja republike qe kishte ne koke.
    Per ta ngacmuar i them duke i drejtuar gishtin:
    - Ti ke qene komunist!!!
    - jooo ma kthen me nje ze te vendosur te thelle ca prej duhanit.
    - Ke qene, ke qene ia kthej perseri une.
    - jooooooo thote prape duke qeshur, me te njejten ton zeri.
    Aty ne rradhe dikush tjeter ngrihet e flet:
    - E kush mund te behej dhe nuk u be komunist atehere.
    Se ngacmoja dot me gjyshin pas kesaj une....

===============
    Per te dale jashte shakase, ky cope budalla na ka zene deren gjithe keto vjet.
    Ezekiel 25-17.

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga Julius Lexo Postimin

Per te dale jashte shakase, ky cope budalla na ka zene deren gjithe keto vjet.
    Ia tha pak me stil ajo intervistuesja por beri sikur s'e kapi lol. Dmth i vuri ne pah pak a shume qe ke qene president, kryeminister qe ne kohen e qepes e tutje. Troc s'i tha te dale ne pension, por ...

...si e dredh ky njeri sipas qejfit.
    Si sot me kujtohet kur doli ne konference shtypi mbas zgjedhjeve te 2007.."Blue Albania",ja bente para hartes ku i kishte ngjyros nji per nji katundet ku kishte fitu PD,"fitoria me e madhe e te gjitha kohrave",kurse te kjo intervista e tha troc qe opozita pati nje fitore te gjere,vetem se i interesonte te tregonte qe zgjedhjet ishin te rregullta.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-08-2004
    Postime
    298

Edhe Hard Talk-ut i duken budallalliqe mufkat e Berishes,..

Citim Postuar më parë nga Dr Rieux Lexo Postimin
    Njohja qe Hard Talk i ben Shqieperise perpara fillimit te intervistes:

Javen e shkuar Shqiperia u ftua ne NATO. Kryeministri shqiptar e quan ftesen si ngjarjen me te rendesishme politike te dy dekadave te fundit. Ai thote gjate kesaj kohe, vendi ka kaluar nga "bunker, telat me gjemba dhe kampet e panumert te perqendrimit ne nje vend te demokracise dhe ekonomise se tregut." Por akoma vendi ka problem te madh korrupsionin dhe ende nuk ka kryer zgjedhje te gjykuara te lira dhe te ndershme.

Intervista transmetohet sot ne BBC News 24 (ora 23.30) dhe BBC World (ora 20.30). Gjithashtu mund te ndiqet nga faqja e internetit te emisionit, http://news.bbc.co.uk/2/hi/programme...lk/7340471.stm
    Nuk eshte e vertete ajo cfare thote Hard Talk-u. Nuk eshte e vertete qe Berisha ka thene se e quan ftesen si ngjarjen me te rendesishmepolitrike ...te dy dekatave te fundid...jo mor jo..Berisha ka thene qe eshte ngjarja me e rendesishme...qysh mbas Pamvaresise se Shqiperise...pra qysh mbas 1912...pra qysh mbas 9.5 dekatash...
    Por per Hard Talk-un ,it was very Hard to say that..edhe thane ta zvogelojme pak e ta bejme dy dekata...OK Berisha? ..e pyeten ata..

alpha dominant Maska e D@mian
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Citim Postuar më parë nga Lioness Lexo Postimin
    Me vone muhabeti vajti tek firmat piramidale:
    Per firmat piramidale u shpreh se asnje (as jashte as brenda) nuk ngriti zerin kunder firmave. Per brenda ne Shqiperi dihet qe asnje, as kryeministri nuk e vuri ujin ne zjarr
    . Por per mediat jashte, sidomos letra higjenike e Sales shkroi goxha artikull ne 2006, e qe i thashe tim ati, por qe s'me degjoi qe t'i hiqte leket.
    Jam me se e sigurt, qe pervec letres higjenike ka pasur dhe gazeta te tjera, por pak rendesi ka.

Genjeshter! FMN kishte me shume se nje vit (qe ne 1996) qe paralajmeronte (ose me sakt ulerinte) qeverine per kolapsin ekonomik qe pritej te vinte.
    FLUCTUAT NEC MERGITUR

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Po gjithe intervista eshte ke te kapesh e ke te lesh. Te gjitha jane genjeshtra brenda.
    Genjeshtra dhe gomarlleqe. Mua me vjen turp te prezantohem nga nje i papergjegjshem si ky.
    Ezekiel 25-17.

Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anëtarësuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    Citim Postuar më parë nga Lioness Lexo Postimin
    Ia tha pak me stil ajo intervistuesja por beri sikur s'e kapi lol. Dmth i vuri ne pah pak a shume qe ke qene president, kryeminister qe ne kohen e qepes e tutje. Troc s'i tha te dale ne pension, por ...
    E tha në mënyrë britanike, por në Ballkan s'kuptojnë njerëzit kështu.
    Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.

Gott mit Uns

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-08-2002
    Vendndodhja
    N.Y.
    Postime
    660
    Bashkebisedim komunistash.... Fillon e shan njeri dhe ja pret tjetri. Ju beni mire ta shikoni dhe ta lexoni mire ate interviste . Une nuk do futem ne hollesira por shume gjera eshte mire ti lexosh i zhveshur nga urrejtjet patologjike. Per mua ishte nje interviste e mire megjith disa rezervave te vogla. Eshte pozitive qe personalitete shqiptare ftohen nga media te njohura. Por per komunistet patollogjike cdo gje qe ben Berisha eshte e gabuar. Edhe nje here iua kam thene, doni apo nuk doni ju PD partia qe drejton Berisha eshte ajo qe fitoi zgjedhjet dmth u votua nga shumica. Pra ruajini fuqite dhe energjite tuaja per vitin tjeter kur te behen zgjedhjet.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,281
    Postimet në Bllog
    22
    Intervisten te plote e gjeni ne postimin e pare te kesaj teme.

Ajo qe me beri pershtypje mua nga intervista, ishte parapergatitja e gazetares per ta diskretituar, minimizuar, transformuar dhe keqportretizuar figuren e Dr. Berishes per publikun britanik. Nuk qellon shpesh qe kryeministri i nje vendi te vogel si Shqiperia del ne ekranin e televizionit britanik, ashtu sic nuk qellon shpesh qe një politikan me bindje te djathta shkon per interviste ne rrjetin me liberal te lajmeve jo vetem ne Britanine e Madhe, por ne mbare Boten, BBC-ne.

Pergjigjet e Dr. Berishes ishin te sinqerta dhe te prera, dhe ai shmangu me mjeshteri sulmin frontal te gazetares karshi figures se tij. Asgje e re qe nuk e kisha lexuar apo degjuar me pare nga goja e Berishes, por jam i bindur qe pergjigjet e tij kane lene mbresa pozitive ne publikun e huaj britanik. Nuk qellon shpesh per publikun perendimor qe te degjoje pergjigje te sinqerta nga nje politikan, sidomos kur erdhi fjala tek Maqedonia dhe mosmarrja e fteses nga Maqedonia dhe si kjo perbente nej kercenim per sigurine e Ballkanit jugor.

Momenti me i kendshem per mua ishte kur gazetarja po perpiqej te minimizonte figuren e Dr. Berishes sikur kjo ishte nje "relike komuniste" apo një "politikan medioker", kur Berisha i tha qe une nuk jam marre me politike gjate komunizmit por kam qene nje "doktor kirurg shume i apasionuar pas profesionit" ishte menyra se si Berisha i beri te qarte gazetares qe nuk je duke intervistuar një intelektual medioker, por je duke diskutuar me nje Dr. Prof qe politiken e ka profesion te dyte e jo te pare.

Dhe në situata të tilla, ata që impresionohen më shumë se kushdo janë vetë jenicerët liberalë të mediave, si nga guximi i Berishës për të marrë pjesë në këtë intervistë, si nga mënyra se si ai u bëri ballë shashkave politike.

Albo

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •