Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 28

Tifozët grek: “Kosova është Serbi”!

Kur politika përzihet me futbollin, sipas shtëpisë evropiane dhe asaj botërore të futbollit duhet të pasojnë dënimet. Rast më i freskët për implikimin e politikës në futboll është transparenti i publikuar në ndeshjen e të tetës së finales të Ligës së Kampioneve mes Olimpiakosit dhe Çelsit. Në këtë përballje tifozët grek duke mbështetur miqtë e tyre, tifozët serbë kanë vendosur që në një prej tribunave të tyre të vendosin edhe mbishkrimin në anglisht “Kosovo is Serbia” (Kosova është Serbi). Në stadiumin “Jorgos Karaiskakis” në Athinë grekët në atë mbrëmje ishin bërë më patriotë se vetë serbët, duke marrë guximin që të publikonin një transparent me mesazh politik që mundë t’i kushtojë dënim edhe vetë klubit. Për të përditshmen serbe “Kurir”, një prej udhëheqësve të grupit të tifozëve të Crvena Zvezdës ka shprehur falënderim për këtë gjest të tifozerisë greke.
    “Grekët kanë pasur dëshirë që neve të na shprehin mbështetje në ndeshjen kundër Çelsit. Disa nga tifozët tanë kanë shkuar deri në Athinë për këtë qëllim, por nuk e kanë ditur se do të publikohej ai transparent. Duke pasur parasysh miqësinë 20 vjeçare, ka qenë e logjikshme të fitojmë këtë përkrahje”, ka thënë përfaqësues i grupit të tifozëve “Delia”. I pyetur nga po kjo gazetë me çfarë mirësie do t’ia kthejnë këtë gjest përkrahës grekëve, tifozi serb ka thënë se kur do të ketë nevojë do ta bëjnë një gjë të tillë. Ai ka përmendur edhe përkrahjen që iu është dhënë tifozëve të Olimpiakosit në ndeshjen të zhvilluar për nderë të viktimave nga zjarri që kaploi Greqinë vitin e kaluar.

Ndikimi i tifozerisë serbe në arenën ndërkombëtare dhe provokimi me porosi politike nuk është i panjohur për opinionin e gjerë. Tifozët serbë kishin arritur që në ndeshjen e vitit të kaluar mes Maqedonisë dhe Rusisë në Shkup të publikojnë një transparent të ngjashëm ku shkruhej “Kosova është tokë e Serbisë” (Kosovo je srbska zemlja)”.

UEFA sigurisht se duhet të marrë ndonjë vendim për ndalimin e përhapjes së implikimit të politikës në botën e futbollit. Ndryshe, edhe pse kishte pasur një paralajmërim se mundë të dënohet Maqedonia për mosefikasitetin e organizimit të asaj ndeshje me Rusinë, një gjë e tillë nuk ka ndodhur deri më tani.

¿Quién ganará la Champions? = BARÇA

i/e regjistruar Maska e Beni_The_Great
    Anëtarësuar
    19-10-2006
    Vendndodhja
    Nou Camp
    Postime
    379
    Ndoshta edhe nuk ja vlene qe te meremi me keto flliqesira, aq me pak ne forum te sportit. Por nje gje eshte e vertete, Greket jane shume me te poshter se vetem serbet. Ata me serbet i lidh vetem feja (ortodokse), asgje tjeter dhe perseri mundohet ti perkrahin me cdo kusht. Kot e kan kur u ka vdek nena (Rusia).
    we will rock you

zhapik buster Maska e drity
    Anëtarësuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    Dy popuj miq
    When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Me habit fakti qe ka ende shqiptar qe i perkrahin greket edhe pse gjera si kjo e fundit ndodhin gati cdo dite, si poshtersi dhe nenvlersim kunder ne Shqiptareve, po prap ka vellezer "Shqiptar" qe thot "vllau Grek".

Me e keqja eshte qe sporti ne vete sic eshte futbolli ndytet me gjera te tilla politike dhe nacionale.

Por te jemi te sigurt qe denimin do e hane si keto si ruset e serbet, nje race derri jane!
    Sui generis

Reklama Maska e RAPTISHA
    Anëtarësuar
    11-02-2007
    Vendndodhja
    PR
    Postime
    146
    Kjo eshte e zakonshme, per mua, pasi se jam vet tifoz, keshtu qe deri sa t'rritemi edhe ne Shqiptaret ne fushene e tifozerise bashke me ekipet tona, dhe ti ndiHmojme armiqeve te serbeve edhe Grekeve neper terene, atehere sigurisht qe do ta kemi edhe ne 1 trasnsparent te tille nga tifozet e Kroacise, Bosnjes, dhe Turqise...
    Those who deny freedom to others deserve it not for themselves. -Abraham Lincoln

Ka perfunduar kjo pune Kosova nuk eshte serbi.
    ata le te bejne qka te deshirojne nuk e meritojne kohen ton qe ne te
    merremi me ta.
    Inter Campione d'Italia!!
    2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013... 2500

Reklama Maska e RAPTISHA
    Anëtarësuar
    11-02-2007
    Vendndodhja
    PR
    Postime
    146

Nuk jemi vet as n'tifo skene keshtu qe perpara Shqiptari

FENERBAHCE - SEVILLA
    Those who deny freedom to others deserve it not for themselves. -Abraham Lincoln

i/e larguar Maska e Vjosa
    Anëtarësuar
    19-08-2002
    Vendndodhja
    athine
    Postime
    1,376
    Ato "panot"qe thuhen te tefozet e olympiakos nuk i cuan greket.Ata ishin serb. sepse tifozet e Olympiakos kane lidhje te ngushta me ata te crezda svezdes . shume tifoze serb shkojne e shikojne Olympiakos .Nuk dua te justifikoj tifozet e Olympiakos edhe une i urrek ara se ne greqi jam Me Aek, skuadren e emigranteve.

i/e regjistruar Maska e F-tim
    Anëtarësuar
    21-02-2008
    Postime
    88
    Kjo pun ka mar fund kosova republic,Greket kte e bejn per te fituar retingun e vet qe te jet aleat me serbin
    RaPSouL ke kjo fotoja ne fund shiko mir mos e nje ndonjerin :P hehe
    "Every moment is another Chance"

Reklama Maska e RAPTISHA
    Anëtarësuar
    11-02-2007
    Vendndodhja
    PR
    Postime
    146
    Citim Postuar më parë nga Vjosa Lexo Postimin
    Ato "panot"qe thuhen te tefozet e olympiakos nuk i cuan greket.Ata ishin serb. sepse tifozet e Olympiakos kane lidhje te ngushta me ata te crezda svezdes . shume tifoze serb shkojne e shikojne Olympiakos .Nuk dua te justifikoj tifozet e Olympiakos edhe une i urrek ara se ne greqi jam Me Aek, skuadren e emigranteve.
    Sa po me pelqen qe po ekzistojka 1 ekip qe munden sadopak Shqiptaret me adhuru... flm per informaten.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fotoekspozita “Kosova dhe miqësia Tiranë – Marsejë”
    Nga toni007 në forumin Arti shqiptar
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 24-10-2009, 13:42
  2. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-02-2009, 10:20
  3. Tifozët rusë dhe maqedonas: "Dhoma gazi për shqiptarët"!
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 20-11-2006, 12:03
  4. PLISAT - Tifozët më të mirë në trojet shqiptare!
    Nga metropoli në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 01-08-2006, 09:23
  5. “Kosova është pjesë e Serbisë”, porosit Tadiqi
    Nga mani në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-02-2005, 14:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •