Une nuk kam pervoj me shtepit botuese nga Shqiperia. Por mund te jap disa keshilla rreth botimit, pasi qe kam pasur nje pervoj jo te mire me botimin e romanit te pare.
Shpejtesia nuk eshte gjithmone zgjidhja e problemit, eshte kualiteti dhe sherbimet qe ata bejn.
Duhet te marresh ISBN kodin, pa te cili libri nuk do te jet legal.
Te shtypesh pak edhe pse shume here botuesit te ofrojne cmim te ulet nese shtyp me shume se 500 kopje.
Problemi me i madh eshte shperndarja neper librari. Sigurohu qe botuesi ta ben shperndarjen perndryshe shumica e librave do te mbesin ne garazhe e jo ne qasje te lexuesit.
Sa i perket internetit, dergoje per shitje ne
www.libri24.com. Shumica e lexuesve shqiptare ne mergim, blejn librat aty permes interneti.
Cmim per shitje te jet sa me i lire. Me mire eshte te fitosh nje Euro e me shume lexues se sa me shume euro e pak lexues.
Per sa kam verejtur, Onufri dhe Toema bejn shperndarje dhe marrin pjese neper panaire te librit. Por pyet me mire se une mund te jem gabim per kete.
Rreth promovimit:
Dergoju nga nje kopje falas gazetave dhe revistave per kritike, posa te botohet libri.
Dergo press release, TV dhe radiove ne rrethine, ndoshta do te ftojne per interviste rreth botimit te librit.
Dergo ndonje kopje falas bibliotekes se qytetit
Organizo promovimin por fjalet te jen sa me shkurt, perndryshe gjysma do te bien ne gjume; jam shume e sinqert me kete, nuk po bej shaka.
Mos sherbe ushqim dhe pije sepse do te largohet vemendja e pjesemarresve nga ju dhe libri
Te lutem, mos fal libra, ai/ajo qe te perkrah dhe don ta lexon librin, do ta blen.
Mund te organizosh nenshkrimin e librave prane ndonje librarie pasi lexuesit te ken blere ndonje kopje. Kjo eshte metode qe e bejn cdo dite shkrimtaret amerikane.
Procedura e botimi dhe e promovimit te librit eshte stres i madh por kur ta marresh kopjen e pare ne dore, do te ndihesh shume mire. Pa marre parasysh kritikave. Eshte ndjenje qe nuk pershkruhet me asgje. Shpresoj se keto keshilla do te ndihmojne sado pak. Nese ke ndonje pyetje, mund te me dergosh email privat ne
towlerobx@yahoo.com.
Te uroj fat dhe sukses.
Teuta
Krijoni Kontakt