Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 44
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Tema Absurditet ne Vete:

Termi Zot ne gramatiken time nuk existon dhe me deshire kurr nuk e perdori,sepse Ky term ka te meta te konsiderueshme.... E meta kryesore eshte tek aspekti gramatikor sepse ky Term paraqet gjinin mashkullore...Ku Dihet mire Krijuesi nuk ka gjini dhe Emri qe paraqet vetë mrekullin ne mbrendesin dhe formen e etij(emrit) Eshte Emri Allah

Allah eshte emri qe ne gramatikë nuk ka gjini ,d.m.th jo Si emri Zot-i (gjinia mashkullore)...

Qdo ditë kemi absurditete te ndryshme ne per media ku moderatori i ndonje televizioni apo radio dhe musafirit ne sutdio ,gjat ndonje interviste i drejtohet me Zoti Filan Fisteku...ky eshte absurditet per nje besimtar dhe paraqet mekat madhore ne besim ...
    Termi ZOT ekziston ne gjuhen shqipe dhe eshte shume i vjeter ashtu si vete gjuha shqipe,dhe vete ata qe e flasin kete gjuhe kane nje origjine teper te lashte dhe pikerisht per kete ata i injorojne tribute injorante te shkretetirave arabike dhe gjuhen e tyre te shpifur me gjysmatinguj.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga land Lexo Postimin
    Termi ZOT ekziston ne gjuhen shqipe dhe eshte shume i vjeter ashtu si vete gjuha shqipe,dhe vete ata qe e flasin kete gjuhe kane nje origjine teper te lashte dhe pikerisht per kete ata i injorojne tribute injorante te shkretetirave arabike dhe gjuhen e tyre te shpifur me gjysmatinguj.
    Nuk jam kunder gramatikes se gjuhes shqipe dhe termit Zot ,por jam kunder keqperdorimit ne praktik dhe teori te ketij termi ...

Derisa ky emer i drejtohet nje krijese shembull po e marrë : S.Berisha,Nano,F,Sejdiu etjj...derisa ketyre para emrit te tyre i paraqitet emri si parashtes Zot ateher ,per mua ky nuk paraqet emer adekuat dhe konkret per Krijuesin tim...

Nese behet ligj apo dispozitë penale qe ata persona zyrtar dhe jo zyrtar nese permendin emrin Zot ndaj nje krijese athere do perballen me sanksion penal,dhe ateher mund te me bind dikush qe te fillon se funksionuari nje emer i tille ne gramatiken time...

Nese deshiron ta rrespektosh dikend ,ateher fatmiresisht ka mjaft parashtesa si alternativa e Jo emrin Zot....
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Nuk jam kunder gramatikes se gjuhes shqipe dhe termit Zot ,por jam kunder keqperdorimit ne praktik dhe teori te ketij termi ...

Derisa ky emer i drejtohet nje krijese shembull po e marrë : S.Berisha,Nano,F,Sejdiu etjj...derisa ketyre para emrit te tyre i paraqitet emri si parashtes Zot ateher ,per mua ky nuk paraqet emer adekuat dhe konkret per Krijuesin tim...

Nese behet ligj apo dispozitë penale qe ata persona zyrtar dhe jo zyrtar nese permendin emrin Zot ndaj nje krijese athere do perballen me sanksion penal,dhe ateher mund te me bind dikush qe te fillon se funksionuari nje emer i tille ne gramatiken time...

Nese deshiron ta rrespektosh dikend ,ateher fatmiresisht ka mjaft parashtesa si alternativa e Jo emrin Zot....
    Ate qe nuk kupton ti ,eshte se ne jemi Europiane dhe me origjine shume te lashte,dhe gjuha jone eshte europiane,dhe si te tilla gjuhet europiane kane karakteristika te perbashketa dhe fuqi shprehese te madhe me fjale me shume kuptime...................IL SIGNORE(DY KUPTIME)=DIO.................THE LORD(DY KUPTIME)=GOD.....ZOT(DY KUPTIME)=ZOTERI .....te thashe ne nuk jemi arabe,ne i kuptojme gjerat ndryshe,nuk ka arab ne bote qe te mundet te ndryshoje GJUHEN SHQIPE ,GJUHEN E SHQIPTAREVE,,,,,,ajo eshte mjeti jone i mbijeteses neper mijevjeçare piiiiiiiiiiiiiiiiik
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga land Lexo Postimin
    Ate qe nuk kupton ti ,eshte se ne jemi Europiane dhe me origjine shume te lashte,dhe gjuha jone eshte europiane,dhe si te tilla gjuhet europiane kane karakteristika te perbashketa dhe fuqi shprehese te madhe me fjale me shume kuptime...................IL SIGNORE(DY KUPTIME)=DIO.................THE LORD(DY KUPTIME)=GOD.....ZOT(DY KUPTIME)=ZOTERI .....te thashe ne nuk jemi arabe,ne i kuptojme gjerat ndryshe,nuk ka arab ne bote qe te mundet te ndryshoje GJUHEN SHQIPE ,GJUHEN E SHQIPTAREVE,,,,,,ajo eshte mjeti jone i mbijeteses neper mijevjeçare piiiiiiiiiiiiiiiiik
    dhe kush po mundohet se ?
    fisnik veprat vleresohen sipas njetit inshAllah njeti nuk eshte njejt ti besh ndoshta ti me kupto se sa per keta as qe mundohem

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga eldonel Lexo Postimin
    dhe kush po mundohet se ?
    fisnik veprat vleresohen sipas njetit inshAllah njeti nuk eshte njejt ti besh ndoshta ti me kupto se sa per keta as qe mundohem
    Nuk kam ndermend te merrem me persona ketu,aq me pak me persona si puna jote,une flas qe nuk mund te guxoje asnje lloj arabi te ndryshoje gjuhen shqipe gjuhen e popullit tim me ane te ligjeve,siç po shikoj te flitet.Fjalet arabe te sforcuara nuk kane vend ne gjuhen e popullit tim,ta keni te qarte njehere e mire.
    PS.Nuk me intereson asnjeri nga ju,kur te me citoni merruni me ato qe them une dhe jo me mua,e kuptuat.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

i/e regjistruar Maska e Jeto_Jeten
    Anëtarësuar
    05-11-2002
    Vendndodhja
    "20 mije lega nen det" ...duke eksploruar...
    Postime
    342
    Baarraa e Shoqeris je ti... " Jeto_jeten "-ky nuk te pershtatet,sepse ti duhet te abstenosh ne jetë dhe te mos vazhdosh tutje...sepse shoqeria nuk ka dobi nga ty,veq barrë...
    ta degjoi allahija (gjinia femerore mqs ne mashkullore nuk te pelqeu ) kte qe leshove, apo te shpetoi ... do ket qen duke i fut nje sy gjum, gjersa 'te kaloi' nga kopshti duke numeru me gishta, direkte ne student analfabet
    He who learns but does not think, is lost! He who thinks but does not learn is in great danger.

Canna-log Maska e Artson
    Anëtarësuar
    24-07-2007
    Vendndodhja
    Loading...
    Postime
    416
    Citim Postuar më parë nga beatles Lexo Postimin
    o diell qe mban syze dielli ne po flasim per krijues ose per force krijuese dhe jo per prinder .me duket se plaka jote qenka lesbe se ta paska mbushur mendjen qe te ka pjelle pa ndihme mashkullore.qenke me te vertete cun mami.
    Dikush me larte u shpreh qe injoranca nuk ka kufij, duhej patjeter te jepje shembullin individual konkret ???

Dhe mjaft u interesove per orientimin tim seksual sepse po ta them qe nuk jam homo, keshtu qe te uroj fat ne kerkimin tend te shpirtit binjak. Medoemos do ta gjesh nje "djale" si vetja.

Dhe qe mos dalim nga tema, kur nuk arrin ta kuptosh se per cfare behet fjale ne kete teme, me mire hesht !
    Kur jam rrethuar nga njerëz të vegjël s'ndjej madhështi, por mjerim! M.Roçi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    Citim Postuar më parë nga Artson Lexo Postimin
    Sipas logjikes njerezore te krijimit, besimtaret nuk kane nene, por at.

Mirepo po ta analizojme me sakte, sipas logjikes njerezore, ajo qe te prodhon quhet nena dhe jo babai.

Dmth qe logjikisht, krijuar me magji ose me rrahje duarsh, krijuesi quhet nene.

Duhet t'ia percojme kete te ver8, te teorise se tyre gabuar ?

P.s Une akoma vras mendjen qe nese ata kane nje Zonje, asaj kush ia.. po nejse.
    o diell qe e sheh boten me syze dielli,keshtu e ke hapur ti kete teme

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    Me kujtohet qe thuhet se Zonja e krijoi njeriun sipas shembelltyres se saj !!!

Po asaj valle per cfare i duheshin syte me shikim 120gradesh, krahet dhe kembet etj etj kur ishte aq e plotfuqishme ?

Qe sot e tutje u bej thirhje besimtareve anembane, ti luten Zonjes dhe jo Zotit ( qe ne fakt te dy jane pa emer)
    o diell qe mban syze dielli.keshtu e ke vazhduar po vete teme.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    Dikush me larte u shpreh qe injoranca nuk ka kufij, duhej patjeter te jepje shembullin individual konkret ???

Dhe mjaft u interesove per orientimin tim seksual sepse po ta them qe nuk jam homo, keshtu qe te uroj fat ne kerkimin tend te shpirtit binjak. Medoemos do ta gjesh nje "djale" si vetja.

Dhe qe mos dalim nga tema, kur nuk arrin ta kuptosh se per cfare behet fjale ne kete teme, me mire hesht !
    o diell qe te vret bota syte.keto fjale po ti drejtoj une ty,sepse vlejne me shume per ty se sa per mua. a...loch.

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si i festojne Pashket besimtaret Ortodokse
    Nga Matrix në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 29-03-2010, 17:57
  2. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-07-2006, 10:53
  3. Dhunohen besimtarët e Zonjës Eleonorë
    Nga iliria e para në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-06-2006, 13:30
  4. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  5. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •