Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten
Ku po bazohesh more Sokol se Kur'ani eshte kopje e qthurur. Ku e ke lexuar kete trillim? Apo mos ndoshta e ke shpikur vet?! Une nuk po e kuptojn si mund te flisni per Kur'anin kur nuk dini as qfare behet fjale ne te. Si mund te thuani per Kur'anin se eshte liber i trilluar pa e lexuar fare. Po une para se te bej ndonje postim mendohem thelle nese ato qe po i them jane te verteta dhe nuk postoj asgje pa pasur ndonje argument. Ndersa ti vjen e thua se Kur'ani eshte liber i trilluar pa asnje argument apo ndonje fakt edhe pse dihet se nuk ka fakte qe e vertetojne se Kur'ani eshte liber i trilluar. Qfare "interesa" mund te shihen aty ne Kur'an siq po thuani ju apo ku keni lexuar(nuk besoj te keni lexuar gjekundi) per keto "interesa"?! A e dini ju domethenien e fjales pagan(bej nje kerkim ne google per te kuptuar domethenien e kesaj fjale) sepse siq po shihet nga qka ke postuar ju nuk paskeni lidhje me asgje. Nese keni ndonje argument je i mirepritur nga une Goldanitus, e nese jo, me mire mos posto fare. Une prap nuk po kuptoj se si po mundeni te postoni keshtu, kater rreshta,asnje argument, pa lexuar fare se a kush qka ka thene. Ju po shifet se nuk e paskeni ate durimin apo kenaqesine per te lexuar ketu postimet e te tjereve ne forum. Ju nuk paskeni lexuar fare postimet e meparshme nga une, nga Priccesha etj. Ju si duket vetem po postoni, dhe po postoni. Prap po postoni. Pse nuk e "lodh" koken per e lexuar ate qe e kemi postuar ne.
Po i pres argumentet e tuaja. Nuk besoj se do te kesh sepse po verehet shume mire se per teologji, nuk e paske nivelin e duhur per te postuar ne keso tema.
Ndryshuar për herë të fundit nga Goldanitus : 01-11-2007 më 15:50
Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten
Ti ma siper diku thua se, .."para se te bej nje pstim mendohem thelle nese ato qe them jane apo jo te verteta dhe nuk postoj azgje pa apsur argument......."
Vetem nga ky lloj mendimi qe ti shpreh une ngre dy pyetje. Se pari pyes: Ku e verteton ti vertetesine . Dhe se dyti: pse ke dyshim nese po thua apo jo te verteten?
Ps. Une e kam lexuar kuranin dy here te gjithin, pra nuk jam nje njeri qe e jap mendimin ne ere.
Nga kush i mesove keto aman ?!! Nga misionaret kristijan qe vijne ne shqiperi dhe kosove me ua lajte trute me uje te ftohet shqiptareve si puna jote ?!!!
Urdhero ti zotrote Sokoli i Lumit , ma gjej ti ajetin Kuranor qe flet per besim ne idhuj ( besim pagan ) dhe une jam ai burre qe prej monentit kur ti do ti sjellish ato ajete do te behem kristijan si puna jote, por ama nese nuk i verteton shpifjet e tua , atehere te dalish para ketij forumi si burre edhe ti ( nese je nje ) dhe te thuash se qe nga ky moment nuk je me kristijan por je musliman.
Me Respekt Gostivari_usa
Po une nuk postoj asgje pa ndonje argument. Po si mund ti shpjegohet dikujt se Kur'ani nuk eshte liber i paganeve kur ai nuk e ka lexuar fare temen, por ka ardhur ketu per te treguar se edhe une di te postoj, apo per t'a rritur numrin e postimeve. Po ku ishe ti more me heret te na thoje se e ke lexuar Kur'anin? Une po quditem qe po paraqitesh tani dhe po thua se e kam lexuar Kur'anin.
Si mund te lexosh Kur'anin kur je nje i krishter dhe te gjithe ketu e dijme se te krishteret nuk e mbajne Kur'anin. Kush ju propozoi juve per t'a lexuar kete liber? Me lejoni te them se eshte hera e pare qe po degjoj nje te krishter i cili e paska lexuar Kur'anin. Eshte nje fakt i madh qe nuk e ke lexuar Kur'anin. Po t'a kishe lexuar nuk do te ishe nje krishtere siq po thua. Eshte nje genjeshter e kulluar. Po t'a them sinqerisht, sepse nuk po behesh fer. Genjeshtrat nuk te qojne gjekundi, me genjeshtra nuk ngritesh por vetem shkon duke zbritur. Po te ishte kjo e vertet ti do t'a pranoje islamin si fe. Jam i sigurt se tani do te del edhe superteologu dhe do te ndjeke udhen tende-duke thene se edhe ai kinse e ka lexuar Kur'anin. Te gjithe pra mund te thojne se e kane lexuar Kur'anin jo nje here por me dhjetra. Ne fund te fundit kush mund t'a vertetoje kete? Po te kishim mundesi te bisedonim ne menyre te drejteperdrejt ne besimtaret islam me ju krishter, atehere do t' shikonit veten tuaj ku jeni dhe qka keni besuar.
Une me qindra here e kam postuar se te gjithe te krishteret frikesohen t'a lexojne Kur'anin. Pra ku ishit ju te thoni: "ja une jam ai i krishteri qe e kam lexuar Kur'anin dhe e kam vertetuar se eshte genjeshter".
Per sa i perket ku e verteton ti vertesine. Po a nuk je duke i lexuar postimet e te tjereve apo po mundohesh te postosh vetem ate qka e mendoni ju pa i shqyrtuar mendimet apo postimet e te tjereve.
pse ke dyshim nese po thua apo jo te verteten? Po ku po e shihni ju dyshimin tim?!!! Une kete nuk po e kuptoj fare.
Goldanius , si te te sqaroj une ty punen e "deshmuesit". Deshmuesi vetes se tij i ka vendosur nje kufi. Pra sipas tij feja mbaron me Jezu Krishtin dhe Biblen dhe aty eshte kufiri per te te cilen ai nuk ka guxim ta tejkaloj!
Kur njeri i ve vetes kufij , ai njeri ne kete rast cdo here e ka veshtire te mendoj per gjerat qe ndodhen jasht atij kufiri, zakonisht njerezit e tille nuk duan te mendojne per gjerat qe jane jasht kufirit te tyre, prandaj njerezit e tille ne gjuhen popullore quhen njerez te kufizuar.
Muslimanet dallojne shum nga kristijanet sepse neve nuk jemi te kufizuar vetem me fene tone. Ne Kuran , nese dikush lexon me vemendje shikon se si Perendija i sfidon besimtaret qe te perpiqen te gjejne te pakten nje gabim ne kete liber.
Andaj neve muslimant , ata te cilet mundohen ti pergjigjen ketij sfidimi , cdo dite jemi duke zbuluar mrekulli dhe mrekulli te reja te cilat akoma me shum e risin besimin tone ndaj Perendise. Me nje fjale dua te them se neve nuk jemi te kufizuar, por perkundrazi jemi ne gjendje te lexojme cfar do vetem e vetem te zbulojme te verteten. Kjo nuk vlen per Kristijanet, e thash me lart , ata kane frike te kalojne kurifin e tyre imagjinar.
Perderisa ekziston ajo frige tek ata , ti do ta kesh shum te veshtire ta bindish dike se eshte duke besuar gabim.
Une psh personalisht , Panielit i kam thene mat , dhe perseri per te mos kaluar kufirin , Panieli nuk u dorezua por pronoj para te gjithe forumit te nencmoj veten e tij dhe te pohoj se Lakuriqi eshte Zog vetem e vetem qe mos te pranoj se Bibla ka gabim.
Ai e di fort mire se Lakuriqi nuk eshte Zog , por pershkak te kufurit qe ekziston , ka frike te kaloj ne anen tjeter.
Me Respekt Gostivari_usa
Ndryshuar për herë të fundit nga Gostivari_usa : 01-11-2007 më 20:01
Ne Jete njeriu lufton dhe mundohet te gjith jeten me u informua dhe me u edukua sa ma shum rreth gjdo gjeje,qe me dijt me dallue te verteten nga Shpikja( genjeshtra).
Rolli dhe vlefta qe nji shoqeri,komb apo fe ka ne bote matet me te mirat,perparimin,dhe ndryshimin( ne anet pozitive) qe aj grup i sjell asaj shoqerije,kombi apo njerzimit.Ne menyren se si aj i ofron te mirat e veta,ne devotshemrin,butesin,dashurin njerzore,respektimin e te gjitha krijesave si dhe ambijentit,po ashtu ne vertesin e mesazhin filozofik,social, fetar,njerzor /hyjnor.Lajmtaret apo antaret e asaj shoqerije,me jeten ,veprat dhe sjelljen e tyre ma se miri e perfaqesojn ate shoqeri,se cfar asht,se fjalet apo shkrimet jan shum leht me u shkrua,apo me u than,por jan te zbrazta dhe te pa velshme kur ne verpra tregohet krejt e kunderta.,
Me librin e Kuranit jam takue qe atehere kur asht botue nga Sarajeva ne boshnjakisht per te paren here (shum kohe para se me u botue shqip)dhe e kam lexue ,ashtu ne anglisht dhe shqip,me gjithse asht i njejti liber,me kan interesua komentatoret e ndryshem qe i bejn.
Pse them qe asht kopje e Testamentit te Vjeter(Torah,qe ka fillue te shkruhet diku 2500 vjet dhe ka perfundue 700 para Kuranit) sepse zanafillen ,ligjin,psalmet ,ligjet dhe profetet,jetshkrimin dhe fjalet e tyre jan te pershkruar dhe kopjue nga Kurani ,vetem se ju ka shtua,xhinet,nga paganet arab dhe Zotit i asht ndrrue emni nga Jahwe,apo Ellohim ne emrine nji nga 365 zotat e arabve ne zotin e henes Allah.Kemi rrethprejen si ne Torah,hakmarrjen po ashtu.Te vetmin ndryshim ka qe jan shtrembrue sa mesime te profetve,dhe jan mohue sa tjera,tue shtue rregullat e familjes arabe ,kur flasim per raportin e mashkullit me femren si dhe lirin apo te drejtat e saj.
Kemi nji pjes mjaft te madhe te kopjume nga Ungjilli si dhe nga apokrifet,vetem qe ne disa vende jan biberos me arabizma e ne tjerat vende jan shtremberua dhe cthurur simbas interesave te asaj kohe,shoqerore/politiko, socialo/morale.
Si nji nga besimet monoteiste ,ishte dasht me sjell shpresen njerzimit ,me keshillue mirekuptim dhe perparim ,tue ngrit ndergjegjejen njerzore per "Nji Zot te Gjithpushtetshem,Meshirplot dhe dashuri Atnore",por mjerisht ajo sjell kercnime,dhune,terror,lufte,perqarje,perulje ,fyrje dhe nencmim e genjshtra kundra te gjith njerzimit,e sidomos atyre qe nuk besojn si Ata.Asht nji gja me kopju,por asht djallezore dhe shum e pasinqert me shtrembrue,me ndryshua dhe me akuzua te tjeret.
Pjestaret e nji shoqerije me sjellejt e tyne dhe me fjalet e shkrimet e tyre ,ma se miri e paraqesin dhe vertetojnse cka asht dhe cka sjell ajo shoqri apo fe.
Me ata cka lexoj une tash sa vjet ne Kuran,ne Hadithe e sunnet,(ku ka thirrje dhe urdhna per vrasje te besimtarve te tjer si atyre Hebre dhe te Krishter,per poshtrimin e tyre,per luften kunder femres,rrahjen e saj,thyrjen e kambve dhe te duarve te besimtarve te tjer,perulja dhe dhimija e te tjerve,ku njera Sure kotradikton tjeteren,e njeri hadith kotradikton edhe kuranin e sa jan hadithe te verteta e sa jan genjeshtra ,mvaret me cilin nga 72 sektet e islamit keshillohesh) dhe shum libra si dhe nga lajmet,nga vendet qe jan me shumice muslimane,nga menyra dhe sjellejet qe ata jetojn, nga burime te ndryshme si dhe neper forume ,shqiptare,islame,ne gjuhe te ndryshme.Mund te them lirisht se nga te gjitha qe kam lexue ,shum here kam pyet vehten se "kend perfaqesojn keta njerez"ne emer te cilit perbindsh flasin keta,kur shtremberojn gjdo gja,kercnojn gjdo kend,fyejn gjdo komb ,histori ,dhe fe,terrorizojn ne gjdo vend,skan respekt as per jeten e vet dhe as per gra e fmij,emrin e zotit e kan kthyje ne nji Gjakpirs qe vetem frikson dhe parajsen e kan kethye ne nji bordello.Ne baz te gjitha atyre une kam konkludue dhe ne as nji menyr nuk e besoj se asht nji besim nga Zoti,por nji mish mash shum i rrezikshem,qe edhe po te isha pjestar i saj do ikja sa ma par,e jo ma ta konsideroja te behem antar i saj.Uroj qe te ndrrojn keto raporte,qe ne te ardhmen te ndrroj mendimin,dhe do te uroja qe te mund te vija ktu dhe te ju kerkoja falje,por e verteta keshtu qendron,e di qe mbas keti shkrimi do kam fyrje dhe kercnime.
Pik se pari , krishterimi nuk dallon aspak nga feja islame , juve jeni akoma me te zi se muslimanet sa i perket menyres se si e respektoni fene tuaj, mos haro lufterat e kryqezatave gjate te cilave kristijanet kane vra dhe pre musliman e cifut vetem e vetem pse nuk kane besuar si ato , akoma me zi ne momentet kur kane qene te rrethuar, qe te mos u dorezohen forcave muslimane , kristijanet e juaj kane henger edhe kufoma njerezish.
Keto qe sot ti e shikon ne boten e zhvilluar peremendimore , po ti je naiv more
Sokoli i Malit, keto nuk jane merita te fese kreishtere , po jane merita te politikes SEKULARISTE.
Se kur ne keto shtete sundonte politika kishtare , ata digjnin njezer ne emer te Jezu Krishtit, andaj mos me eja ketu te me mburesh me vlerat e SEKULARIZMIT sepse ato nuk i takojne krishterimit.
Ndersa sa i perket fese islame , lexo ma shum , por jo vetem te lexojsh por edhe te mendojsh , ta fusish trurin ne perdorim, te analizojsh gjerat e jo ti marrish kallep ashtu sic ti meson dikush tjeter.
Sa per informate , sepse tan kohen je duke folur budallalleqe, te te tregoj dicka qe si duket misionater kristijan nuk te kan treguar. Eshte e vertete se para se te shpalleshte Islami ne siujdhesen arabike , Perendija kryesore quheshte " Allah" qe dmth ZOT ne gjuhen shqipe. Pra kuptimi eshte i njejte , problemi ka qene ne perceptimin e emrin , e kane quajtur me gabim kryeperendi , andaj vjen Kurani dhe pastron emrin e Perendise nga te gjitha perceptimet e gabuara dhe nga ana tjeter ka udhezuar njerezimin ne rruge te drejte. Po ti akoma je i ri nuk i di keto gjera , ty te duket normale te besojsh Biblen qe thot se Toka eshte krijuar para Diellit , pash zotin kete beson ti qe Toka me te vertete eshte krijuar para Diellit ?!!
Por refuzon te besojsh te verteten qe Allahu te ka shpallur ne Kuran dhe e quan kopje te Bibles , te verteten te cilen shkenca e kaq zbuluar para 80 viteve qe universi zgjerohet e ti kete nuk do ta besojsh .
Per mendimin tim personalisht je njeri i mjeruar qe momentalisht nuk e di se ku gjendet , ti nuk je as ne toke as ne qiell , je pezull dhe kete as vet nuk je ne gjendje ta kuptojsh .
Te kisha uruar qe te lexojsh me shum dhe te mendojsh dhe analizojsh akoma me shum dhe ndoshta nese ben kete gje do ta zbnulojsh te verteten.
Me respekt Gostivari_usa
Jo nga ana e meje nuk ke kercenime apo fyrje. Nuk eshte nevoja qe te perseritet postimi i Gostivarit_usa. Jane te krishtere qe sollen vajtje te medha gjate tere historise. Ata ishin shkaktare te lufterave te kryqezatave te nxitura nga Papa Urbani. Paojat e kesaj lufte i dime te gjithe. Vetem shiqoje nje here se qfare deme i shkaktuan lufterat kryqtare atdheut tone. Te gjitha keto u nxiten nga te krishteret. Poashtu asnjera nga dy lufterat boterore nuk jane shkaktuar nga islamet. Kete duhet t'a dijsh. Islamet jane popuj paqesor nuk jane popuj te terrorit siq mendojne te gjithe. Jeni ju te krishteret qe po e terrorizoni boten qe po ia rrezikoni njerezve shendetin. Jeni ju ata qe po e dergoni boten ne fund. Ju te krishteret jeni ata qe po i nxitni muslimanet te perdorin forcen e tyre. Jeni ju qe po e veni ne prove durimin e Muslimaneve.
Ndoshta ju e keni lexuar ndonje pjese te Kur'anit mirpo nga sa lexova nuk paskeni studiuar fare ate. Lexo njehere fillimin e temes dhe shiqo postimet e princceshes. Nese ke ndonje kundershtim me ate qe thote princcesha dhe te tjeret postoni. Une nuk jam nga ata anetaret qe ofendojne te tjeret apo kercenojne te tjeret. Leximi i nje libri do te thote shiqimi i tij, kuptimi i nje libri do te thote studimi i tij-ne kete rastin tone. Ju si duket e keni lexuar mirpo jo me vemdendje. Edhe une edhe Gostivari e kemi thene shum here se ju bini ne kundershtim me veten tuaj. Si mund te thuani se LAKURIQI ESHTE ZOG, kur te gjithe e dime se lakuriqi nuk konsiderohet ZOG. Ju pra nuk po mund te beheni real dhe te thuani ate qe e mendoni ju dhe jo ate qe eshte e thene apo eshte menduar nga te tjeret.
Respekt
Krijoni Kontakt