Postuar më parë nga
DardanG
Dihet si nuk dihet se kush ishte Rugova! I votuar gjithmonë nga populli, i përkrahur nga populli, i dashur nga populli, i nderuar dhe i rrespektuar, i njohur po se po, në qarqe diplomatike ndërkombëtare, të cilat, jo njëherë, i dhanë mirënjohje për kurajon e tij, për urtësinë dhe mencurië e tij, për largëpamësinë e tij dhe njëherit për këmbëngulësinë e tij që cështja e Kosovës të zgjidhet me pavarësinë e saj! Rugova nuk ishte i paguar nga askush, por vetëm i përkrahur nga amerikanët, anglezët, francezët, gjermanët, italianët , pra nga këto shtete e qeveri të tyre, të cilat nuk i duan hajdukët e Bagdatit dhe aq më pak ata të Serbisë! Po, po, hajdukat, me ali babët e tyre vjedhin në Bagdad e legenin, ku hanë, e kanë në Beligrad!
Nuk të ka sundu ty o i mjerë! E ka udhëhequr popullin kundër Serbisë! T´i ke qenë i sunduar dhe je i sunduar nga urrejtja dhe ambicja e sëmurë për të qenë dikushi, o kurrkushi ali babë i 400 hajdukëve!
Ata që e shanë për së gjalli e vranë Tahir Zemën! Ata që e vranë dhe e shanë dhe e shajnë, trillojnë cdo gjë kundër tij, për ta përligjur krimin dhe për ta fshehur atë, sikur ti ali babë i hajdukëve! I gjallë u pengonte Tahir Zema, i vdekur i frikëson ata që e vranë!
Vetëm pak ditë para se ta vrisnin u bë përpjekje ta vrisnin, në një kafiteri të Pejës! Po atë natë, më kujtohet, "Zëri i Amerikës" e mori në intervistë dhe ja se c´patë thënë burri i botës:" së pari kur vendosa të shkojë në Kosovë dhe të luftojë kundër serbit, t´u dalë në ndihmë bashkëmbësve dhe vendit tim, jam betuar se arma e ime kurrë nuk do të kthehet kundër shqipëtarit! Dhe, edhe pse jam i rrezikuar, arma e ime kurrë nuk do të kthehet kundër shqipëtarit!" Me gjasë, kjo ishte intervista e tij e fundit! Dhe ti ali baba së bashku me hajdukë mund të shkosh në Loxhë dhe të pyesish se kush ishte Tahir Zema! Ti nuk shkon atje, e dij, se nuk ta mbanë!
Po pasi i luftoj serbët, për ty, FARK-u dhe të gjithë luftëtarët janë ndyrësira! Logjikë e hajdukëve është kjo, e ali babëve!
Kjo më lartë është dëshmi e ngritjes tënde, e primitivizmit tënd, e idiotizmit tënd! Populli ka ditur kënd ta zgjedhë për prijës dhe m.. sikur ti gjithmonë, i ka hedhur pas gardhit!
Ai shkoi dhe edhe ne, një ditë, pas tij do të shkojmë! Por të gjithë do të deshironin, të paktën, një funeral madhështorë ta kishim, sic e pati ai, Ibrahim Rugova: i nderuar nga populli, i mirënjohur nga Bota!
E sa për ty, ali baba i 400 e ca hajdukave, ke qenë dhe ke mbetur, "cucë mbas gardhi" dhe ashtu sic je, nuk je as ushqim për qenë e sorra! Fundja mirë je ashtu si je dhe aty ku je!
Krijoni Kontakt