Kanuni eshte shume i tmerrshem sidomos per femren ne Veri.Kjo histori eshte e vertete, edhe une e kam degjuar me pare.Do t'ju tregoj nje histori te vertet te nje te afermit tim,te cilen kam qene prezent edhe vete.Dua te tregoj vetem per forcen e kanunit ne zonen e Mirdites. Ishin nje cift i fejuar dhe si gjithnje me njoftesi se jo me dashuri.Erdhi momenti qe vajza te bente shtekun(blerja e rrobave per nuse,cfare i duheshin nje nuseje). Ne fakt prinderit e saj nuk po vendosnin per ti prere diten e dasmes(aresyet nuk i dinim.....?).Djali vendosi qe ta grabiste nga frika se nuk do t'ja jepnin,dhe ai gjuajti rastin kur do te blenin rrobat.Ajo kishte ardhur me babain e sajne qytet.Plani ishte llogaritur shume mire,nje person do te mbante ne lokal te jatin e vajzes ndersa vajzes i thane se do te shkonin me makine ne nje fshat aty afer se kishte penje akrilik per triko.Nuk e kuptoi e shkreta derisa makina devijoi rrugen dhe mori rrugen per ne fshatin e djalit.Sot e kesaj dite ajo femer nuk eshte e pajtuar me familjen e saj,megjithese ke tre djem , ato nuk e kane pranuar ne shtepi,per aresye te turpit.Me kundershtare ka nenen e saj.E vendosi qe diten e dasmes se vellait te saj te shkonte ne shtepine e saj,por edhe ate dite e ema nuk e pranoi.Ajo ju tha: Kurre mos ju shkelte njeri deren tuaj. Ajo sot jeton jashte Shqiperise me femijet e saj.
Krijoni Kontakt