Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 61
    i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Citim Postuar mė parė nga ocean wave Lexo Postimin
    hej mos mi hiqniiiiiiiiiiiiiiiiiii pooostimet

mos tju duken pordh*et e tua me te mira!!!!

ikni ne katund i here e shikojeni si jetojne fshataret per gjynaf pasanaj jepni men knej.

paraziter
    ...po mire, atehere tema e ketij fotografi do quhej jeta e fshatarve ne shqiperi.
    Nuk po them se jemi shembullor, ne jemi large edhe pse e kemi kete ekranin me ngjyra, jeta ne disa fshatra shqiptare eshte me te vertete e mjerushme, nuk duhet mohue mirepo kjo pjese e popullsise nuk perbene tere popullin shqiptar.
    Per tu bere shqipja lule neve na duhen ndoshta edhe 50 ap 100 vite se paku....

Qe nje imazh nga nxjerrur nga nje revist frnceze e vitit 1939, para 70 vitesh...qe per mua eshte foto arti se keto te shekullit XXI....

Ketu malesorja.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kreksi : 12-11-2007 mė 19:22

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Sic e kam thene edhe ne nje postim tjeter....

Ashtu si poeti, piktori, skulptori, e shume e shume artiste te tjere edhe fotografi ka menyren e vet per te paracitur dicka ne foto. Nje vend si Shqiperia mund ta ekspozosh ne shume lloj menyrash me anen e fotografise. Ne kete rastin tone, ky fotografi Francez ka zgjedhur menyren e tij si me te mundeshme per ti dhene drite dhe sukses krijimeve te tij. Dhe jo, nuk ka qene misioni i fotografit per ti dhene nje imazh pozitiv Shqiperise, per mendimin tim.

Fotografi nga vende piktoreske ka miliona dhe tash me askush nuk mund ta quaje punim unik kur nzjerr ne fotografi nje peisazh te bukur.Fotografet jane ne kerkim te dickaje te vecante qe mund te terheqe menjehere vemendjen e shikuesve. Ne rastin tone, keto fotografite e tija bejne pune edhe pse nuk na pelcejne neve.Nuk na pelcejne neve sepse e paraqesin Shqiperine ne nje imazh te kufizuar.

Mua me bejne pershtypje ca thenie me siper. Eshte realiteti...eshte realiteti...... . Sigurisht qe eshte realiteiti.....por jo i teri !!!! Syri i ketij Fotografi ka kerkuar enkas per te nxjerre ne foto anen e vrazhde te Shqiperise ne nje menyre te ashper.Shiko albumin Albany of Enver at place dhe ne pothuajse c'do foto gjithcka duket e shkretuar dhe te ben te ndjehesh jo mire. Por Shqiperia nuk eshte vetem keshtu, Shqiperia ka bukuri te jashtezakonta natyrore,ka njerez qe dhe festojne e argetohen ne harmoni, ka objekte historike, kulturore dhe te lashta te cilat ky fotograf i ka anashkaluar dhe nuk ka dashur ti beje pjese te punes se tij. Pra imazhi i Shqiperise se Enver Hoxhes, i paracitur nga ky Fotograf nuk eshte i plote.

Flasim per nje mik te Shqiperise pastaj
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga BvizioN : 13-11-2007 mė 08:24
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

Manchester Maska e -Alda-
    Anėtarėsuar
    13-07-2007
    Vendndodhja
    London
    Postime
    646
    Te vjen shume inat po ky eshte realiteti yne.
    Shqiperia eshte vendi me i verfer ne Europe

Ka mjaft vende te bukura po nuk duhet te harrojme se cfare kemi per te bere ende per te arritur ne nje standart si gjitha vendet e europes.
    Me kto foto eshte per t`i ardhur turp shtetit tone.
    м'вι вυzė ėѕнтė иנė ρυтнנє, м'вι ѕнριят ėѕнтė иנė νєтмι. נαм вσтα ρα ємėя, кυя ρяαиė мєנє ѕ'נє тι.

i/e regjistruar Maska e samer
    Anėtarėsuar
    21-09-2003
    Vendndodhja
    atje ku ka ere te paster dhe qiell te kalter
    Postime
    129
    Nuk ka rendesi a je i varfer meqense ai fracezi donte te nxirrte dicka te vecante dicka interesante!!! ne Shqiperi mund te gjesh shume, pa munduar te fyesh popullin ne kete menyre. Ai nuk tregoj dhe nje ane tjeter tregoj vetem anen e keqe ( interesante te vecante) per te
    Ne udhetimet e mija ne vende te huja nuk kam nxjerre vetem foto te kesaj menyre qe mund te ishte per mua interesante por dhe foto bukurie te vecante interesante. besoni qe cdo shtet i botes ka. Ma merr mendja qe kur viziton nje shtet te botes shikon te mirat dhe te keqiat e ati shteti. Mos e marr me larg kete vit te ri do te jem me pushime ne nje vend te varfer por per te gjithe boten ne cdo travel qe te hapesh eshte nje parajse.

Jo per mua francezi eshte armik i Shqiperise dhe kete e tregoj me kete pune qe beri

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    samer,
    edhe une kete vite vizitova italine, Napolin dhe Pompein ku kete vere te nxehte me duhej te mbyllja gojen e hunden qe te mos marre fryme fare ngase preje mbeturinave desh plasa...
    Besoni se as nje moment nuke me ka terhjekur mendja qe te beje foto te mbrapshta ku aty njeriu ne Napoli gjene gjithqka, ndoshta as ne shqiperi nuk ka ērregullime te tilla e diversitete sa ne Napoli por me vinte turp te fotografoja gjera te mbrapshta, rruget perplot me berllog, njerzit e pa edukuar, shifshe lloje lloje ftyre por nuk kam zemer te beje nje gje te tille ne dem te nje vendi....
    Pra ky fotografi francez as qe eshte ngushtu nga ky mjerim sepse eshte i pa turpshem i pa moralshem e duke ditur se nje vend pas sa dekadava ka jetuar i mbyllur e veq sa kemi filluar ti qelim syt kur menjehere ia mberrijne etapa e dyte, diskreminimi me ane te imazheve poshtruese , normal qe ndodhin diversitete e dallime te shumta por ai si duket nuke ka patur meshire fare...

PS; Doruntina, pasi qe po te pelqejka ajo fotoja me ate gjyshen duke bartur krane, veje ne masken tuaje si une qe e vura ne shenje solidariteti me njerezit tane, tek e fundit, jemi atje ku jemi e ndoshta bota nuk na sheh....

qe per Doruntinen....Zoti na ruajte, si mundet njeriu me bere nje gje te tille, ne vend qe me fajsue europen qe na coptoi e na la nene diktatur 50 vjete keta kthehen dhe na fajsojne neve pse jemi te varfer !

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kreksi : 13-11-2007 mė 15:41

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Citim Postuar mė parė nga Kreksi Lexo Postimin
    Desha te hy ne polemike me dike ngase nje gje nuke po e kuptoj fare.
    Ne nje site gjeta kete linkun me poshte ku nje francez qe keta metropolisat shqiptar ne france e quajne kete fotograf francez; "mik i shiperisė ?
    Kur shiqoje fotot nga zeri i mirdites dhe te ketije fotografi e pys veten, dikun eshte problemi po te kush nuk e di, ndoshta tek aparati fotografike qe mashtron syrin e njeriut apo diku tjeter ?
    tek e fundit, te quhet mik i shqiptareve nje fotoaparat si ky se besoje, armik po e mike kurrsesi....
    klikoni ketu per te vertetuar shqetesimin tim ju lutemi;

http://www.pontosdevista.net/photosi.php?id=265&l=en
    http://tenaneparis.canalblog.com/arc...2/3983471.html
    PS.desha te shtoja se une nuk kam marrur leje prej ketij fotografi qe ti vendosi keto foto te artit ne kete forum, a mos do te me padite ky fotografi ?

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anėtarėsuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    [QUOTETe vjen shume inat po ky eshte realiteti yne.
    Shqiperia eshte vendi me i verfer ne Europe

Ka mjaft vende te bukura po nuk duhet te harrojme se cfare kemi per te bere ende per te arritur ne nje standart si gjitha vendet e europes.
    Me kto foto eshte per t`i ardhur turp shtetit tone.[/QUOTE]

---------------
    Jam shqiptare dhe keto sme bejn aspak turp !
    turpi me asht i rend ter shqiptaret qe rrehen qe vjedhin qe shesin femra etj etj.
    qe vjedhin kerre ne europ e sjellin ne troje tona e fotografet i qesin ne TV.

Trojet shqiptare kan nji klim e nji rilief gjeograif qe ja ka lakmi qdo shtet
    trojet tona kan njerz te mir (per te vjetrit asht fjala) se te rijt i ka hanger dreqi sa ma shum mobila aq ma shum kopila........----------------------------------
    kemi male te bukra kemi lumej kem pasuri qe na ka dhen Zoti, vertet skem politikan por dot ia arrijm....
    ----------------
    Mos te harrojm qe kem qen te domninuar nga te shum domninues me europen ne kry sikur SOT .
    --------------------------------------------------------
    Une muj me ju sjell ketu foto te franqezve e belgeve qe keni mu harru shqiptart e shkret qe jetojn jeten si din vet !
    ----------------------------------------------
    Duhet vetem me dit histrorin asgje tjeter.
    Nese se din te kaluaren ske me dit te arrdhmem
    ---------------------------------------------------------------------------
    Une ne Londer kam fotografu burrin qe i kan ra pantollat e ju dukeshin 2 kg organe qe shokonin , bile me erdh keq nka burri e i thash motres ec para tij e ben poz kinse po te fotografoj ty .....e se kam publiku askund .
    ----------------------------------------------------------------
    kam fotografu midis brukseli 4 kambet qe dalin nga dritarja e veturen ne rrug ku qarkullojn njerzit !!!!!!...
    ------------------------------------------
    Mburruni me Poziten gjeografike lereni jeten e njerzve si jetojn .
    -----------------------------------------------
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anėtarėsuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Citim Postuar mė parė nga Kreksi Lexo Postimin
    PS.desha te shtoja se une nuk kam marrur leje prej ketij fotografi qe ti vendosi keto foto te artit ne kete forum, a mos do te me padite ky fotografi ?
    ----------
    jo ste padit Kreksi
    1- ato veq jan publike
    2- jan interes i vendit tend
    3- te gjith jemi ambasador te atdheut.
    --------------------------------
    qoma linkun ti kqyri tjera ?
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

I come back
    Anėtarėsuar
    01-10-2005
    Postime
    345
    Ky eshte vetem nje fotograf qe punon per pare. Ai ka kapur fota te veēanta nga Shqiperia qe do jene te suksesshme. Megjithate fotot e tij tradhetohen nga peisazhi i mrekullushem shqiptar. Kuptohet pra qe keto jane karikatura, nuk jane foto per te terhequr turiste. Le te vijne fotografet shqiptare te bejne foto te veēanta qe pasqyrojne francezet. Vetem llafe kemi ne, duhen vepra.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-12-2005
    Postime
    363
    une e njof ate fotograf qe nuk eshte fare amator dhe e do vertet shqiperine. ato foto jane artistike dhe per me teper shprehin nje realitet qe i ben kurioz francezet dhe i shtyjne ata te duan te njohin me mire shqiperine. ai nuk po ben reklame as nuk e ka per qellim te beje reklame, qe u dashka te fotografoje vetem pejsazhe estetike, se nuk po ben marketing po art. ai ka fotografuar gjera qe e kane habitur, prekur ose impresionuar ne Shqiperi. Ai ne Shqiperi vjen vit per vit sa per dijeni dhe aty i kalon pushimet. pse ēfare kujtuat se i intereson te huajve te shohin fotografine e qendres tajvan dhe pseudo modernizmin tone?! Te huajt kerkojne te zbulojne gjera qe nuk i njohin te vendin e tyre nuk vijne per "luksin" e Shqiperise !!!!

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ėndėrrat dhe interpretimi i tyre
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 13-09-2017, 03:53
  2. Kontributi i shkenctarėve islam nė shkencė
    Nga Bleti002 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  3. Si pozuan burrat e shtetit shqiptar?
    Nga DYDRINAS nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-02-2009, 09:28
  4. Komploti boteror
    Nga ORIONI nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 31-10-2005, 12:59
  5. "Godar, nje miqesi e vjeter"
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-04-2005, 21:13

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •