Postuar mė parė nga
_MALSORI_
eh moj ana..po ku ishte ironia psh zotin..tek fakti qe ti je katolike dhe nuk e perdor ate vallahi bilahi..aman moj ane mos bjer kaq poshte..asgje ironike nuk ka..ndoshta ne mendjen tende te eshte dukur si ironi por ne fakt asgje e tille nuk ishte...nejse..ndoshta ke studiuar ndonje shkence tjeter gjuhesore nga ajo qe kam studiuar une dhe kjo te del si ironi ty..
Nuk jam katolike ,sa e sa here e kam thene.
pikerish ky termi eshte me konkret per ty dhe pjesen dermuese te forumnisteve qe shkruani ne keto faqe..ne te gjitha shkrimet e tua dhe te te dyja kraheve sheh lajme nga me bajatet qe mundet..ti bjen nje argument se si paska vepru muhameti ne vitin ku di une e menjehere nje musliman te bjen nje argument se si paska vepruar nje pape dikur ..ti bjen nje ngjarje kur nje burre musliman martohet me nje femije dhe menjehere flake per flake vjen nje musliman dhe te bjen nje shembull se so nje prift kryen maredhenje me nje femije..ja kjo eshte perralla babai im me i forte se babai jot..nuk e di si mindet tigani te shaje kusine kush eshte me e zeze...
Me sjelle vetem nje postim ku kam sjelle tema te tipit filan jemenasi apo afgani beri kete e ate..vetem nje !
akoma me ironine ti..hajde letrare hajde..a e kupton se puna e pedofilise se muhametit eshte bere kaq bajate ..a e kupton kur dicka behet bajate apo jo..a ja ke idene e epokave pash zotin..a e di moj e dashur qe nje ngjarje e kaluar nuk gjykohet me ligjet e sotme..pash zotin a ja ke idene vetem pak jurispudences..qe ta marresh vesh ti asnje ligj nuk ka veprim prapa ne kohe..ligji hyn ne fuqi diten qe miratohet nga nje instance..nuk ke se si e kupton pasi te eshte bere mendja pedofili..
vertete kujtoja se din dicka..ti je me keq se me ekstremistat e forumit..te jan errur syte dhe cdo gje e sheh bardh e zi .po eshte termi moj ai qe percakton aktin..akti i muhametit nese ka ndodhe quhet akt seksual kurse termi pedofili e percakton kete akt si krim apo jo krim..aman moj ana..studio me gjere ne shkencat e tjera dhe mos u fokuso vetem te feja..
Pra e pranon se profeti yt ka pas akt seksual me nje te mitur .. hap te madh ke bere

..dhe per te te hequr "merakun"..fokusimin te feja e kam si hobi ,pra dicka qe me pelqen te bej ne kohen e lire.
ja qe i perzien gjerat..akti seksual dhe dhunimi seksual jan dy gjera krejt te ndryshme oj ana..jo sipas logjikes sime por sipas shkences juridike nje person akuzohet me ligjet qe egzistojne ne momentin kur ndodh ngjarja..po ti nuk ja ke idene cka eshte jurispudenca prandaj lodhem kot..nje person eshte i pafajshem nese ne momentin qe kryen nje akt nuk ka nje ligj qe e ben ate te fajshem..mesoje mire kete gje..keshtu qe edhe nese muhameti paska kryer maredhenie seksuale me ajshen e vogel ( nuk e di kush ja ka mbajtur pishen ) ai eshte i pafajshem pasi ne momentin kur u krye akti nuk kishte nje ligj qe e fajeson ate..nese do ishte i fajshem atehere po te them qe 80% e popullit shqiptar do ishin pedofila..ndoshta ti nuk e din por akoma edhe sot ke martesa te vajzave minorene ( edhe ky term i padefinuar egzaktesisht )..pra sot kur termi pedofil ( krejt i paqarte ) egziston ne kemi martesa..po a e di ti sa martesa te tilla kishim nder shqiptare para 30 - 50 vite me pare..pothuajse 70-80% e ketyre martesave..per te mos folur per popujt e tjere qe disa e kan edhe te ligjeruar kete martese
..
Lere fare jurispodencen,ligjin ,termin etj .. fokusohemi te akti ,ja edhe une per te bere qejfin ty te betohem hahah qe Muhamedin nuk do ta quaj me pedofil por person qe ka nje dashuri te cuditshme ndaj femijeve femra (e sheh cfare termi te bute zgjodha) ,faktin qe edhe tek ne kishte martesa allamuhamedane nuk e mohoj por asnjeri nga keta nuk e quante veten profet.Vuanin me pak femrat femije ne te kaluaren ,atehere kur ishin "normale" gjerat e tilla?!!
komplet jasht teme..a e kupton ngryshimin midis fjales krim dhe fjales genocid..aspak nuk e kupton..perndryshe nuk sillje kete shembull krejt pa kuptim..po si mund te krahasosh nje akt seksual me vrasjet masive..si mund te krahasosh nje krim me nje genocid ama..ana me vjen keq por nuk ja ke idene juridike te gjerave..dy raste njeh historia kur njerezimi ka ngrite nje gjykate speciale per te gjykuar te kaluaren me ligjet e reja..eshte gjykata e nurenbergut ku u denuan krimet naziste dhe gjykata e hages ku u gjykuan genocidi ne ruanda dhe ne ish jugoslavi..pra shoqeria njerezore ne kulmin e zhvillimit gjykoj keto dy raste..tani ti na e sjell si shembull per te gjykuar veprimin e muhamedit 1600 vjet me pare..hajde logjike hajde.
.
Vetem krahasim bera ..
po eshte zoti ai qe e gjykon o ana..ti edhe permend zotin edhe i gjykon veprimet me ligjet e njerezve..sot eshte krim para para ligjit nese kryen maredhenie seksuale me te mitur ( kush quhet i mitur pasi edhe ky term eshte evaziv )..nuk e di para zotit pasi duhet pyetur ai a ka nje ligj te caktuar qe e quan krim kete lloj maredhenie..pastaj duhet ndare para cilit zot..para tendit apo para timit..pasi siq po veprohet sot po na paraqiten me shume se nje zot..a e kupton ndryshimin e dashur..edhe para ligjit nuk kemi nje unitet ku te gjithe e quajne krim..sot ne bote kemi plot shoqeri qe nuk e njohin dhe nuk e zbatojne nje gje te tille per shoqeri te ndryshme ky veprim eshte mese normal o ana..ti nuk e kupton kete gje pasi gjithmone perdor kutin tend por harron se shoqeria njerezore eshte diverse dhe ka ligjet e veta..ajo qe per ty eshte e drejte per nje shoqeri tjeter eshte e padrejte dhe ajo qe per ty eshte e padrejte per nje shoqeri tjeter eshte e drejt..
keshtu ana ..lexo edhe jasht kuadrit fetar te kuptosh shoqerine njerezore..me ligjet e fese je gjysmake ashtu siq paraqitesh ketu...
Krijoni Kontakt